Get Adobe Flash player

 

facebooktree-button

forum-buttonnews-buttonpharmacy-button-newweather-button-newairplaneold

 

Εισοδος μελων

Η ιστοσελίδα asomatos.eu μαζεύει προσωπικά δεδομένα όπως παρουσιάζονται στο σύνδεσμο Register τα οποία επιτρέπουν στα μέλη της να αποκτήσουν πρόσβαση στο περιεχόμενο μελών μόνο. Μπορείτε να ζητήσετε διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων αποστέλλοντας email στο info@asomatos.eu.            | 

Έχουμε 67 επισκέπτες συνδεδεμένους και κανένα μέλος

Διαδικασία Ειδικών Κριτηρίων σε Πανεπιστήμιο Κύπρου και ΤΕΠΑΚ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
Eidika kritiria 2

Το Γραφείο Εκπροσώπου Μαρωνιτών συγχαίρει θερμά όλους τους Μαρωνίτες και τις Μαρωνίτισσες που εξασφάλισαν θέση στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Κύπρου. Αναφορικά με τη διαδικασία των Ειδικών Κριτηρίων στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, όσοι υποψήφιοι διεκδικούν ακόμη θέση ενημερώνονται για τα εξής:

1.      Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στο Πανεπιστήμιο Κύπρου θα γίνεται από τη Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018 μέχρι και την Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018, στην Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας (Κτίριο Συμβουλίου-Συγκλήτου Αναστάσιος Γ. Λεβέντης στην Πανεπιστημιούπολη), μεταξύ των ωρών 9:00 π.μ. – 1.00 μ.μ. Για τους άρρενες υποψήφιους που παρακάθισαν στις Παγκύπριες Εξετάσεις το 2017 και αναμένεται να ολοκληρώσουν τις...

Διαβάστε περισσότερα: Διαδικασία Ειδικών Κριτηρίων σε Πανεπιστήμιο Κύπρου και ΤΕΠΑΚ

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
agia marina logo

Ο Kοινοτάρχης και το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγίας Μαρίνας Σκυλλούρας εκφράζουν τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια τους προς την οικογένεια του εκλεκτού μας SassinMukarzelσύζηγο της Μαρίτσας Σκέντερ απο την Αγία Μαρίνα Σκυλ. ο οποίος έφυγε αναπάντεχα απο τη ζωή χτες 2 Ιουλίου 2018 σε ηλικία 71 ετών. Η κηδεία του γίνεται την Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018 η ώρα 5.00 μ.μ. στην εκκλησία Αγίας Μαρίνας στα κάτω Πολεμίδια. Ο αείμνηστος SassinMukarzelπου εφυγε απρόσμενα και ξαφνικά. κατάγεται απο τον Λίβανο

Εκφράζουμε για ακόμα μια φορά την βαθύτατη θλίψη μας στην γυναίκα του Μαρίτσα και τις 4 λατρεμμένες του κόρες, και ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει..

 

ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ

 

Εκ του Κοινοτικού...

Διαβάστε περισσότερα: ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ

Μνημονεύοντας τον Πατριάρχη Estephan Douaihy την ημέρα χειροτονίας του ως Αρχιεπισκόπου της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Μαρωνιτών Κύπρου

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
archbishop logo 2018

Την Κυριακή 8 Ιουλίου 2018 σε όλες τις Εκκλησίες της Αρχιεπισκοπικής μας Περιφέρειας θα μνημονεύσουμε τον Πατριάρχη  Estephan Douaihy ο οποίος στις 8 Ιουλίου 1668 είχε χειροτονηθεί  Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών Κύπρου. 

Χάρις σ’ αυτόν ο οποίος έζησε κοντά στο ποίμνιο του στα χώρια και τα μοναστήρια μας, καλλιεργήθηκε και έγινε εμβάθυνση της πίστης, ανακαινίστηκε  η Εκκλησία  και  διασώζονται ιστορικά και λειτουργικά κείμενα της.

Ας ενωθούμε στην προσευχή ώστε ο Κύριος να φανερώσει την αγιότητα του δούλου Του ως παράδειγμα μαρτυρίας και ομολογίας της πίστης στον Αναστημένο Χριστό για το καλό της Εκκλησίας Του σε όλο τον...

Διαβάστε περισσότερα: Μνημονεύοντας τον Πατριάρχη Estephan Douaihy την ημέρα χειροτονίας του ως Αρχιεπισκόπου της...

Yποδοχή μελών του Συμβουλίου Καθολικών Ιεραρχών της Ευρώπης - CCEE στον Κορμακίτη

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
CCEE Kormakitis 2018

Η Τελετή Υποδοχής των μελών του Συμβουλίου Καθολικών Ιεραρχών της Ευρώπης – CCEE θα γίνει στο Εκκλησάκι της Παναγίας την Κυριακή 01 Ιουλίου 2018 στις 19.00 μ.μ.

 

Προϊσταμένου του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών  Κύπρου κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ

 

Εκεί θα αναπεμφθεί δέηση προς την Υπεραγία Θεοτόκο για την Κύπρο, τον Κορμακίτη μας, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο.

 

Ενωμένοι όλοι στην προσευχή με τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο μας και τους συνέδρους της Καθολικής Εκκλησίας ας μαζευτούμε στο Εκκλησάκι της Παναγίας να την παρακαλέσουμε να μεσιτεύει πάντοτε για την παγκόσμια ειρήνη.

 

Ας τιμήσουμε το χωριό μας με την παρουσία μας !

 

Εκκλησιαστική Επιτροπή Κορμακίτη

Ανακοίνωση Εκπροσώπου Μαρωνιτών

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
Ekprosopos

Αφορά άτομα κάτω των 50 χρόνων που επιθυμούν να εγκατασταθούν μόνιμα στα χωριά Κορμακίτη και Καρπάσια.

 

Παρακαλούνται όλοι όσοι ενδιαφέρονται να εγκατασταθούν μόνιμα στα χωριά Κορμακίτης και Καρπάσια και είναι κάτω των πενήντα χρόνων (στην περίπτωση ζεύγους ο ένας εκ των δύο τουλάχιστον), όπως δηλώσουν γραπτώς το ενδιαφέρον τους με ενυπόγραφη επιστολή, στον Εκπρόσωπο της Μαρωνιτικής Κοινότητας στη Βουλή των Αντιπροσώπων, το αργότερο μέχρι τις 30 Ιουνίου 2018.

 

Στόχος, σε πρώτο στάδιο, είναι η καταγραφή των ονομάτων και των...

Διαβάστε περισσότερα: Ανακοίνωση Εκπροσώπου Μαρωνιτών

Christmas concert from The Melody of the Youth

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
image1

Εκδρομή Κατηχητικών Κέντρων συνοδεία του Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1

Εκδρομή Κατηχητικών Κέντρων

 

συνοδεία του Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών

κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ

 

στην Ιερά Μονή Παναγίας του Κύκκου

 

Σάββατο 24/6/2017

 

 

 

Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών προσκαλεί με μεγάλη χαρά όλα τα παιδιά των Κατηχητικών Κέντρων και όχι μόνο, σε μια όμορφη, προσκυνηματική και συνάμα ψυχαγωγική εκδρομή που οργανώνει η Ποιμαντική Επιτροπή του Κατηχητικού.

 

Τα παιδιά θα επισκεφτούν το μοναστήρι και την Εκκλησία της Παναγίας του Κύκκου και θα παραστούν στην Θεία Λειτουργία που θα τελέσει ο Αρχιεπίσκοπος πλαισιωμένος από τους ιερείς. ​Θ’ ακολουθήσει γεύμα σε εστιατόριο και ελεύθερος χρόνος για παιγνίδι μέσα στο πνεύμα της αγάπης και της φιλίας.

...

Διαβάστε περισσότερα: Εκδρομή Κατηχητικών Κέντρων   συνοδεία του Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ

Mε τον Πρόεδρο στον Λίβανο ο Εκπρόσωπος

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
Ekprosopos

Τριήμερη επίσημη επίσκεψη στον Λίβανο θα πραγματοποιήσει από τις 12 έως τις 14 Ιουνίου 2017 ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. 
Στα πλαίσια της επίσκεψης ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Λιβάνου Μισιέλ Αούν, τον Πρωθυπουργό Σαάτ Χαρίρι, τον Πατριάρχη Μαρωνιτών Καρδινάλιο Μπούτρος Ράι και πολλούς άλλους εκκλησιαστικούς και πολιτικούς παράγοντες της χώρας. 
...

Διαβάστε περισσότερα: Mε τον Πρόεδρο στον Λίβανο ο Εκπρόσωπος

Ο Εκπρόσωπος ενημερώνει, εφ' όλης της ύλης, την Κοινότητα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
IMG-20170602-WA0010

Με την σημερινή ευκαιρία συμπλήρωσης ενός έτους από της επίσημης αναλήψεως των καθηκόντων του, ο Εκπρόσωπος των Μαρωνιτών στη Βουλή των Αντιπροσώπων ανακοινώνει ότι, την Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017, θα προβεί σε εφ´ όλης της ύλης ενημέρωση των Μαρωνιτών. 
Η ενημέρωση θα γίνει στα πλαίσια ανοικτής εκδήλωσης η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Δημοσιογραφική Εστία, περιοχή ΡΙΚ, Λευκωσία και θα αρχίσει στις 7.00 μ.μ. 

Ο Εκπρόσωπος αμέσως μετά την ενημέρωση για τα πεπραγμένα του πρώτου έτους εκπροσώπησης θα απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις του κόσμου και θα δεχθεί εισηγήσεις και προτάσεις που θα έχουν ως στόχο την βελτίωση της λειτουργίας της Κοινότητας και την ενίσχυση της προσπάθειας της για επιβίωση.

Με ασθενοφόρο όχημα ενισχύεται το Ιατρικό Κέντρο στον Κορμακίτη

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Σε Συμφωνία Στρατηγικής Συνεργασίας με το Τάγμα των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη της Μάλτας, με σκοπό την ενίσχυση και αναβάθμιση του Σταθμού Πρώτων Βοηθειών στον Κορμακίτη, κατέληξαν σήμερα ο Εκπρόσωπος των Μαρωνιτών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Γιαννάκης Μούσας και ο Πρέσβης του Κυρίαρχου Τάγματος των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη της Μάλτας στην Κύπρο Έντουαρτ Ζαρτζέοβιτς. Με βάση την συμφωνία ο σταθμός μετονομάζεται σε "Ιατρικό Κέντρο Άγιος Ιωάννης" (St John Medical Centre) και θα τελεί υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του Τάγματος  της Μάλτας το οποίο υπάγεται στον Πάπα της Ρώμης και στην Καθολική Εκκλησία. ...

Διαβάστε περισσότερα: Με ασθενοφόρο όχημα ενισχύεται το Ιατρικό Κέντρο στον Κορμακίτη

Προσευχή του Αγίου Ροδαρίου προς την Παναγία της Φάτιμα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1

 

Προσευχή του Αγίου Ροδαρίου προς την Παναγία της Φάτιμα εις ανάμνηση των 100 χρόνων της εμφανίσεως της στα τρία μικρά βοσκόπουλα και Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ

 

Τετάρτη 24 Μαΐου 2017  6.30 μ.μ.

 

Εκκλησία Αγίου Μάρωνα Ανθούπολη

 

Ας απαγγείλουμε όλοι μαζί το ροδάριο και ας αναπέμψουμε την δέηση μας προς την αμίαντη καρδιά της Παναγίας για την μεταστροφή και την ειρήνη στον κόσμο όπως η ίδια ζήτησε 100 χρόνια πριν στα τρία μικρά παιδιά. Ας ενωθούμε ενώπιον Της ζητώντας  Της να μεσιτεύει για όλους τους ανθρώπουςγι΄ αυτούς που πονούν και υποφέρουν και για  να...

Διαβάστε περισσότερα: Προσευχή του Αγίου Ροδαρίου προς την Παναγία της Φάτιμα

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ-Διεθνείς Ημέρες Μαρωνιτικής Νεολαίας

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
youth

Αγαπητές μου νέες, Αγαπητοί μου Νέοι Μαρωνίτες,

 

          Σας χαιρετώ με  την Αγάπη και την Ειρήνη του Χριστού και με την στοργή της Αειπάρθενου Μαρίας, θέλοντας να  ανανεώσω την πρόσκληση μου όπως συμμετάσχετε στις Διεθνείς Ημέρες Μαρωνιτικής Νεολαίας που θα διεξαχθούν στο Bkerke του   Λίβανου από τις 15 – 23 Ιουλίου 2017 με θέμα «Να είστε ισχυροί και θαρραλέοι».

 

          Μαρωνίτες Νέοι από όλα σχεδόν τα μέρη του κόσμου, Αυστραλία, Αμερική, Αφρική, Βραζιλία, Ευρώπη, Μέση Ανατολή,  θα συναθροιστούν μαζί με τους Επισκόπους τους,  τους ιερείς και τους υπεύθυνους νεολαίας γύρω από τον...

Διαβάστε περισσότερα: ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ   ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ-Διεθνείς Ημέρες Μαρωνιτικής Νεολαίας

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ   ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ

ΚΥΠΡΟΥ

 

Αγαπητά εν Χριστώ Αδέλφια,

 

 

 

          Με μεγάλη χαρά, η Κύπρος υποδέχεται τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο PaulRichardGallagher Γραμματέα Σχέσεων με τις Χώρες στην Αγία Έδρα. Εμείς, ως Μαρωνιτική Εκκλησία, συμμετέχουμε άμεσα σε αυτή την επίσκεψη, όπου ο Σεβασμιότατος θα είναι μαζί μας την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016 και όπου θα έχουμε την ευκαιρία να μοιραστούμε μαζί του τις ανησυχίες μας, ειδικά σε αυτή την περίοδο.

 

...

Διαβάστε περισσότερα: ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ   ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Τα διάφορα μοντέλα Γενικών Σχεδίων Υγείας

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Τα διάφορα μοντέλα Γενικών Σχεδίων Υγείας

 

Οι περισσότερες χώρες του πλανήτη δεν διαθέτουν Εθνικά Συστήματα Υγείας που να καλύπτουν ολόκληρο τον πληθυσμό.  Σε πολλές από αυτές τις χώρες μάλιστα δεν υπάρχουν καθόλου κρατικές υπηρεσίες υγείας παρά μόνο ιδιωτικές, οι οποίες βεβαίως χρεώνουν τους ασθενείς.  Ως αποτέλεσμα μόνο αυτοί που έχουν χρήματα μπορούν να απολαμβάνουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με ιδιωτική ασφάλιση ή κατ’ευθείαν από τη τσέπη τους κάθε φορά που επισκέπτονται τον γιατρό ή κάποιο νοσηλευτήριο.  Όσοι δεν έχουν χρήματα, παραμένουν άρρωστοι ή πεθαίνουν.  Αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα και είναι γι’ αυτό το λόγο που ένα Γενικό Σχέδιο Υγείας για ολόκληρο τον πληθυσμό, το οποίο να λειτουργεί με...

Διαβάστε περισσότερα: Τα διάφορα μοντέλα Γενικών Σχεδίων Υγείας

"Γυναικεία Πρωτοβουλία"

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Με απόφαση του Εκπροσώπου των Μαρωνιτών στην Βουλή των Αντιπροσώπων δημιουργείται, υπό την καθοδήγηση και εποπτεία του Γραφείου του, Φορέας Γυναικών της Μαρωνιτικής Κοινότητας με την επωνυμία "Γυναικεία Πρωτοβουλία". 
Με βάση την απόφαση του Εκπροσώπου η "Γυναικεία Πρωτοβουλία" θα έχει καθαρά κοινωνικό προσανατολισμό και θα στοχεύει στην ανάδειξη του ρόλου της γυναίκας και στην πολύπλευρη προσφορά της προς την κοινωνία και τον συνάνθρωπο. 
...

Διαβάστε περισσότερα: "Γυναικεία Πρωτοβουλία" 

Παραχώρηση Υποτροφιών Πανεπιστημίου UCLanCyprus στο πλαίσιο συνεργασίας με την Καθολική Νεολαία Μαρωνιτών Κύπρου

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Διοικητικό Συμβούλιο ΚΝΜΚ

 

PO BOX: 26915

1648 Λευκωσία

 

 

 

Παραχώρηση Υποτροφιών Πανεπιστημίου UCLanCyprus

στο πλαίσιο συνεργασίας με την Καθολική Νεολαία Μαρωνιτών Κύπρου

 

Το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus στο πλαίσιο συνεργασίας με την Καθολική Νεολαία Μαρωνιτών Κύπρου (Κ.Ν.Μ.Κ.) ανακοινώνει την προκήρυξη υποτροφιών για όλα τα μέλη της Οργάνωσης.

Συγκεκριμένα, προτίθεται να παραχωρήσει σε μέλη της Κ.Ν.Μ.Κ. 3 (τρεις) υποτροφίες 50% στα αρχικά δίδακτρα σπουδών για ένα από τα Προπτυχιακά Προγράμματα που προσφέρει το Πανεπιστήμιο. Νοείται ότι οι υποτροφίες για τα προπτυχιακά προγράμματα αφορούν το πρώτο έτος σπουδών, ενώ δίνεται η δυνατότητα διατήρηση της υποτροφίας και τα επόμενα...

Διαβάστε περισσότερα: Παραχώρηση Υποτροφιών Πανεπιστημίου UCLanCyprus στο πλαίσιο συνεργασίας με την Καθολική Νεολαία...

Η Κύπρος θα υποστεί κόστος σε ένα ενδεχόμενο Brexit

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Η Κύπρος θα υποστεί κόστος σε ένα ενδεχόμενο Brexit

Η Κύπρος αναμένεται ότι θα επηρεαστεί αρνητικά σε μια ενδεχόμενη έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, κυρίως διότι δεν θα υπάρχει ελεύθερη διακίνηση προϊόντων και υπηρεσιών και φυσικών προσώπων, όπως υπάρχει σήμερα.  Αυτό συνεπάγεται κόστος το οποίο θα πληρώσουν τόσο η Μεγάλη Βρετανία όσο και οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες συναλλάσσονται με τη Μεγάλη Βρετανία.  Οι Κύπριοι πολίτες δεν θα μπορούν να διαμένουν και να εργάζονται στη Μεγάλη Βρετανία.  Αυτό είναι αρνητική εξέλιξη για τις χιλιάδες Κύπριους που επισκέπτονται τη Μεγάλη Βρετανία αναζητώντας εργασία.  Παράλληλα, οι Κύπριοι που εργάζονται στη Μεγάλη Βρετανία θα έχουν διαφορετικό...

Διαβάστε περισσότερα: Η Κύπρος θα υποστεί κόστος σε ένα ενδεχόμενο Brexit

η Ιερά Αρχιεπισκοπή Μαρωνιτών Κύπρου ανακοινώνει την έναρξη των εργασιών ανακαίνισης

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Mε στόχο να λειτουργήσει ως πρότυπο πνευματικό,

κοινωνικό και πολιτιστικό κέντρο

όχι μόνο για την κοινότητα των Μαρωνιτών

αλλά και για όλη την ευρύτερη Κυπριακή κοινωνία,

η Ιερά Αρχιεπισκοπή Μαρωνιτών Κύπρου

ανακοινώνει την έναρξη των εργασιών ανακαίνισης

του πεπαλαιωμένου κτιρίου της Αρχιεπισκοπής

στην Οδό Καραϊσκάκη  Αρ.10,    Ακρόπολη,  Λευκωσία.

 

Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών 

κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ

...

Διαβάστε περισσότερα: η Ιερά Αρχιεπισκοπή Μαρωνιτών Κύπρου ανακοινώνει την έναρξη των εργασιών ανακαίνισης

Σχολική Εφορεία Μαρωνιτών Προκήρυξη θέσης Σχολικού Βοηθού/Συνοδού

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Σχολική Εφορεία Μαρωνιτών

Προκήρυξη θέσης Σχολικού Βοηθού/Συνοδού

Η Σχολική Εφορεία Μαρωνιτών Κύπρου ανακοινώνει ότι δέχεται αιτήσεις από ενδιαφερομένους/ες για πλήρωση μιας θέσης Σχολικού Βοηθού/Συνοδού για παιδιά με ειδικές ανάγκες για το νέο σχολικό έτος 2016 – 2017 στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Μάρωνα στην Ανθούπολη.

 

Οι ενδιαφερόμενοι/ες να είναι απόφοιτοι Λυκείου ή πενταετής πείρα με παιδιά με ειδικές ανάγκες σε ανάλογο ίδρυμα ή σχολείο ή δίπλωμα ανώτερων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων σε θέματα ειδικής εκπαίδευσης.

...

Διαβάστε περισσότερα: Σχολική Εφορεία Μαρωνιτών  Προκήρυξη θέσης Σχολικού Βοηθού/Συνοδού

Κηδεία του Χριστοφή Σκέντερ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
xristofis

Απεβίωσε χθες βράδυ  Σάββατο 11 Ιουνίου και ώρα 9.45 μμ ξημερώματα Κυριακής,
σε ηλικία 78 ετών ο Χριστοφής Σκέντερ από την Αγία Μαρίνα Σκυλλούρας και
πατέρας του Πάτερ Ιωσήφ Σκέντερ.

Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη 14 Ιουνίου 2016 και ώρα 3:00 μ.μ. στον Ιερό
Ναό του Αγίου Σιάρπελ στη Λεμεσό. Οι εισφορές της κηδείας του μακαριστού
Χριστοφή Σκέντερ θα διατεθούν για το Κοιμητήριο Μαρωνιτών Λεμεσού.

ΜΝΗΜΟΣΗΝΟ ΜΙΛΗΣ ΚΑΙ ΑΒΡΑΜΗ ΚΟΝΤΟΥ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
Emili

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

 

Τελούμε την Κυριακή, 8 Μαΐου 2016 και ώρα 10.00 π.μ.

στον Ιερό Ναό του Αγίου Μάρωνα, στην Ανθούπολη,

το 40ήμερο μνημόσυνο της προσφιλούς μας μητέρας και γιαγιάς

 

ΜΙΛΗΣ ΚΟΝΤΟΥ

 

Και μνημόσυνο του προσφιλούς μας πατέρα, παππού και αδελφού

 

ΑΒΡΑΜΗ ΚΟΝΤΟΥ

avramis kontos 

και καλούμε όσους τιμούν τη μνήμη τους να παραστούν.

 

 

 

 

 

 

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

 

Με την ευκαιρίαν αυτή, ευχαριστούμε θερμά όλους όσους παρέστησαν στις κηδείες,

 έκαμαν εισφορές, κατέθεσαν στεφάνια και λουλούδια, απέστειλαν συλλυπητήρια μηνύματα

...

Διαβάστε περισσότερα: ΜΝΗΜΟΣΗΝΟ ΜΙΛΗΣ ΚΑΙ ΑΒΡΑΜΗ ΚΟΝΤΟΥ

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ κ.κ. ΙΩΣΗΦ ΣΟΥΕΗΦ ΣΤΙΣ ΕΝΟΡΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 23/4/2016 Ακρόπολη: Αρχιεπισκοπή Μαρωνιτών - Παρεκκλήσι Αγίου Μάρωνα Ώρα 18.30 Θεία Λειτουργιά των Βαΐων και Λιτανεία ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΙΩΝ 24/4/2016 Λεμεσός: Εκκλησία Αγίου Σιάρπελ Ώρα 10.00 Θεία Λειτουργία και Λιτανεία Λευκωσία: Καθεδρικός Ναός Παναγίας των Χαρίτων Ώρα 18.00 Τελετή του τυπικού της «Άφιξης στο Λιμάνι", προσευχή και εξομολογίσεις. ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 25/4/2016 Λευκωσία: Καθεδρικός Ναός Παναγίας των Χαρίτων Ώρα 18.30 Θεία Λειτουργία και Λιτανεία του Σταυρού ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ 26/4/2016 Ανθούπολη: Εκκλησία Αγίου Μάρωνα Ώρα 18.30 Λιτανεία...

Διαβάστε περισσότερα: ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ 

Απαραίτητη η τροχοπέδη στην αυξανόμενη ανεργία Του Κλαύδιου Μαυρόχαννα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Απαραίτητη  η τροχοπέδη στην αυξανόμενη ανεργία

 

Του Κλαύδιου  Μαυρόχαννα

 

 

´Οσοι έχουν δει την πόρτα της εξόδου από  την δουλειά τους και βιώνουν τις σκληρές συνέπειες της απομάκρυνσής τους από την αγορά εργασίας, χαμογελούν πικρά κάθε φορά που ακούνε τις βαρύγδουπες δηλώσεις των αρμοδίων  ότι  δήθεν η ανεργία έχει  μειωθεί. Όσοι στα τριάντα, στα σαράντα, στα πενήντα ή στα εξήντα τους έχουν παραταχθεί στις ουρές των ανέργων, για να διεκδικήσουν ανεργιακό επίδομα, αισθάνονται εμπαιγμό, ...

Διαβάστε περισσότερα: Απαραίτητη  η τροχοπέδη στην αυξανόμενη ανεργία   Του Κλαύδιου  Μαυρόχαννα

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΕΟΡΤΗΣ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ ΤΟΥ ΡΙΚ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΕΟΡΤΗΣ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΩΝΑ 

ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ ΤΟΥ ΡΙΚ

Επ' ευκαιρία της εορτής του Αγίου Μάρωνα, ιδρυτή και προστάτη της Μαρωνιτικής Εκκλησίας, θα τελεστεί την Κυριακή7 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 10 π.μ.επίσημη Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας των Χαρίτων στη Λευκωσία χοροστατούντος τουΚαρδιναλίου Λεονάρντο Σάντρι, Προέδρου της Ιεράς Συνόδου της Αγίας Έδρας για τις Ανατολικές Εκκλησίες, με τον Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών Κύπρου Ιωσήφ Σουέηφ, παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας 

...

Διαβάστε περισσότερα: ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΕΟΡΤΗΣ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΩΝΑ  ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ ΤΟΥ ΡΙΚ

Το Γραφείο του Εκπροσώπου των Μαρωνιτών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την Κυπριακή Μαρωνιτική Αραβική

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
Untitled

Ζητείται ευαισθησία για τις τιμές καυσίμων

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Ζητείται ευαισθησία για τις τιμές καυσίμων

 

 

Σε μια περίοδο που  οι άνεργοι αυξάνονται και πληθύνονται, τα κοινωνικά  παντοπωλεία  εδραιώνουν την παρουσία τους, η αγορά στερεύει συνεχώς  από χρήμα και το καλάθι της νοικοκυράς  αδειάζει  δραματικά, αποτελεί  απαράδεκτο εμπαιγμό  για  κάθε δοκιμαζόμενο συμπολίτη   μας η συνεχιζόμενη διατήρηση των τιμών των καυσίμων στα ύψη. Την ίδια ώρα που οι διεθνείς  τιμές  του αργού πετρελαίου έχουν  γίνει χώμα και  διαμορφώνονται δυνατότητες για πολύ φθηνά  καύσιμα στην ντόπια  αγορά, με  όλες τις θετικές επιπτώσεις...

Διαβάστε περισσότερα: Ζητείται ευαισθησία για τις τιμές καυσίμων  

«Να είστε λοιπόν σπλαχνικοί, όπως σπλαχνικός είναι ο Θεός Πατέρας σας» (Λκ 6,36)

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

«Να είστε λοιπόν σπλαχνικοί, όπως σπλαχνικός είναι ο Θεός Πατέρας σας» (Λκ 6,36)

 

Αγαπητά εν Χριστώ αδέλφια,

 

Φέτος, στην επίσημη εορτή του προστάτη  μας Αγίου  Μάρωνα, θα παραστεί, μετά από σχετική πρόσκληση μας, και θα χοροστατήσει ο Εκλαμπρότατος Καρδινάλιος  LeonardoSandri, Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Αγίας Έδρας για τις Ανατολικές Εκκλησίες. 

Κατά αυτή την μεγάλη ημέρα θα μας τιμήσει επίσης με την παρουσία του,ο Εξοχότατος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

...

Διαβάστε περισσότερα: «Να είστε λοιπόν σπλαχνικοί, όπως σπλαχνικός είναι ο Θεός Πατέρας σας» (Λκ 6,36)   

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΠΕΣΟΝΤΩΝ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
Mnimosino

Ενας χρόνος χωρίς Κυπριακές Αερογραμμές!

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Ενας χρόνος χωρίς Κυπριακές Αερογραμμές!

 

 

 

Στις 10 Ιανουαρίου 2016  κλείνει ένας ολόκληρος χρόνος, αφότου οι Κυπριακές Αερογραμμές δίπλωσαν  οριστικά τα φτερά τους. Ένας νευραλγικής σημασίας οργανισμός που πρόσφερε στην Κύπρο  και την οικονομία  της τόσα και τόσα, οδηγήθηκε εν μέσω σκανδαλωδών μεθοδεύσεων στο κλείσιμο. Ήταν βράδυ Παρασκευής όταν η  πτήση CY337 από Αθήνα, με εξαμελές πλήρωμα, προσγειωνόταν άδοξα στο αεροδρόμιο Λάρνακας, γράφοντας τραγικό τέλος σε μια ιστορία 67 χρόνων...

Διαβάστε περισσότερα: Ενας χρόνος χωρίς Κυπριακές Αερογραμμές!

Χτυπούν καμπάνες στην δημόσια εκπαίδευση

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Χτυπούν καμπάνες στην δημόσια εκπαίδευση

Είναι ακατανόητες οι αντιδράσεις των εκπαιδευτικών οργανώσεων στα σχόλια του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου για τα μαθησιακά αποτελέσματα των μαθητών μέσης παιδείας ηλικίας 15 ετών.  Η έρευνα διεξάγεται ανά τριετία από το πρόγραμμα PISA (Program of International Student Assessment) του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ), ένας οργανισμός με 34 χώρες μέλη που αντιστοιχούν στο 80% της παγκόσμιας οικονομίας.  Ο Πρύτανης ανέφερε κάποιες πραγματικότητες, είτε αρέσουν είτε όχι.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας για το 2015, η Κύπρος κατατάσσεται στις τελευταίες θέσεις της Ευρώπης σε ότι αφορά την Ανάγνωση, τα Μαθηματικά και την...

Διαβάστε περισσότερα: Χτυπούν καμπάνες στην δημόσια εκπαίδευση

Ανοιχτή πρόσκληση για λειτουργία στην Αγία Μαρίνα Σκυλλούρας Σάββατο 26/12/2015

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
IMG 0327

Ανοιχτή πρόσκληση για λειτουργία στην Αγία Μαρίνα Σκυλλούρας

Σάββατο 26/12/2015

Ανακοινώνεται ότι:

Στις 26/12/2015, ημέρα Σάββατο και Εορτή της Απάρθενου Μαρίας, στις 10.30 το πρωί θα έχουμε Θεία Λειτουργία στην μικρή Εκκλησία της Αγίας Μαρίας στο χωριό Αγία Μαρίνα Σκυλλούρας.

Θα γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα στο χωριό μας για πρώτη φορά μετά από σαράντα δύο χρόνια.

Με μεγάλη μας χαρά θα λειτουργήσουμε στην Αγία Μαρίνα όπου προσκαλείστε  όλοι.

Η Αγία Μαρίνα μας περιμένει.

Σας εύχομαι καλά Χριστούγεννα και καλό νέο έτος 2016 πάντα με τα βλέμματα μας στα χωριά μας.

 

Με εκτίμηση και σεβασμό, Π. Ιωσήφ Σκέντερ. 

Opening of the door of Mercy at Kormakiti

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Μέσα στο πνεύμα της Γέννησης του Κυρίου,  της  γιορτής της Αγάπης, και της
Ειρήνης καλούμαστε όλοι να συμμετέχουμε στο άνοιγμα της Θύρας της
Ευσπλαχνίας στην παλαιά Εκκλησία Αγίου Γεωργίου  Κορμακίτη και στην Θεία
Λειτουργία που θα ακολουθήσει στην  Ενοριακή  εκκλησία  Αγίου Γεωργίου*χοροστατούντως του*

*Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών*

*κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ*

*το  Σάββατο 26 Δεκεμβρίου,  2015     στις    9.15 π.μ.*
...

Διαβάστε περισσότερα: Opening of the door of Mercy at Kormakiti

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΑΡΩΝ. ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΑΡΩΝΙΤΙΚHΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

 

$11.      Προς αποφυγή κάθε παρεξήγησης για τις θέσεις της Μαρωνιτικής κοινότητας σε μια επικείμενη λύση του κυπριακού, παραθέτουμε πιο κάτω, συνοπτικά, το περιεχόμενο του υπομνήματος που έχει ετοιμαστεί σχετικά με τις θέσεις της Μαρωνιτικής κοινότητας.

$12.      Συνοπτικά, οι θέσεις της κοινότητας είναι οι ακόλουθες:

$1·...

Διαβάστε περισσότερα: ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΑΡΩΝ. ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Η ιστορία της Γέννησης

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
Arxie

ΠΕΤΡΟΣ ΙΜΒΡΙΟΣ ΚΑΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ LIVE

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
Kath

ΠΕΤΡΟΣ ΙΜΒΡΙΟΣ ΚΑΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ LIVE

Η Καθολική Νεολαία Μαρωνιτών Κύπρου παρουσιάζει τους Πέτρο Ίμβριο και Τριαντάφυλλο σε μια ανεπανάληπτη βραδιά γεμάτη κέφι!

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016
@
Pavilion
Ώρα Έναρξης: 21.00
Είσοδος: 25 ευρώ με άφθονο φαγητό και κυπριακό ποτό!
(Μπουκάλι ουίσκι/βότκα 10 ευρώ)

Πληροφορίες/Κρατήσεις:
Έλενα 96600319
Αντώνης 99915912

 

Ο Σύνδεσμος Μαρωνιτών Επιστημόνων Κύπρου διοργανώνει μία εκδήλωση

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣΜΑΡΩΝΙΤΩΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ  ΚΥΠΡΟΥ   ASSOCIATION OF MARONITE GRADUATES IN CYPRUS

KIBRIS MARONİT MEZUNLARI BİRLİĞİ

 

Μόρφωση -Πρόοδος -Ευημερία -Ειρήνη

Education -Progress -Prosperity -Peace

Eğitim - İlerlemek - Refah - Barış

       
       

 Λεωφ. Κέννεντυ 89                                                 &nbsp...

Διαβάστε περισσότερα: Ο Σύνδεσμος Μαρωνιτών Επιστημόνων Κύπρου διοργανώνει μία εκδήλωση

ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ & ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ Προετοιμασία του Γάμου 2015-2016

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
image001


Προετοιμασία του Γάμου 2015-2016ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ1.     Ο πρώτος Κύκλος του Οκτωβρίου, προβλεπόμενος στα πλαίσια της προετοιμασίας του γάμου στο γενικό πρόγραμμα 
για το έτος 2015-16, και που θα διεξάγετο στις 13, 20 και 27 Οκτωβρίου 2015,  ακυρώνεται λόγω έλλειψης εγγραφών 
από ενδιαφερόμενους μελλόνυμφους.

2.     Ο επόμενος 2ος Κύκλος  θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Φεβρουάριο 2016, και συγκεκριμένα, κάθε Δευτέρα, 1η , 8η  και 
...

Διαβάστε περισσότερα: ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ & ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ Προετοιμασία του Γάμου 2015-2016

Η Καθολική Νεολαία Μαρωνιτών Κύπρου διοργανώνει την 9η Ετήσια Αιμοδοσία

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
Emodosia

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Καθολική Νεολαία Μαρωνιτών Κύπρου διοργανώνει την 9η Ετήσια Αιμοδοσία της εις μνήμη Μάριου Γιαλλούρη και Ηλία Κατσιολούδη. Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015 στις 10 το πρωί, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σωματείου «Ο Κορμακίτης». Για άλλη μια χρονιά, λοιπόν, καλούμαστε να δείξουμε και το κοινωνικό μας πρόσωπο, δίνοντας αίμα για τους συνανθρώπους μας που το χρειάζονται πραγματικά.

Πρόγραμμα Εκδήλωσης για την ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
Πρόγραμμα 2

Η Αποστολική Νουτσιατούρα στην Κύπρο ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Η Αποστολική Νουτσιατούρα στην Κύπρο ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Η Αποστολική Νουτσιατούρα ( Πρεσβεία του Βατικανού) σας προσκαλεί με χαρά στη Θεία Λειτουργία χοροστατούντως του Αποστολικού Νούντσιο Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Giuseppe Lazzaroto, του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ και όλου του κλήρου την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015 στις 6.30 μ.μ. Στην Εκκλησία του Τιμίου Σταυρού - Πύλη Πάφου - Λευκωσία Ακολουθεί δεξίωση στους κήπους της Αποστολικής Νουτσιατούρας στις 7.30 μ.μ.

Εκδήλωση για την Ομοσπονδία

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
No rsvp-01

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ

 

Με αφορμή δημοσίευμα των Προέδρων των κοινοτικών συμβουλίων των μαρωνίτικων χωριών στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» στις 22.9.2015 το Γραφείο του Εκπροσώπου Μαρωνιτών ανακοινώνει τα ακόλουθα:

 

  1. Θεωρούμε ότι ανακοινώσεις και ενέργειες που σκοπό έχουν να προκαλούν αχρείαστη αναστάτωση και λανθασμένες εντυπώσεις πρέπει να αποφεύγονται.

 

  1. Λυπούμαστε να παρατηρήσουμε ότι το περιεχόμενο της δήλωσης των κοινοταρχών δεν αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα.  

 

  1. Το...

Διαβάστε περισσότερα: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ

ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΜΑΡΩΝΙΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΜΑΡΩΝΙΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ

 

Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα τόσο σε έντυπα μέσα ( Φιλελεύθερος, Πολίτης, Κίπρις)  όσο και σε διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της κοινότητας μας οι κοινοτάρχες των κατεχόμενων Μαρωνίτικων χωριών πραγματοποίησαν σύσκεψη και αποφάσισαν ομόφωνα τις θέσεις τους σε σχέση με το μέλλον της Μαρωνιτικής Κοινότητας σε μια πιθανή επίλυση του Κυπριακού προβλήματος.

Οι θέσεις αυτές συνοψίζονται ως ακολούθως:

$1·...

Διαβάστε περισσότερα: ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΜΑΡΩΝΙΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ

Σχολική Εφορεία Μαρωνιτών Προκήρυξη θέσης Σχολικού Βοηθού/Συνοδού

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
Dimot Sx Ag Marona

Σχολική Εφορεία Μαρωνιτών

 

Προκήρυξη θέσης Σχολικού Βοηθού/Συνοδού

 

Ανακοίνωση

 

Η Σχολική Εφορεία Μαρωνιτών Κύπρου ανακοινώνει ότι δέχεται αιτήσεις από ενδιαφερομένους/ες για πλήρωση μιας θέσης Σχολικού Βοηθού/Συνοδού για παιδιά με ειδικές ανάγκες στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Μάρωνα.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες να είναι απόφοιτοι Λυκείου ή πενταετής πείρα με παιδιά με ειδικές ανάγκες σε ανάλογο ίδρυμα ή σχολείο ή δίπλωμα ανώτερων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων σε θέματα ειδικής εκπαίδευσης.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να αποτείνονται στη Σχολική Εφορεία από την Παρασκευή 11/9/2015 για εξασφάλιση της...

Διαβάστε περισσότερα: Σχολική Εφορεία Μαρωνιτών Προκήρυξη θέσης Σχολικού Βοηθού/Συνοδού

Εκδήλωση Εορτασμού Τιμίου Σταυρού Καρπάσιας

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Εκδήλωση Εορτασμού Τιμίου Σταυρού Καρπάσιας 4 η Εκδήλωση Ποδηλασίας Τιμίου Σταυρού Καρπάσιας Σας ενημερώνουμε ότι στα πλαίσια των φετινών εορτασμών προς τιμή του Τιμίου Σταυρού, Προστάτη του χωριού Καρπάσιας, θα πραγματοποιηθεί στις 12 Σεπτεμβρίου 2015, η καθιερωμένη πλέον «Εκδήλωση Ποδηλασίας» . Η εκκίνηση θα γίνει από τον προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου στον Κορμακίτη η ώρα 4:15 μ.μ. Παρακαλούνται οι ποδηλάτες όπως βρίσκονται στο χώρο εκκίνησης το αργότερο μέχρι τις 4:00 μ.μ. για εγγραφή και παραλαβή μπλούζας ποδηλασίας. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής Θα γίνει σύντομος σταθμός ανασυγκρότησης στο Anthos Villas για ξεκούραση των συμμετεχόντων. Εκεί, θα προσφερθούν νερά και αναψυκτικά. Η διαδρομή θα συνεχιστεί μέσω του δάσους...

Διαβάστε περισσότερα: Εκδήλωση Εορτασμού Τιμίου Σταυρού Καρπάσιας 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΑΡΩΝΙΤΙΚHΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΑΡΩΝΙΤΙΚHΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

 

$11.    Προς αποφυγή κάθε παρεξήγησης για τις θέσεις της Μαρωνιτικής κοινότητας σε μια επικείμενη λύση του κυπριακού, παραθέτουμε πιο κάτω, συνοπτικά, το περιεχόμενο του υπομνήματος που έχουμε υποβάλει καθώς και τις επαφές που έχουν διευθετηθεί για στήριξη των θέσεων μας,

$12.    Συνοπτικά, οι θέσεις της κοινότητας είναι οι ακόλουθες:

$1·...

Διαβάστε περισσότερα: ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΑΡΩΝΙΤΙΚHΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ...

ΜΕΓΑΛΗ Η ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
Joseph Tartak photo 1

26 Ιουλίου 2015

 

ΜΕΓΑΛΗ Η ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ

 

Δια της Θείας Χάριτος και δια της επιθέσεως των χειρών του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών Κύπρου κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ θα γίνει το Σάββατο 1η Αυγούστου 2015 ώρα 18.00 στον Καθεδρικό Ναό Παναγίας των Χαρίτων, παρά την Πύλη Πάφου Λευκωσία, η Τελετή της Ιερατικής Χειροτονίας του διακόνου Ιωσήφ Τάρτακ. Ο νέος ιερέας θα τελέσει την πρώτη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κορμακίτη την Κυριακή 2 Αυγούστου 2015 ώρα 10.00. Την Κυριακή 9 Αυγούστου 2015 ώρα 10.00 θα τελέσει Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Μεταστάσεως της Παναγίας στη Γενέτειρα του Sebael (του Λιβάνου). Αυτά αναφέρονται στην σεμνή και λιτή πρόσκληση...

Διαβάστε περισσότερα: ΜΕΓΑΛΗ Η ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ

Σύνδεσμος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Κορμακίτη

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΟΝ ΚΟΡΜΑΚΙΤΗ

 

Ο Σύνδεσμος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Κορμακίτη ανακοινώνει ότι από την Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015 μέχρι και την Κυριακή 16 Αυγούστου 2015 θα επισκεφθούν την Κύπρο ομάδα μελών του Club Μαρωνιτών HABITADSEBABSARPA το οποίο εδρεύει στο Junie.

 

Στις 15 Αυγούστου θα πραγματοποιήσουν ολοήμερη επίσκεψη στον Κορμακίτη όπου θα λειτουργηθούν, θα ξεναγηθούν στο χωριό και στις παραλίες και το απόγευμα, ώρα 5.00 στην παρουσία του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου κκ Ιωσήφ Σουέηφ και του Εκπροσώπου της Κοινότητας Μαρωνιτών Αντώνη Χ”Ρούσο θα αντιμετωπίσουν την ομάδα παλαιμάχων Κορμακίτη σε μία φιλική ποδοσφαιρική συνάντηση στο γήπεδο του χωριού.

...

Διαβάστε περισσότερα: Σύνδεσμος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Κορμακίτη

Archbishop Soueif - Welcoming the UN Special Adviser

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
Arxip with Eida

Archbishop Soueif - Welcoming the UN Special Adviser

 

On Thursday 19th June 2015, H.E. Archbishop Youssef Soueif welcomed in the Maronite Archbishopric the United Nations Special Adviser Espen Barth Eide accompanied by Mrs Lisa Buttenheim and Mrs Jennifer Wright in the presence of the General Vicar Chorbishop Jean Orphanou.

Archbishop Soueif expressed his appreciationfor the United Nations mission in the World and especially in our countryand paid his respect to the Secretary General Mr Ban Ki-Moon

Underlying the message of unity and peaceful coexistence that each leader and each citizen should spread in order to reach the settlement and solving of the decades old Cyprus problem, the Maronite Archbishop...

Διαβάστε περισσότερα: Archbishop Soueif - Welcoming the UN Special Adviser

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΜΑΡΩΝΙΤΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΚΗΣ (ΚΜΑ) ΚΟΡΜΑΚΙΤΗΣ 17-22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΤΗΣ
ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΜΑΡΩΝΙΤΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΚΗΣ (ΚΜΑ)

ΚΟΡΜΑΚΙΤΗΣ 17-22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015

 

Διοργανώνεται και φέτος καλοκαιρινή κατασκήνωση εντατικήςεκμάθησης της ΚΜΑ γλώσσας, στα πλαίσια της υλοποίησης του Σχεδίου Δράσης που έχει υποβληθεί στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για τη διάσωση της ΚΜΑ. Η κατασκήνωση θα πραγματοποιηθεί από τις 17 – 22 Αυγούστου 2015 στον Κορμακίτη.

 

Δικαίωμα συμμετοχής στην κατασκήνωση έχουν τα παιδιά που έχουν συμπληρώσει τη Γ’ τάξη του...

Διαβάστε περισσότερα: ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΜΑΡΩΝΙΤΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΚΗΣ (ΚΜΑ) ΚΟΡΜΑΚΙΤΗΣ 17-22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

Ειδικά κριτήρια για διεκδίκηση θέσης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Ανακοίνωση από το Γραφείο Εκπροσώπου Μαρωνιτών

Ειδικά κριτήρια για διεκδίκηση θέσης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

 

Το Γραφείο Εκπροσώπου Μαρωνιτών ανακοινώνει τα εξής:

1. Οι Μαρωνίτες υποψήφιοι που δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν θέση στο Πανεπιστήμιο Κύπρου δικαιούνται να υποβάλουν αίτηση για εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο βάσει των ειδικών κριτηρίων (υπεράριθμες θέσεις). Οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν εξασφαλίσει γενικό βαθμό κατάταξης τουλάχιστον 80% του γενικού βαθμού κατάταξης του τελευταίου υποψήφιου που έχει εισαχθεί στο Τμήμα προτίμησης των εν λόγω δικαιούχων.

2...

Διαβάστε περισσότερα: Ειδικά κριτήρια για διεκδίκηση θέσης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

Κοινοτική Χορωδία Μαρωνιτών Κύπρου

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Βραδιά Μουσικής στους κήπους της

 Ιεράς Αρχιεπισκοπής  Μαρωνιτών

 

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας ημέρας Μουσικής και  υπό την αιγίδα του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών

 κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ

 

η Κοινοτική Χορωδία Μαρωνιτών Κύπρου διοργανώνει βραδιά μουσικής στους κήπους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Μαρωνιτών - Καραϊσκάκη 10,  Ακρόπολις

την Κυριακή 21 Ιουνίου 2015 στις  6.30μ.μ.

 

Σε αυτή συμμετέχουν  η Κοινοτική Χορωδία, η Μελωδία των Νέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής καθώς και άτομα, παιδιά και νέοι που ασχολούνται με τη μουσική.

 

Είσοδος ελεύθερη

 

Τα κέρδη των τραπεζών

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Τα κέρδη των τραπεζών

Οι τρεις μεγάλες τράπεζες της Κύπρου κατέγραψαν κέρδη κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους επειδή τα καθαρά έσοδα από τόκους ήταν περισσότερα από τις ζημιές που αναγνώρισαν λόγω μη εξυπηρετούμενων δανείων, σε αντίθεση με προηγούμενα τρίμηνα όταν οι ζημιές από μη εξυπηρετούμενα δάνεια ήταν τουλάχιστον διπλάσιες.  Το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων αυξήθηκε λόγω του ότι το τραπεζικό σύστημα βρίσκεται σε φάση απομόχλευσης, δηλαδή τα νέα δάνεια είναι λιγότερα από τα αυτά που αποπληρώνονται.  Δεδομένου ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια συνεχίζουν να υφίστανται αλλά χρεώνονται με ψηλότερο επιτόκιο, το ποσοστό τους ως προς το σύνολο των δανείων είναι μεγαλύτερο από πριν, και υπερβαίνει σήμερα το 60%. Τα καθαρά...

Διαβάστε περισσότερα: Τα κέρδη των τραπεζών

Διοργάνωση τουρνουά Futsal - Καθολική Νεολαία

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
futsal

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το ΠΑΝΣΥΦΙ ΑΠΟΕΛ, οι Εθελοντές Φίλοι ΑΠΟΕΛ και η Καθολική Νεολαία Μαρωνιτών Κύπρου διοργανώνουν Τουρνουά Futsal εις μνήμη του Ηλία Κατσιολούδη. Σάββατο 13/06/2015 10:00-16:00 στα γήπεδα του Δήμου Στροβόλου. Κόστος συμμετοχής 40 ευρώ ανα ομάδα. Τηλέφωνο συμμετοχών 99408244, 99576176 (εώς και 11/06/2014). Τα έσοδα του τουρνουά θα διατεθούν για τη στήριξη του συνδέσμου "ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΕΥΧΗ".

Ανακοίνωση Συνδέσμου Αγ. Μαρίνας "Επιστροφής"

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
Andreas Mavroyiannis 2

 

 

_____________________________________________________________

 

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Με θέμα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης Χαμηλής Πολιτικής και για την Αγία Μαρίνα (Σκυλλούρας) και μέσα σε ένα κλίμα ειλικρινούς αλληλοενημέρωσης και αλληλοκατανόησης, πραγματοποιήθηκε στις 20/5/2015 σύσκεψη στο γραφείο του διαπραγματευτή μας Κυρίου Ανδρέα Μαυρογιάννη με τον Πρόεδρο και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Εκτοπισθέντων Αγίας Μαρίνας      (Σκυλλούρας)  «Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ».

 

Στην σύσκεψη αφού παρουσιάστηκε η...

Διαβάστε περισσότερα: Ανακοίνωση Συνδέσμου Αγ. Μαρίνας "Επιστροφής"

«Αφήστε τα παιδιά και μην τα εμποδίζετε να έρθουν κοντά μου» (Μτ 19:14)

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

«Αφήστε τα παιδιά και μην τα εμποδίζετε να έρθουν κοντά μου»

(Μτ 19:14)

Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ με ιδιαίτερη χαρά προσκαλεί όλα τα παιδιά των Κατηχητικών κέντρων και όχι μόνο, σε μια ολοήμερη εκδρομή στο Τρόοδος το Σάββατο 20 Ιουνίου 2015.

Στόχος και σκοπός είναι  η ωραία ευκαιρία να συνευρεθούν όλα τα παιδιά σε ένα φιλικό, διασκεδαστικό και παράλληλα πνευματικό και οικογενειακό περιβάλλον.

Αναχώρηση από Λευκωσία: Αρχιεπισκοπή Μαρωνιτών - Ακρόπολης        ώρα 9.00 π.μ.

...

Διαβάστε περισσότερα: «Αφήστε τα παιδιά και μην τα εμποδίζετε να έρθουν κοντά μου» (Μτ 19:14)

Προσκλητήριο

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

M M

7. 6. 2015


΄΄Όλες τις πράξεις να τις εμπνέει η αγάπη.΄΄ Α κορ 16, 14

 

Επιτέλους!!! Ήρθε και η δική μας ώρα να ολοκληρώσουμε το στόχο μας, που είχε ως αφετηρία την Ρώμη και να ενωθούμε με τα δεσμά του γάμου. Ολοκληρώνεται διαμέσου του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών Κύπρου κ.κ. Youssef Soueif, στη Εκκλησία του Αγίου Μάρωνα στην Ανθούπολη στις 07 Ιουνίου 2015, στις 5:30 το απόγευμα.

 

Θα ήταν ευχαρίστηση μας να συμμετέχετε στην μεγάλη αυτή χαρά μας.

 

Μαρίνος

...

Διαβάστε περισσότερα: Προσκλητήριο

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 7η Δέηση προς την Αειπάρθενο Μαρία για σύντομη και ειρηνική επιστροφή στα χωριά μας

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
panagia

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

7η Δέηση προς την Αειπάρθενο Μαρία 

για σύντομη και ειρηνική επιστροφή στα χωριά μας

 

 

Τετάρτη 27 Μαΐου,  2015

Εκκλησία Αγίου Μάρωνα, Ανθούπολη

 

Με την ευκαιρία του μήνα της Παναγίας, διοργανώνεται στην Εκκλησία του Αγίου Μάρωνα στην Ανθούπολη, για έβδομη συνεχή χρονιά,  Παμμαρωνίτικη Δέηση προς την Παναγία.  Σταθερός στόχος, της καθιερωμένης πλέον τελετής είναι, να προσευχηθούμε όλοι μαζί στην Μεγαλόχαρη για να την ευχαριστήσουμε και να την παρακαλέσουμε να μεσιτεύσει για την σύντομη και μόνιμη επιστροφή μας στη γη των πατέρων μας.

Την διοργάνωση αναλαμβάνουν ο Εφημέριος και η Εκκλησιαστική...

Διαβάστε περισσότερα: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 7η Δέηση προς την Αειπάρθενο Μαρία  για σύντομη και ειρηνική επιστροφή στα χωριά μας

Πρόσκληση Το Σωματείο για την Κληρονομιά KORMAKITIS TRUST και η Καθολική Νεολαία Μαρωνιτών Κύπρου

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Πρόσκληση

Το Σωματείο για την Κληρονομιά  KORMAKITIS TRUST  και η Καθολική Νεολαία Μαρωνιτών Κύπρου  έχουν την τιμή και την χαρά να σας προσκαλέσουν στο Θρησκευτικό και Φιλολογικό Μνημόσυνο του Μακαριστού Ιερέα Αντωνάκη Φραγκίκσου.

Καθεδρικός Ναός Αγίου Γεωργίου , Κορμακίτης.

Σάββατο 30 Μαΐου 2015 στις 6:00 μ.μ.

Συμμετέχει η Κοινοτική Χορωδία Μαρωνιτών Κύπρου .

Το μνημόσυνο θα τελέσει ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών Κύπρου κ.κ. Ιωσήφ Σουέιφ 

Διορισμός Διαχειριστικής Επιτροπής Κοιμητηρίων Μαρωνιτικής Κοινότητας

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ

Διορισμός Διαχειριστικής Επιτροπής Κοιμητηρίων Μαρωνιτικής Κοινότητας

 

Πληροφορούμε τα μέλη της Μαρωνιτικής κοινότητας ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων έχει θεσπίσει τον περί Κοιμητηρίων των Θρησκευτικών Ομάδων (Ταφή και Εκταφή) Νόμο.

 

Ασκώντας τις εξουσίες που παρέχονται σ’ αυτόν, από το Άρθρο 6 του υπό αναφορά Νόμου, ο Υπουργός Εσωτερικών, με τη σύμφωνη γνώμη του Εκπροσώπου των Μαρωνιτών, προχώρησε στη σύσταση Επιτροπής Διαχείρισης Κοιμητηρίων της Μαρωνιτικής Κοινότητας, η οποία θα ενεργεί για εκ μέρους της κοινότητας στα θέματα δημιουργίας, επέκτασης, συντήρησης και διαχείρισης  του συνόλου των Κοιμητηρίων πάνω σε παγκύπρια βάση.

...

Διαβάστε περισσότερα: Διορισμός Διαχειριστικής Επιτροπής Κοιμητηρίων Μαρωνιτικής Κοινότητας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ Διορισμός Διαχειριστικής Επιτροπής Κοιμητηρίων Μαρωνιτικής Κοινότητας

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ

Διορισμός Διαχειριστικής Επιτροπής Κοιμητηρίων Μαρωνιτικής Κοινότητας

 

Πληροφορούμε τα μέλη της Μαρωνιτικής κοινότητας ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων έχει θεσπίσει τον περί Κοιμητηρίων των Θρησκευτικών Ομάδων (Ταφή και Εκταφή) Νόμο.

 

Ασκώντας τις εξουσίες που παρέχονται σ’ αυτόν, από το Άρθρο 6 του υπό αναφορά Νόμου, ο Υπουργός Εσωτερικών, με τη σύμφωνη γνώμη του Εκπροσώπου των Μαρωνιτών, προχώρησε στη σύσταση Επιτροπής Διαχείρισης Κοιμητηρίων της Μαρωνιτικής Κοινότητας, η οποία θα ενεργεί για εκ μέρους της κοινότητας στα θέματα δημιουργίας, επέκτασης, συντήρησης και διαχείρισης  του συνόλου των Κοιμητηρίων πάνω σε παγκύπρια βάση.

...

Διαβάστε περισσότερα: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ Διορισμός Διαχειριστικής Επιτροπής Κοιμητηρίων...

Μαγιάτικο πανηγύρι- Δομοτικό σχολείο Αγίου Μάρωνα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
Magiatiko panigiri

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 25-26 Απριλίου στον Κορμακίτη

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

 

 

 

                                                                                                                    

 

 

 

 

 

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 25-26 Απριλίου στον Κορμακίτη

 

 

Το προσφυγικό Σωματείο  Ο ΚΟΡΜΑΚΙΤΗΣ που ιδρύθηκε το 1950 και προσφυγοποιήθηκε μετά τα τραγικά γεγονότα του 1974 στην προσπάθεια του να αναβιώσει τα παλιά ήθη και έθιμα του χωριού μας για τον...

Διαβάστε περισσότερα: ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 25-26 Απριλίου στον Κορμακίτη

23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015 ΣΤΟΝ ΚΟΡΜΑΚΙΤΗ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015 ΣΤΟΝ ΚΟΡΜΑΚΙΤΗ

 

Γιορτάζουμε τον προστάτη μας Άγιο Γεώργιο που δεν μας εγκατέλειψε ποτέ του. Η Δεσποτική Λειτουργία θα γίνει στις 10 π.μ. Θα παραστεί ο Έντιμος Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Εγκλωβισμένους κ. Φώτης Φωτίου με την σύζυγο του και Ανώτερα Στελέχη της Υπηρεσίας του.

 

Η Εκκλησιαστική Επιτροπή έχει επίσης προσκαλέσει όλα τα μέλη όλων των Μαρωνίτικων Εκκλησιαστικών Επιτροπειών, τα μέλη των Επιτροπειών Μαρωνίτικων Νεκροταφείων, όλους τους Μαρωνίτες Κοινοτάρχες, τον Εκπρόσωπο των Μαρωνιτών στην Βουλή των Αντιπροσώπων και τον Βουλευτή Κυρηνείας κ. Μάριο Μαυρίδη.

 

Θα ακολουθήσει μεσημεριανό γεύμα στις 12.30 μ.μ. στο...

Διαβάστε περισσότερα: 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015 ΣΤΟΝ ΚΟΡΜΑΚΙΤΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ
ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
κ.κ. ΙΩΣΗΦ ΣΟΥΕΗΦ
ΣΤΙΣ ΕΝΟΡΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ
ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 04/4/2015
Ακρόπολη: Αρχιεπισκοπή Μαρωνιτών - Παρεκκλήσι Αγίου Μάρωνα
Ώρα 18.30 Θεία Λειτουργιά των Βαΐων και Λιτανεία
ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΙΩΝ 05/4/2015
Λεμεσός: Εκκλησία Αγίου Σιάρπελ
Ώρα 10.00 Θεία Λειτουργία και Λιτανεία
Ώρα 18.00 Τελετή του τυπικού της «Άφιξης στο Λιμάνι»
ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 06/4/2015
Ανθούπολη: Εκκλησία Αγίου Μάρωνα
Ώρα 18.30 Λιτανεία του Σταυρού
ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ 07/4/2014
Κοτσιάτης: Εκκλησία Αγίας Μαρίνας
Ώρα 18.30 Λιτανεία του Σταυρού
ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 08/04/2015
Ασώματος: Εκκλησία Αρχαγγέλου Μιχαήλ...

Διαβάστε περισσότερα: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ 

4o Ετήσιο παζαράκι αγάπης

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
pazaraki2015

Θερινές Κατασκηνώσεις για Μαρωνιτόπαιδα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Θερινές  Κατασκηνώσεις  για  Μαρωνιτόπαιδα

 

To Ίδρυμα Ευημερίας Μαρωνιτών Κύπρου σε συνεργασία με το  Δημοτικό  Σχολείο  Αγίου Μάρωνα διοργανώνουν και φέτος τις θερινές κατασκηνώσεις για  Μαρωνιτόπαιδα  στους  κατασκηνωτικούς   χώρους  του  Υπουργείου  Παιδείας  και  Πολιτισμού   στον  Πρόδρομο.

 

Διάρκεια  κατασκήνωσης

Θα  υπάρχει  μόνο  μια  κατασκηνωτική  σειρά  που  θα  διαρκέσει  6  ημέρες   από  τη  Δευτέρα  22  Ιουνίου μέχρι  την  Κυριακή   28 Ιουνίου...

Διαβάστε περισσότερα: Θερινές  Κατασκηνώσεις  για  Μαρωνιτόπαιδα

Μήνυμα του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών Κύπρου κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ για τον εορτασμό του Αγίου Μάρωνα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Μήνυμα του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών Κύπρου

κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ

για τον εορτασμό του Αγίου Μάρωνα

Κυριακή  8.2.2015

Καθεδρικός Ναός Παναγίας των Χαρίτων

Αγαπητά εν Χριστώ αδέλφια,

«Σεις είσθε το αλάτι της γης. Σεις είσθε το φως του κόσμου» (Μτ 5/13,14)

Το κάλεσμα του Ιησού προς όλους μας για να είμαστε το αλάτι της γης και το φως του κόσμου,  μας αναθέτει μια μεγάλη ευθύνη. Τα λόγια Του αποδεικνύουν ότι ο κόσμος είχε, έχει και θα έχει πάντα ανάγκη από το αλάτι και το φως,  για μια συνεχή μεταμόρφωση η οποία άρχισε με την Ενσάρκωση του Ιησού, δια του Θανάτου και της Ανάστασης Του.

...

Διαβάστε περισσότερα: Μήνυμα του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών Κύπρου κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ για τον εορτασμό του...

Εκδρομή 14 Φεβρουαρίου 2015 Από την Κύπρο του Κρασιού στην Κύπρο του Αποστόλου Παύλου

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Εκδρομή 14 Φεβρουαρίου 2015

Από την Κύπρο του Κρασιού στην Κύπρο του Αποστόλου Παύλου

 

             

 

 

Σήμερα κερνάμε κρασί !

 

Το κρασί δεν είναι μια άγνωστη ιστορία για την Κύπρο. Οι μαρτυρίες της οινικής ιστορίας που σέρνει πίσω του το νησί μας καθιστούν μια βόλτα στα αμπελοχώρια,  εμπειρία ζωής !

 

Η Stella Orientis,  Αρχιεπισκοπής Μαρωνιτών Κύπρου, σας προσκαλεί στην Εκδρομή:  «Από την Κύπρο του Κρασιού στην Κύπρο του Αποστόλου Παύλου » που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου  2015. 

 

Η εκδρομή τελεί υπό την αιγίδα του Σεβασμιότατου...

Διαβάστε περισσότερα: Εκδρομή 14 Φεβρουαρίου 2015 Από την Κύπρο του Κρασιού στην Κύπρο του Αποστόλου Παύλου

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΚΤΟΠΙΣΘΕΝΤΩΝ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (Σκυλλούρας) "Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ"

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΚΤΟΠΙΣΘΕΝΤΩΝ

ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (Σκυλλούρας)

"Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ"

 

 

___________________________________________________________________

Λευκωσία, 4 Φεβρουαρίου 2015

 

 

 

 

 

ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

 

 

Με την παρουσία όλων των Μαρινιωτών και με την ευχή και την ανανέωση της ελπίδας για μια γρήγορη επιστροφή στο χωριό μας και για να τιμήσουμε όλους τους νεκρούς μας πριν και μετά το 1974, ο  Σύνδεσμος Εκτοπισθέντων Αγίας Μαρίνας (Σκυλλούρας) «Η Επιστροφή», όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τελεί Μνημόσυνο την Κυριακή των ψυχών, 15 Φεβρουαρίου 2015, στις 9.30πμ, στην εκκλησία της Αγίας Μαρίνας στο Κοτσιάτη.

 

...

Διαβάστε περισσότερα: ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΚΤΟΠΙΣΘΕΝΤΩΝ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (Σκυλλούρας) "Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ"

Προετοιμασία του Μυστηρίου του Γάμου

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Προετοιμασία

του Μυστηρίου του Γάμου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
2015

 

 

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Μέσα στο πνεύμα της αποστολής και τη φροντίδα της για το χριστεπώνυμο πλήρωμα της , η Εκκλησία μεριμνά ιδιαίτερα για την οικογένεια και ιδίως για τον γάμο από τον οποίο η οικογένεια δημιουργείται και εξαρτάται.

Έτσι, η Μαρωνιτική Σύνοδος στα Κεφάλαια (3.α και 3.Γ) καθιστά απαραίτητη την προετοιμασία του γάμου για τους μελλόνυμφους και η Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Μαρωνιτών Κύπρου θέσπισε το σχετικό Πρόγραμμα από το 2013. Αυτό το Πρόγραμμα συνεχίζεται και το 2015 με ζήλο και σπουδή. Η θεματολογία του Προγράμματος καλύπτει όλες σχεδόν τις πτυχές (βιβλική, θεολογική, πνευματική, ψυχολογική, κοινωνική, ιατρική) ούτος ώστε ο Χριστιανικός Γάμος να είναι...

Διαβάστε περισσότερα: Προετοιμασία του Μυστηρίου του Γάμου 

Λειτουργιά στην κατεχόμενη Αγία Μαρίνα (Σκυλλούρας)

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

30/01/2015

 

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΡΙΝΙΩΤΕΣ – ΜΑΡΩΝΙΤΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

 

Θέμα: Λειτουργιά στην κατεχόμενη Αγία Μαρίνα (Σκυλλούρας) προς τιμή του Ιδρυτή της Μαρωνιτικής Εκκλησίας Αγίου Μάρωνα.Το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγίας Μαρίνας (Σκυλλούρας) ευρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει πως στις 7/2/2015 θα πραγματοποιηθεί Λειτουργία στη Μικρή Παλαιά εκκλησία του κατεχόμενου χωριού μας. Αυτό έγινε κατορθωτό μετά τη θετική απάντηση που έχουμε πάρει αργά χθες, και σχετίζεται με την πρόσφατη αίτηση που υπέβαλε το Κοινοτικό Συμβούλιο, τόσο προς τα Ηνωμένα Έθνη όσο και προς τις Τουρκοκυπριακές αρχές, επικαλούμενοι την ημέρα που εορτάζουμε και τιμούμε τον ΙΔΡΥΤΗ και ΠΡΟΣΤΑΤΗ μας ΑΓΙΟ ΜΑΡΩΝΑ.

...

Διαβάστε περισσότερα: Λειτουργιά στην κατεχόμενη Αγία Μαρίνα (Σκυλλούρας)

ΜΑΡΩΝΙΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015 η ώρα 5.30μ.μ. στο ΡΙΚ 2

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

ΊΔΡΥΜΑ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Με μια διαδρομή στη σύγχρονη ιστορία της Κύπρου και σταθμό στα τραγικά γεγονότα του 1974, οι Μαρωνίτικες Διαδρομές επιστρέφουν την Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015 στις 5.30μ.μ. στο ΡΙΚ 2 για να αποτίσουν φόρο τιμής στους Μαρωνίτες πεσόντες και αγνοουμένους.

Συνεντεύξεις από:

Ρογήρο Βαρνάβα, Κουμέττο Κουμέττου, Ιωάννη Παπά, Μιχάλη Τζιρκαλλή,

  1.  Μαρούλα Φραντζή, Κατίνα Χριστοφή

 

ΜΑΡΩΝΙΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015 η ώρα 5.30μ.μ. στο ΡΙΚ 2

Μην τη χάσετε!

 

To Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015 εορτή του Αγίου Αντωνίου

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

To Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

εορτή του Αγίου Αντωνίου,

 

ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών Κύπρου

 

κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ

 

θα τελέσει την Θεία Λειτουργία

στο παρεκκλήσι του Αγίου Μάρωνα

στην Αρχιεπισκοπή Μαρωνιτών, στις 5:30 μ.μ

 

κατά την διάρκεια της οποίας

οι αδελφές του τάγματος του Αγίου Αντωνίου

θα ανανεώσουν τους αιώνιους όρκους τους.

 

Ας ενωθούμε μαζί τους στην προσευχή με τις ευχές μας

για δύναμη στην ιερή αποστολή τους

καθώς και για τους μοναχούς του Λιβανικού Μαρωνιτικού Τάγματος

  1. (OLM)της μονής του Προφήτη Ηλία που συνεορτάζουν.

 

 

ΓραμματείαΑρχιεπισκοπήςΜαρωνιτών

Θεία Λειτουργία στην Εκκλησία Αγίας Κυριακής στην Πάφο

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Θεία Λειτουργία στην Εκκλησία

Αγίας Κυριακής στην Πάφο

χοροστατούντως του

Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών

 

Συνεχίζοντας τις ποιμαντικές επισκέψεις ενόψη των εορτών,

ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών Κύπρου

κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ,

θα τελέσει την Θεία Λειτουργία

στην Εκκλησία της Αγίας Κυριακής στην Πάφο

την Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015 στις 1:30 μ.μ.

Γιορτή Ιδρύματος Αγιος Αντώνιος

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
AGIOS ANTONIOS INVITATION 9.5X20cm

«Queen’sOverseasTerritoryMedal (QOTM)« για τον αστυνόμο Γιώργο Κιτέο

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

 

 

___________________________________________________________________

4 Ιανουαρίου 2015

 

κ. Γιώργο Κιτέο

Ανώτερο Αστυνόμο

Αστυνομικό Διευθυντή

Βάσεις Επισκοπής - Ακρωτήρι

 

 

Αγαπητέ κ. Κιτέο,

 

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Εκτοπισθέντων Αγίας Μαρίνας Σκυλλούρας «Η Επιστροφή», με περιφάνεια εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια για τον τιμητικό τίτλο του «QueensOverseasTerritoryMedal (QOTM)« που ανακοινώθηκε στις 30 Δεκεμβρίου 2014, από τη Βασίλισσα της Αγγλίας. Μας γνωστοποιήθηκε επίσης ότι αρχές του 2015, θα ακολουθήσει τελετή απονομής του τίτλου σας σε χώρο που θα καθοριστεί. Ο τίτλος που σας απονέμεται για την πολύχρονη προσφορά και συμβολή σας ως Αστυνομικός Διευθυντής...

Διαβάστε περισσότερα: «Queen’sOverseasTerritoryMedal (QOTM)« για τον αστυνόμο Γιώργο Κιτέο

Θεία Λειτουργία στις Εκκλησίες των Χωριών χοροστατούντως του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Σουέηφ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Θεία Λειτουργία στις Εκκλησίες των Χωριών

χοροστατούντως του Σεβασμιοτάτου

Αρχιεπισκόπου Σουέηφ

 

Μέσα στα πλαίσια των εορτών των Χριστουγέννων και συνεχίζοντας τις ποιμαντικές επισκέψεις στις ενορίες, ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ θα τελέσει την Θεία Λειτουργία ως ακολούθως:

 

$1-        Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015  11:00 π.μ.

Εκκλησία Τιμίου Σταυρού -  Καρπάσια

 

$1-...

Διαβάστε περισσότερα: Θεία Λειτουργία στις Εκκλησίες των Χωριών χοροστατούντως του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Σουέηφ

Μήνυμα Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών Κύπρου κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ για τα Χριστούγεννα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ    ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ    ΚΥΠΡΟΥ

 

Μήνυμα Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών Κύπρου

κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ

για τα Χριστούγεννα

                                                                     

          «Σήμερα γεννήθηκε για χάρη μας  Σωτήρας κι Αυτός είναι ο Χριστός ο Κύριος»

...

Διαβάστε περισσότερα: Μήνυμα Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών Κύπρου κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ για τα Χριστούγεννα

“Ελάτε Προσκυνήστε, Χριστό το Θεό”

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

“Ελάτε Προσκυνήστε, Χριστό το Θεό”
Υπο την αιγίδα και την ευλογία του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου
Μαρωνιτών Κύπρου κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ
η χορωδία A Cappella "Η Μελωδία των Νέων"
Διεύθυνση: διδα Rania Al Najjar
Πιάνο: κυρία Irina Folomeeva
σας προσκαλεί να συμμετέχετε σε Χριστουγεννιάτικο Κονσέρτο βιώνοντας
την Γέννηση του Κυρίου
μέσα σε πνεύμα αγάπης, ειρήνης και χαράς
Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014 7.30 μ.μ.
Καθεδρικός Ναός Παναγίας των Χαρίτων - Πύλη Πάφου- Λευκωσία
Η παρουσία σας ψάλλοντας μαζί μας το «Δόξα εν Υψίστοις»
αποτελεί για μας μεγάλη τιμή

O Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών Κύπρου και το Θεολογικό Κέντρο Άγιος Εφραίµ σας προσκαλούν στη διάλεξη

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Ο Σεβασµιότατος
Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών Κύπρου κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ
και το Θεολογικό Κέντρο
Άγιος Εφραίµ
σας προσκαλούν στη διάλεξη
£åïìïçÝá ôöî ÌòéóôïùçÛîîöî äéá íÛóïù ôè÷ ¶éëÞîá÷
την Τρίτη 16 Δεκεµβρίου 2014, στις 6.30 µ.µ.,
στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Μαρωνιτών Κύπρου
(Καραϊσκάκη 10, Στρόβολος)
Οµιλητής :
Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος

ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΡΜΑΚΙΤΗ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΡΜΑΚΙΤΗ

Σεμνή ποιμαντική ανακοίνωση κινητοποίησε όλους τους κατοίκους, εγκλωβισμένους και εκτοπισμένους. «Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ μας προσκαλεί να παραστούμε στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που θα τελεστεί παρουσία του Αποστολικού Νούντσιου Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου GiuseppeLazzarotto την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου στις 10 π.μ. στην εκκκλησία του Αγίου Γεωργίου στον Κορμακίτη, επ’ευκαρία της έλευσης των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Πάπα Ιωάννη Παύλου ΙΙ».

Στο χωριό, η τελετή της υποδοχής των Ιερών Λειψάνων θα αρχίσει στις 9.30 π.μ. από το χώρο...

Διαβάστε περισσότερα: ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΡΜΑΚΙΤΗ

Χριστουγεννιάτικη φιέστα 2015 K.N.M.K

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
flyer2015 2

Πρόσκληση - Χριστουγεννιάτικη Γιορτή Νηπιαγωγείου Αγίου Μάρωνα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Πρόσκληση - Χριστουγεννιάτικη Γιορτή Νηπιαγωγείου Αγίου Μάρωνα

Το Άστρο της Ελπίδας

Αγαπητοί γονείς και φίλοι,

Ελάτε στην παρέα μας, να ταξιδέψουμε μαζί με το Άστρο της Ελπίδας.

Τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014, και ώρα 6:30 μ.μ. στο Δημοτικό Σχολείο Άγιος Μάρωνας.

Σας περιμένουμε. Τα παιδάκια του Νηπιαγωγείου Άγιος Μάρωνας 

The Choir "I Melodia ton Neon"

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

With the blessing of H.E. Archbishop Youssef Soueif
The Choir "I Melodia ton Neon" - the Melody of the Youth
Invites you to their FIRST “Melody Fair”
to support their activities and events
To be held on Sunday 30 November 2014 from 8.30 a.m. to 12.00 a.m.
at the Cathedral Our Lady of Graces - Paphos Gate
Your presence will give us great pleasure and will be a big support to us,
Be there, Be many

Σωματείο Ενωσης Μαρωνιτών Ανθούπολις

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
planner

Nέος κύκλος επαφών και συναντήσεων Αρχιεπισκόπου με τους νέους

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Σ´αυτό το έτος της οικογένειας, ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών
κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ αρχίζει ´ενα νέο κύκλο επαφών και συναντήσεων με τους
νέους και τα μέλη των σωματείων και τοπικών οργανώσεων. Θα επισκεφθεί
επίσης τα σχολεία, δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο, για εμβάθυνση θεμάτων εφ´
όλης της ύλης που αφορούν στην πίστη, την κουλτούρα και γενικά την κοινωνία.

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014          Σωματείο ΕΝΑ       ´Ωρα 7.00 μ.μ.

Γραμματεία Αρχιεπισκοπής Μαρωνιτών

Σύνδεσμο Ευημερίας Ατόμων με Νοητική Αναπηρἰα και την ομἀδα ¨ Εθελόντριες Αγάπης

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014, μεταξὐ των ωρών 3.30 - 7.00μμ. διοργανώνεται εκδήλωση (τσάι και παζαράκι) στην καφετἐρια της CONSULCO (απἐναντι από την Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών,  στην γωνἰα των φώτων τροχαἰας) από το Σύνδεσμο Ευημερίας Ατόμων με Νοητική Αναπηρἰα και την ομἀδα ¨ Εθελόντριες Αγάπης ῾.

Όλα τα ἐσοδα από την εκδήλωση αυτἠ, θα παραδοθοὐν στο Σὐνδεσμο για στήριξη των Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Στροβὀλου και Φαβιέρου.

Καλοὐμαστε ὀλοι να στηρἰξουμε την ανθρωπιστικἠ αυτἠ προσπἀθεια.

Είσοδος...

Διαβάστε περισσότερα: Σύνδεσμο Ευημερίας Ατόμων με Νοητική Αναπηρἰα και την ομἀδα ¨ Εθελόντριες Αγάπης

Eτήσιο μνημόσυνο των πεσόντων Μαρωνιτών

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Γραφείο Εκπροσώπου Μαρωνιτών

Ανακοίνωση

Το Γραφείο Εκπροσώπου Μαρωνιτών ανακοινώνει ότι την Κυριακή, 30 Νοεμβρίου 2014, και ώρα 8.30 π.μ. θα τελεσθεί  στον ιερό ναό Αγίου Μάρωνα Μαρωνιτών στην Ανθούπολη το ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων Μαρωνιτών κατά τα τραγικά γεγονότα του 1974 και δέηση για τον αγνοούμενο Ρογήρο Κουμέττου.

 

Θα ακολουθήσει σύντομο καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Άγιος Μάρωνας και τελετή  κατάθεσης στεφάνων στο μνημείο πεσόντων στο προαύλιο της εκκλησίας  στις 9.30 π.μ.

 

...

Διαβάστε περισσότερα: Eτήσιο μνημόσυνο των πεσόντων Μαρωνιτών

Ίδρυμα Ευημερίας Μαρωνιτών Κύπρου Μαρωνίτικες Διαδρομές: Σαββατο 8 Νοεμβρίου

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Ίδρυμα Ευημερίας Μαρωνιτών Κύπρου

 

Με μια διαδρομή στο χθες και στο σήμερα και με σταθμούς στους Μαρωνίτες αθλητές  που έχουν διακριθεί στην Κύπρο και στο εξωτερικό και στις προσπάθειες των προσφυγικών σωματείων για την προώθηση του αθλητισμού στην κοινότητα μας, οι Μαρωνίτικες Διαδρομές επιστρέφουν το Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014 στις 5 μ.μ. στο ΡΙΚ 2.

Συνεντεύξεις από:

Βασίλης Κάτσης, Βάσω Λακκοτρύπη, Γιαννούλα Ορφανού, Ναταλία Ευαγγελίδου.

Σωματεία: Μιχάλης Χατζηρούσος (Κορμακίτης), Μιχάλης Χατζημιχαήλ (ΕΝΑ Ασωμάτου), Τάσος Κιτέου (Κέδρος Αγία Μαρίνα), Γιώργος Πεκρής (ΕΜΑ Ανθούπολης),

 

ΜΑΡΩΝΙΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

 

Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014 στις 5 μ.μ. από το ΡΙΚ 2

Μην τη χάσετε! 

1-3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΡΜΑΚΙΤΗ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

1-3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΡΜΑΚΙΤΗ

 

Το ερχόμενο Σάββατο 1ην Νοεμβρίου στις 5μ.μ. θα γίνει Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου Κορμακίτη, προϊσταμένου του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου μας κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ και θα ακολουθήσει σεμνή δεξίωση στην αίθουσα της εκκλησίας για να εκφράσουμε την εκτίμηση μας προς τον Εφημέριο μας Πατέρα Αντώνιο Φραγκίσκου επί ευκαιρία των γενεθλίων του.  Η Εκκλησιαστική Επιτροπή Κορμακίτη προσκαλεί όλους να είναι εκεί για ένα μεγάλο ευχαριστώ. Ζητούμε την βοήθεια και τη συνεργασία όλων. Μιλήστε με την κ. Χριστίνα Πογιατζιή αρ. τηλ. 99 726233.

 

Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου – των Ψυχών η Θεία Λειτουργία θα γίνει στις 8πμ...

Διαβάστε περισσότερα: 1-3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΡΜΑΚΙΤΗ

Η φιλανθρωπική οργάνωση Κοινωνία ΚΑΡΙΤΑΣ Κύπρου - Ενορία Παναγίας των Χαρίτων

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Αγαπητοί φίλοι,

Η φιλανθρωπική οργάνωση Κοινωνία ΚΑΡΙΤΑΣ Κύπρου - Ενορία Παναγίας των Χαρίτων, μέσα στα
πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης προς τους δυσπραγούντες συνανθρώπους
μας, διοργανώνει με ομάδα εθελοντών 'ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΑΓΑΠΗΣ' για όλες τις ηλικίες. 


Το Πανηγύρι φιλοξενεί η Σχολή Τέρρα Σάντα (Λυκούργου
12, Ακρόπολη, Λευκωσία) την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014 μεταξύ των ωρών 11:00π.μ. και 16:00μ.μ. με πλούσιο και ποικίλο πρόγραμμα, άφθονο φαγητό, μουσική, διασκέδαση, παιγνίδια,
...

Διαβάστε περισσότερα: Η φιλανθρωπική οργάνωση Κοινωνία ΚΑΡΙΤΑΣ Κύπρου - Ενορία Παναγίας των Χαρίτων

8ο Ετήσιο Τουρνουά Futsal Κ.Ν.Μ.Κ.

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

8ο Ετήσιο Τουρνουά Futsal Κ.Ν.Μ.Κ.

Η Καθολική Νεολαία Μαρωνιτών Κύπρου διοργανώνει το 8ο Ετήσιο Τουρνουά Futsal της.
Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014 στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Στροβόλου
Ώρα έναρξης: 9:30 π.μ.
Κόστος συμμετοχής: €40 ανά ομάδα
Δηλώσεις ομάδων: Πέτρος  96 798477 / Μιχάλης 99129981
*Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του έντιμου Δημάρχου Στροβόλου κ. Λάζαρου Σαββίδη

Μνημόσυνο για την αείμνηστη Αλπίνα Γεωργίου

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
Stavros

Μνημόσυνο για την αείμνηστη Αλπίνα Γεωργίου

Τελούμε την Κυριακή 26/10/2014 και ώρα 10 π.μ., στον Καθεδρικό Ναό Παναγίας των Χαρίτων (παρά την Πύλη Πάφου), το σαρανταήμερο μνημόσυνο της  πολυαγαπημένης μας αδερφής και θείας Αλπίνας Γεωργίου και καλούμε όσους τιμούν τη μνήμη της  να παραστούν.

Υποδοχή των Ιερών Λειψάνων Αγίου Ιωάννη Παύλου Β΄ στον Ιερό Ναό Αγίου Μάρωνα Ανθούπολης την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
Pope

Υποδοχή των Ιερών Λειψάνων Αγίου Ιωάννη Παύλου Β΄

στον Ιερό Ναό Αγίου Μάρωνα Ανθούπολης την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου

 

Με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Ιωάννη Παύλου Β’, ο οποίος αγιοποιήθηκε στις 27 Απριλίου 2014, θα μεταφερθούν στην Κύπρο, από την Κρακοβία της Πολωνίας, τα Ιερά Λείψανα του προς ευλογία του πιστού λαού.  Σύμφωνα με το πρόγραμμα, από την ερχόμενη Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014 μέχρι και την Κυριακή 26 Οκτωβρίου τα Ιερά Λείψανα (τμήμα οστών και αίματος) θα βρίσκονται στον Ιερό Ναό Αγίου Μάρωνα στην Ανθούπολη. 

Η παρουσία των Ιερών Λειψάνων, του σύγχρονου και μεγάλου αυτού Άγιου της Καθολικής Εκκλησίας, στον...

Διαβάστε περισσότερα: Υποδοχή των Ιερών Λειψάνων Αγίου Ιωάννη Παύλου Β΄ στον Ιερό Ναό Αγίου Μάρωνα Ανθούπολης την...

Ιεράς Αρχιεπισκοπής Μαρωνιτών Κύπρου

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Ανακοίνωση
Ιεράς Αρχιεπισκοπής Μαρωνιτών Κύπρου


Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Μαρωνιτών Κύπρου είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι ο Μακαριότατος Πατριάρχης Αντιοχείας και Πάσης Ανατολής των Μαρωνιτών, Εκλαμπρότατος Καρδινάλιος Μπεσιάρα Πέτρος Ράη, ανταποκρινόμενος στην πρόταση του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών Κύπρου, κ. Ιωσήφ Σουέηφ, και με τη σύμφωνη γνώμη του Γενικού Ηγουμένου του Λιβανικού Μαρωνίτικου Τάγματος, Πανοσιολογιοτάτου Αββά Ταννούς Νεαμε, απόνεμε, στις 30 Σεπτεμβρίου 2014, με Πατριαρχικό Διάταγμα, τον τιμητικό βαθμό του Αββά, στον Πατέρα Ιωσήφ Γ. Λακκοτρύπη Μιχαηλίδη.


Αυτή η...

Διαβάστε περισσότερα: Ιεράς Αρχιεπισκοπής Μαρωνιτών Κύπρου

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ Μιχαλη Κατσιολούδη

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

Τελούμε το Σάββατο 18/10/2014 και ώρα 5 μ.μ., στον Καθεδρικό Ναό Παναγίας των Χαρίτων (παρά την Πύλη Πάφου), το σαρανταήμερο μνημόσυνο του πολυαγαπημένου μας αδερφού και θείου Μιχάλη Κατσιολούδη και το ετήσιο μνημόσυνο του πατέρα του Ιωσήφ Κατσιολούδη και καλούμε όσους τιμούν τη μνήμη τους να παραστούν.

Επίσης, η οικογένεια επιθυμεί να ευχαριστήσει θερμά όλους όσους παρέστησαν στην κηδεία του πολυαγαπημένου μας Μιχάλη Κατσιολούδη, έστειλαν στεφάνια, έκαναν εισφορές και όλους όσους συμμετείχαν με οποιονδήποτε τρόπο στο βαρύτατο μας πένθος.

Εκδρομή 1 Νοεμβρίου 2014 Αμμόχωστος- Το κλειδί και η καρδιά της Κύπρου

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Εκδρομή 1 Νοεμβρίου 2014

Αμμόχωστος-  Το κλειδί και η καρδιά της Κύπρου

( Proveditore Antonio Loredano,1476 )

 

 

 

Η κοσμοπολίτικη πόλη της Αμμοχώστου υπήρξε πάντα μια ζωντανή μαρτυρία συνύπαρξης ανθρώπων και θρησκειών.

 

Όταν η Αμμόχωστος κτυπήθηκε άγρια από την πανώλη το 1363 οι κάτοικοι της, κάθε θρησκείας και δόγματος, Έλληνες, Μουσουλμάνοι, Αρμένιοι, Νεστοριανοί, Ιακωβίτες, Εβραίοι, Ινδοί, Αβυσσύνιοι και Σαρακηνοί περπάτησαν ξυπόλυτοι και νηστικοί στον Καθεδρικό ναό του  Αγίου Νικόλαου και μαζί με το αντιπρόσωπο του Πάπα, ζήτησαν όλοι το έλεος του Κυρίου.

(Philip of Mézières)...

Διαβάστε περισσότερα: Εκδρομή 1 Νοεμβρίου 2014 Αμμόχωστος-  Το κλειδί και η καρδιά της Κύπρου

εβδομάδα δράσηςτης Κοινωνία Caritas ενορία Αγίου Σιάρπελ.

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

On Sunday 19th October 2014 H E Archbishop Youssef  Soueif will celebrate the Holy Mass at St Charbel Church in Limassol at 9.30 a.m. and will bless and encourage  by his presence the activities food for all-week of Action  of Koinonia Caritas St Charbel parish.

You are all kindly invited to participate at this one human family gathering and share brunch or lunch for the cause of love to our neighbour and to the Lord.

 

 

 

Την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014 ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών Κύπρου κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ θα τελέσει την Θεία Λειτουργία στην εκκλησία του Αγίου Σιάρπελ στην Λεμεσό στις 9.30 π.μ. και θα ευλογίσει και τιμήσει με την παρουσία του τις...

Διαβάστε περισσότερα: εβδομάδα δράσηςτης Κοινωνία Caritas ενορία Αγίου Σιάρπελ.

Γραμματεία Αρχιεπισκοπής Μαρωνιτών

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

«Με την αλήθεια σου ξεχώρισε τους από τον κόσμο,

ο δικός σου ο λόγος είναι αυτή η αλήθεια»

(Ιω 17/17)

 

 

Μέσα σε πνεύμα προσευχής και περισυλλογής θα πραγματοποιηθούν από τις 13/10/2014 - 17/10/2014 στην ιερά μονή του Προφήτη Ηλία στον Κοτσιάτη  οι πνευματικές ασκήσεις  των ιερέων της Αρχιεπισκοπικής μας περιφέρειας μαζί  με τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο  κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ.

 

Μας παρακαλούν να προσευχηθούμε για αυτούς διαβεβαιώνοντας μας παράλληλα για τις δικές τους προσευχές, για όλους τους πιστούς, όλη την εκκλησία, την κοινωνία και όλο τον κόσμο.

 

...

Διαβάστε περισσότερα: Γραμματεία Αρχιεπισκοπής Μαρωνιτών 

8η Ετήσια Αιμοδοσία Kαθολικής Νεολαίας

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

                                                  8η Ετήσια Αιμοδοσία

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014, στην Αίθουσα «Αναστασία» του Σωματείου «Ο Κορμακίτης», η 8η Ετήσια Αιμοδοσία της Καθολικής Νεολαίας Μαρωνιτών Κύπρου που και φέτος ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του φίλου και ιδρυτικού μέλους της οργάνωσης Μάριου Γιαλλούρη. Αρκετός ήταν ο κόσμος που έσπευσε να δώσει αίμα, ως επί το πλείστο νέοι. Με αυτόν τον τρόπο, αποδείξαμε για άλλη μια φορά ότι ως Μαρωνίτες και κυρίως ως νέοι Μαρωνίτες νοιαζόμαστε για το συνάνθρωπο και ευαισθητοποιούμαστε στο κάλεσμα του. Το Δ.Σ. της Καθολικής...

Διαβάστε περισσότερα: 8η Ετήσια Αιμοδοσία Kαθολικής Νεολαίας

«Η Παράδοση της Μαρωνίτικης Λατρείας Χθες και Σήμερα»

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Η Επιτροπή Λειτουργικής & Λατρείας
της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Μαρωνιτών Κύπρου οργανώνει Στρογγυλό Τραπέζι για συζήτηση και διάλογο με Θέμα:


«Η Παράδοση της Μαρωνίτικης Λατρείας
Χθες και Σήμερα»


Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014. Ώρα 6:30 μ.μ.
Στην Αρχιεπισκοπή Μαρωνιτών - Ακρόπολη

Η πρόσκληση είναι ανοιχτή για όλους
και καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να παρευρεθούν

 

Η εκδήλωση τελείται με την Ευλογία και την τιμητική Συμμετοχή
του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών Κύπρου
κ. Ιωσήφ Σουέηφ
και τη συμμετοχή του Πρόεδρου της Επιτροπής
Πατρός Ιωσήφ Λακκοτρύπη Μιχαηλίδη.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Πατέρα Αντωνάκη Φραγκίσκου

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ   Πατέρα Αντωνάκη Φραγκίσκου

 

Γεννήθηκε στον Κορμακίτη την 1.11.1935. Κατάγεται από δυο μεγάλες οικογένειες του χωριού. Τα Φραγκεσκούδκια και τους Τερζήες. Πατέρας του ο Γεώργιος Φραγκίσκου και μητέρα του η Μαρικού Τερζή – αιωνία τους η μνήμη. Αδέλφια του οι Ιωσήφ, Μιχάλης, Μπέρτος, Αυγουστίνος και Γιαννούλα. Θείοι του οι Φραντζέσκος, Μαρία, Αντώνης (Κάτσιης), Χαννούκκα, Μιχάλης, Καίσαρος και από την μητέρα του οι Πατήρ Αντώνιος Τερζή, Πεππής, Ιωάννης, Μισσιέλλης και Αθηνά. Είναι νυμφευμένος με την Καίτη Γιαμάκκη, θυγατέρα του Χ¨Αντώνη Γιαμμάκκη και της Χρυσταλλούς Χατζητζιοβάννη Αντώνη και έχουν δυο παιδιά τον Μάριο και την Τζιάνετ.

 

Δάσκαλος...

Διαβάστε περισσότερα: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ   Πατέρα Αντωνάκη Φραγκίσκου

Σύνδεσμος Γονέων Δημοτικού Σχολείου Αγίου Μάρωνα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

 

Σύνδεσμος Γονέων Δημοτικού Σχολείου Αγίου Μάρωνα- Ξεκίνησε η καινούργια σχολική χρονιά.

Το περσινό ταξίδι κουραστικό αλλά και συναρπαστικό. Παρακολουθήστε το σχετικό video για να πάρετε μια γεύση. (https://www.facebook.com/video.php?v=752236964831624&set=vb.106714992717161&type=2&theater&notif_t=video_processed)

Θέλω να ευχαριστήσω όλους από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο που βοήθησαν οικονομικά(και το πιο μικρό ποσό πιστέψτε με μετρά) αλλά και υλικά την προσπάθεια μας. Επιτρέψετε μου όμως να σταθώ ιδιαίτερα σε δυο εξαιρετικούς ανθρώπους που μας αγκάλιασαν, την Doulla και τον Joe Koumi. Μας δώρισαν την έκδοση του ημερολογίου 2014 που έγινε πραγματικότητα με υλικό που μάζεψε ο αγαπητός δάσκαλος Ηλίας Ζωνιάς και την...

Διαβάστε περισσότερα: Σύνδεσμος Γονέων Δημοτικού Σχολείου Αγίου Μάρωνα

Προσευχή στην Αγια Οικογένεια για την Επικείμενη Σύνοδο των Επισκοπών

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Προσευχή στην Αγια Οικογένεια για την Επικείμενη Σύνοδο των Επισκοπών

 

Ιησού, Μαρία και Ιωσήφ δια μέσου σας στοχαζόμαστε το μεγαλείο της αληθινής αγάπης, και απευθυνόμαστε σε σας με απόλυτη εμπιστοσύνη.

 

Αγία Οικογένεια της Ναζαρέτ, Κάνε οι οικογένειές μας να είναι τόπος κοινωνίας και εστία προσευχής, αυθεντικές σχολές του Ευαγγελίου και μικρές κατ’ οίκον εκκλησίες.

 

Αγία Οικογένεια της Ναζαρέτ, Ας μη ζήσουμε πια ποτέ στις οικογένειες μας τη βία, την απόρριψη και τη διαίρεση: όποιος έχει πληγωθεί ή σκανδαλιστεί ας γνωρίσει γρήγορα παρηγοριά...

Διαβάστε περισσότερα: Προσευχή στην Αγια Οικογένεια για την Επικείμενη Σύνοδο των Επισκοπών

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΡΕΡΜΟς ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΡΕΡΜΟς

ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΗ.ΣΥ. Μαρωνιτών Κερύνειας τελούν μνημόσυνο εις μνήμην του τέως Υπουργού Άμυνας Τάσου Μητσόπουλου, την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 10.00 π.μ., στον Καθεδρικό Ναό Παναγίας των Χαρίτων (παρά την πύλη Πάφου).

Του μνημόσυνου θα χοροστατήσει ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών      κκ. Ιωσήφ Σουέηφ.

Το μνημόσυνο θα τιμήσει με την παρουσία του ο έντιμος Υπουργός Άμυνας              κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης.

 

Θα ακολουθήσει ειδική εκδήλωση.

 

  

Για μια Ευρώπη περισσότερης αδελφοσύνης και αλληλεγγύης

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Για μια Ευρώπη περισσότερης  αδελφοσύνης και αλληλεγγύης

"Εγκόσμια αγαθά και η διάταξη της κοινωνίας πρέπει να είναι στην υπηρεσία του ανθρώπου" (Μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου)

 

Η Ευρώπη είναι μια κοινότητα  ζωής και  πεπρωμένου. Αντιμετωπίζοντας την κοινωνική κρίση, οι Χριστιανοί έχουν όλα τα μέσα στη διάθεσή τους για να διαμορφώσουν μια Ευρώπη μεγαλύτερης αδελφοσύνης και αλληλεγγύης που βάζει τους ανθρώπους στο επίκεντρο του έργου της.  Η τρέχουσα κρίση προσφέρει στους Χριστιανούς μια ευκαιρία να ασχοληθούν με καινοτόμες και αποφασιστικές μεθόδους για μια Ευρώπη αλληλεγγύης και ειρήνης.

 

...

Διαβάστε περισσότερα: Για μια Ευρώπη περισσότερης  αδελφοσύνης και αλληλεγγύης

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Πατήρ Παύλο Κουμή

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
patir pavlos

Γεννήθηκε στον Κορμακίτη στις 3.10.1938. Πατέρας του ο Φραντζής Χάννα Κουμή (Στρατής) και μητέρα του η Κατίνα Αντώνη Τζιουάννη Παπά (Στρατού) – αιωνία τους η μνήμη. Μιλάμε για αλησμόνητες φυσιογνωμίες του Κορμακίτη. Αδέλφια του οι Αντώνης, Ιωάννης, Μαρίνα (Λουλά), Χαννού και Χριστίνα. Θείος του αείμνηστος Ηγούμενος Πέτρος Χάννα Κουμή.

 

Υπηρέτησε τον Κύριο και την Εκκλησία σχεδόν σε όλες τις ενορίες και τα μοναστήρια των Μαρωνιτών στην Κύπρο. Κορμακίτης, Ασώματος και Καρπάσια είχαν την ευλογία και την τύχη να τον έχουν μαζί τους μετά τα τραγικά γεγονότα του 1974. Απλά σταθείτε για λίγο και θυμηθείτε τον ίδιο και τις πολύπλευρες υπηρεσίες του κάτω από τις συνθήκες που επικρατούσαν τότε.  Ο Πατήρ Παύλος Κουμή έχει την...

Διαβάστε περισσότερα: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Πατήρ Παύλο Κουμή

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΛΙΒΑΝΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΑ-ΨΩΝΙΣΜΑ-ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

20/09/2014

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΛΙΒΑΝΟ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΑ-ΨΩΝΙΣΜΑ-ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

 

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγίας Μαρίνας Σκυλλούρας μέσα από τις συνεχείς προσπάθειες του για επίλυση των διαφόρων προβλημάτων που απασχολούν όλους μας και με πρώτιστο στόχο την επανεγκατάσταση στο αγαπημένο μας χωριό ανακοινώνει τη διοργάνωση εκδρομής στο Λίβανο στις 25/9/2014 με αναχώρηση στις 7.00μμ και επιστροφή στις 28/9/2014 6.00μμ

Στο πρόγραμμα της εκδρομής, εκτός των προσκυνημάτων και του ψωνίσματος έγιναν οι απαραίτητες διευθετήσεις για να επισκεφτούμε τον Πατριάρχη μας και θα έχει όλη η ομάδα την ευκαιρία να του θέσει κατ’ ιδίαν τα προβλήματα μας με την ελπίδα να τα μεταφέρει στον...

Διαβάστε περισσότερα: ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΛΙΒΑΝΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΑ-ΨΩΝΙΣΜΑ-ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

8η Ετήσια Αιμοδοσία K.N.M.K.

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

8η Ετήσια Αιμοδοσία K.N.M.K.

Η Καθολική Νεολαία Μαρωνιτών Κύπρου διοργανώνει την 8η Ετήσια Αιμοδοσία της εις μνήμη Μάριου Γιαλλούρη. Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Οκτωβρίου στις 10 το πρωί, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σωματείου «Ο Κορμακίτης». Για άλλη μια χρονιά, λοιπόν, καλούμαστε να δείξουμε και το κοινωνικό μας πρόσωπο, δίνοντας αίμα για τους συνανθρώπους μας που το χρειάζονται πραγματικά.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ Κυπριακή Μαρωνίτικη Αραβική

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ

Κυπριακή Μαρωνίτικη Αραβική (Κ.Μ.Α) στα επιμορφωτικά κέντρα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού

Για πρώτη χρονιά φέτος (2014- 2015) έχει συμπεριληφθεί  στο πρόγραμμα των επιμορφωτικών κέντρων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού η Κυπριακή Μαρωνίτικη Αραβική (Κ.Μ.Α) . Η Κ.Μ.Α θα διδάσκεται κάθε Πέμπτη στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Μάρωνα από τις 6:30 μ.μ. μέχρι τις 8:00μ.μ.

Τα μαθήματα της Κ.Μ.Α  θα διδάσκονται από τον εκπαιδευτικό κ. Ηλία Ζωνιά, ο οποίος είναι φυσικός ομιλητής της γλώσσας.

Δηλώσεις εγγραφής μπορούν να υποβληθούν μόνο ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας των επιμορφωτικών κέντρων&nbsp...

Διαβάστε περισσότερα: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ Κυπριακή Μαρωνίτικη Αραβική

Άκρως επιτυχήμενη η 3η Εκδήλωση Ποδηλασίας για τον εορτασμό του Τιμίου Σταυρού Καρπάσιας

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Άκρως επιτυχήμενη η 3η Εκδήλωση Ποδηλασίας  για τον εορτασμό του Τιμίου Σταυρού Καρπάσιας

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014 η καθιερωμένη πια Εκδήλωση Ποδηλασίας προς τιμή του Τιμίου Σταυρού Καρπάσιας. Οι δρόμοι των κατεχόμενων χωριών μας πλημμύρισαν από ποδηλάτες και ποδηλάτισσες όλων των ηλικιών που ξεπέρασαν τους 100! Η εκδήλωση ποδηλασίας έγινε συναπάντημα ποδηλατών όλων των κοινοτήτων της Κύπρου μέσα σε πνεύμα συνύπαρξης και ενότητας με σεβασμό στη διαφορετικότητα του καθενός. Μαρωνίτες, Ελληνοκύπριοι, Τουρκοκύπριοι, Αρμένιοι και ξένοι ποδηλάτησαν προς τιμή του Τιμίου Σταυρού σκορπώντας με τις πεταλιές τους χαρά και ελπίδα στους λιγοστούς εγκλωβισμένους μας.

...

Διαβάστε περισσότερα: Άκρως επιτυχήμενη η 3η Εκδήλωση Ποδηλασίας  για τον εορτασμό του Τιμίου Σταυρού Καρπάσιας

Υπόσχεση Γάμου

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 4

 

 

 

Υπόσχεση Γάμου

 

Ο Δρ Χάρης Μάικ Τύμβιου, από τη Λευκωσία και

η Δρ Αντωνία Βραχίμη Χατζηχάννα, από Ασώματο και Καρπάσια

και τώρα στη Λευκωσία,

έδωσαν αμοιβαία υπόσχεση γάμου

Eναρξη της νέας Προσκοπικής χρονιάς

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
Το Επιτελείο και ο Σύνδεσμος Γονέων του 99ου Συστήματος Προσκόπων Μαρωνιτών ενημερώνουν για την έναρξη της νέας Προσκοπικής χρονιάς του Συστήματος μας απο το Σάββατο 13/9/14. Απο τις 14:50 μέχρι και τις 17:00, οι βαθμοφόροι της Αγέλης, της Ομάδας αλλά και της Κοινότητας θα σας περιμένουν για να ενημερωθείτε για την νέα χρονιά που μας έρχετε!!! Η εγγραφή στο Σύστημα μας κοστίζει 35 ευρώ τον χρόνο για κάθε 1 παιδί και επιπρόσθετα 5,50 ευρώ για κάθε δεύτερο ή τρίτο παιδί. Γίνονται δεκτά παιδιά απο 2α Δημοτικού και μεγαλύτερα καθώς η δυσκολία στην ανάγνωση των παιδιών 1ης Δημοτικού τα φέρνει σε δύσκολη θέση στο Σαββατιάτικο πρόγραμμα της Αγέλης! Αν υπάρχουν όμως παιδιά 1ης Δημοτικού που ενδιαφέρονται τότε είναι ευπρόσδεκτα!! Οι...

Διαβάστε περισσότερα: Eναρξη της νέας Προσκοπικής χρονιάς

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Αδελφή Μπερνατέτ Βυζεντίν

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Αδελφή Μπερνατέτ Βυζεντίν Γεννήθηκε στην Ιταλία και έφθασε στην Κύπρο το 1960. Για 54 ολόκληρα χρόνια υπηρετεί τον Κύριο, την Εκκλησία και την Κοινωνία κατά τρόπο σεμνό, αθόρυβο και αποτελεσματικό. Μια ζωή προσφοράς και αγάπης. Υπηρέτησε όλες τις ενορίες και όλους τους Μαρωνίτες. Όμως το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής της και της προσφοράς της η Αδελφή Μπερνατέτ Βυζεντίν το αφιέρωσε στον αγαπημένο της Κορμακίτη. . Η αδελφή μας Μπερνατέτ Βυζεντίν έχει την επέτειο των γενεθλίων της στις 22 Σεπτεμβρίου και θέλουμε να της εκφράσουμε τον σεβασμό μας και την αγάπη μας. Τώρα είναι η σειρά των Κορματζιηδκιανών. Ετοιμάζονται να πουν το δικό τους μεγάλο Ευχαριστώ! Με πρωτοβουλία της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Κορμακίτη θα γίνει Θεία...

Διαβάστε περισσότερα: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Αδελφή Μπερνατέτ Βυζεντίν

Ποδηλατώ για την Καρπάσια... Τιμώ το χωριό μου

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Ποδηλατώ για την Καρπάσια...
Τιμώ το χωριό μου
Σας ενημερώνουμε ότι τα πλαίσια των φετινών εορτασμών προς τιμή του Τιμίου Σταυρού, Προστάτη του χωριού Καρπάσιας, θα πραγματοποιηθεί στις 13 Σεπτεμβρίου 2014, η καθιερωμένη πλέον «Εκδήλωση Ποδηλασίας» .
Η εκκίνηση θα γίνει από τον προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου στον Κορμακίτη η ώρα 4:15 μ.μ. Παρακαλούνται οι ποδηλάτες όπως βρίσκονται στο χώρο εκκίνησης το αργότερο μέχρι τις 4:00 μ.μ. για εγγραφή και παραλαβή μπλούζας και κράνους ποδηλασίας.
Κατά τη διάρκεια της διαδρομής Θα γίνει σύντομος σταθμός ανασυγκρότησης στο Anthos Villas για ξεκούραση των συμμετέχοντων όπου και θα προσφερθούν νερά και αναψυκτικά.
Η διαδρομή θα συνεχιστεί μέσω του δάσους Διορίου-Καρπάσιας (μικρού...

Διαβάστε περισσότερα: Ποδηλατώ για την Καρπάσια... Τιμώ το χωριό μου

Εκδρομή : Οι Μεσαιωνικές Εκκλησίες του Τροόδους

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Εκδρομή : Οι Μεσαιωνικές Εκκλησίες του Τροόδους

 

     

 

Μια σπάνια και διεισδυτική ματιά στις Μεσαιωνικές εκκλησίες που βρίσκονται διάσπαρτες στην οροσειρά του Τροόδους... 

 

Κάθε δρομάκι, κάθε Μεσαιωνική Εκκλησία του Τροόδους, αντανακλά το ρόλο της Κύπρου ως σταυροδρόμι πολιτισμών και αυτοκρατοριών, Βυζαντινών, Φράγκων και Βενετσιάνων αποκαλύπτοντας την πολυεπίπεδη Κυπριακή μας Ταυτότητα.. Ποιά η σχέση τους με τους Μαρωνίτες;

 

Η Stella Orientis (Cyprus) Ltd,  Αρχιεπισκοπής...

Διαβάστε περισσότερα: Εκδρομή : Οι Μεσαιωνικές Εκκλησίες του Τροόδους

Γενέθλια της Παναγίας ( Παναγία του Μαρκί)- 8 Σεπτεμβρίου στον Κορμακίτη

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
Untitled

Γενέθλια της Παναγίας ( Παναγία του Μαρκί)- 8 Σεπτεμβρίου στον Κορμακίτη

 

Η Εκκλησιαστική Επιτροπή Κορμακίτη πληροφορεί όλους πως στις 8 Σεπτεμβρίου , ημέρα γέννησης της Θεοτόκου, και ώρα 6:00 μ.μ. ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος μας , κ.κ. Ιωσήφ Σουέιφ  θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στο εκκλησάκι της Παναγίας στον Κορμακίτη.

Η μέρα αυτή, 8 Σεπτεμβρίου, είναι για όλους τους Κύπριους Μαρωνίτες, ημέρα ανάμνησης της εκκλησίας της Μεγαλόχαρης στο Μαρκί. Ημέρα όπου όλοι οι Μαρωνίτες της Κύπρου, από τον Κορμακίτη, τον Ασώματο, την Καρπάσια, την Αγία Μαρίνα, την Λευκωσία και από τη Λεμεσό συναντιόντουσαν στο Μαρκί για να προσευχηθούν με ευλάβεια . Έτσι και εμείς όλοι θα συναντηθούμε τη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014, στο εκκλησάκι της...

Διαβάστε περισσότερα: Γενέθλια της Παναγίας ( Παναγία του Μαρκί)- 8 Σεπτεμβρίου στον Κορμακίτη

κδήλωση Εορτασμού Τιμίου Σταυρού Καρπάσιας

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Εκδήλωση Εορτασμού Τιμίου Σταυρού Καρπάσιας

 

 

 

 

 

 

 

Σας ενημερώνουμε ότι το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014 το απόγευμα, θα διεξαχθεί η καθιερωμένη  εκδήλωση ποδηλασίας .Η όλη εκδήλωση είναι προς τιμή του Τιμίου Σταυρού προστάτη του χωριού Καρπάσιας, που γιορτάζεται στις 14 Σεπτεμβρίου. Προσπάθεια μας και φέτος είναι να ξεκινήσουμε από τον περίβολο της εκκλησίας Αγίου Γεωργίου στον Κορμακίτη. Οι ποδηλάτες θα είναι χωρισμένοι σε τέσσερις ομάδες και η κάθε μια από αυτές θα αντιπροσωπεύει το όνομα του χωριού της τιμώντας ταυτόχρονα ο καθένας μας  ξεχωριστά το χωριό του (τον Κορμακίτη, τον Ασώματο, την Αγία Μαρίνα και την Καρπάσια .)

...

Διαβάστε περισσότερα: κδήλωση Εορτασμού Τιμίου Σταυρού Καρπάσιας

Εορτή της Γέννησης της Παναγίας (γνωστής ως Παναγίας του Μαρκί)

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Εορτή της Γέννησης της Παναγίας

(γνωστής ως Παναγίας του Μαρκί)

 

Την Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014 στις 6.μ.μ.

Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών

κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ

θα τελέσει την Θεία Λειτουργία

στο Εκκλησάκι της Παναγίας στον Κορμακίτη.

 

Ενωμένοι όλοι στην προσευχή,

ας τιμήσουμε την Αειπάρθενο Μαρία και ας Την παρακαλέσουμε

να μεσιτεύει πάντοτε για μας.

 

 

ΓραμματείαΑρχιεπισκοπήςΜαρωνιτώνΚύπρου

η Θεία Λειτουργία στην Εκκλησία του Αγίου Αντωνίου στην Κυθρέα.

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014 στις 6:00 μμ,

θα τελεσθεί, σύμφωνα με την παράδοση,

 η Θεία Λειτουργία στην Εκκλησία

του Αγίου Αντωνίου στην Κυθρέα.

 

 


Ας ενωθούμε όλοι στην προσευχή

και ας παρακαλέσουμε τον Κύριο

δια της μεσιτείας της Αειπαρθένου Μαρίας,

του Αγίου Αντωνίου

και όλων των Αγίων

για ειρήνη και αγάπη σε κάθε καρδιά.

Γραμματεία Αρχιεπισκοπής Μαρωνιτών Κύπρου

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

 

    

Tην Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

παραμονή της εορτής του Αρχαγγέλου Μιχαήλ,

προστάτη του χωριού Ασώματος,

ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών Κύπρου

κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ

θα τελέσει τον εσπερινό

στην Εκκλησία του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στον Ασώματο

στις 6.00 μ.μ.

 

και

το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

ανήμερα της εορτής θα χοροστατήσει της Θείας Λειτουργίας

στις 9.30 π. μ.

 

 

Γραμματεία Αρχιεπισκοπής Μαρωνιτών Κύπρου

Γραμματείας της Αρχιεπισκοπής Μαρωνιτών Κύπρου

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

50ο Ιωβηλαίο Ιεροσύνης του Θεοφιλεστάτου Χωρεπισκόπου και Γενικού Βικαρίου Ιωάννη Ορφανού

και

ευχαριστίες - αποχαιρετιστήριο του αιδεσιμότατου Πατέρα Πιέρ Μπαζ

 

Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών Κύπρου

κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στην

Θεία Λειτουργία που θα τελεστεί την

Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014 στις 10.00 π. μ.

με την ευκαιρία του 50ου Ιωβηλαίου Ιεροσύνης του

Θεοφιλεστάτου Χωρεπισκόπου και Γενικού Βικαρίου

Ιωάννη Ορφανού

καθώς και προς τιμήν του αποχωρούντος  Π. Πιέρ Μπαζ για την υπηρεσία του.

 

Ας ενωθούμε όλοι στην προσευχή ώστε ο Κύριος να στέλλει πάντα ακούραστους  εργάτες στον αμπελώνα Του.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣH ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ ΝΑΟΥ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΩΝ ΧΑΡΙΤΩΝ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣH ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ ΝΑΟΥ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΩΝ ΧΑΡΙΤΩΝ

Εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια ιεροσύνης του Αιδεσιμότατου Ιωάννη Ορφανού.

Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014


Η  Επιτροπή Καθεδρικού Ναού Παναγίας των Χαρίτων ανακοινώνει ότι επ'
ευκαιρεία των 50 χρόνων ιεροσύνης του Αιδεσιμότατου Ιωάννη Ορφανού, θα
γίνουν οι ακόλουθες εκδηλώσεις την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014:

10.00 πμ   Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό Παναγίας των Χαρίτων
...

Διαβάστε περισσότερα: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣH ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ ΝΑΟΥ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΩΝ ΧΑΡΙΤΩΝ

Ίδρυμα Ευημερίας Μαρωνιτών Κύπρου

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Ίδρυμα Ευημερίας Μαρωνιτών Κύπρου

Σε επανάληψη η τελευταία εκπομπή της φετινής σεζόν

το Σάββατο 9 Αυγούστου από το ΡΙΚ 2 στις 5 το απόγευμα.

Μαρωνίτικες Διαδρομές:
Αφιέρωμα στους εγκλωβισμένους

Στην τελευταία εκπομπή για τη φετινή σεζόν, οι Μαρωνίτικες Διαδρομές κάνουν σταθμό στα Μαρωνίτικα χωριά για να αποτίσουν φόρο τιμής στους ηρωικούς μας εγκλωβισμένους.


Μέσα από τις αφηγήσεις τους, οι εγκλωβισμένοι μας μιλούν για τις δύσκολες μέρες της εισβολής, τον αποχωρισμό από τα παιδιά τους, τις δυσκολίες στον εγκλωβισμό κι εκφράζουν ταυτόχρονα την αγάπη για τη γη τους και την ευχή για ελευθερία των χωριών και της πατρίδας τους.

Καλοκαιρινό πάρτι Κ.Ν.Μ.Κ. 2014!

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
kormakitis2014 Copy

Δείπνο εν όψει της νέας περιόδου

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
10583966 10202625388938829 5080969235750257785 n

Δείπνο εν όψει της νέας περιόδου

 

Mε νέα όνειρα  Η  ΕΝΩΣΗ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ ΑΝΘΟΥΠΟΛΗΣ παρέθεσε δείπνο εν όψει της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου (2014-2015) με καλεσμένους το ποδοσφαιρικό τμήμα, την τεχνική ηγεσία, χορηγούς και εκπροσώπους της ομάδας.
Το δείπνο ήταν άρτια οργανωμένο στο Οίκημα του Σωματειου Ε.Μ.Α.
Παρόντες ήταν όλοι ανεξαιρέτως οι ποδοσφαιριστές , το τεχνικό επιτελείο και σύσσωμο το ΔΣ της Ε.Μ.Α.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Μεγάλος Χορηγός της Ομάδας μας Κ. ELIE G ELIED ambassador.  Στο κάλεσμα του ο Κ. ELIE G ELIED ambassador έχει αναφέρει ότι θα είναι πάντα κοντά στο Σωματείο  μας και θα δίνει τη δική  του ψυχική βοήθεια . Επίσης ευχήθηκε σε όλους του ποδοσφαιριστές να είναι πάντα...

Διαβάστε περισσότερα: Δείπνο εν όψει της νέας περιόδου

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΜΑΡΩΝΙΤΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΚΗΣ (ΚΜΑ)

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΤΗΣ

ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΜΑΡΩΝΙΤΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΚΗΣ (ΚΜΑ)

 

ΚΟΡΜΑΚΙΤΗΣ 9-13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014

 

Το Γραφείο Εκπροσώπου Μαρωνιτών ανακοινώνει ότι και φέτος θα διοργανωθεί καλοκαιρινή κατασκήνωση εντατικής εκμάθησης της ΚΜΑ γλώσσας, στα πλαίσια της υλοποίησης του Σχεδίου Δράσης που έχει υποβληθεί στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για τη διάσωση της ΚΜΑ. Η κατασκήνωση θα πραγματοποιηθεί από τις 9 – 13 Αυγούστου 2014 στον Κορμακίτη και είναι υπό την αιγίδα του Εκπροσώπου των Μαρωνιτών στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

 

Δικαίωμα συμμετοχής στην κατασκήνωση έχουν τα παιδιά που έχουν συμπληρώσει τη Γ’...

Διαβάστε περισσότερα: ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΜΑΡΩΝΙΤΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΚΗΣ (ΚΜΑ)

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (Σκυλλούρας)

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

                    ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (Σκυλλούρας)

Details

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  

Η εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίας Μαρίνας  ανακοινώνει ότι την Πέμπτη 17.07.2014, θα τελεστεί η θεια λειτουργία στο αγαπημένο μας χωριό χοροστατούντος  του Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών Κύπρου κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ.

Tο προσκύνημα αυτό θα συνοδεύεται από τη μεταφορά της Εικόνας της Αγία Μαρίνας από 10 νέους Μαρινιώτες όπου θα μεταφέρουν την εικόνα και στις 2 εκκλησίες του χωριού.

Η Θεια λειτουργιά θα γίνει απόγευμα η ώρα 5:00 και η...

Διαβάστε περισσότερα:  ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (Σκυλλούρας)

Υποτροφίες για τους νέους

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Scholarships for the Youth

 

H E The Maronite Archbishop of Cyprus Youssef Soueif

has secured a number of scholarships from universities in Lebanon

which will be allocated to our young people who come from families in need. 
 
All interested may apply to the Maronite Archbishopric enclosing aSecretariat of the Maronite Eparchy 

 

 

 

 

 

Υποτροφίες για τους νέους

Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών Κύπρου κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ

έχει εξασφαλίσειαριθμό υποτροφιών απο πανεπιστήμια του Λιβάνου

...

Διαβάστε περισσότερα: Υποτροφίες για τους νέους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ EΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΟΡΜΑΚΙΤΗ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κορμακίτης 15 Ιουλίου 2014

 

Πληροφορούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι ότι η Εκκλησία Κορμακίτη δέχεται γραπτές προσφορές για την ενοικίαση των πιο κάτω χωραφιών.

 

$1§  ΧΙ , 9Ε 2,  Τεμάχιο  525 , 51 Στρέμματα, Περιοχή Σταφύρι.

$1§  ΧΙ, 9, Τεμάχιο 249, 25 Στρέμματα. Περιοχή Τβερίης.

$1§  ΧΙ, 9W 2, Τεμάχιο 350 , 6  στρέμματα, περιοχή Καλαμάγκρας.

$1§  ΧΙ, 9W 2, Τεμάχιο 351, 9 στρέμματα, περιοχή Καλαμάγκρας.

$1§  ...

Διαβάστε περισσότερα: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ EΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΟΡΜΑΚΙΤΗ

Εορτή Αγίας Μαρίνας Θεία Λειτουργία Χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπίσκοπου Μαρωνιτών κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Εορτή Αγίας Μαρίνας

Θεία Λειτουργία Χοροστατούντος

του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπίσκοπου Μαρωνιτών

κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ

 

Τρίτη             15 Ιουλίου 2014

                        07.00 μ.μ.       Εκκλησία Αγίας Μαρίνας -  Πολέμιδια – Λεμεσός

 

Τετάρτη         16 Ιουλίου 2014

07.00 μ.μ.       Εκκλησία Αγίας Μαρίνας – Κοτσιάτης

 

...

Διαβάστε περισσότερα: Εορτή Αγίας Μαρίνας Θεία Λειτουργία Χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπίσκοπου Μαρωνιτών κ.κ....

Τετραήμερη εξόρμηση Κ.Ν.Μ.Κ. 22-25/08

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Τετραήμερη εξόρμηση Κ.Ν.Μ.Κ. 22-25/08

Η νεολαία μας πάει ΠΙΣΣΟΥΡΙ !!! Η Κ.Ν.Μ.Κ. διοργανώνει μια μοναδική τετραήμερη εξόρμηση στο Πισσούρι! Χαλαρώνουμε και διασκεδάζουμε στον ανερχόμενο νεανικό προορισμό! 22 – 25 Αυγούστου 2014 Τιμή από €125* που περιλαμβάνει: διαμονή για 3 βράδια στο Pelekanos Apartments με τρία προγεύματα και ένα γεύμα, όλα τα μεταφορικά, έξοδο σε ταβέρνα στο Πισσούρι, έξοδο στο Summer Club στην Πάφο!

*αναλυτικά οι τιμές έχουν ως εξής: €125 για τετράκλινο δωμάτιο, €135 για τρίκλινο δωμάτιο και €145 για δίκλινο δωμάτιο. Για κρατήσεις: Βασίλης 99-851629 ή σε οποιοδήποτε άλλο μέλος του Δ.Σ.

Ίδρυμα Ευημερίας Μαρωνιτών Κύπρου Μαρωνίτικες Διαδρομές:

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
diadromes

Ίδρυμα Ευημερίας Μαρωνιτών Κύπρου

Μαρωνίτικες Διαδρομές:

Αφιέρωμα στους εγκλωβισμένους

Στην τελευταία εκπομπή για τη φετινή σεζόν, οι Μαρωνίτικες Διαδρομές κάνουν σταθμό στα Μαρωνίτικα χωριά για να αποτίσουν φόρο τιμής στους ηρωικούς μας εγκλωβισμένους.

Μέσα από τις αφηγήσεις τους, οι εγκλωβισμένοι μας μιλούν για τις δύσκολες μέρες της εισβολής, τον αποχωρισμό από τα παιδιά τους, τις δυσκολίες στον εγκλωβισμό κι εκφράζουν ταυτόχρονα την αγάπη για τη γη τους και την ευχή για ελευθερία των χωριών και της πατρίδας τους. 

 

Μαρωνίτικες Διαδρομές

Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

7 μ.μ. από το ΡΙΚ 2

Μόνο 2.5% των μαθητών είναι άριστοι

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Μόνο 2.5% των μαθητών είναι άριστοι

Η ορθή ερμηνεία των αποτελεσμάτων των παγκύπριων εξετάσεων έχουν μεγάλη σημασία για το εκπαιδευτικό σύστημα της Κύπρου και σημαντικές προεκτάσεις για την κοινωνία και την οικονομία.  Με μια πρώτη ματιά, τα αποτελέσματα είναι απαγοητευτικά και καταδεικνύουν ότι η δημόσια εκπαίδευση έχει πρόβλημα.  Πρόβλημα όμως έχει και η ιδιωτική εκπαίδευση, αν θεωρήσουμε ότι η παραπαιδεία, η οποία στηρίζει τους μαθητές των δημόσιων σχολείων, είναι μέρος της ιδιωτικής εκπαίδευσης.  Οι επιδόσεις των μαθητών στα βασικά μαθήματα των Ελληνικών και των Μαθηματικών είναι χαρακτηριστικές της κατάστασης πουν επικρατεί στο εκπαιδευτικό σύστημα της Κύπρου.  Στα Νέα Ελληνικά ο μέσος όρος της βαθμολογίας είναι...

Διαβάστε περισσότερα: Μόνο 2.5% των μαθητών είναι άριστοι

Συνάντηση των εκπροσώπων των θρησκευτικών ομάδων

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Αρ. 218                                       Τετάρτη, 25/6/2014

 

Συνάντηση των εκπροσώπων των θρησκευτικών ομάδων

στη Βουλή με αντιπροσωπία Επιτροπής του Ρουμανικού Κοινοβουλίου

 

Οι εκπρόσωποι των θρησκευτικών ομάδων των Μαρωνιτών, των Αρμενίων και των Λατίνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων κ.κ. Αντώνης Χατζηρούσος, Βαρτκές Μαχτεσιάν και Μπενίτο Μαντοβάνη, αντίστοιχα, είχαν σήμερα συνάντηση με αντιπροσωπία της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Θρησκευτικών Οργανώσεων και Εθνικών Μειονοτήτων της Βουλής των Αντιπροσώπων της Ρουμανίας, στα...

Διαβάστε περισσότερα: Συνάντηση των εκπροσώπων των θρησκευτικών ομάδων

*Επιμνημόσυνη δέηση*

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

*Επιμνημόσυνη δέηση*

Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ θα τελέσει επιμνημόσυνη
δέηση για τον αείμνηστο π. Jean Sader, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης και
εκτίμησης προς έναν ιερέα ο οποίος υπηρέτησε την κοινότητα μας με αγάπη και
γενναιοδωρία.

Καλούμαστε όλοι να συμμετάσχουμε στη Θεία Λειτουργία που θα
πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Ιουνίου 2014 στο παρεκκλήσι του Αγίου Μάρωνα
στην Αρχιεπισκοπή στην Ακρόπολη στις 6.30 μ.μ.

Θα είναι μια ευκαιρία για βαθιά προσευχή και ανάμνηση ενός προσώπου
που πρόσφερε με ανοιχτή καρδιά και μυαλό πολλά στην κοινότητα. Ζητάμε από
τον Κύριο δια της μεσολάβησης των Αγίων Πέτρου και Παύλου να μας δώσει νέες
κλίσεις και Ιερείς για να αφιερώσουν τη ζωή τους στην καρδιά της
εκκλησίας...

Διαβάστε περισσότερα: *Επιμνημόσυνη δέηση*

Ανακοίνωση από το Γραφείο Εκπροσώπου Μαρωνιτών Ειδικά κριτήρια για διεκδίκηση θέσης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και στο ΤΕΠΑΚ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Ανακοίνωση από το Γραφείο Εκπροσώπου Μαρωνιτών

Ειδικά κριτήρια για διεκδίκηση θέσης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

και στο ΤΕΠΑΚ

 

Το Γραφείο Εκπροσώπου Μαρωνιτών ανακοινώνει τα εξής:

1. Οι Μαρωνίτες υποψήφιοι που δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν θέση στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και στο ΤΕΠΑΚ δικαιούνται να υποβάλουν αίτηση για εισαγωγή στα πιο πάνω ιδρύματα βάσει των ειδικών κριτηρίων (υπεράριθμες θέσεις). Οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν εξασφαλίσει γενικό βαθμό κατάταξης τουλάχιστον 80% του γενικού βαθμού κατάταξης του τελευταίου υποψήφιου που έχει εισαχθεί στο Τμήμα προτίμησης των εν λόγω δικαιούχων.

...

Διαβάστε περισσότερα: Ανακοίνωση από το Γραφείο Εκπροσώπου Μαρωνιτών Ειδικά κριτήρια για διεκδίκηση θέσης στο...

50ο Ιωβηλαίο Ιεροσύνης του Θεοφιλεστάτου Χωρεπισκόπου και Γενικού Βικαρίου Ιωάννη Ορφανού

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

50ο Ιωβηλαίο Ιεροσύνης

του Θεοφιλεστάτου Χωρεπισκόπου και Γενικού Βικαρίου

Ιωάννη Ορφανού

συνεορταζόμενο με την 50η επέτειο έγγαμου βίου ζευγαριών της ενορίας

 

Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών Κύπρου

κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στην

Θεία Λειτουργία που θα τελεστεί την

Κυριακή 22 Ιουνίου 2014 στις 10.00 π.μ.

με την ευκαιρία του 50ου Ιωβηλαίου Ιεροσύνης του

Θεοφιλεστάτου Χωρεπισκόπου και Γενικού Βικάριου

Ιωάννη Ορφανού και της  50ης επετείου έγγαμου βίου

...

Διαβάστε περισσότερα: 50ο Ιωβηλαίο Ιεροσύνης του Θεοφιλεστάτου Χωρεπισκόπου και Γενικού Βικαρίου Ιωάννη Ορφανού

ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
99TELIKH 2013 14 POSTER 1

Προσκληση Νηπιαγωγείου Αγιος Μάρωνας

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
prosklisi nipiagwgiou 1

ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΟΡΕΙΑ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΛΙΚΕΙΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΓ. ΜΑΡΩΝΑ)

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΟΡΕΙΑ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΛΙΚΕΙΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΓ. ΜΑΡΩΝΑ)

 

Η Σχολική Εφορεία Μαρωνιτών ζητά προσφορές για την εκμετάλλευση του κυλικείου του δημοτικού σχολείου Αγ. Μάρωνα στην Ανθούπολη.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν τα ειδικά έντυπα από το σχολείο μέχρι τις 18/6/2014.

Οι προσφορές πρέπει να φτάσουν στη Σχολική Εφορεία των Μαρωνιτών το αργότερο μέχρι τις 23/6/2014.

Οδός Αγ. Μάρωνα 20, 2304 Λακατάμεια

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 22721510

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Μαρωνιτών Κύπρου

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Μαρωνιτών Κύπρου επιθυμεί να ανακοινώσει ότι το ερχόμενο Σάββατο, 31/05/2014 και ώρα 10:00 π.μ., ο  Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών Κύπρου κκ. Ιωσήφ Σουεϊφ θα καθαγιάσει την αναστυλωθείσα Μαρωνιτική Εκκλησία του Αγίου Αντωνίου της Κυθρέας στην Κυθρέα (κοντά στον Κεφαλόβρυσο).

 

Ως είναι γνωστό, στην Κυθρέα ζούσαν πολλοί Μαρωνίτες από τον 13ο αιώνα, εκκλησιαζόμενοι σε τρεις εκκλησίες (του Αγίου Αντωνίου, της Παναγίας της Τζυρκάς και της Αγίας Μάρθας).

 

...

Διαβάστε περισσότερα: Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Μαρωνιτών Κύπρου

Ανακοίνωση Γυναικείου Σώματος Κέδρου Αγίας Μαρίνας Σκυλλούρας.

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

 

26 05 2014 Ανακοίνωση Γυναικείου Σώματος Κέδρου Αγίας Μαρίνας Σκυλλούρας.

 

Το Γυναικείο Σώμα Κέδρου Αγίας Μαρίνας Σκυλλούρας, μέσα στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του ανακοινώνει τα ακόλουθα:

$1·         Μετά από παράκληση αρκετών μελών και φίλων του Σώματος, αποφασίστηκε να γίνει ΜΙΝΙ εκδρομή/Προσκύνημα στον Άγιο Αντώνη της Κυθρέας στις 31 Μαίου, 2014 όπου θα γίνουν τα εγκαίνια της μικρής αυτής εκκλησίας μετά από αναστύλωση της... Ξεκινώντας από Κοτσιάτη 7.30π.μ. το πρωί του Σαββάτου, θα περάσουμε από Μαρκί, Τσέρι, Ανθούπολη και θα προσπαθήσουμε να είμαστε πριν τις 10.00 π.μ. που είναι η καθορισμένη ώρα της λειτουργίας από τον Αρχιεπίσκοπο μας Ιωσήφ Σουέιφ, στον...

Διαβάστε περισσότερα: Ανακοίνωση Γυναικείου Σώματος Κέδρου Αγίας Μαρίνας Σκυλλούρας.

ΦΙΛΙΣΑΣ ΧΑΤΖΗΧΑΝΝΑ: Ιστορίες του παππού χωρίς μουστάκι

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
istories tou pappou filisa

Πηγή: www.alithia.com.cy

 

Θυμάστε τη φίλη μας την Κατερίνα και τον Πέτρο, το Μεγάλο Μπελά; Θυμάστε τις ιστορίες τους, τις σκανταλιές τους, τα μικρά παθήματά τους; θυμάστε ακόμα και τον παππού της Κατερίνας που όλοι φώναζαν «Γελαστό Μουστάκι»; Ε, αυτή τη φορά θα διαβάσετε τι έπαθε ο καημένος ο παππούς τότε που οι δύο μικροί μας φίλοι αποφάσισαν να βάλουν και πάλι το χεράκι τους και να ανακατέψουν τον κόσμο όλο. Θα κρατάτε την κοιλιά σας από τα γέλια

Χαλάρωσα. Κούλαρα, για να χρησιμοποιήσω ένα ρήμα που έχει πέραση στα νιάτα. Γέμισα τρία ποτήρια με βυσσινάδα, έγλειψα τα χείλη μου...

Διαβάστε περισσότερα: ΦΙΛΙΣΑΣ ΧΑΤΖΗΧΑΝΝΑ: Ιστορίες του παππού χωρίς μουστάκι

Πολυπολιτισμική Εκgδήλωση 29/5

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
polit vr

Θεία Λειτουργία για τους ευεργέτες και δωρητές του σχολείου

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Ημερ:  22 Μαΐου, 2014                                                                                   Ανθούπολη

 

Θέμα: Θεία Λειτουργία για τους  ευεργέτες και δωρητές του σχολείου

Ο Σύνδεσμος Γονέων του Δημοτικού Σχολείου  Αγίου Μάρωνα , τελεί την ερχόμενη Κυριακή, 25 Μαΐου 2014 και ώρα 10:00 π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου...

Διαβάστε περισσότερα:  Θεία Λειτουργία για τους  ευεργέτες και δωρητές του σχολείου

ΤΕΛΕΤΗ ΣΤΕΨΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ - ΚΟΡΜΑΚΙΤΗΣ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

ΤΕΛΕΤΗ ΣΤΕΨΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ - ΚΟΡΜΑΚΙΤΗΣ

 

 

 

Η Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίου Γεωργίου Κορμακίτη ανακοινώνει ότι η Τελετή Στέψης της Παναγίας θα γίνει στις 31 Μαίου 2014 στο Εκκλησάκι Της στον Κορμακίτη χοροστατούντως του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών Κύπρου κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ.

 

Η σύναξη των Πιστών θα γίνει στο προαύλιο

 της Εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου στον Κορμακίτη στις 5.30 μ.μ.  Εκεί με ψαλμούς και προσευχές θα πορευτούμε προς το Εκκλησάκι της Παναγίας όπου θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στις 6.30 μ.μ. Η Τελετή Στέψης της Παναγίας θα γίνει μετά τη λήξη της Θείας Λειτουργίας.

 

...

Διαβάστε περισσότερα: ΤΕΛΕΤΗ ΣΤΕΨΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ - ΚΟΡΜΑΚΙΤΗΣ

Ενωση Μαρωνιτών Ανθούπολης

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΤΟΜΠΟΛΑ 1

Πόσα θα παίρνω σύνταξη

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1

Πόσα θα παίρνω σύνταξη

Η συντριπτική πλειοψηφία του Κυπριακού πληθυσμού, βασίζεται στην σύνταξη των Κοινωνικών Ασφαλίσεων ως βασική πηγή εισοδήματος μετά τη συνταξιοδότηση.  Το Σχέδιο Κοινωνικής Ασφάλισης στην Κύπρο είναι υποχρεωτικό, καθολικό, αλληλέγγυο και ανταποδοτικό, δηλαδή το ποσό της σύνταξης πέραν της βασικής, είναι ανάλογο των εισφορών του ασφαλιζομένου.  Ο κάθε ασφαλιζόμενος, αν είναι μισθωτός, εισφέρει το 7.8% του μισθού του, άλλο 7.8% εισφέρει ο εργοδότης και 4.6% το κράτος.  Σύνολο 20.2%  των ακάθαρτων απολαβών του κάθε μισθωτού εισρέει στο Ταμείο των Κοινωνικών Ασφαλίσεων, από όπου πληρώνονται προς τους δικαιούχους η σύνταξη γήρατος, ανικανότητας, επιδόματα ανεργίας και ασθενείας κλπ.  Οι απολαβές...

Διαβάστε περισσότερα: Πόσα θα παίρνω σύνταξη

Αρχιεπίσκοπος Σουέηφ εκπροσωπώντας την Αγία Έδρα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
IMG 2014 05 07 0241a

Αρχιεπίσκοπος Σουέηφ εκπροσωπώντας την Αγία Έδρα στην Διάσκεψη για την Θρησκευτική Ελευθερία και Ασφάλεια των Χριστιανικών Κοινοτήτων στην Μ. Ανατολή και Ν. Μεσόγειο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Βουλή των Ελλήνων 7.5.2014

 

Η διάσκεψη πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας της επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη και σε αυτή μίλησαν η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης κυρία Anne...

Διαβάστε περισσότερα: Αρχιεπίσκοπος Σουέηφ εκπροσωπώντας την Αγία Έδρα

"the Melody of the Youth" Choir Concert 30 May: Invitation from Maronite Archbishopric Cyprus

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

«Τα βουνά ας φέρνουνε ειρήνη στον λαό» (Ψαλμός 72:3)

Υπό την αιγίδα και με την ευλογία του
Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών Κύπρου
κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ

Η χορωδία « A Cappella »
Η Μελωδία των Νέων

σας προσκαλεί σ’ ένα κονσέρτο
που χαρακτηρίζεται από εκτελέσεις
σε πολλές Γλώσσες και ένα Πνεύμα
υπό την διεύθυνση της διδας Rania Al Najjar

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014 8.00 μ.μ.
Αίθουσα Καθεδρικού Ναού Παναγίας των Χαρίτων
Πύλη Πάφου - Λευκωσία

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ για ΕΔΑΔ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ

Το Γραφείο Εκπροσώπου επιθυμεί να ανακοινώσει τα ακόλουθα σχετικά με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων:

$11.     Ο Εκπρόσωπος παρακολουθεί στενά το όλο θέμα καθώς και τα δημοσιεύματα, τόσο στο διαδίχτυο όσο και αλλού, σχετικά με την υπόθεση.

$12.     Η διακρατική προσφυγή στην οποία έχει αποφασίσει το ΕΔΑΔ έχει αρχίσει στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να συλλεγούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να ενημερωθούμε πάνω σε όλες τις λεπτομέρειες της υπόθεσης.

$1...

Διαβάστε περισσότερα: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ για ΕΔΑΔ

Τελετή καθαγίασης της Μαρωνιτικής Εκκλησίας του Αγίου Αντωνίου Κυθρέας

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών Κύπρου

κ.κ Ιωσήφ Σουέηφ

Έχει την τιμή και την χαρά να σας προσκαλέσει
στην τελετή καθαγίασης της Μαρωνιτικής Εκκλησίας
του Αγίου Αντωνίου Κυθρέας 
 

Η τελετή θα λάβει χώραν στις 31 Μαΐου 2014
και ώρα 10:00 π. μ. στη Κυθρέα (Κεφαλόβρυσο)

 

Ώς είναι γνωστό, η Κυθρέα και ειδικότερα η Συνοικία της Συρκανιάς, κοντά στον Κεφαλόβρυσο, κατοικείτο από Μαρωνίτες από τις αρχές του 13ου αιώνα. Ιστορικές αναφορές καταδεικνύουν ότι υπήρχαν Μαρωνίτες στην Κυθρέα μέχρι το 1850. Σήμερα απέμεινε μόνο η εκκλησία του Αγίου Αντωνίου, για να μας θυμίζει την ιστορική πορεία των Μαρωνιτών σε αυτή την περιοχή. 

...

Διαβάστε περισσότερα: Τελετή καθαγίασης της Μαρωνιτικής Εκκλησίας του Αγίου Αντωνίου Κυθρέας  

Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίου Γεωργίου Κορμακίτη

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Εκκλησιαστική  Επιτροπή                                   Saint  George

Αγίου   Γεωργίου                                                 Church  Committee

Κορμακίτης ...

Διαβάστε περισσότερα: Εκκλησιαστική  Επιτροπή  Αγίου Γεωργίου Κορμακίτη

Επιτροπή Νεολαίας του Ιδρύματος Ευημερίας Μαρωνιτών Κύπρου «Πρακτικές συμβουλές για Εργοδότηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση»

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
download

Επιτροπή Νεολαίας του Ιδρύματος Ευημερίας Μαρωνιτών Κύπρου

«Πρακτικές συμβουλές για Εργοδότηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση»

 

Η Επιτροπή Νεολαίας του Ιδρύματος Ευημερίας Μαρωνιτών Κύπρου και η Καθολική Νεολαία Μαρωνιτών Κύπρου, σε συνεργασία με το γραφείο του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στην Κύπρο και την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οργάνωσαν εκδήλωση με θέμα ‘Πρακτικές συμβουλές για εργοδότηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση’. Η εκδήλωση έγινε την Πέμπτη 24 Απριλίου 2014 στο σπίτι της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Λευκωσία, με απώτερο σκοπό τη γνωριμία των νέων της κοινότητας μας με τα διάφορα διαδικτυακά εργαλεία εξευρέσεως εργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

...

Διαβάστε περισσότερα: Επιτροπή Νεολαίας του Ιδρύματος Ευημερίας Μαρωνιτών Κύπρου «Πρακτικές συμβουλές για Εργοδότηση...

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΩΝΙΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
Neolea

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΩΝΙΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

 

To Ίδρυμα Ευημερίας Μαρωνιτών Κύπρου σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Μάρωνα διοργανώνουν και φέτος θερινή κατασκήνωση για Μαρωνιτόπαιδα του Δημοτικού Σχολείου στους κατασκηνωτικούς χώρους του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού στον Πρόδρομο.

 

Η φετινή κατασκήνωση θα διαρκέσει 6 ημέρες από τη Δευτέρα   23  Ιουνίου  μέχρι  την  Κυριακή   29 Ιουνίου 2014. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην κατασκήνωση ως ομαδάρχες και βοηθοί ομαδάρχες παρακαλούμε όπως επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο22407201το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 23 Μαίου  2014.

 

Λευκωσία, 14.5.14

«Τα βουνά ας φέρνουνε ειρήνη στον λαό» (Ψαλμός 72:3)

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

«Τα βουνά ας φέρνουνε ειρήνη στον λαό» (Ψαλμός 72:3)
Υπό την αιγίδα και με την ευλογία του
Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών Κύπρου
κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ
Η χορωδία « A Cappella »
Η Μελωδία των Νέων
σας προσκαλεί σ’ ένα κονσέρτο
που χαρακτηρίζεται από εκτελέσεις
σε πολλές Γλώσσες και ένα Πνεύμα
υπό την διεύθυνση της διδας Rania Al Najjar
Παρασκευή 30 Μαΐου 2014 8.00 μ.μ.
Αίθουσα Καθεδρικού Ναού Παναγίας των Χαρίτων
Πύλη Πάφου - Λευκωσία
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα

ΤΕΛΕΤΗ ΣΤΕΨΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ ΝΑΟΥ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΩΝ ΧΑΡΙΤΩΝ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Αγίου Μάρωνα, Αρ. 8

Πύλη Πάφου

Τ.Τ. 1010

Λευκωσία

Tel. 99555277

99456103

_________________________________________________________________________________________

 

 

7 Μαΐου 2014

 

 

ΤΕΛΕΤΗ ΣΤΕΨΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΑΙ

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΜΑΙΟΥ 2014

_______________________________________

 

 

Ο Καθεδρικός Ναός της Παναγίας των Χαρίτων, ο κεντρικός Ναός των Μαρωνιτών της Κύπρου, θα έχει την τελετή Στέψης της Παναγίας, καθώς και εορταστικές εκδηλώσεις, την Κυριακή, 25 Μαϊου 2014, στο προαύλιο του Ναού και στην παρακείμενη Στοά Μαρωνιτών.    

...

Διαβάστε περισσότερα: ΤΕΛΕΤΗ ΣΤΕΨΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η απαγοήτευση των νέων

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Η απαγοήτευση των νέων

Η συντριπτική πλειοψηφία των νέων Κυπρίων και Ελλήνων θεωρεί ότι έχει περιθωριοποιηθεί από την οικονομική κρίση, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Ευρωβαρομέτρου.    Ο κύριος λόγος για την μεγάλη απαγοήτευση που νιώθουν οι νέοι μας είναι τα ψηλά ποσοστά νεανικής ανεργίας που καταγράφονται κάθε χρόνο.   Στην Κύπρο, το ποσοστό ανεργίας ανάμεσα στους νέους ξεπέρασε το 40% και στην Ελλάδα το 50%.  Η ανεργία στους νέους ήταν πάντοτε ψηλότερη από την συνολική ανεργία, όμως η οικονομική κρίση έχει αποκαλύψει ότι το μέγεθος του προβλήματος είναι πολύ μεγάλο.   Η οικονομική κρίση αποκαλύπτει επίσης ότι το πρόβλημα της ανεργίας των νέων έχει βαθιές ρίζες και έχει να κάνει με την διαχείριση...

Διαβάστε περισσότερα: Η απαγοήτευση των νέων

H Οικογένεια πρώτη παιδαγωγός της πίστης και σχολή αξιών

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

H Οικογένεια πρώτη παιδαγωγός της πίστης και σχολή αξιών

 

 

Ο Θεός θέλει όλοι οι άνθρωποι να γνωρίσουν και να δεχθούν το σωτήριο σχέδιο που αποκάλυψε και εκπλήρωσε ο Ιησούς Χριστός.  Οι απόστολοι σαν πρώτος πυρήνας της Εκκλησίας κατάλαβαν αυτή την πραγματικότητα και την έθεσαν σε εφαρμογή από την ημέρα της Πεντηκοστής.

 

Ύστερα, οι Πατέρες της Εκκλησίας, εξήγησαν με ακρίβεια την ύπαρξη ενός Θεού Δημιουργού και Προνοητικού, ο οποίος δημιούργησε τον κόσμο, τον άνθρωπο και το γάμο σαν θετικές πραγματικότητες. Η χριστιανική οικογένεια, η τοπική εκκλησία, συμμετέχει σ’αυτή την αποστολή. Οι γονείς θα πρέπει να μεταδώσουν στα παιδιά τους τις ανθρώπινες και χριστιανικές αρετές με τη μαρτυρία της χριστιανικής ζωής τους και...

Διαβάστε περισσότερα: H Οικογένεια πρώτη παιδαγωγός της πίστης και σχολή αξιών

Επιστολή Συνδέσμου Μαρονιτών Κύπρου προς την εφημερίδα Πολίτης

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Επιστολή Συνδέσμου Μαρονιτών Κύπρου προς την εφημερίδα Πολίτης

 

Κυρίους Σ.Παρούτη και Γ.Κασκάνη              

Αρχισυντάκτες

Εφημερίδα ‘Πολίτης’

Αγαπητοί κύριοι,

 

Αναφερόμαστε στο άρθρο του κ. Αντρου Παυλίδη στον «ΠΟΛΙΤΗ» της Κυριακής 27/04/2014 σελ. 77 με τίτλο « Ένα ξεχασμένο μοναστήρι στον Πενταδάκτυλο – Άγιος Γεώργιος της Ατάλλου»

Ο κ.Παυλίδης δεν αναφέρεται σε ιστορικούς ερευνητές που μελέτησαν και δημοσίευσαν πάνω στο ίδιο θέμα.Παραπέμπουμε τον κ. Παυλίδη σε άρθρο της κ.Νάσας Παταπίου, ιστορικού-ερευνήτριας στο Κέντρο Επιστημονικών...

Διαβάστε περισσότερα: Επιστολή Συνδέσμου Μαρονιτών Κύπρου προς την εφημερίδα Πολίτης

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΙΔ. ΠΑΤΕΡΑ ΑΝΤΟΥΑΝ ΡΟΥΚΟΣ ΓΙΑ TA 26 ΑΝΤΡΟΓΥΝΑ - ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΡΜΑΚΙΤΗ - ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΖΥΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΙΔ. ΠΑΤΕΡΑ ΑΝΤΟΥΑΝ ΡΟΥΚΟΣ ΓΙΑ TA 26 ΑΝΤΡΟΓΥΝΑ - ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΡΜΑΚΙΤΗ - ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΖΥΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ. ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ 26 ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ - ΣΕ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΖΥΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΖΕΥΓΑΡΙΟΥ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 03 ΜΑΙΟΥ 2014 ΩΡΑ 6.00 ΜΜ
ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΟΡΜΑΚΙΤΗ

 

Φανταστείτε με πόση υπομονή και πίστη έκαναν και κάνουν τα αντρόγυνα μας ζώντας όλα τα μυστήρια που γίνονται μέσα στα σπίτια τους..

Αυτοί οι άνθρωποι είναι γαλήνιοι με πειθαρχημένη...

Διαβάστε περισσότερα: ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΙΔ. ΠΑΤΕΡΑ ΑΝΤΟΥΑΝ ΡΟΥΚΟΣ ΓΙΑ TA 26 ΑΝΤΡΟΓΥΝΑ - ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ...

Δημοτικό Σχολείο Αγίου Μάρωνα-Αδελφοποίηση με σχολείο του Λιβάνου

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1

Δημοτικό Σχολείο Αγίου Μάρωνα-Αδελφοποίηση με σχολείο του Λιβάνου

Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε για τη συνεργασία που έχει το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Μάρωνα με σχολείο του Λιβάνου. Η συνεργασία με το College Notre Dame Des Soeurs Antonines – Hazmieth Mar Tacla ξεκίνησε από πέρσι και ήταν μια ιδέα που αναπτύχθηκε στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τους εορτασμούς των Δεκάχρονων του Σχολείου μας.

Οι στόχοι της συνεργασίας είναι:

$11.      Η ενδυνάμωση των δεσμών με το Λίβανο και ο εντοπισμός κοινών πολιτισμικών στοιχείων.

$1...

Διαβάστε περισσότερα: Δημοτικό Σχολείο Αγίου Μάρωνα-Αδελφοποίηση με σχολείο του Λιβάνου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
pasxa 1

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Καθολικής Νεολαίας Μαρωνιτών Κύπρου εύχεται σε όλους καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση! Είθε η Ανάσταση του Κυρίου να μας φέρει το συντομότερο πίσω στα χωριά μας και στη γη των προγόνων μας.

ΟΜΙΛΙΑΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ Κ.Κ. ΙΩΣΗΦ ΣΟΥΕΗΦ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

ΟΜΙΛΙΑΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΥ

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Κ.Κ. ΙΩΣΗΦ ΣΟΥΕΗΦ

 

Πάσχα 2014

Αγαπητά εν Χριστώ Αδέλφια,

 

Εμείς που την περασμένη βδομάδα ψάλλαμε στον Βασιλιά μας «Ωσαννά, ευλογημένος ο ερχόμενος στο όνομα του Κυρίου», εμείς οι ίδιοι που την Αγία Παρασκευή βροντοφωνάξαμε με όλες τις δυνάμεις του ανθρώπινου εγωισμού μας «Σταύρωσε τον», σήμερα, πρώτη ημέρα της Ανάστασης, τι λέμε μπροστά στο μεγαλείο του Θείου Ελέους, μπροστά στην αγάπη που νικά τον θάνατο, τον εγωισμό, την αμαρτία του Αδάμ και την δική μας;   

 

...

Διαβάστε περισσότερα: ΟΜΙΛΙΑΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ Κ.Κ. ΙΩΣΗΦ ΣΟΥΕΗΦ

Αρχιεπίσκοπος Σουέηφ περπατώντας με τους νέους στην γή την ιστορία και την ταυτότητα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

 

 

 

 

Αρχιεπίσκοπος Σουέηφ

περπατώντας με τους νέους στην γή

την ιστορία και την ταυτότητα

 

Πιστός στο rendez-vous του,σαν πνευματικός ποιμένας,

ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος

περιμένειόλους τους νέους, τις οικογένειες, τον καθένα και καθεμιά ξεχωριστάγια τον

καθιερωμένο Πασχαλινό περίπατο

στην φύση την Δευτέρα 21.4.2014

 

Τόπος Συνάντησης:   

Προαύλιο Εκκλησίας Αγίου ΓεωργίουΚορμακίτης

Ωρα 3.00 μ.μ.

 

 

 

Ποιμαντική της Νεολαίας

 

Συντονισμός: Αδ. Αντωνία Πιριπίτσι

                   Δάσκαλος Ηλίας Ζωνιάς

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ

 

Το Γραφείο Εκπροσώπου ανακοινώνει ότι έχει προβεί στην ανανέωση της επίσημης ιστοσελίδας της Μαρωνιτικής Κοινότητας.

 

Στην ιστοσελίδα θα βρείτε πληροφορίες για τη Μαρωνιτική κοινότητα της Κύπρου μέσα από μελέτες κι εκδόσεις που θα αναρτώνται σταδιακά. Παράλληλα, θα έχετε τη δυνατότητα να ενημερώνεστε για τις δράσεις των οργανωμένων συνόλων, αφενός μέσα από τις ειδήσεις που θα αναρτώνται καθημερινά, και αφετέρου μέσα από την τηλεοπτική εκπομπή που προβάλλεται στο Ρ.Ι.Κ. και την κοινοτική εφημερίδα «Το Κοινοτικό Βήμα», που θα αναρτώνται κάθε μήνα στην ιστοσελίδα μας.

 

Με τη...

Διαβάστε περισσότερα: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ

«Πρακτικές συμβουλές για Εργοδότηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση»

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο σε συνεργασία με

την Καθολική Νεολαία Μαρωνιτών Κύπρου και

την Επιτροπή Νεολαίας Ιδρύματος Ευημερίας Μαρωνιτών

 

σας προσκαλούν σε εκδήλωση με θέμα

 

«Πρακτικές συμβουλές για Εργοδότηση

στην Ευρωπαϊκή Ένωση»

 

24 Απριλίου 2014

17:30 – 20:00

Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Λευκωσία

 

 

 

...

Διαβάστε περισσότερα: «Πρακτικές συμβουλές για Εργοδότηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση»

Πρώτο τουρνουά φούτσαλ στο ΕΜΑ ΑΝΘΟΥΠΟΛΗΣ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

              Πρώτο τουρνουά φούτσαλ στο ΕΜΑ ΑΝΘΟΥΠΟΛΗΣ

 

Στο πλαίσιο των προσπαθειών του για ενίσχυση του μαζικού αθλητισμού, το Σωματείο Ένωσης Μαρωνιτών Ανθούπολης  διοργανώνει την μονοήμερο τουρνουά φούτσαλ 5Χ5. Το τουρνουά θα δώσει τη δυνατότητα στους αθλητές μας  να αθληθούν και να αποφορτιστούν, ενώ παράλληλα μέσω αυτού θα προβληθούν οι ηθικές αθλητικές αξίες, όπως η ευγενής άμυλα και το αθλητικό πνεύμα.

 

...

Διαβάστε περισσότερα: Πρώτο τουρνουά φούτσαλ στο ΕΜΑ ΑΝΘΟΥΠΟΛΗΣ

Ανακοίνωση Εκκλησιαστικής Επιτροπής Κορμακίτη

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Συμβουλεύονται όλα τα μέλη της Ενορίας Κορμακίτη καθώς και όλοι όσοι προβαίνουν σε οποιαδήποτε πληρωμή/εισφορά/δωρεά προς την Εκκλησία να ζητούν απόδειξη είσπραξης/παραλαβής. Σίγουρα, αυτό ισχύει και για τις εισφορές στις κηδείες.

Με απόφαση της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Κορμακίτη ημερομηνίας 6 Απριλίου 2014 απαγορεύεται η είσπραξη/παραλαβή οποιουδήποτε ποσού χρημάτων ή δώρου χωρίς την έκδοση σχετικής απόδειξης είσπραξης/παραλαβής.

Σας ευχαριστώ όλους

Μαρία Σκορδή

Γραμματέας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΣΤΙΣ ΕΝΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ κ.κ. ΙΩΣΗΦ ΣΟΥΕΗΦ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΣΤΙΣ ΕΝΟΡΙΕΣ
ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
κ.κ. ΙΩΣΗΦ ΣΟΥΕΗΦ
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ


Σάββατο 12/4/2014
 Ώρα 18.30: Ακρόπολη: Αρχιεπισκοπή Μαρωνιτών: Παρεκκλήσι Αγίου
Μάρωνα: Θεία Λειτουργιά των Βαΐων και Λιτανεία

Κυριακή των Βαΐων 13/4/2014
 Ώρα 8.15 Πολεμίδια: Εκκλησία Αγίας Μαρίνας: Θεία Λειτουργία και Λιτανεία.
 Ώρα 9.30 Λεμεσός: Εκκλησία Αγίου Σιάρπελ: Θεία Λειτουργία και Λιτανεία.
 Ώρα 18.30 Λεμεσός: Εκκλησία Αγίου Σιάρπελ: Τελετή του τυπικού της «Άφιξης
στο Λιμάνι».

Μεγάλη Δευτέρα 14/4/2014
 Ώρα 18.30: Ανθούπολη: Εκκλησία Αγίου Μάρωνα: Λιτανεία του Σταυρού.

Μεγάλη...

Διαβάστε περισσότερα: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΣΤΙΣ ΕΝΟΡΙΕΣ  ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ...

Πρόγραμμα Αγίας Εβδομάδας στην Εκκλησία Αγίου Γεωργίου στον Κορμακίτη 12 – 23 Απριλίου

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

 

 

Η Εκκλησιαστική Επιτροπή Κορμακίτη ανακοινώνει το ακόλουθο πρόγραμμα για τις Εορτές του Πάσχα και την Εορτή του Αγίου Γεωργίου:

 

Πρόγραμμα  Αγίας  Εβδομάδας

στην Εκκλησία  Αγίου Γεωργίου στον Κορμακίτη

12 – 23 Απριλίου

 

$11.    12/4/2014 - Σάββατο  του  Λαζάρου

$1·       7:00 π.μ  Θεία Λειτουργία  του  Λαζάρου

$1·       6:00 μ.μ. Θεία Λειτουργία

 

$12.    13...

Διαβάστε περισσότερα: Πρόγραμμα  Αγίας  Εβδομάδας στην Εκκλησία  Αγίου Γεωργίου στον Κορμακίτη 12 – 23 Απριλίου

Ανακοίνωση Εκκλησιαστικής Επιτροπής Κορμακίτη για Μυστικό Δείπνο και Επιτάφιο

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Ανακοίνωση Εκκλησιαστικής Επιτροπής Κορμακίτη για Μυστικό Δείπνο και Επιτάφιο

Μυστικός Δείπνος: Μεγάλη Πέμπτη. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος   οι μαθητές για την τελετή του Μυστικού Δείπνου θα είναι νέοι πάνω από 15 χρονών. Η επιτροπή καλεί όσους νέους ενδιαφέρονται να ντυθούν μαθητές να επικοινωνήσουν με τον Ηλία Ζωνιά  99176195 ή Ανδρέα Μπεϊτη 99625138 μέχρι την Κυριακή 13 Απριλίου και να δηλώσουν συμμετοχή. Λεπτομέρειες για την τελετή θα δοθούν σε όλους όσους θα λάβουν μέρος την Κυριακή 13 Απριλίου.

Επιτάφιος: Την Μεγάλη Παρασκευή θα γίνει ο στολισμός του επιταφίου. Οι αδελφές του Αγίου Φραγκίσκου καλούν όλους τους νέους όπως  παρευρεθούν και βοηθήσουν στο στολισμό του επιταφίου. Επίσης καλούν όσες νεαρές...

Διαβάστε περισσότερα: Ανακοίνωση Εκκλησιαστικής Επιτροπής Κορμακίτη για Μυστικό Δείπνο και Επιτάφιο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΣΩΜΑΤΟΥ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΣΩΜΑΤΟΥ

Η Εκκλησιαστική Επιτροπή Ασωμάτου πληροφορεί τους πιστούς ότι κατά τις εορτές του ΠΑΣΧΑ έχουν προγραμματιστεί οι ακόλουθοι εκκλησιασμοί.

$1·         Κυριακή των Βαϊων (13/4/2014) λειτουργία στις  9:30 π.μ.

$1·         Αγία Τετάρτη (16/4/2014) Εσπερινός και  Άγιο Ευχέλαιο,  χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου, στις 6:30 μ.μ.

$1·         Κυριακή του Πάσχα (20/4/2014) λειτουργία στις 9:30 π.μ.

$1·         Δευτέρα (21/4/2014) Εορτή Της Παναγίας στις  9:30 π.μ

Ο Περίπατος της Τουλίπας

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
peripatos tulipas 2014

Ο Περίπατος της Τουλίπας

«Ο Περίπατος της Τουλίπας» είναι μια πρωτοβουλία του Δημοτικού Σχολείου
Αγίου Μάρωνα η οποία στηρίζεται ένθερμα από το Σύνδεσμο Γονέων του σχολείου και όχι μόνο. Τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί και ενισχύεται όλο και περισσότερο. Η αθρόα συμμετοχή παιδιών, γονιών, δασκάλων αλλά και φίλων του σχολείου αποδεικνύει την επιτυχία της δραστηριότητας.

Ημέρα Κυριακή 16 Μαρτίου 2014 και τα χαμόγελα στα πρόσωπα των παιδιών φωτίζουν το συννεφιασμένο ουρανό. Σύναξη στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Μάρωνα και για πρώτη φορά φέτος, εκκλησιασμός στον κατεχόμενο Ασώματο. Η συγκίνηση μεγάλη αφού ίσως αρκετοί από εμάς νιώθουν για πρώτη φορά το αίσθημα της κατοχής σε τόσο μεγάλο βαθμό. Όπως όμως είπε και στο κήρυγμά του, ο ιερέας...

Διαβάστε περισσότερα: Ο Περίπατος της Τουλίπας

Saint Ephraim Theological Center / March 2014.

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
View PDF File

Ονομαστήρια Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών Κύπρου

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Ονομαστήρια  Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών Κύπρου

κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ

 

Το Σάββατο 22 Μαρτίου 2014 στις  5.30 μ.μ.

ο Σεβασμιότατος θα τελέσει την Θεία Λειτουργία

στο παρεκκλήσι του Αγίου Μάρωνα στην Αρχιεπισκοπή

ενόψει απουσίας του στο εξωτερικό

(COMECE – Σύνοδος Ολομέλειας Επισκόπων Ευρωπαικής Ενωσης Βρυξέλλες)

στις 19 Μαρτίου ανήμερα της εορτής του Αγίου Ιωσήφ.

 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα δεχθεί τις ευχές των πιστών.

Αντί λουλούδια ή δώρα, επιθυμία του Σεβασμιοτάτου είναι να γίνονται

...

Διαβάστε περισσότερα: Ονομαστήρια  Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών Κύπρου

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΡΕΣ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
PLATRES

Η νεολαία Λεμεσού και Λευκωσίας συναντάται στις Πλάτρες, σε μια μονοήμερη εκδρομή που διοργανώνει η Καθολική Νεολαία Μαρωνιτών Κύπρου.
Κυριακή 6 Απριλίου 2014, με αναχώρηση και από τις δύο πόλεις στις 11 το πρωί.
Γεύμα στο εστιατόριο "Λάμπρος Καληδόνια" στις Πλάτρες!
Τιμή: €20 που περιλαμβάνει άφθονο φαγητό, άφθονο κυπριακό ποτό και τα μεταφορικά.
Πληροφορίες: Πέτρος 96798477 (Λευκωσία), Χριστίνα 99814480 (Λεμεσός)

3ο ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΤΣΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΕΔΡΟΥ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΣΚΥΛΛΟΥΡΑΣ 06 04 2014

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
logo kedrou

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΣΩΜΑ ΚΕΔΡΟΥ

ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝAΣ ΣΚΥΛΛΟΥΡΑΣ

                                                                                                         16/03/2014

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

3oΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΤΣΑΙ

...

Διαβάστε περισσότερα: 3ο ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΤΣΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΕΔΡΟΥ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΣΚΥΛΛΟΥΡΑΣ 06 04 2014

Εκκλησιαστική Μουσική Μαρωνιτών

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
view.php (1169×832)

Διάλεξη γιά την Εκκλησιαστικήν Μουσικήν Μαρωνιτών

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
view.php (825×637)

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ.doc

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
MKN

Ένα χρόνο μετά, ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Ένα χρόνο μετά, ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία

Ένα χρόνο μετά που ανέλαβε την Προεδρία της Δημοκρατίας ο Νίκος Αναστασιάδης, η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 6%, η ανεργία ανέβηκε στο 17%, οι μισθοί μειώθηκαν, η φτώχεια αυξήθηκε, οι λήπτες δημοσίου βοηθήματος αυξήθηκαν, οι φόροι αυξήθηκαν, και το βιοτικό επίπεδο του Κύπριου μειώθηκε σημαντικά.  Τους τελευταίους 12 μήνες το δημόσιο χρέος αυξήθηκε παρά το γεγονός ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα ακολουθεί πτωτική τάση.  Στον τραπεζικό τομέα οι καταθέσεις έχουν μειωθεί σημαντικά, αρχικά λόγω του κουρέματος και στη συνέχεια λόγω της αβεβαιότητας που επικρατεί ανάμεσα στους καταθέτες.  Τους τελευταίους μήνες όμως, οι εκροές καταθέσεων έχουν μειωθεί σημαντικά.  Τα μη...

Διαβάστε περισσότερα: Ένα χρόνο μετά, ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία

ΔΣ. Ε.Μ.Α.: ''Συγχαίρουμε και Στηρίζουμε''

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Το ΔΣ. της Ένωσης Μαρωνιτών Ανθούπολης με την παρούσα ανακοίνωση εκφράζει τα θερμά και ειλικρινά του συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη της κοινότητας Μαρωνιτών για την εκλογή τους στις εσωκομματικές εκλογές του ΔΗΚΟ που έλαβαν μέρος στην Κυριακή 9/2/2014.

Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που έχουν να διετελέσουν με τα αρκετα προβλήματα και προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας σήμερα.

Το ΔΣ. υποστηρίζει όλα τα μέλη της κοινότητας που κατέχουν αξιοματούχες θέσεις σε πολιτικά κόμματα και που έχουν σαν στόχο το καλό και το συμφέρον της κοινότητας αλλά και της Κύπρου γενικότερα.

Με εκτίμηση,

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου.

Μνημόσυνο Αποβιωσάντων Κορματζιηδκιανών

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
kathedrikos naos

Σύμφωνα με στοιχεία που μπορέσαμε να μαζέψουμε στα τελευταία δυο περίπου χρόνια απεβίωσαν τα πιο κάτω αγαπημένα μας άτομα που κατάγονταν από τον Κορμακίτη.

Μαρί Ιωάννου Σιμκάσση, Αντώνης Ηλία ( Κάμηλος), Κλαίρη Ηλία Σκούλλου, Κατίνα Βασίλη (Γιουσούφενα), Ιωσήφ Διόλας (Καραϊσκος), Βέρα Γ. ΧατζηΚωσταντή, Σουσάννα Κουμέττου Φοραδάρη, Ελένη Χαννή Γιουσελλή, Σουσάννα Ιωάννη Σάρρου , Μιχαήλ Ιωσήφ Καλακουτή, Μισιέλης- Ιωάννης Τάκος, Μάριος Αντωνίου ( Ραφτούη), Αννέτα Αρνέστου Πογιατζή, Αντώνης Χάννα Μιχαήλ Μαυρόχαννα, Κουμέττος Σάρρου ( Ζωνιά), Ηλίας Γεωργίου, Γεώργιος Βραχίμη Σκορδή, Λούλλα Αντώνη Χατζηρούσου, Μόνικα Σάρρου, Αυγουστίνος Σάρρου,  Πολού Ιωσήφ Μουσιή, Ιωσήφ Μελάς, Κατίνα Ρόζα, Μαρούλλα Ηλία Σάρρου, Βραχίμης Γ. Χατζηρούσου...

Διαβάστε περισσότερα: Μνημόσυνο Αποβιωσάντων Κορματζιηδκιανών

Ανακοίνωση Γραφείου Εκπροσώπου

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Παρακαλούνται όσοι γνωρίζουν Μαρωνίτες που έχουν συμμετάσχει με οποιοδήποτε τρόπο στον Ά Παγκόσμιο Πόλεμο όπως επικοινωνήσουν με το γραφείο του Εκπροσώπου στο τηλέφωνο 22-407201.  Τα στοιχεία που θα δοθούν θα χρησιμοποιηθούν για σκοπούς εκπαιδευτικού συνεδρίου.

Λευκωσία, 7.2.14

Charity Fashion Show από την Κίνηση Γυναικών Ασωμάτου

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
FASHION SHOW POSTER FINAL small

Η πιο διασκεδαστική Εορταστική Φιέστα!!!

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
knmk3 copy

Σε ξέφρενους ρυθμούς μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Εορταστική Φιέστα της Καθολικής Νεολαίας Μαρωνιτών Κύπρου, το περασμένο Σάββατο 18/01 στο νυχτερινό κέντρο VENETO X-EDRA!!! Άφθονο φαγητό, ποτό και πολύ κέφι κράτησαν μέχρι πρωίας σε ένα κέντρο κατάμεστο από νέους και νέες! Με αυτόν τον τρόπο, όπως και κάθε χρόνο, υποδεχτήκαμε το νέο έτος εντυπωσιακά! Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης περιελάμβανε ομιλίες από τους προσκεκλημένους μας. Ακολούθησε το καθιερωμένο κόψιμο της βασιλόπιτας και μετά μια μαγευτική βιντεοπροβολή με αναμνήσεις από την τελευταία διετία της οργάνωσης. Στη συνέχεια δόθηκε χώρος στην ορχήστρα η οποία κράτησε τη διασκέδαση για πολλές ώρες. Στην πορεία πραγματοποιήθηκε και η κλήρωση του...

Διαβάστε περισσότερα: Η πιο διασκεδαστική Εορταστική Φιέστα!!!

Η Καθολική Νεολαία Μαρωνιτών Κύπρου αναβαθμίζεται! Νέα ολοκαίνουρια ιστοσελίδα!

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
newKNMKwebsite

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο εισέρχεται στο 2014 η Καθολική Νεολαία Μαρωνιτών Κύπρου! Όπως είχαμε υποσχεθεί, στη διάθεση των νέων μας βρίσκεται πλέον η ολοκαίνουρια ιστοσελίδα της οργάνωσης! Η νέα ιστοσελίδα αποτελεί την τελευταία λέξη στον χώρο τον ιστοσελίδων, με προδιαγραφές για κατευθείαν μετάβαση στις επίσης ολοκαίνουριες σελίδες της οργάνωσης στο Facebook και στο Twitter και στο κανάλι της στο YouTube. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι τα πλέον σημαντικότερα στη ζωή κάθε νέου, επομένως η αναβάθμιση της οργάνωσης στα συγκεκριμένα μέσα ήταν αναγκαία. Η νέα ιστοσελίδα περιλαμβάνει όλες τις πληροφορίες που αφορούν την Καθολική Νεολαία Μαρωνιτών Κύπρου, φωτογραφικό υλικό και βίντεο από εκδηλώσεις μας, παλιές και πρόσφατες, στοιχεία...

Διαβάστε περισσότερα: Η Καθολική Νεολαία Μαρωνιτών Κύπρου αναβαθμίζεται! Νέα ολοκαίνουρια ιστοσελίδα!

ΕΜΑ - Τουρνουά πιλόττας

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Πληροφορούνται όλα τα μέλη και οι φίλοι του σωματείου Ε.Μ.Ανθούπολης ότι το Διοικητικό Συμβούλιο στα πλαίσια των ψυχαγωγικών του δραστηριοτήτων, διοργανώνει μεγάλο διαγωνισμό Πιλόττας <<Nok out>> την Δευτέρα 10/03/2014 και ώρα 7:30 μμ.

 

Το τίμημα συμμετοχής είναι 10€ (euro) έκαστος διαγωνιζόμενος.  Στους νικητές και φιναλίστ του διαγωνισμού θα δοθούν βαρύτιμα...

Διαβάστε περισσότερα: ΕΜΑ - Τουρνουά πιλόττας

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΑΤΟ ΑΡΜΟΣΤΗ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ κ. MATTHEW KIDD

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
uk 1

Στις 28 Ιανουαρίου 2014 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Εκπροσώπου των Μαρωνιτών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, κ. Αντώνη Χ’ Ρούσου, με τον Ύπατο Αρμοστή της Βρετανίας στην Κύπρο, κ. MatthewKidd.

 

Στη συνάντηση, έγινε ανταλλαγή απόψεων για το κυπριακό θέμα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Μαρωνιτική κοινότητα στον εγκλωβισμό και την προσφυγιά. Έγινε επίσης ειδική αναφορά στο θέμα της Αγίας Μαρίνας και του Ασωμάτου.

 

Συζητήθηκαν επίσης ανθρωπιστικά θέματα που αντιμετωπίζουν οι...

Διαβάστε περισσότερα: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΑΤΟ ΑΡΜΟΣΤΗ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ  κ. MATTHEW KIDD

Γιορτή Αγίου Μάρωνα - Aπευθείας μετάδοση από το Δεύτερο Πρόγραμμα του Ραδιοφώνου του ΡΙΚ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

From the Secretariat of the Maronite Archbishopric of Cyprus

 

 

 

Γιορτή Αγίου Μάρωνα - Aπευθείας μετάδοση από το Δεύτερο Πρόγραμμα του Ραδιοφώνου του ΡΙΚ

Επ' ευκαιρία της εορτής του Αγίου Μάρωνα, ιδρυτή και προστάτη της Μαρωνίτικης Εκκλησίας, θα τελεστεί την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 10 π.μ. επίσημη Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό Παναγίας των Χαρίτων στη Λευκωσία πρωτοστατούντος του Αρχιεπίσκόπου Μαρωνιτών Κύπρου κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ, παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και πολλών άλλων επισήμων και πιστών.

Η Θεία Λειτουργία θα μεταδίδεται επίσης απευθείας από το Δεύτερο Πρόγραμμα του Ραδιοφώνου του ΡΙΚ στις ακόλουθες συχνότητες στα FM:

FM    91.1 MHz...

Διαβάστε περισσότερα: Γιορτή Αγίου Μάρωνα - Aπευθείας μετάδοση από το Δεύτερο Πρόγραμμα του Ραδιοφώνου του ΡΙΚ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΕΞΟΧΟΤΑΤΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
Proedros

Στις 20 Ιανουαρίου 2014 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Νίκου Αναστασιάδη, με τον Εκπρόσωπο των Μαρωνιτών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, κ. Αντώνη Χ’ Ρούσο.

 

Στη συνάντηση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τον Εκπρόσωπο για τις ενέργειες της κυβέρνησης αναφορικά με το κυπριακό θέμα και διαβεβαίωσε για την επίτευξη μιας δίκαιης λύσης, που θα βασίζεται στα ψηφίσματα του ΟΗΕ και θα λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες όλων των κοινοτήτων της πατρίδας μας. Ενημέρωσε επίσης τον Εκπρόσωπο για την προγραμματισμένη επίσκεψη του στο Βατικανό τον Μάρτιο.

 

...

Διαβάστε περισσότερα: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΕΞΟΧΟΤΑΤΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΣΩΜΑΤΟΥ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Πληροφορούμε όλους τους πιστούς ότι, η Θεία  Λειτουργία στον κατεχόμενο Ασώματο την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου, θα τελεστεί, μετά από δεύτερες σκέψεις και  για καλύτερη εξυπηρέτηση των πιστών,  στις  8:40 αντί στις 8:00 όπως αρχικά ανακοινώθηκε.

Εκ της Εκκλησιαστικής Επιτροπής

ASSOCIATION OF OVERSEAS CYPRIOT MARONITES

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1

*I N V I T A T I O N*

The Chairman and Members of the Committee of our Association is delighted
to invite all members of our community to join us for a barbecue event for St. Maroni Feast Day.
*Date:                                       Sunday 9th February 2014*
*Time:                                       2pm  to    6pm*
*Place:                                      CHRIST THE KING CHURCH HALL*
* London, N14  4HE*  &nbsp...

Διαβάστε περισσότερα: ASSOCIATION OF OVERSEAS CYPRIOT MARONITES

Arch. Soueif Invitation for the feast of St Maron - Πρόσκληση Αρχιεπισκόπου για την γιορτή του Αγίου Μάρωνα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Αγαπητά εν Χριστώ αδέλφια,

 

          Μέσα σε πνεύμα κοινωνίας και ενότητας, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος  θα εορτάσουμε την γιορτή του Αγίου Μάρωνα, ιδρυτή και  προστάτη της Μαρωνιτικής μας Εκκλησίας. Είναι ένας ιστορικός σταθμός κατά τον οποίο καλούμαστε να ανανεώσουμε την πίστη μας στον Ιησού Χριστό, να ενισχύσουμε το αίσθημα του να  ανήκουμε στην Εκκλησία μας και  στην παράδοση μας, πλούσιας σε ιστορία και μαρτυρία πίστης.

 

 

...

Διαβάστε περισσότερα: Arch. Soueif Invitation for the feast of St Maron - Πρόσκληση Αρχιεπισκόπου για την γιορτή του...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΣΩΜΑΤΟΥ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Ο Εφημέριος και η Εκκλησιαστική Επιτροπή Αρχαγγέλου Μιχαήλ Ασωμάτου, πληροφορούν όλους τους πιστούς της Ενορίας, ότι την Κυριακή 02 Φεβρουαρίου 2014, η Θεία Λειτουργία στο κατεχόμενο χωριό μας, θα τελεσθεί η ώρα 8.00 το πρωί, λόγω άλλων θρησκευτικών υποχρεώσεων του ιερέα της Ενορίας μας, αιδεσιμότατου Antoine Roukos.

                                               

Από την Εκκλησιαστική Επιτροπή

Μήνυμα από τον ιερέα του Ασωμάτου Πάτερ Antoinne Roukos

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου η Θεία Λειτουργία θα είναι οκτώ παρά είκοσι (7.40 π.μ.).  Έχουμε ευλογία των κεριών και εγώ θα φύγω γρήγορα στην Λευκωσία, στην εκκλησιά της Παναγίας, έχουμε γιορτή του Αγίου Μάρωνα. Όλοι οι πατέρες πρέπει να συμμετέχουν. Ο πρόεδρος της Κύπρου θα είναι εκεί.

ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΟ ΕΜΑ: ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ema6-1-2014 0011 800x531

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο φαγοπότι στο Σωματείο ΕΜΑ που διοργάνωσε το Διοικητικό Συμβούλιο για τα μέλη και φίλους του Σωματείου. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε θετικά στο κάλεσμα του Σωματείου και από νωρίς δημιουργήθηκε ένα ζεστό, φιλικό, οικογενειακό κλίμα.

Την παράσταση έκλεψαν με τον πρωταγωνιστικό τους ρόλο τα μικρά παιδιά με τα όμορφα ποιήματα, τραγούδια και χορούς. Η παρουσία του Άγιου Βασίλη ήταν καταπληκτική μοίραζοντας δώρα σε όλους!!!

Οι Μιχάλης Πεκρής και Μαρίνος Τερζής με την φωνή και το ταμπουλέκι τους, κατάφεραν να «ταξιδέξουν» τους παρευρισκομένους με τον μαρωνίτικο τρόπο που μας έχουν συνηθίσει.

...

Διαβάστε περισσότερα: ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΟ ΕΜΑ: ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ

Εορτή Αγίου Αντωνίου του Μέγα Πατέρα των Μοναχών

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0Στέγη Ευγηρίας ʼγιος Αντώνιος - Θεία Λειτουργία και Δεξίωση -Κοκτέιλ επ' ευκαιρία της Γιορτής του Αγίου Αντωνίου

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014 μέρα της γιορτής του Αγίου Αντωνίου, θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στο οίκημα της Στέγης στις 9.30 το πρωί.

Τη λειτουργία θα τελέσει ο Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ.

Υπενθυμίζουμε ότι την επομένη, Σαββάτο  18 Ιανουαρίου 2014, διοργανώνεται στη Στέγη η καθιερωμένη εκδήλωση για τον Προστάτη της Στέγης, Άγιο Αντώνιο.

Θα μας δώσει ιδιαίτερη χαρά η παρουσία όλων σας.

Από τη Διεύθυνση

Στέγη Ευγηρίας "Άγιος Αντώνιος", Δεξίωση - Κοκτέιλ επ΄ευκαιρία της γιορτής του Αγίου Αντωνίου

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
Invitation stegi evgirias 18.1.2014

Ημερολόγιο 2014 Εκκλησιαστικής Επιτροπής Κορμακίτη

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
imerologioek.kormakiti2014

Εκδόθηκε, , όπως και κάθε χρόνο, το ημερολόγιο της εκκλησιαστικής επιτροπής Κορμακίτη για το έτος 2014.

Φετινό θέμα του ημερολογίου είναι  τα 7 επιλεγέντα μνημεία του Κορμακίτη που βοούν για αναστήλωση/ ανακαίνιση

Δια μέσου του ημερολογίου η εκκλησιαστική επιτροπή  καλεί για τη διάσωση της πολιτιστικής και θρησκευτικής μας κληρονομιάς.

Τα 7 μνημεία τα οποία έχουν επιλεγεί για  αναστήλωση/ ανακαίνιση είναι :

1.       OΚαθεδρικός Ναός του Αγίου Γεωργίου.

2.       Η...

Διαβάστε περισσότερα: Ημερολόγιο 2014 Εκκλησιαστικής Επιτροπής Κορμακίτη

Program of celebrations over the Christmas Period and the New Year 2013 - 2014 / Πρόγραμμα εορτασμών και τελετών για τα Χριστούγεννα και την Νέα Χρονιά 2013 - 2014.

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Πρόγραμμα Εορτασμών και Τελετών

για τα Χριστούγεννα και την Νέα Χρονιά

του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών Κύπρου

κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ

 

 

 

$1·        Τρίτη  24 Δεκεμβρίου 2013      Ώρα: 5.30μ.μ.

Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσι του Αγίου Μάρωνα  στην  Αρχιεπισκοπή – Ακρόπολη  

Μετά την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιότατος θα δεχθεί τις ευχές των πιστών και θα ακολουθήσει μικρή γιορτή για τα  παιδιά στην αίθουσα της Αρχιεπισκοπής.

 

$1·...

Διαβάστε περισσότερα: Program of celebrations over the Christmas Period and the New Year 2013 - 2014 / Πρόγραμμα...

Οικογενειακή Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση: ''Ο Άγιος Βασίλης στην Ανθούπολη!''

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
oikogeniako

 

Ευχαριστίες Γυναικείου Σώματος

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

                                       Ευχαριστίες Γυναικείου Σώματος

ΚΕΔΡΟΥ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 12/2013

«ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ. ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΚΛΗΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΦΕΡΝΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ» HamiltonHolt

Με μια μεγάλη θερμή αγκαλιά, το Γυναικείο Σώμα Κέδρου Αγίας Μαρίνας Σκυλλουρας θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους όσους  ανταποκρίθηκαν η και προσέφεραν με οποιονδήποτε τρόπο, στην πρόσκληση μας για το 4ο Χριστουγεννιάτικο Φιλανθρωπικό Παζαράκι που διοργανώθηκε και παλι φετος την Κυριακή 15/12/2013 στον Κοτσιάτη.

...

Διαβάστε περισσότερα: Ευχαριστίες Γυναικείου Σώματος

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (ΣΚΥΛΛΟΥΡΑΣ)

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Ο Κοινοτάρχης και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Αγίας Μαρίνας Σκυλλούρας, εύχονται σε όλους τους Μαρινιώτες Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το νέο έτος 2014. Ας είνε αυτά τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά τα τελευταία που γιορτάζουμε μακριά απο το αγαπημένο μας χωριό, γιατί η ελπίδα υπάρχει και θα υπάρχει όσα χρόνια και αν περάσουν . Ιδιαίτερες ευχές σε όλους τους ξενιτεμένους Μαρινιώτες ανα τον κόσμο, και ευχόμαστε σύντομα να μπορέσουμε να γιορτάσουμε Ολοι μαζί στα ευλογημένα χώματα και δρόμους του χωριού μας την Αγία Μαρίνα μας.

Τόσο ο Κοινοτάρχης όσο και το Κοινοτικό Συμβούλιο της Αγίας Μαρίνας...

Διαβάστε περισσότερα: ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (ΣΚΥΛΛΟΥΡΑΣ)

Άγιος Εφραίμ - Δεκέμβριος 2013

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0Πού Πήγε το Πνεύμα των Χριστουγέννων;

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
nip.christmas2013

Πρόσκληση Νηπιαγωγείου Αγίου Μάρωνα για τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή

Εμείς τα παιδιά του Νηπιαγωγείου Άγιος Μάρωνας, ψάχνουμε να βρούμε το Πνεύμα των Χριστουγέννων.

Αν θέλετε να ψάξουμε μαζί, ελάτε στη θεατρική μας παράσταση, την Παρασκευή  20 Δεκεμβρίου 2013, ώρα 6:30 μ.μ. στην αίθουσα «Φιλίσα Χατζηχάννα»

Σας περιμένουμε… 

 

«Ας ψάλλουν οι ουρανοί κι η γη ας χαρεί»

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0 Απόφαση Διορισμού Υπεύθυνης της Ποιμαντικής της Νεολαίας Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Μαρωνιτών Κύπρου

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Δια της παρούσης εγώ ο Ιωσήφ Σουέηφ  Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών Κύπρου με την Επισκοπική μου ιδιότητα  και σύμφωνα με το ειδικό  δίκαιο και τη διδασκαλία της Εκκλησίας, διορίζω την Σεβαστή Αδελφή Αντωνία Πιριπίτση υπεύθυνη της Ποιμαντικής της  Νεολαίας για περίοδο τριών χρόνων. Τα καθήκοντα της προαναφερθείσας αρχίζουν την 1η Νοεμβρίου 2013 και  λήγουν στις  1η Νοεμβρίου 2016.

 

Ευχόμαστε στην Αδελφή Αντωνία κάθε επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνει και αναμένουμε από αυτήν ονόματα νέων που θεωρεί ικανά για τη δημιουργία κεντρικής επιτροπής. Ευελπιστούμε ότι η Αδελφή Αντωνία με το ζήλο που τη διακατέχει, θα αυξήσει στις καρδιές των νέων την αγάπη του Χριστού και θα αναπτύξει τον αποστολικό τους ζήλο και τη...

Διαβάστε περισσότερα: Απόφαση Διορισμού Υπεύθυνης της Ποιμαντικής της  Νεολαίας Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Μαρωνιτών...

Διαλέξεις γιά την Ιστορία των Μαρωνιτών Κύπρου

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ekdilosi Epistimonon maroniton kiprou-f-28-11-2013

Με άξονα την γνώση και την αγάπη για την ιστορία των Μαρωνιτών της Κύπρου, ο Σύνδεσμος Μαρωνιτών Επιστημόνων Κύπρου, διοργάνωσε με επιτυχία, στις 28 Νοεμβρίου 2013 στην αίθουσα Καστελλιώτισσα, παρά την Πύλη Πάφου, εκδήλωση με 2 διαλέξεις.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Εκπρόσωπος των Μαρωνιτών στη Βουλή των Αντιπροσώπων κ. Αντώνης Χατζηρούσος, ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών Κύπρου κ.κ. Ιωσήφ Σουέιφ,οι οποίοι απηύθηναν χαιρετισμούς , ο πρέσβης της Ιταλίας στην Κύπρο και πλήθος κόσμου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με καλωσόρισμα του Προέδρου του Συνδέσμου Δρ Γαβριήλ Καλακουτή ο οποίος ανέφεραι ότι σκοπός των διαλέξεων δεν είναι η καλλιέργεια του εθνικισμού αλλά η...

Διαβάστε περισσότερα: Διαλέξεις γιά την Ιστορία των Μαρωνιτών Κύπρου

Πρόσκληση Χριστουγεννιάτικης Γιορτής Δημοτικού Σχολείου Αγίου Μάρωνα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
Prosklisi xrist. Ag

Ελάτε στη χριστουγεννιάτικη θεατρική μας παράσταση

«Ένα δέντρο, μια φορά»

για να ζήσετε από κοντά την ιστορία ενός δέντρου και ενός παιδιού

που συναντήθηκαν στην οδό Μοναξιάς μιας πολύβουης πολιτείας

και βάδισαν μαζί στο δρόμο της Αγάπης και της Ελπίδας.

Ημερομηνία: 11 Δεκεμβρίου 2013

Χώρος:  Αίθουσα εκδηλώσεων «Φιλίσα Χατζηχάννα»

Ώρα:  6:30 μ.μ.

H παράσταση είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά

 

Χριστουγεννιάτικο πάρτι ΕΜΑ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
New-Year Party EMA 2014

Το Δ.Σ. της  Ένωσης
Μαρωνιτών Ανθούπολης σε συνεργασία με τους νέους της ενορίας προσκαλούν όλα τα
μέλη και φίλους του σωματείου σε μια αξέχαστη βραδιά όλο γλέντι και διασκέδαση!
Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014  στο ''ΚΑΛΛΙΠΟΛΕΩΣ
4 Live'' με
ζωντανή ελληνική μουσική μέχρι τις πρωινές ώρες! Οι πόρτες θα ανοίξουν στις
23:30μ.μ με είσοδο ?20 το άτομο και απεριόριστο ποτό! (OPEN BAR). Για πληροφορίες και προ-κρατήσεις: 99 924402, 96 798479,
97 719016. Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Σας περιμένουμε!

 

Συμπλήρωση πέντε χρόνων Αρχιεπισκοπικής Χειροτονίας.

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
5 xronia arxiepiskopos

Five years of Episcopal Ordination as The Maronite Archbishop of Cyprus

On the completion of five years (6th December 2013) of the  Episcopal Ordination of H.E. Archbishop Soueif in our Archeparchy, we unite in prayer asking the Lord to grant him the strength to continue his mission at the service of the Church for the spiritual good of all people, our clergy, our families, our youth and every human being. 

 

We express to His Excellency our heartfelt wishes and gratitude with our  prayer.

 

Secretariat of the Maronite Archeparchy

 

Συμπλήρωση πέντε χρόνων Αρχιεπισκοπικής Χειροτονίας

Με την συμπλήρωση πέντε χρόνων (...

Διαβάστε περισσότερα: Συμπλήρωση πέντε χρόνων Αρχιεπισκοπικής Χειροτονίας.

Wave of prayer - Launch Day 10th December 2013 - Κύμα Προσευχής 10 Δεκεμβρίου 2013

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Κύμα Προσευχής - 10 Δεκεμβρίου 2013

Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Ιωσήφ Σουέηφ, Πρόεδρος της Κάριτας Κύπρου,  καλεί όλους τους πιστούς να ενωθούν στην προσευχή με την Εκκλησία σε όλο τον κόσμο που καλείται να καταπολεμήσει την πείνα ώστε όλοι οι άνθρωποι της γης να μοιραστούμε την τροφή και τους καρπούς της Δημιουργίας που με μεγάλη γενναιοδωρία μας χάρισε ο Κύριος δια της Αγάπης Του.

 

Μια ανθρώπινη οικογένεια - Τροφή για όλους.

Εκστρατεία Προσευχής

...

Διαβάστε περισσότερα: Wave of prayer - Launch Day 10th December 2013 - Κύμα Προσευχής 10 Δεκεμβρίου 2013

ΚΕΔΡΟΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝAΣ ΣΚΥΛΛΟΥΡΑΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΣΩΜΑ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΠΑΖΑΡΑΚΙ

Κυριακή 15/12/2013 – ΚΟΤΣΙΑΤΗ

 

Το Γυναικείο Σώμα Κέδρου Αγίας Μαρίνας

σας προσκαλεί στο Χριστουγεννιάτικο Φιλανθρωπικό Παζαράκι

που διοργανώνει την Κυριακή 15/12/2013

στις 10:30 π.μ. στον Κοτσιάτη.

 

Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν όπως πάντα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

 

Κατα την διάρκεια της εκδήλωσης θα έχουμε την τιμή να απολαύσουμε την χορωδία του Δημοτικού Σχολείου, Αγίου Μάρωνα, Ανθούπολις.

 

Θα ήταν χαρά και τιμή μας εάν μπορούσατε να παρευρεθείτε

στην εκδήλωσή μας αυτή.

 

Σας περιμένουμε και σας ευχόμαστε

Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος 2014.

 

Με εκτίμηση

Γυναικείο Σώμα Κέδρου Αγίας Μαρίνας

Αγγελία θανάτου

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
marianna anastasi

Την πολυαγαπημένη μας μητέρα, γιαγιά και αδερφή, Μαριάννα Αναστάση Κυριάκου (Πάγια), ετών 82 από την Αγία Μαρίνα Σκυλλούρας και τέως κάτοικος Κοτσιάτη, κηδεύουμε την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 2μ.μ.από τον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Κοτσιάτη.

Αντί στεφάνων παρακαλούμε να γίνουν εισφορές για την Εκκλησία Αγίας Μαρίνας Κοτσίατη. Καλούμε όσους τιμούν την μνήμη της να παραστούν.

Οι τεθλιμμένοι

Τάσος και Μαριάννα Βραχίμη

Μαρία και Γιώργος Πεκρής

Εγγόνια και Δισέγγονα

Αδέρφια και λοιποί συγγενείς

1o Προσκοπικό Rock Night

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
proskopio christmas 2013

7ο Ετήσιο Τουρνουά Futsal Κ.Ν.Μ.Κ. – Νικητές οι «Δέρτε τους» !!!

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
futsal 2013

Πραγματοποιήθηκε για μια ακόμη χρονιά με επιτυχία το Ετήσιο Τουρνουά Futsalτης Καθολικής Νεολαίας Μαρωνιτών Κύπρου. Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος έγινε στα γήπεδα του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Στροβόλου και τελούσε υπό την αιγίδα του έντιμου Δημάρχου Στροβόλου κ. Λάζαρου Σαββίδη. Ανήμερα της γιορτής του Αποστόλου Ανδρέα, αρκετές ομάδες έδωσαν το παρόν τους και αγωνίστηκαν σε αθλητοπρεπή πλαίσια, τιμώντας και το θέμα της εκδήλωσης «ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ. ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΛΗΤΟΠΡΕΠΕΙΑ». Μετά και την ομιλία του έντιμου Δημάρχου, οι αγώνες ξεκίνησαν με τη φάση των ομίλων πρώτα και ακολούθως με αγώνες knock-out...

Διαβάστε περισσότερα: 7ο Ετήσιο Τουρνουά Futsal Κ.Ν.Μ.Κ. – Νικητές οι «Δέρτε τους» !!!

St Ephrem and Catechism Letters

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Πρόσκληση σε Διάλεξη "Ιστορία των Μαρωνιτών Κύπρου"