Get Adobe Flash player

 

facebooktree-button

forum-buttonnews-buttonpharmacy-button-newweather-button-newairplaneold

 

Εισοδος μελων

Η ιστοσελίδα asomatos.eu μαζεύει προσωπικά δεδομένα όπως παρουσιάζονται στο σύνδεσμο Register τα οποία επιτρέπουν στα μέλη της να αποκτήσουν πρόσβαση στο περιεχόμενο μελών μόνο. Μπορείτε να ζητήσετε διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων αποστέλλοντας email στο info@asomatos.eu.            | 

Έχουμε 113 επισκέπτες συνδεδεμένους και κανένα μέλος

Διαδικασία Ειδικών Κριτηρίων σε Πανεπιστήμιο Κύπρου και ΤΕΠΑΚ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
Eidika kritiria 2

Το Γραφείο Εκπροσώπου Μαρωνιτών συγχαίρει θερμά όλους τους Μαρωνίτες και τις Μαρωνίτισσες που εξασφάλισαν θέση στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Κύπρου. Αναφορικά με τη διαδικασία των Ειδικών Κριτηρίων στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, όσοι υποψήφιοι διεκδικούν ακόμη θέση ενημερώνονται για τα εξής:

1.      Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στο Πανεπιστήμιο Κύπρου θα γίνεται από τη Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018 μέχρι και την Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018, στην Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας (Κτίριο Συμβουλίου-Συγκλήτου Αναστάσιος Γ. Λεβέντης στην Πανεπιστημιούπολη), μεταξύ των ωρών 9:00 π.μ. – 1.00 μ.μ. Για τους άρρενες υποψήφιους που παρακάθισαν στις Παγκύπριες Εξετάσεις το 2017 και αναμένεται να ολοκληρώσουν τις...

Διαβάστε περισσότερα: Διαδικασία Ειδικών Κριτηρίων σε Πανεπιστήμιο Κύπρου και ΤΕΠΑΚ

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
agia marina logo

Ο Kοινοτάρχης και το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγίας Μαρίνας Σκυλλούρας εκφράζουν τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια τους προς την οικογένεια του εκλεκτού μας SassinMukarzelσύζηγο της Μαρίτσας Σκέντερ απο την Αγία Μαρίνα Σκυλ. ο οποίος έφυγε αναπάντεχα απο τη ζωή χτες 2 Ιουλίου 2018 σε ηλικία 71 ετών. Η κηδεία του γίνεται την Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018 η ώρα 5.00 μ.μ. στην εκκλησία Αγίας Μαρίνας στα κάτω Πολεμίδια. Ο αείμνηστος SassinMukarzelπου εφυγε απρόσμενα και ξαφνικά. κατάγεται απο τον Λίβανο

Εκφράζουμε για ακόμα μια φορά την βαθύτατη θλίψη μας στην γυναίκα του Μαρίτσα και τις 4 λατρεμμένες του κόρες, και ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει..

 

ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ

 

Εκ του Κοινοτικού...

Διαβάστε περισσότερα: ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ

Μνημονεύοντας τον Πατριάρχη Estephan Douaihy την ημέρα χειροτονίας του ως Αρχιεπισκόπου της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Μαρωνιτών Κύπρου

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
archbishop logo 2018

Την Κυριακή 8 Ιουλίου 2018 σε όλες τις Εκκλησίες της Αρχιεπισκοπικής μας Περιφέρειας θα μνημονεύσουμε τον Πατριάρχη  Estephan Douaihy ο οποίος στις 8 Ιουλίου 1668 είχε χειροτονηθεί  Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών Κύπρου. 

Χάρις σ’ αυτόν ο οποίος έζησε κοντά στο ποίμνιο του στα χώρια και τα μοναστήρια μας, καλλιεργήθηκε και έγινε εμβάθυνση της πίστης, ανακαινίστηκε  η Εκκλησία  και  διασώζονται ιστορικά και λειτουργικά κείμενα της.

Ας ενωθούμε στην προσευχή ώστε ο Κύριος να φανερώσει την αγιότητα του δούλου Του ως παράδειγμα μαρτυρίας και ομολογίας της πίστης στον Αναστημένο Χριστό για το καλό της Εκκλησίας Του σε όλο τον...

Διαβάστε περισσότερα: Μνημονεύοντας τον Πατριάρχη Estephan Douaihy την ημέρα χειροτονίας του ως Αρχιεπισκόπου της...

Yποδοχή μελών του Συμβουλίου Καθολικών Ιεραρχών της Ευρώπης - CCEE στον Κορμακίτη

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
CCEE Kormakitis 2018

Η Τελετή Υποδοχής των μελών του Συμβουλίου Καθολικών Ιεραρχών της Ευρώπης – CCEE θα γίνει στο Εκκλησάκι της Παναγίας την Κυριακή 01 Ιουλίου 2018 στις 19.00 μ.μ.

 

Προϊσταμένου του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών  Κύπρου κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ

 

Εκεί θα αναπεμφθεί δέηση προς την Υπεραγία Θεοτόκο για την Κύπρο, τον Κορμακίτη μας, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο.

 

Ενωμένοι όλοι στην προσευχή με τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο μας και τους συνέδρους της Καθολικής Εκκλησίας ας μαζευτούμε στο Εκκλησάκι της Παναγίας να την παρακαλέσουμε να μεσιτεύει πάντοτε για την παγκόσμια ειρήνη.

 

Ας τιμήσουμε το χωριό μας με την παρουσία μας !

 

Εκκλησιαστική Επιτροπή Κορμακίτη

Ανακοίνωση Εκπροσώπου Μαρωνιτών

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
Ekprosopos

Αφορά άτομα κάτω των 50 χρόνων που επιθυμούν να εγκατασταθούν μόνιμα στα χωριά Κορμακίτη και Καρπάσια.

 

Παρακαλούνται όλοι όσοι ενδιαφέρονται να εγκατασταθούν μόνιμα στα χωριά Κορμακίτης και Καρπάσια και είναι κάτω των πενήντα χρόνων (στην περίπτωση ζεύγους ο ένας εκ των δύο τουλάχιστον), όπως δηλώσουν γραπτώς το ενδιαφέρον τους με ενυπόγραφη επιστολή, στον Εκπρόσωπο της Μαρωνιτικής Κοινότητας στη Βουλή των Αντιπροσώπων, το αργότερο μέχρι τις 30 Ιουνίου 2018.

 

Στόχος, σε πρώτο στάδιο, είναι η καταγραφή των ονομάτων και των...

Διαβάστε περισσότερα: Ανακοίνωση Εκπροσώπου Μαρωνιτών

Christmas concert from The Melody of the Youth

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
image1

Εκδρομή Κατηχητικών Κέντρων συνοδεία του Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1

Εκδρομή Κατηχητικών Κέντρων

 

συνοδεία του Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών

κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ

 

στην Ιερά Μονή Παναγίας του Κύκκου

 

Σάββατο 24/6/2017

 

 

 

Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών προσκαλεί με μεγάλη χαρά όλα τα παιδιά των Κατηχητικών Κέντρων και όχι μόνο, σε μια όμορφη, προσκυνηματική και συνάμα ψυχαγωγική εκδρομή που οργανώνει η Ποιμαντική Επιτροπή του Κατηχητικού.

 

Τα παιδιά θα επισκεφτούν το μοναστήρι και την Εκκλησία της Παναγίας του Κύκκου και θα παραστούν στην Θεία Λειτουργία που θα τελέσει ο Αρχιεπίσκοπος πλαισιωμένος από τους ιερείς. ​Θ’ ακολουθήσει γεύμα σε εστιατόριο και ελεύθερος χρόνος για παιγνίδι μέσα στο πνεύμα της αγάπης και της φιλίας.

...

Διαβάστε περισσότερα: Εκδρομή Κατηχητικών Κέντρων   συνοδεία του Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ

Mε τον Πρόεδρο στον Λίβανο ο Εκπρόσωπος

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
Ekprosopos

Τριήμερη επίσημη επίσκεψη στον Λίβανο θα πραγματοποιήσει από τις 12 έως τις 14 Ιουνίου 2017 ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. 
Στα πλαίσια της επίσκεψης ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Λιβάνου Μισιέλ Αούν, τον Πρωθυπουργό Σαάτ Χαρίρι, τον Πατριάρχη Μαρωνιτών Καρδινάλιο Μπούτρος Ράι και πολλούς άλλους εκκλησιαστικούς και πολιτικούς παράγοντες της χώρας. 
...

Διαβάστε περισσότερα: Mε τον Πρόεδρο στον Λίβανο ο Εκπρόσωπος

Ο Εκπρόσωπος ενημερώνει, εφ' όλης της ύλης, την Κοινότητα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
IMG-20170602-WA0010

Με την σημερινή ευκαιρία συμπλήρωσης ενός έτους από της επίσημης αναλήψεως των καθηκόντων του, ο Εκπρόσωπος των Μαρωνιτών στη Βουλή των Αντιπροσώπων ανακοινώνει ότι, την Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017, θα προβεί σε εφ´ όλης της ύλης ενημέρωση των Μαρωνιτών. 
Η ενημέρωση θα γίνει στα πλαίσια ανοικτής εκδήλωσης η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Δημοσιογραφική Εστία, περιοχή ΡΙΚ, Λευκωσία και θα αρχίσει στις 7.00 μ.μ. 

Ο Εκπρόσωπος αμέσως μετά την ενημέρωση για τα πεπραγμένα του πρώτου έτους εκπροσώπησης θα απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις του κόσμου και θα δεχθεί εισηγήσεις και προτάσεις που θα έχουν ως στόχο την βελτίωση της λειτουργίας της Κοινότητας και την ενίσχυση της προσπάθειας της για επιβίωση.

Με ασθενοφόρο όχημα ενισχύεται το Ιατρικό Κέντρο στον Κορμακίτη

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Σε Συμφωνία Στρατηγικής Συνεργασίας με το Τάγμα των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη της Μάλτας, με σκοπό την ενίσχυση και αναβάθμιση του Σταθμού Πρώτων Βοηθειών στον Κορμακίτη, κατέληξαν σήμερα ο Εκπρόσωπος των Μαρωνιτών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Γιαννάκης Μούσας και ο Πρέσβης του Κυρίαρχου Τάγματος των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη της Μάλτας στην Κύπρο Έντουαρτ Ζαρτζέοβιτς. Με βάση την συμφωνία ο σταθμός μετονομάζεται σε "Ιατρικό Κέντρο Άγιος Ιωάννης" (St John Medical Centre) και θα τελεί υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του Τάγματος  της Μάλτας το οποίο υπάγεται στον Πάπα της Ρώμης και στην Καθολική Εκκλησία. ...

Διαβάστε περισσότερα: Με ασθενοφόρο όχημα ενισχύεται το Ιατρικό Κέντρο στον Κορμακίτη

Προσευχή του Αγίου Ροδαρίου προς την Παναγία της Φάτιμα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1

 

Προσευχή του Αγίου Ροδαρίου προς την Παναγία της Φάτιμα εις ανάμνηση των 100 χρόνων της εμφανίσεως της στα τρία μικρά βοσκόπουλα και Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ

 

Τετάρτη 24 Μαΐου 2017  6.30 μ.μ.

 

Εκκλησία Αγίου Μάρωνα Ανθούπολη

 

Ας απαγγείλουμε όλοι μαζί το ροδάριο και ας αναπέμψουμε την δέηση μας προς την αμίαντη καρδιά της Παναγίας για την μεταστροφή και την ειρήνη στον κόσμο όπως η ίδια ζήτησε 100 χρόνια πριν στα τρία μικρά παιδιά. Ας ενωθούμε ενώπιον Της ζητώντας  Της να μεσιτεύει για όλους τους ανθρώπουςγι΄ αυτούς που πονούν και υποφέρουν και για  να...

Διαβάστε περισσότερα: Προσευχή του Αγίου Ροδαρίου προς την Παναγία της Φάτιμα

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ-Διεθνείς Ημέρες Μαρωνιτικής Νεολαίας

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
youth

Αγαπητές μου νέες, Αγαπητοί μου Νέοι Μαρωνίτες,

 

          Σας χαιρετώ με  την Αγάπη και την Ειρήνη του Χριστού και με την στοργή της Αειπάρθενου Μαρίας, θέλοντας να  ανανεώσω την πρόσκληση μου όπως συμμετάσχετε στις Διεθνείς Ημέρες Μαρωνιτικής Νεολαίας που θα διεξαχθούν στο Bkerke του   Λίβανου από τις 15 – 23 Ιουλίου 2017 με θέμα «Να είστε ισχυροί και θαρραλέοι».

 

          Μαρωνίτες Νέοι από όλα σχεδόν τα μέρη του κόσμου, Αυστραλία, Αμερική, Αφρική, Βραζιλία, Ευρώπη, Μέση Ανατολή,  θα συναθροιστούν μαζί με τους Επισκόπους τους,  τους ιερείς και τους υπεύθυνους νεολαίας γύρω από τον...

Διαβάστε περισσότερα: ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ   ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ-Διεθνείς Ημέρες Μαρωνιτικής Νεολαίας

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ   ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ

ΚΥΠΡΟΥ

 

Αγαπητά εν Χριστώ Αδέλφια,

 

 

 

          Με μεγάλη χαρά, η Κύπρος υποδέχεται τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο PaulRichardGallagher Γραμματέα Σχέσεων με τις Χώρες στην Αγία Έδρα. Εμείς, ως Μαρωνιτική Εκκλησία, συμμετέχουμε άμεσα σε αυτή την επίσκεψη, όπου ο Σεβασμιότατος θα είναι μαζί μας την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016 και όπου θα έχουμε την ευκαιρία να μοιραστούμε μαζί του τις ανησυχίες μας, ειδικά σε αυτή την περίοδο.

 

...

Διαβάστε περισσότερα: ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ   ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Τα διάφορα μοντέλα Γενικών Σχεδίων Υγείας

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Τα διάφορα μοντέλα Γενικών Σχεδίων Υγείας

 

Οι περισσότερες χώρες του πλανήτη δεν διαθέτουν Εθνικά Συστήματα Υγείας που να καλύπτουν ολόκληρο τον πληθυσμό.  Σε πολλές από αυτές τις χώρες μάλιστα δεν υπάρχουν καθόλου κρατικές υπηρεσίες υγείας παρά μόνο ιδιωτικές, οι οποίες βεβαίως χρεώνουν τους ασθενείς.  Ως αποτέλεσμα μόνο αυτοί που έχουν χρήματα μπορούν να απολαμβάνουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με ιδιωτική ασφάλιση ή κατ’ευθείαν από τη τσέπη τους κάθε φορά που επισκέπτονται τον γιατρό ή κάποιο νοσηλευτήριο.  Όσοι δεν έχουν χρήματα, παραμένουν άρρωστοι ή πεθαίνουν.  Αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα και είναι γι’ αυτό το λόγο που ένα Γενικό Σχέδιο Υγείας για ολόκληρο τον πληθυσμό, το οποίο να λειτουργεί με...

Διαβάστε περισσότερα: Τα διάφορα μοντέλα Γενικών Σχεδίων Υγείας

"Γυναικεία Πρωτοβουλία"

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Με απόφαση του Εκπροσώπου των Μαρωνιτών στην Βουλή των Αντιπροσώπων δημιουργείται, υπό την καθοδήγηση και εποπτεία του Γραφείου του, Φορέας Γυναικών της Μαρωνιτικής Κοινότητας με την επωνυμία "Γυναικεία Πρωτοβουλία". 
Με βάση την απόφαση του Εκπροσώπου η "Γυναικεία Πρωτοβουλία" θα έχει καθαρά κοινωνικό προσανατολισμό και θα στοχεύει στην ανάδειξη του ρόλου της γυναίκας και στην πολύπλευρη προσφορά της προς την κοινωνία και τον συνάνθρωπο. 
...

Διαβάστε περισσότερα: "Γυναικεία Πρωτοβουλία" 

Παραχώρηση Υποτροφιών Πανεπιστημίου UCLanCyprus στο πλαίσιο συνεργασίας με την Καθολική Νεολαία Μαρωνιτών Κύπρου

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Διοικητικό Συμβούλιο ΚΝΜΚ

 

PO BOX: 26915

1648 Λευκωσία

 

 

 

Παραχώρηση Υποτροφιών Πανεπιστημίου UCLanCyprus

στο πλαίσιο συνεργασίας με την Καθολική Νεολαία Μαρωνιτών Κύπρου

 

Το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus στο πλαίσιο συνεργασίας με την Καθολική Νεολαία Μαρωνιτών Κύπρου (Κ.Ν.Μ.Κ.) ανακοινώνει την προκήρυξη υποτροφιών για όλα τα μέλη της Οργάνωσης.

Συγκεκριμένα, προτίθεται να παραχωρήσει σε μέλη της Κ.Ν.Μ.Κ. 3 (τρεις) υποτροφίες 50% στα αρχικά δίδακτρα σπουδών για ένα από τα Προπτυχιακά Προγράμματα που προσφέρει το Πανεπιστήμιο. Νοείται ότι οι υποτροφίες για τα προπτυχιακά προγράμματα αφορούν το πρώτο έτος σπουδών, ενώ δίνεται η δυνατότητα διατήρηση της υποτροφίας και τα επόμενα...

Διαβάστε περισσότερα: Παραχώρηση Υποτροφιών Πανεπιστημίου UCLanCyprus στο πλαίσιο συνεργασίας με την Καθολική Νεολαία...

Η Κύπρος θα υποστεί κόστος σε ένα ενδεχόμενο Brexit

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Η Κύπρος θα υποστεί κόστος σε ένα ενδεχόμενο Brexit

Η Κύπρος αναμένεται ότι θα επηρεαστεί αρνητικά σε μια ενδεχόμενη έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, κυρίως διότι δεν θα υπάρχει ελεύθερη διακίνηση προϊόντων και υπηρεσιών και φυσικών προσώπων, όπως υπάρχει σήμερα.  Αυτό συνεπάγεται κόστος το οποίο θα πληρώσουν τόσο η Μεγάλη Βρετανία όσο και οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες συναλλάσσονται με τη Μεγάλη Βρετανία.  Οι Κύπριοι πολίτες δεν θα μπορούν να διαμένουν και να εργάζονται στη Μεγάλη Βρετανία.  Αυτό είναι αρνητική εξέλιξη για τις χιλιάδες Κύπριους που επισκέπτονται τη Μεγάλη Βρετανία αναζητώντας εργασία.  Παράλληλα, οι Κύπριοι που εργάζονται στη Μεγάλη Βρετανία θα έχουν διαφορετικό...

Διαβάστε περισσότερα: Η Κύπρος θα υποστεί κόστος σε ένα ενδεχόμενο Brexit

η Ιερά Αρχιεπισκοπή Μαρωνιτών Κύπρου ανακοινώνει την έναρξη των εργασιών ανακαίνισης

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Mε στόχο να λειτουργήσει ως πρότυπο πνευματικό,

κοινωνικό και πολιτιστικό κέντρο

όχι μόνο για την κοινότητα των Μαρωνιτών

αλλά και για όλη την ευρύτερη Κυπριακή κοινωνία,

η Ιερά Αρχιεπισκοπή Μαρωνιτών Κύπρου

ανακοινώνει την έναρξη των εργασιών ανακαίνισης

του πεπαλαιωμένου κτιρίου της Αρχιεπισκοπής

στην Οδό Καραϊσκάκη  Αρ.10,    Ακρόπολη,  Λευκωσία.

 

Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών 

κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ

...

Διαβάστε περισσότερα: η Ιερά Αρχιεπισκοπή Μαρωνιτών Κύπρου ανακοινώνει την έναρξη των εργασιών ανακαίνισης

Σχολική Εφορεία Μαρωνιτών Προκήρυξη θέσης Σχολικού Βοηθού/Συνοδού

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Σχολική Εφορεία Μαρωνιτών

Προκήρυξη θέσης Σχολικού Βοηθού/Συνοδού

Η Σχολική Εφορεία Μαρωνιτών Κύπρου ανακοινώνει ότι δέχεται αιτήσεις από ενδιαφερομένους/ες για πλήρωση μιας θέσης Σχολικού Βοηθού/Συνοδού για παιδιά με ειδικές ανάγκες για το νέο σχολικό έτος 2016 – 2017 στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Μάρωνα στην Ανθούπολη.

 

Οι ενδιαφερόμενοι/ες να είναι απόφοιτοι Λυκείου ή πενταετής πείρα με παιδιά με ειδικές ανάγκες σε ανάλογο ίδρυμα ή σχολείο ή δίπλωμα ανώτερων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων σε θέματα ειδικής εκπαίδευσης.

...

Διαβάστε περισσότερα: Σχολική Εφορεία Μαρωνιτών  Προκήρυξη θέσης Σχολικού Βοηθού/Συνοδού

Κηδεία του Χριστοφή Σκέντερ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
xristofis

Απεβίωσε χθες βράδυ  Σάββατο 11 Ιουνίου και ώρα 9.45 μμ ξημερώματα Κυριακής,
σε ηλικία 78 ετών ο Χριστοφής Σκέντερ από την Αγία Μαρίνα Σκυλλούρας και
πατέρας του Πάτερ Ιωσήφ Σκέντερ.

Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη 14 Ιουνίου 2016 και ώρα 3:00 μ.μ. στον Ιερό
Ναό του Αγίου Σιάρπελ στη Λεμεσό. Οι εισφορές της κηδείας του μακαριστού
Χριστοφή Σκέντερ θα διατεθούν για το Κοιμητήριο Μαρωνιτών Λεμεσού.

ΜΝΗΜΟΣΗΝΟ ΜΙΛΗΣ ΚΑΙ ΑΒΡΑΜΗ ΚΟΝΤΟΥ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
Emili

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

 

Τελούμε την Κυριακή, 8 Μαΐου 2016 και ώρα 10.00 π.μ.

στον Ιερό Ναό του Αγίου Μάρωνα, στην Ανθούπολη,

το 40ήμερο μνημόσυνο της προσφιλούς μας μητέρας και γιαγιάς

 

ΜΙΛΗΣ ΚΟΝΤΟΥ

 

Και μνημόσυνο του προσφιλούς μας πατέρα, παππού και αδελφού

 

ΑΒΡΑΜΗ ΚΟΝΤΟΥ

avramis kontos 

και καλούμε όσους τιμούν τη μνήμη τους να παραστούν.

 

 

 

 

 

 

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

 

Με την ευκαιρίαν αυτή, ευχαριστούμε θερμά όλους όσους παρέστησαν στις κηδείες,

 έκαμαν εισφορές, κατέθεσαν στεφάνια και λουλούδια, απέστειλαν συλλυπητήρια μηνύματα

...

Διαβάστε περισσότερα: ΜΝΗΜΟΣΗΝΟ ΜΙΛΗΣ ΚΑΙ ΑΒΡΑΜΗ ΚΟΝΤΟΥ

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ κ.κ. ΙΩΣΗΦ ΣΟΥΕΗΦ ΣΤΙΣ ΕΝΟΡΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 23/4/2016 Ακρόπολη: Αρχιεπισκοπή Μαρωνιτών - Παρεκκλήσι Αγίου Μάρωνα Ώρα 18.30 Θεία Λειτουργιά των Βαΐων και Λιτανεία ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΙΩΝ 24/4/2016 Λεμεσός: Εκκλησία Αγίου Σιάρπελ Ώρα 10.00 Θεία Λειτουργία και Λιτανεία Λευκωσία: Καθεδρικός Ναός Παναγίας των Χαρίτων Ώρα 18.00 Τελετή του τυπικού της «Άφιξης στο Λιμάνι", προσευχή και εξομολογίσεις. ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 25/4/2016 Λευκωσία: Καθεδρικός Ναός Παναγίας των Χαρίτων Ώρα 18.30 Θεία Λειτουργία και Λιτανεία του Σταυρού ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ 26/4/2016 Ανθούπολη: Εκκλησία Αγίου Μάρωνα Ώρα 18.30 Λιτανεία...

Διαβάστε περισσότερα: ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ 

Απαραίτητη η τροχοπέδη στην αυξανόμενη ανεργία Του Κλαύδιου Μαυρόχαννα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Απαραίτητη  η τροχοπέδη στην αυξανόμενη ανεργία

 

Του Κλαύδιου  Μαυρόχαννα

 

 

´Οσοι έχουν δει την πόρτα της εξόδου από  την δουλειά τους και βιώνουν τις σκληρές συνέπειες της απομάκρυνσής τους από την αγορά εργασίας, χαμογελούν πικρά κάθε φορά που ακούνε τις βαρύγδουπες δηλώσεις των αρμοδίων  ότι  δήθεν η ανεργία έχει  μειωθεί. Όσοι στα τριάντα, στα σαράντα, στα πενήντα ή στα εξήντα τους έχουν παραταχθεί στις ουρές των ανέργων, για να διεκδικήσουν ανεργιακό επίδομα, αισθάνονται εμπαιγμό, ...

Διαβάστε περισσότερα: Απαραίτητη  η τροχοπέδη στην αυξανόμενη ανεργία   Του Κλαύδιου  Μαυρόχαννα

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΕΟΡΤΗΣ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ ΤΟΥ ΡΙΚ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΕΟΡΤΗΣ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΩΝΑ 

ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ ΤΟΥ ΡΙΚ

Επ' ευκαιρία της εορτής του Αγίου Μάρωνα, ιδρυτή και προστάτη της Μαρωνιτικής Εκκλησίας, θα τελεστεί την Κυριακή7 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 10 π.μ.επίσημη Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας των Χαρίτων στη Λευκωσία χοροστατούντος τουΚαρδιναλίου Λεονάρντο Σάντρι, Προέδρου της Ιεράς Συνόδου της Αγίας Έδρας για τις Ανατολικές Εκκλησίες, με τον Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών Κύπρου Ιωσήφ Σουέηφ, παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας 

...

Διαβάστε περισσότερα: ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΕΟΡΤΗΣ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΩΝΑ  ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ ΤΟΥ ΡΙΚ

Το Γραφείο του Εκπροσώπου των Μαρωνιτών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την Κυπριακή Μαρωνιτική Αραβική

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
Untitled

Ζητείται ευαισθησία για τις τιμές καυσίμων

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Ζητείται ευαισθησία για τις τιμές καυσίμων

 

 

Σε μια περίοδο που  οι άνεργοι αυξάνονται και πληθύνονται, τα κοινωνικά  παντοπωλεία  εδραιώνουν την παρουσία τους, η αγορά στερεύει συνεχώς  από χρήμα και το καλάθι της νοικοκυράς  αδειάζει  δραματικά, αποτελεί  απαράδεκτο εμπαιγμό  για  κάθε δοκιμαζόμενο συμπολίτη   μας η συνεχιζόμενη διατήρηση των τιμών των καυσίμων στα ύψη. Την ίδια ώρα που οι διεθνείς  τιμές  του αργού πετρελαίου έχουν  γίνει χώμα και  διαμορφώνονται δυνατότητες για πολύ φθηνά  καύσιμα στην ντόπια  αγορά, με  όλες τις θετικές επιπτώσεις...

Διαβάστε περισσότερα: Ζητείται ευαισθησία για τις τιμές καυσίμων  

«Να είστε λοιπόν σπλαχνικοί, όπως σπλαχνικός είναι ο Θεός Πατέρας σας» (Λκ 6,36)

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

«Να είστε λοιπόν σπλαχνικοί, όπως σπλαχνικός είναι ο Θεός Πατέρας σας» (Λκ 6,36)

 

Αγαπητά εν Χριστώ αδέλφια,

 

Φέτος, στην επίσημη εορτή του προστάτη  μας Αγίου  Μάρωνα, θα παραστεί, μετά από σχετική πρόσκληση μας, και θα χοροστατήσει ο Εκλαμπρότατος Καρδινάλιος  LeonardoSandri, Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Αγίας Έδρας για τις Ανατολικές Εκκλησίες. 

Κατά αυτή την μεγάλη ημέρα θα μας τιμήσει επίσης με την παρουσία του,ο Εξοχότατος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

...

Διαβάστε περισσότερα: «Να είστε λοιπόν σπλαχνικοί, όπως σπλαχνικός είναι ο Θεός Πατέρας σας» (Λκ 6,36)   

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΠΕΣΟΝΤΩΝ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
Mnimosino

Ενας χρόνος χωρίς Κυπριακές Αερογραμμές!

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Ενας χρόνος χωρίς Κυπριακές Αερογραμμές!

 

 

 

Στις 10 Ιανουαρίου 2016  κλείνει ένας ολόκληρος χρόνος, αφότου οι Κυπριακές Αερογραμμές δίπλωσαν  οριστικά τα φτερά τους. Ένας νευραλγικής σημασίας οργανισμός που πρόσφερε στην Κύπρο  και την οικονομία  της τόσα και τόσα, οδηγήθηκε εν μέσω σκανδαλωδών μεθοδεύσεων στο κλείσιμο. Ήταν βράδυ Παρασκευής όταν η  πτήση CY337 από Αθήνα, με εξαμελές πλήρωμα, προσγειωνόταν άδοξα στο αεροδρόμιο Λάρνακας, γράφοντας τραγικό τέλος σε μια ιστορία 67 χρόνων...

Διαβάστε περισσότερα: Ενας χρόνος χωρίς Κυπριακές Αερογραμμές!

Χτυπούν καμπάνες στην δημόσια εκπαίδευση

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Χτυπούν καμπάνες στην δημόσια εκπαίδευση

Είναι ακατανόητες οι αντιδράσεις των εκπαιδευτικών οργανώσεων στα σχόλια του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου για τα μαθησιακά αποτελέσματα των μαθητών μέσης παιδείας ηλικίας 15 ετών.  Η έρευνα διεξάγεται ανά τριετία από το πρόγραμμα PISA (Program of International Student Assessment) του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ), ένας οργανισμός με 34 χώρες μέλη που αντιστοιχούν στο 80% της παγκόσμιας οικονομίας.  Ο Πρύτανης ανέφερε κάποιες πραγματικότητες, είτε αρέσουν είτε όχι.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας για το 2015, η Κύπρος κατατάσσεται στις τελευταίες θέσεις της Ευρώπης σε ότι αφορά την Ανάγνωση, τα Μαθηματικά και την...

Διαβάστε περισσότερα: Χτυπούν καμπάνες στην δημόσια εκπαίδευση

Ανοιχτή πρόσκληση για λειτουργία στην Αγία Μαρίνα Σκυλλούρας Σάββατο 26/12/2015

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
IMG 0327

Ανοιχτή πρόσκληση για λειτουργία στην Αγία Μαρίνα Σκυλλούρας

Σάββατο 26/12/2015

Ανακοινώνεται ότι:

Στις 26/12/2015, ημέρα Σάββατο και Εορτή της Απάρθενου Μαρίας, στις 10.30 το πρωί θα έχουμε Θεία Λειτουργία στην μικρή Εκκλησία της Αγίας Μαρίας στο χωριό Αγία Μαρίνα Σκυλλούρας.

Θα γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα στο χωριό μας για πρώτη φορά μετά από σαράντα δύο χρόνια.

Με μεγάλη μας χαρά θα λειτουργήσουμε στην Αγία Μαρίνα όπου προσκαλείστε  όλοι.

Η Αγία Μαρίνα μας περιμένει.

Σας εύχομαι καλά Χριστούγεννα και καλό νέο έτος 2016 πάντα με τα βλέμματα μας στα χωριά μας.

 

Με εκτίμηση και σεβασμό, Π. Ιωσήφ Σκέντερ. 

Opening of the door of Mercy at Kormakiti

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Μέσα στο πνεύμα της Γέννησης του Κυρίου,  της  γιορτής της Αγάπης, και της
Ειρήνης καλούμαστε όλοι να συμμετέχουμε στο άνοιγμα της Θύρας της
Ευσπλαχνίας στην παλαιά Εκκλησία Αγίου Γεωργίου  Κορμακίτη και στην Θεία
Λειτουργία που θα ακολουθήσει στην  Ενοριακή  εκκλησία  Αγίου Γεωργίου



*χοροστατούντως του*

*Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών*

*κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ*

*το  Σάββατο 26 Δεκεμβρίου,  2015     στις    9.15 π.μ.*
...

Διαβάστε περισσότερα: Opening of the door of Mercy at Kormakiti

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΑΡΩΝ. ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΑΡΩΝΙΤΙΚHΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

 

$11.      Προς αποφυγή κάθε παρεξήγησης για τις θέσεις της Μαρωνιτικής κοινότητας σε μια επικείμενη λύση του κυπριακού, παραθέτουμε πιο κάτω, συνοπτικά, το περιεχόμενο του υπομνήματος που έχει ετοιμαστεί σχετικά με τις θέσεις της Μαρωνιτικής κοινότητας.

$12.      Συνοπτικά, οι θέσεις της κοινότητας είναι οι ακόλουθες:

$1·...

Διαβάστε περισσότερα: ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΑΡΩΝ. ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Η ιστορία της Γέννησης

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
Arxie

ΠΕΤΡΟΣ ΙΜΒΡΙΟΣ ΚΑΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ LIVE

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
Kath

ΠΕΤΡΟΣ ΙΜΒΡΙΟΣ ΚΑΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ LIVE

Η Καθολική Νεολαία Μαρωνιτών Κύπρου παρουσιάζει τους Πέτρο Ίμβριο και Τριαντάφυλλο σε μια ανεπανάληπτη βραδιά γεμάτη κέφι!

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016
@
Pavilion
Ώρα Έναρξης: 21.00
Είσοδος: 25 ευρώ με άφθονο φαγητό και κυπριακό ποτό!
(Μπουκάλι ουίσκι/βότκα 10 ευρώ)

Πληροφορίες/Κρατήσεις:
Έλενα 96600319
Αντώνης 99915912

 

Ο Σύνδεσμος Μαρωνιτών Επιστημόνων Κύπρου διοργανώνει μία εκδήλωση

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣΜΑΡΩΝΙΤΩΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ  ΚΥΠΡΟΥ   ASSOCIATION OF MARONITE GRADUATES IN CYPRUS

KIBRIS MARONİT MEZUNLARI BİRLİĞİ

 

Μόρφωση -Πρόοδος -Ευημερία -Ειρήνη

Education -Progress -Prosperity -Peace

Eğitim - İlerlemek - Refah - Barış

       
       

 



Λεωφ. Κέννεντυ 89                                                 &nbsp...

Διαβάστε περισσότερα: Ο Σύνδεσμος Μαρωνιτών Επιστημόνων Κύπρου διοργανώνει μία εκδήλωση

ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ & ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ Προετοιμασία του Γάμου 2015-2016

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
image001


Προετοιμασία του Γάμου 2015-2016



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



1.     Ο πρώτος Κύκλος του Οκτωβρίου, προβλεπόμενος στα πλαίσια της προετοιμασίας του γάμου στο γενικό πρόγραμμα 
για το έτος 2015-16, και που θα διεξάγετο στις 13, 20 και 27 Οκτωβρίου 2015,  ακυρώνεται λόγω έλλειψης εγγραφών 
από ενδιαφερόμενους μελλόνυμφους.

2.     Ο επόμενος 2ος Κύκλος  θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Φεβρουάριο 2016, και συγκεκριμένα, κάθε Δευτέρα, 1η , 8η  και 
...

Διαβάστε περισσότερα: ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ & ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ Προετοιμασία του Γάμου 2015-2016

Η Καθολική Νεολαία Μαρωνιτών Κύπρου διοργανώνει την 9η Ετήσια Αιμοδοσία

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
Emodosia

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Καθολική Νεολαία Μαρωνιτών Κύπρου διοργανώνει την 9η Ετήσια Αιμοδοσία της εις μνήμη Μάριου Γιαλλούρη και Ηλία Κατσιολούδη. Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015 στις 10 το πρωί, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σωματείου «Ο Κορμακίτης». Για άλλη μια χρονιά, λοιπόν, καλούμαστε να δείξουμε και το κοινωνικό μας πρόσωπο, δίνοντας αίμα για τους συνανθρώπους μας που το χρειάζονται πραγματικά.

Πρόγραμμα Εκδήλωσης για την ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
Πρόγραμμα 2

Η Αποστολική Νουτσιατούρα στην Κύπρο ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Η Αποστολική Νουτσιατούρα στην Κύπρο ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Η Αποστολική Νουτσιατούρα ( Πρεσβεία του Βατικανού) σας προσκαλεί με χαρά στη Θεία Λειτουργία χοροστατούντως του Αποστολικού Νούντσιο Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Giuseppe Lazzaroto, του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ και όλου του κλήρου την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015 στις 6.30 μ.μ. Στην Εκκλησία του Τιμίου Σταυρού - Πύλη Πάφου - Λευκωσία Ακολουθεί δεξίωση στους κήπους της Αποστολικής Νουτσιατούρας στις 7.30 μ.μ.

Εκδήλωση για την Ομοσπονδία

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
No rsvp-01

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ

 

Με αφορμή δημοσίευμα των Προέδρων των κοινοτικών συμβουλίων των μαρωνίτικων χωριών στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» στις 22.9.2015 το Γραφείο του Εκπροσώπου Μαρωνιτών ανακοινώνει τα ακόλουθα:

 

  1. Θεωρούμε ότι ανακοινώσεις και ενέργειες που σκοπό έχουν να προκαλούν αχρείαστη αναστάτωση και λανθασμένες εντυπώσεις πρέπει να αποφεύγονται.

 

  1. Λυπούμαστε να παρατηρήσουμε ότι το περιεχόμενο της δήλωσης των κοινοταρχών δεν αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα.  

 

  1. Το...

Διαβάστε περισσότερα: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ

ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΜΑΡΩΝΙΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΜΑΡΩΝΙΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ

 

Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα τόσο σε έντυπα μέσα ( Φιλελεύθερος, Πολίτης, Κίπρις)  όσο και σε διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της κοινότητας μας οι κοινοτάρχες των κατεχόμενων Μαρωνίτικων χωριών πραγματοποίησαν σύσκεψη και αποφάσισαν ομόφωνα τις θέσεις τους σε σχέση με το μέλλον της Μαρωνιτικής Κοινότητας σε μια πιθανή επίλυση του Κυπριακού προβλήματος.

Οι θέσεις αυτές συνοψίζονται ως ακολούθως:

$1·...

Διαβάστε περισσότερα: ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΜΑΡΩΝΙΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ

Σχολική Εφορεία Μαρωνιτών Προκήρυξη θέσης Σχολικού Βοηθού/Συνοδού

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
Dimot Sx Ag Marona

Σχολική Εφορεία Μαρωνιτών

 

Προκήρυξη θέσης Σχολικού Βοηθού/Συνοδού

 

Ανακοίνωση

 

Η Σχολική Εφορεία Μαρωνιτών Κύπρου ανακοινώνει ότι δέχεται αιτήσεις από ενδιαφερομένους/ες για πλήρωση μιας θέσης Σχολικού Βοηθού/Συνοδού για παιδιά με ειδικές ανάγκες στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Μάρωνα.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες να είναι απόφοιτοι Λυκείου ή πενταετής πείρα με παιδιά με ειδικές ανάγκες σε ανάλογο ίδρυμα ή σχολείο ή δίπλωμα ανώτερων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων σε θέματα ειδικής εκπαίδευσης.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να αποτείνονται στη Σχολική Εφορεία από την Παρασκευή 11/9/2015 για εξασφάλιση της...

Διαβάστε περισσότερα: Σχολική Εφορεία Μαρωνιτών Προκήρυξη θέσης Σχολικού Βοηθού/Συνοδού

Εκδήλωση Εορτασμού Τιμίου Σταυρού Καρπάσιας

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Εκδήλωση Εορτασμού Τιμίου Σταυρού Καρπάσιας 4 η Εκδήλωση Ποδηλασίας Τιμίου Σταυρού Καρπάσιας Σας ενημερώνουμε ότι στα πλαίσια των φετινών εορτασμών προς τιμή του Τιμίου Σταυρού, Προστάτη του χωριού Καρπάσιας, θα πραγματοποιηθεί στις 12 Σεπτεμβρίου 2015, η καθιερωμένη πλέον «Εκδήλωση Ποδηλασίας» . Η εκκίνηση θα γίνει από τον προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου στον Κορμακίτη η ώρα 4:15 μ.μ. Παρακαλούνται οι ποδηλάτες όπως βρίσκονται στο χώρο εκκίνησης το αργότερο μέχρι τις 4:00 μ.μ. για εγγραφή και παραλαβή μπλούζας ποδηλασίας. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής Θα γίνει σύντομος σταθμός ανασυγκρότησης στο Anthos Villas για ξεκούραση των συμμετεχόντων. Εκεί, θα προσφερθούν νερά και αναψυκτικά. Η διαδρομή θα συνεχιστεί μέσω του δάσους...

Διαβάστε περισσότερα: Εκδήλωση Εορτασμού Τιμίου Σταυρού Καρπάσιας 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΑΡΩΝΙΤΙΚHΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΑΡΩΝΙΤΙΚHΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

 

$11.    Προς αποφυγή κάθε παρεξήγησης για τις θέσεις της Μαρωνιτικής κοινότητας σε μια επικείμενη λύση του κυπριακού, παραθέτουμε πιο κάτω, συνοπτικά, το περιεχόμενο του υπομνήματος που έχουμε υποβάλει καθώς και τις επαφές που έχουν διευθετηθεί για στήριξη των θέσεων μας,

$12.    Συνοπτικά, οι θέσεις της κοινότητας είναι οι ακόλουθες:

$1·...

Διαβάστε περισσότερα: ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΑΡΩΝΙΤΙΚHΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ...

ΜΕΓΑΛΗ Η ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
Joseph Tartak photo 1

26 Ιουλίου 2015

 

ΜΕΓΑΛΗ Η ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ

 

Δια της Θείας Χάριτος και δια της επιθέσεως των χειρών του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών Κύπρου κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ θα γίνει το Σάββατο 1η Αυγούστου 2015 ώρα 18.00 στον Καθεδρικό Ναό Παναγίας των Χαρίτων, παρά την Πύλη Πάφου Λευκωσία, η Τελετή της Ιερατικής Χειροτονίας του διακόνου Ιωσήφ Τάρτακ. Ο νέος ιερέας θα τελέσει την πρώτη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κορμακίτη την Κυριακή 2 Αυγούστου 2015 ώρα 10.00. Την Κυριακή 9 Αυγούστου 2015 ώρα 10.00 θα τελέσει Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Μεταστάσεως της Παναγίας στη Γενέτειρα του Sebael (του Λιβάνου). Αυτά αναφέρονται στην σεμνή και λιτή πρόσκληση...

Διαβάστε περισσότερα: ΜΕΓΑΛΗ Η ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ

Σύνδεσμος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Κορμακίτη

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΟΝ ΚΟΡΜΑΚΙΤΗ

 

Ο Σύνδεσμος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Κορμακίτη ανακοινώνει ότι από την Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015 μέχρι και την Κυριακή 16 Αυγούστου 2015 θα επισκεφθούν την Κύπρο ομάδα μελών του Club Μαρωνιτών HABITADSEBABSARPA το οποίο εδρεύει στο Junie.

 

Στις 15 Αυγούστου θα πραγματοποιήσουν ολοήμερη επίσκεψη στον Κορμακίτη όπου θα λειτουργηθούν, θα ξεναγηθούν στο χωριό και στις παραλίες και το απόγευμα, ώρα 5.00 στην παρουσία του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου κκ Ιωσήφ Σουέηφ και του Εκπροσώπου της Κοινότητας Μαρωνιτών Αντώνη Χ”Ρούσο θα αντιμετωπίσουν την ομάδα παλαιμάχων Κορμακίτη σε μία φιλική ποδοσφαιρική συνάντηση στο γήπεδο του χωριού.

...

Διαβάστε περισσότερα: Σύνδεσμος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Κορμακίτη

Archbishop Soueif - Welcoming the UN Special Adviser

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
Arxip with Eida

Archbishop Soueif - Welcoming the UN Special Adviser

 

On Thursday 19th June 2015, H.E. Archbishop Youssef Soueif welcomed in the Maronite Archbishopric the United Nations Special Adviser Espen Barth Eide accompanied by Mrs Lisa Buttenheim and Mrs Jennifer Wright in the presence of the General Vicar Chorbishop Jean Orphanou.

Archbishop Soueif expressed his appreciationfor the United Nations mission in the World and especially in our countryand paid his respect to the Secretary General Mr Ban Ki-Moon

Underlying the message of unity and peaceful coexistence that each leader and each citizen should spread in order to reach the settlement and solving of the decades old Cyprus problem, the Maronite Archbishop...

Διαβάστε περισσότερα: Archbishop Soueif - Welcoming the UN Special Adviser

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΜΑΡΩΝΙΤΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΚΗΣ (ΚΜΑ) ΚΟΡΜΑΚΙΤΗΣ 17-22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΤΗΣ
ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΜΑΡΩΝΙΤΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΚΗΣ (ΚΜΑ)

ΚΟΡΜΑΚΙΤΗΣ 17-22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015

 

Διοργανώνεται και φέτος καλοκαιρινή κατασκήνωση εντατικήςεκμάθησης της ΚΜΑ γλώσσας, στα πλαίσια της υλοποίησης του Σχεδίου Δράσης που έχει υποβληθεί στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για τη διάσωση της ΚΜΑ. Η κατασκήνωση θα πραγματοποιηθεί από τις 17 – 22 Αυγούστου 2015 στον Κορμακίτη.

 

Δικαίωμα συμμετοχής στην κατασκήνωση έχουν τα παιδιά που έχουν συμπληρώσει τη Γ’ τάξη του...

Διαβάστε περισσότερα: ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΜΑΡΩΝΙΤΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΚΗΣ (ΚΜΑ) ΚΟΡΜΑΚΙΤΗΣ 17-22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

Ειδικά κριτήρια για διεκδίκηση θέσης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Ανακοίνωση από το Γραφείο Εκπροσώπου Μαρωνιτών

Ειδικά κριτήρια για διεκδίκηση θέσης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

 

Το Γραφείο Εκπροσώπου Μαρωνιτών ανακοινώνει τα εξής:

1. Οι Μαρωνίτες υποψήφιοι που δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν θέση στο Πανεπιστήμιο Κύπρου δικαιούνται να υποβάλουν αίτηση για εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο βάσει των ειδικών κριτηρίων (υπεράριθμες θέσεις). Οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν εξασφαλίσει γενικό βαθμό κατάταξης τουλάχιστον 80% του γενικού βαθμού κατάταξης του τελευταίου υποψήφιου που έχει εισαχθεί στο Τμήμα προτίμησης των εν λόγω δικαιούχων.

2...

Διαβάστε περισσότερα: Ειδικά κριτήρια για διεκδίκηση θέσης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

Κοινοτική Χορωδία Μαρωνιτών Κύπρου

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Βραδιά Μουσικής στους κήπους της

 Ιεράς Αρχιεπισκοπής  Μαρωνιτών

 

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας ημέρας Μουσικής και  υπό την αιγίδα του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών

 κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ

 

η Κοινοτική Χορωδία Μαρωνιτών Κύπρου διοργανώνει βραδιά μουσικής στους κήπους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Μαρωνιτών - Καραϊσκάκη 10,  Ακρόπολις

την Κυριακή 21 Ιουνίου 2015 στις  6.30μ.μ.

 

Σε αυτή συμμετέχουν  η Κοινοτική Χορωδία, η Μελωδία των Νέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής καθώς και άτομα, παιδιά και νέοι που ασχολούνται με τη μουσική.

 

Είσοδος ελεύθερη

 

Τα κέρδη των τραπεζών

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Τα κέρδη των τραπεζών

Οι τρεις μεγάλες τράπεζες της Κύπρου κατέγραψαν κέρδη κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους επειδή τα καθαρά έσοδα από τόκους ήταν περισσότερα από τις ζημιές που αναγνώρισαν λόγω μη εξυπηρετούμενων δανείων, σε αντίθεση με προηγούμενα τρίμηνα όταν οι ζημιές από μη εξυπηρετούμενα δάνεια ήταν τουλάχιστον διπλάσιες.  Το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων αυξήθηκε λόγω του ότι το τραπεζικό σύστημα βρίσκεται σε φάση απομόχλευσης, δηλαδή τα νέα δάνεια είναι λιγότερα από τα αυτά που αποπληρώνονται.  Δεδομένου ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια συνεχίζουν να υφίστανται αλλά χρεώνονται με ψηλότερο επιτόκιο, το ποσοστό τους ως προς το σύνολο των δανείων είναι μεγαλύτερο από πριν, και υπερβαίνει σήμερα το 60%. Τα καθαρά...

Διαβάστε περισσότερα: Τα κέρδη των τραπεζών

Διοργάνωση τουρνουά Futsal - Καθολική Νεολαία

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
futsal

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το ΠΑΝΣΥΦΙ ΑΠΟΕΛ, οι Εθελοντές Φίλοι ΑΠΟΕΛ και η Καθολική Νεολαία Μαρωνιτών Κύπρου διοργανώνουν Τουρνουά Futsal εις μνήμη του Ηλία Κατσιολούδη. Σάββατο 13/06/2015 10:00-16:00 στα γήπεδα του Δήμου Στροβόλου. Κόστος συμμετοχής 40 ευρώ ανα ομάδα. Τηλέφωνο συμμετοχών 99408244, 99576176 (εώς και 11/06/2014). Τα έσοδα του τουρνουά θα διατεθούν για τη στήριξη του συνδέσμου "ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΕΥΧΗ".

Ανακοίνωση Συνδέσμου Αγ. Μαρίνας "Επιστροφής"

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
Andreas Mavroyiannis 2

 

 

_____________________________________________________________

 

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Με θέμα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης Χαμηλής Πολιτικής και για την Αγία Μαρίνα (Σκυλλούρας) και μέσα σε ένα κλίμα ειλικρινούς αλληλοενημέρωσης και αλληλοκατανόησης, πραγματοποιήθηκε στις 20/5/2015 σύσκεψη στο γραφείο του διαπραγματευτή μας Κυρίου Ανδρέα Μαυρογιάννη με τον Πρόεδρο και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Εκτοπισθέντων Αγίας Μαρίνας      (Σκυλλούρας)  «Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ».

 

Στην σύσκεψη αφού παρουσιάστηκε η...

Διαβάστε περισσότερα: Ανακοίνωση Συνδέσμου Αγ. Μαρίνας "Επιστροφής"

«Αφήστε τα παιδιά και μην τα εμποδίζετε να έρθουν κοντά μου» (Μτ 19:14)

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

«Αφήστε τα παιδιά και μην τα εμποδίζετε να έρθουν κοντά μου»

(Μτ 19:14)

Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ με ιδιαίτερη χαρά προσκαλεί όλα τα παιδιά των Κατηχητικών κέντρων και όχι μόνο, σε μια ολοήμερη εκδρομή στο Τρόοδος το Σάββατο 20 Ιουνίου 2015.

Στόχος και σκοπός είναι  η ωραία ευκαιρία να συνευρεθούν όλα τα παιδιά σε ένα φιλικό, διασκεδαστικό και παράλληλα πνευματικό και οικογενειακό περιβάλλον.

Αναχώρηση από Λευκωσία: Αρχιεπισκοπή Μαρωνιτών - Ακρόπολης        ώρα 9.00 π.μ.

...

Διαβάστε περισσότερα: «Αφήστε τα παιδιά και μην τα εμποδίζετε να έρθουν κοντά μου» (Μτ 19:14)

Προσκλητήριο

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

M M

7. 6. 2015


΄΄Όλες τις πράξεις να τις εμπνέει η αγάπη.΄΄ Α κορ 16, 14

 

Επιτέλους!!! Ήρθε και η δική μας ώρα να ολοκληρώσουμε το στόχο μας, που είχε ως αφετηρία την Ρώμη και να ενωθούμε με τα δεσμά του γάμου. Ολοκληρώνεται διαμέσου του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών Κύπρου κ.κ. Youssef Soueif, στη Εκκλησία του Αγίου Μάρωνα στην Ανθούπολη στις 07 Ιουνίου 2015, στις 5:30 το απόγευμα.

 

Θα ήταν ευχαρίστηση μας να συμμετέχετε στην μεγάλη αυτή χαρά μας.

 

Μαρίνος

...

Διαβάστε περισσότερα: Προσκλητήριο

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 7η Δέηση προς την Αειπάρθενο Μαρία για σύντομη και ειρηνική επιστροφή στα χωριά μας

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
panagia

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

7η Δέηση προς την Αειπάρθενο Μαρία 

για σύντομη και ειρηνική επιστροφή στα χωριά μας

 

 

Τετάρτη 27 Μαΐου,  2015

Εκκλησία Αγίου Μάρωνα, Ανθούπολη

 

Με την ευκαιρία του μήνα της Παναγίας, διοργανώνεται στην Εκκλησία του Αγίου Μάρωνα στην Ανθούπολη, για έβδομη συνεχή χρονιά,  Παμμαρωνίτικη Δέηση προς την Παναγία.  Σταθερός στόχος, της καθιερωμένης πλέον τελετής είναι, να προσευχηθούμε όλοι μαζί στην Μεγαλόχαρη για να την ευχαριστήσουμε και να την παρακαλέσουμε να μεσιτεύσει για την σύντομη και μόνιμη επιστροφή μας στη γη των πατέρων μας.

Την διοργάνωση αναλαμβάνουν ο Εφημέριος και η Εκκλησιαστική...

Διαβάστε περισσότερα: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 7η Δέηση προς την Αειπάρθενο Μαρία  για σύντομη και ειρηνική επιστροφή στα χωριά μας

Πρόσκληση Το Σωματείο για την Κληρονομιά KORMAKITIS TRUST και η Καθολική Νεολαία Μαρωνιτών Κύπρου

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Πρόσκληση

Το Σωματείο για την Κληρονομιά  KORMAKITIS TRUST  και η Καθολική Νεολαία Μαρωνιτών Κύπρου  έχουν την τιμή και την χαρά να σας προσκαλέσουν στο Θρησκευτικό και Φιλολογικό Μνημόσυνο του Μακαριστού Ιερέα Αντωνάκη Φραγκίκσου.

Καθεδρικός Ναός Αγίου Γεωργίου , Κορμακίτης.

Σάββατο 30 Μαΐου 2015 στις 6:00 μ.μ.

Συμμετέχει η Κοινοτική Χορωδία Μαρωνιτών Κύπρου .

Το μνημόσυνο θα τελέσει ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών Κύπρου κ.κ. Ιωσήφ Σουέιφ 

Διορισμός Διαχειριστικής Επιτροπής Κοιμητηρίων Μαρωνιτικής Κοινότητας

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ

Διορισμός Διαχειριστικής Επιτροπής Κοιμητηρίων Μαρωνιτικής Κοινότητας

 

Πληροφορούμε τα μέλη της Μαρωνιτικής κοινότητας ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων έχει θεσπίσει τον περί Κοιμητηρίων των Θρησκευτικών Ομάδων (Ταφή και Εκταφή) Νόμο.

 

Ασκώντας τις εξουσίες που παρέχονται σ’ αυτόν, από το Άρθρο 6 του υπό αναφορά Νόμου, ο Υπουργός Εσωτερικών, με τη σύμφωνη γνώμη του Εκπροσώπου των Μαρωνιτών, προχώρησε στη σύσταση Επιτροπής Διαχείρισης Κοιμητηρίων της Μαρωνιτικής Κοινότητας, η οποία θα ενεργεί για εκ μέρους της κοινότητας στα θέματα δημιουργίας, επέκτασης, συντήρησης και διαχείρισης  του συνόλου των Κοιμητηρίων πάνω σε παγκύπρια βάση.

...

Διαβάστε περισσότερα: Διορισμός Διαχειριστικής Επιτροπής Κοιμητηρίων Μαρωνιτικής Κοινότητας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ Διορισμός Διαχειριστικής Επιτροπής Κοιμητηρίων Μαρωνιτικής Κοινότητας

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ

Διορισμός Διαχειριστικής Επιτροπής Κοιμητηρίων Μαρωνιτικής Κοινότητας

 

Πληροφορούμε τα μέλη της Μαρωνιτικής κοινότητας ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων έχει θεσπίσει τον περί Κοιμητηρίων των Θρησκευτικών Ομάδων (Ταφή και Εκταφή) Νόμο.

 

Ασκώντας τις εξουσίες που παρέχονται σ’ αυτόν, από το Άρθρο 6 του υπό αναφορά Νόμου, ο Υπουργός Εσωτερικών, με τη σύμφωνη γνώμη του Εκπροσώπου των Μαρωνιτών, προχώρησε στη σύσταση Επιτροπής Διαχείρισης Κοιμητηρίων της Μαρωνιτικής Κοινότητας, η οποία θα ενεργεί για εκ μέρους της κοινότητας στα θέματα δημιουργίας, επέκτασης, συντήρησης και διαχείρισης  του συνόλου των Κοιμητηρίων πάνω σε παγκύπρια βάση.

...

Διαβάστε περισσότερα: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ Διορισμός Διαχειριστικής Επιτροπής Κοιμητηρίων...

Μαγιάτικο πανηγύρι- Δομοτικό σχολείο Αγίου Μάρωνα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
Magiatiko panigiri

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 25-26 Απριλίου στον Κορμακίτη

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

 

 

 

                                                                                                                    

 

 

 

 

 

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 25-26 Απριλίου στον Κορμακίτη

 

 

Το προσφυγικό Σωματείο  Ο ΚΟΡΜΑΚΙΤΗΣ που ιδρύθηκε το 1950 και προσφυγοποιήθηκε μετά τα τραγικά γεγονότα του 1974 στην προσπάθεια του να αναβιώσει τα παλιά ήθη και έθιμα του χωριού μας για τον...

Διαβάστε περισσότερα: ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 25-26 Απριλίου στον Κορμακίτη

23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015 ΣΤΟΝ ΚΟΡΜΑΚΙΤΗ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015 ΣΤΟΝ ΚΟΡΜΑΚΙΤΗ

 

Γιορτάζουμε τον προστάτη μας Άγιο Γεώργιο που δεν μας εγκατέλειψε ποτέ του. Η Δεσποτική Λειτουργία θα γίνει στις 10 π.μ. Θα παραστεί ο Έντιμος Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Εγκλωβισμένους κ. Φώτης Φωτίου με την σύζυγο του και Ανώτερα Στελέχη της Υπηρεσίας του.

 

Η Εκκλησιαστική Επιτροπή έχει επίσης προσκαλέσει όλα τα μέλη όλων των Μαρωνίτικων Εκκλησιαστικών Επιτροπειών, τα μέλη των Επιτροπειών Μαρωνίτικων Νεκροταφείων, όλους τους Μαρωνίτες Κοινοτάρχες, τον Εκπρόσωπο των Μαρωνιτών στην Βουλή των Αντιπροσώπων και τον Βουλευτή Κυρηνείας κ. Μάριο Μαυρίδη.

 

Θα ακολουθήσει μεσημεριανό γεύμα στις 12.30 μ.μ. στο...

Διαβάστε περισσότερα: 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015 ΣΤΟΝ ΚΟΡΜΑΚΙΤΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ
ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
κ.κ. ΙΩΣΗΦ ΣΟΥΕΗΦ
ΣΤΙΣ ΕΝΟΡΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ
ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 04/4/2015
Ακρόπολη: Αρχιεπισκοπή Μαρωνιτών - Παρεκκλήσι Αγίου Μάρωνα
Ώρα 18.30 Θεία Λειτουργιά των Βαΐων και Λιτανεία
ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΙΩΝ 05/4/2015
Λεμεσός: Εκκλησία Αγίου Σιάρπελ
Ώρα 10.00 Θεία Λειτουργία και Λιτανεία
Ώρα 18.00 Τελετή του τυπικού της «Άφιξης στο Λιμάνι»
ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 06/4/2015
Ανθούπολη: Εκκλησία Αγίου Μάρωνα
Ώρα 18.30 Λιτανεία του Σταυρού
ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ 07/4/2014
Κοτσιάτης: Εκκλησία Αγίας Μαρίνας
Ώρα 18.30 Λιτανεία του Σταυρού
ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 08/04/2015
Ασώματος: Εκκλησία Αρχαγγέλου Μιχαήλ...

Διαβάστε περισσότερα: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ 

4o Ετήσιο παζαράκι αγάπης

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
pazaraki2015

Θερινές Κατασκηνώσεις για Μαρωνιτόπαιδα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Θερινές  Κατασκηνώσεις  για  Μαρωνιτόπαιδα

 

To Ίδρυμα Ευημερίας Μαρωνιτών Κύπρου σε συνεργασία με το  Δημοτικό  Σχολείο  Αγίου Μάρωνα διοργανώνουν και φέτος τις θερινές κατασκηνώσεις για  Μαρωνιτόπαιδα  στους  κατασκηνωτικούς   χώρους  του  Υπουργείου  Παιδείας  και  Πολιτισμού   στον  Πρόδρομο.

 

Διάρκεια  κατασκήνωσης

Θα  υπάρχει  μόνο  μια  κατασκηνωτική  σειρά  που  θα  διαρκέσει  6  ημέρες   από  τη  Δευτέρα  22  Ιουνίου μέχρι  την  Κυριακή   28 Ιουνίου...

Διαβάστε περισσότερα: Θερινές  Κατασκηνώσεις  για  Μαρωνιτόπαιδα

Μήνυμα του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών Κύπρου κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ για τον εορτασμό του Αγίου Μάρωνα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Μήνυμα του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών Κύπρου

κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ

για τον εορτασμό του Αγίου Μάρωνα

Κυριακή  8.2.2015

Καθεδρικός Ναός Παναγίας των Χαρίτων

Αγαπητά εν Χριστώ αδέλφια,

«Σεις είσθε το αλάτι της γης. Σεις είσθε το φως του κόσμου» (Μτ 5/13,14)

Το κάλεσμα του Ιησού προς όλους μας για να είμαστε το αλάτι της γης και το φως του κόσμου,  μας αναθέτει μια μεγάλη ευθύνη. Τα λόγια Του αποδεικνύουν ότι ο κόσμος είχε, έχει και θα έχει πάντα ανάγκη από το αλάτι και το φως,  για μια συνεχή μεταμόρφωση η οποία άρχισε με την Ενσάρκωση του Ιησού, δια του Θανάτου και της Ανάστασης Του.

...

Διαβάστε περισσότερα: Μήνυμα του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών Κύπρου κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ για τον εορτασμό του...

Εκδρομή 14 Φεβρουαρίου 2015 Από την Κύπρο του Κρασιού στην Κύπρο του Αποστόλου Παύλου

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Εκδρομή 14 Φεβρουαρίου 2015

Από την Κύπρο του Κρασιού στην Κύπρο του Αποστόλου Παύλου

 

             

 

 

Σήμερα κερνάμε κρασί !

 

Το κρασί δεν είναι μια άγνωστη ιστορία για την Κύπρο. Οι μαρτυρίες της οινικής ιστορίας που σέρνει πίσω του το νησί μας καθιστούν μια βόλτα στα αμπελοχώρια,  εμπειρία ζωής !

 

Η Stella Orientis,  Αρχιεπισκοπής Μαρωνιτών Κύπρου, σας προσκαλεί στην Εκδρομή:  «Από την Κύπρο του Κρασιού στην Κύπρο του Αποστόλου Παύλου » που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου  2015. 

 

Η εκδρομή τελεί υπό την αιγίδα του Σεβασμιότατου...

Διαβάστε περισσότερα: Εκδρομή 14 Φεβρουαρίου 2015 Από την Κύπρο του Κρασιού στην Κύπρο του Αποστόλου Παύλου

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΚΤΟΠΙΣΘΕΝΤΩΝ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (Σκυλλούρας) "Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ"

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΚΤΟΠΙΣΘΕΝΤΩΝ

ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (Σκυλλούρας)

"Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ"

 

 

___________________________________________________________________

Λευκωσία, 4 Φεβρουαρίου 2015

 

 

 

 

 

ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

 

 

Με την παρουσία όλων των Μαρινιωτών και με την ευχή και την ανανέωση της ελπίδας για μια γρήγορη επιστροφή στο χωριό μας και για να τιμήσουμε όλους τους νεκρούς μας πριν και μετά το 1974, ο  Σύνδεσμος Εκτοπισθέντων Αγίας Μαρίνας (Σκυλλούρας) «Η Επιστροφή», όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τελεί Μνημόσυνο την Κυριακή των ψυχών, 15 Φεβρουαρίου 2015, στις 9.30πμ, στην εκκλησία της Αγίας Μαρίνας στο Κοτσιάτη.

 

...

Διαβάστε περισσότερα: ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΚΤΟΠΙΣΘΕΝΤΩΝ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (Σκυλλούρας) "Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ"

Προετοιμασία του Μυστηρίου του Γάμου

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Προετοιμασία

του Μυστηρίου του Γάμου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
2015

 

 

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Μέσα στο πνεύμα της αποστολής και τη φροντίδα της για το χριστεπώνυμο πλήρωμα της , η Εκκλησία μεριμνά ιδιαίτερα για την οικογένεια και ιδίως για τον γάμο από τον οποίο η οικογένεια δημιουργείται και εξαρτάται.

Έτσι, η Μαρωνιτική Σύνοδος στα Κεφάλαια (3.α και 3.Γ) καθιστά απαραίτητη την προετοιμασία του γάμου για τους μελλόνυμφους και η Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Μαρωνιτών Κύπρου θέσπισε το σχετικό Πρόγραμμα από το 2013. Αυτό το Πρόγραμμα συνεχίζεται και το 2015 με ζήλο και σπουδή. Η θεματολογία του Προγράμματος καλύπτει όλες σχεδόν τις πτυχές (βιβλική, θεολογική, πνευματική, ψυχολογική, κοινωνική, ιατρική) ούτος ώστε ο Χριστιανικός Γάμος να είναι...

Διαβάστε περισσότερα: Προετοιμασία του Μυστηρίου του Γάμου 

Λειτουργιά στην κατεχόμενη Αγία Μαρίνα (Σκυλλούρας)

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

30/01/2015

 

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΡΙΝΙΩΤΕΣ – ΜΑΡΩΝΙΤΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

 

Θέμα: Λειτουργιά στην κατεχόμενη Αγία Μαρίνα (Σκυλλούρας) προς τιμή του Ιδρυτή της Μαρωνιτικής Εκκλησίας Αγίου Μάρωνα.



Το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγίας Μαρίνας (Σκυλλούρας) ευρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει πως στις 7/2/2015 θα πραγματοποιηθεί Λειτουργία στη Μικρή Παλαιά εκκλησία του κατεχόμενου χωριού μας. Αυτό έγινε κατορθωτό μετά τη θετική απάντηση που έχουμε πάρει αργά χθες, και σχετίζεται με την πρόσφατη αίτηση που υπέβαλε το Κοινοτικό Συμβούλιο, τόσο προς τα Ηνωμένα Έθνη όσο και προς τις Τουρκοκυπριακές αρχές, επικαλούμενοι την ημέρα που εορτάζουμε και τιμούμε τον ΙΔΡΥΤΗ και ΠΡΟΣΤΑΤΗ μας ΑΓΙΟ ΜΑΡΩΝΑ.

...

Διαβάστε περισσότερα: Λειτουργιά στην κατεχόμενη Αγία Μαρίνα (Σκυλλούρας)

ΜΑΡΩΝΙΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015 η ώρα 5.30μ.μ. στο ΡΙΚ 2

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

ΊΔΡΥΜΑ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Με μια διαδρομή στη σύγχρονη ιστορία της Κύπρου και σταθμό στα τραγικά γεγονότα του 1974, οι Μαρωνίτικες Διαδρομές επιστρέφουν την Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015 στις 5.30μ.μ. στο ΡΙΚ 2 για να αποτίσουν φόρο τιμής στους Μαρωνίτες πεσόντες και αγνοουμένους.

Συνεντεύξεις από:

Ρογήρο Βαρνάβα, Κουμέττο Κουμέττου, Ιωάννη Παπά, Μιχάλη Τζιρκαλλή,

  1.  Μαρούλα Φραντζή, Κατίνα Χριστοφή

 

ΜΑΡΩΝΙΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015 η ώρα 5.30μ.μ. στο ΡΙΚ 2

Μην τη χάσετε!

 

To Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015 εορτή του Αγίου Αντωνίου

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

To Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

εορτή του Αγίου Αντωνίου,

 

ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών Κύπρου

 

κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ

 

θα τελέσει την Θεία Λειτουργία

στο παρεκκλήσι του Αγίου Μάρωνα

στην Αρχιεπισκοπή Μαρωνιτών, στις 5:30 μ.μ

 

κατά την διάρκεια της οποίας

οι αδελφές του τάγματος του Αγίου Αντωνίου

θα ανανεώσουν τους αιώνιους όρκους τους.

 

Ας ενωθούμε μαζί τους στην προσευχή με τις ευχές μας

για δύναμη στην ιερή αποστολή τους

καθώς και για τους μοναχούς του Λιβανικού Μαρωνιτικού Τάγματος

  1. (OLM)της μονής του Προφήτη Ηλία που συνεορτάζουν.

 

 

ΓραμματείαΑρχιεπισκοπήςΜαρωνιτών

Θεία Λειτουργία στην Εκκλησία Αγίας Κυριακής στην Πάφο

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Θεία Λειτουργία στην Εκκλησία

Αγίας Κυριακής στην Πάφο

χοροστατούντως του

Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών

 

Συνεχίζοντας τις ποιμαντικές επισκέψεις ενόψη των εορτών,

ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών Κύπρου

κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ,

θα τελέσει την Θεία Λειτουργία

στην Εκκλησία της Αγίας Κυριακής στην Πάφο

την Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015 στις 1:30 μ.μ.

Γιορτή Ιδρύματος Αγιος Αντώνιος

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
AGIOS ANTONIOS INVITATION 9.5X20cm

«Queen’sOverseasTerritoryMedal (QOTM)« για τον αστυνόμο Γιώργο Κιτέο

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

 

 

___________________________________________________________________

4 Ιανουαρίου 2015

 

κ. Γιώργο Κιτέο

Ανώτερο Αστυνόμο

Αστυνομικό Διευθυντή

Βάσεις Επισκοπής - Ακρωτήρι

 

 

Αγαπητέ κ. Κιτέο,

 

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Εκτοπισθέντων Αγίας Μαρίνας Σκυλλούρας «Η Επιστροφή», με περιφάνεια εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια για τον τιμητικό τίτλο του «QueensOverseasTerritoryMedal (QOTM)« που ανακοινώθηκε στις 30 Δεκεμβρίου 2014, από τη Βασίλισσα της Αγγλίας. Μας γνωστοποιήθηκε επίσης ότι αρχές του 2015, θα ακολουθήσει τελετή απονομής του τίτλου σας σε χώρο που θα καθοριστεί. Ο τίτλος που σας απονέμεται για την πολύχρονη προσφορά και συμβολή σας ως Αστυνομικός Διευθυντής...

Διαβάστε περισσότερα: «Queen’sOverseasTerritoryMedal (QOTM)« για τον αστυνόμο Γιώργο Κιτέο

Θεία Λειτουργία στις Εκκλησίες των Χωριών χοροστατούντως του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Σουέηφ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Θεία Λειτουργία στις Εκκλησίες των Χωριών

χοροστατούντως του Σεβασμιοτάτου

Αρχιεπισκόπου Σουέηφ

 

Μέσα στα πλαίσια των εορτών των Χριστουγέννων και συνεχίζοντας τις ποιμαντικές επισκέψεις στις ενορίες, ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ θα τελέσει την Θεία Λειτουργία ως ακολούθως:

 

$1-        Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015  11:00 π.μ.

Εκκλησία Τιμίου Σταυρού -  Καρπάσια

 

$1-...

Διαβάστε περισσότερα: Θεία Λειτουργία στις Εκκλησίες των Χωριών χοροστατούντως του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Σουέηφ

Μήνυμα Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών Κύπρου κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ για τα Χριστούγεννα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ    ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ    ΚΥΠΡΟΥ

 

Μήνυμα Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών Κύπρου

κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ

για τα Χριστούγεννα

                                                                     

          «Σήμερα γεννήθηκε για χάρη μας  Σωτήρας κι Αυτός είναι ο Χριστός ο Κύριος»

...

Διαβάστε περισσότερα: Μήνυμα Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών Κύπρου κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ για τα Χριστούγεννα

“Ελάτε Προσκυνήστε, Χριστό το Θεό”

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

“Ελάτε Προσκυνήστε, Χριστό το Θεό”
Υπο την αιγίδα και την ευλογία του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου
Μαρωνιτών Κύπρου κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ
η χορωδία A Cappella "Η Μελωδία των Νέων"
Διεύθυνση: διδα Rania Al Najjar
Πιάνο: κυρία Irina Folomeeva
σας προσκαλεί να συμμετέχετε σε Χριστουγεννιάτικο Κονσέρτο βιώνοντας
την Γέννηση του Κυρίου
μέσα σε πνεύμα αγάπης, ειρήνης και χαράς
Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014 7.30 μ.μ.
Καθεδρικός Ναός Παναγίας των Χαρίτων - Πύλη Πάφου- Λευκωσία
Η παρουσία σας ψάλλοντας μαζί μας το «Δόξα εν Υψίστοις»
αποτελεί για μας μεγάλη τιμή

O Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών Κύπρου και το Θεολογικό Κέντρο Άγιος Εφραίµ σας προσκαλούν στη διάλεξη

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Ο Σεβασµιότατος
Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών Κύπρου κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ
και το Θεολογικό Κέντρο
Άγιος Εφραίµ
σας προσκαλούν στη διάλεξη
£åïìïçÝá ôöî ÌòéóôïùçÛîîöî äéá íÛóïù ôè÷ ¶éëÞîá÷
την Τρίτη 16 Δεκεµβρίου 2014, στις 6.30 µ.µ.,
στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Μαρωνιτών Κύπρου
(Καραϊσκάκη 10, Στρόβολος)
Οµιλητής :
Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος

ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΡΜΑΚΙΤΗ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΡΜΑΚΙΤΗ

Σεμνή ποιμαντική ανακοίνωση κινητοποίησε όλους τους κατοίκους, εγκλωβισμένους και εκτοπισμένους. «Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ μας προσκαλεί να παραστούμε στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που θα τελεστεί παρουσία του Αποστολικού Νούντσιου Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου GiuseppeLazzarotto την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου στις 10 π.μ. στην εκκκλησία του Αγίου Γεωργίου στον Κορμακίτη, επ’ευκαρία της έλευσης των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Πάπα Ιωάννη Παύλου ΙΙ».

Στο χωριό, η τελετή της υποδοχής των Ιερών Λειψάνων θα αρχίσει στις 9.30 π.μ. από το χώρο...

Διαβάστε περισσότερα: ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΡΜΑΚΙΤΗ

Χριστουγεννιάτικη φιέστα 2015 K.N.M.K

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
flyer2015 2

Πρόσκληση - Χριστουγεννιάτικη Γιορτή Νηπιαγωγείου Αγίου Μάρωνα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Πρόσκληση - Χριστουγεννιάτικη Γιορτή Νηπιαγωγείου Αγίου Μάρωνα

Το Άστρο της Ελπίδας

Αγαπητοί γονείς και φίλοι,

Ελάτε στην παρέα μας, να ταξιδέψουμε μαζί με το Άστρο της Ελπίδας.

Τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014, και ώρα 6:30 μ.μ. στο Δημοτικό Σχολείο Άγιος Μάρωνας.

Σας περιμένουμε. Τα παιδάκια του Νηπιαγωγείου Άγιος Μάρωνας 

The Choir "I Melodia ton Neon"

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

With the blessing of H.E. Archbishop Youssef Soueif
The Choir "I Melodia ton Neon" - the Melody of the Youth
Invites you to their FIRST “Melody Fair”
to support their activities and events
To be held on Sunday 30 November 2014 from 8.30 a.m. to 12.00 a.m.
at the Cathedral Our Lady of Graces - Paphos Gate
Your presence will give us great pleasure and will be a big support to us,
Be there, Be many

Σωματείο Ενωσης Μαρωνιτών Ανθούπολις

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
planner

Nέος κύκλος επαφών και συναντήσεων Αρχιεπισκόπου με τους νέους

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Σ´αυτό το έτος της οικογένειας, ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών
κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ αρχίζει ´ενα νέο κύκλο επαφών και συναντήσεων με τους
νέους και τα μέλη των σωματείων και τοπικών οργανώσεων. Θα επισκεφθεί
επίσης τα σχολεία, δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο, για εμβάθυνση θεμάτων εφ´
όλης της ύλης που αφορούν στην πίστη, την κουλτούρα και γενικά την κοινωνία.

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014          Σωματείο ΕΝΑ       ´Ωρα 7.00 μ.μ.

Γραμματεία Αρχιεπισκοπής Μαρωνιτών

Σύνδεσμο Ευημερίας Ατόμων με Νοητική Αναπηρἰα και την ομἀδα ¨ Εθελόντριες Αγάπης

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014, μεταξὐ των ωρών 3.30 - 7.00μμ. διοργανώνεται εκδήλωση (τσάι και παζαράκι) στην καφετἐρια της CONSULCO (απἐναντι από την Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών,  στην γωνἰα των φώτων τροχαἰας) από το Σύνδεσμο Ευημερίας Ατόμων με Νοητική Αναπηρἰα και την ομἀδα ¨ Εθελόντριες Αγάπης ῾.

Όλα τα ἐσοδα από την εκδήλωση αυτἠ, θα παραδοθοὐν στο Σὐνδεσμο για στήριξη των Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Στροβὀλου και Φαβιέρου.

Καλοὐμαστε ὀλοι να στηρἰξουμε την ανθρωπιστικἠ αυτἠ προσπἀθεια.

Είσοδος...

Διαβάστε περισσότερα: Σύνδεσμο Ευημερίας Ατόμων με Νοητική Αναπηρἰα και την ομἀδα ¨ Εθελόντριες Αγάπης

Eτήσιο μνημόσυνο των πεσόντων Μαρωνιτών

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Γραφείο Εκπροσώπου Μαρωνιτών

Ανακοίνωση

Το Γραφείο Εκπροσώπου Μαρωνιτών ανακοινώνει ότι την Κυριακή, 30 Νοεμβρίου 2014, και ώρα 8.30 π.μ. θα τελεσθεί  στον ιερό ναό Αγίου Μάρωνα Μαρωνιτών στην Ανθούπολη το ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων Μαρωνιτών κατά τα τραγικά γεγονότα του 1974 και δέηση για τον αγνοούμενο Ρογήρο Κουμέττου.

 

Θα ακολουθήσει σύντομο καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Άγιος Μάρωνας και τελετή  κατάθεσης στεφάνων στο μνημείο πεσόντων στο προαύλιο της εκκλησίας  στις 9.30 π.μ.

 

...

Διαβάστε περισσότερα: Eτήσιο μνημόσυνο των πεσόντων Μαρωνιτών

Ίδρυμα Ευημερίας Μαρωνιτών Κύπρου Μαρωνίτικες Διαδρομές: Σαββατο 8 Νοεμβρίου

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Ίδρυμα Ευημερίας Μαρωνιτών Κύπρου

 

Με μια διαδρομή στο χθες και στο σήμερα και με σταθμούς στους Μαρωνίτες αθλητές  που έχουν διακριθεί στην Κύπρο και στο εξωτερικό και στις προσπάθειες των προσφυγικών σωματείων για την προώθηση του αθλητισμού στην κοινότητα μας, οι Μαρωνίτικες Διαδρομές επιστρέφουν το Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014 στις 5 μ.μ. στο ΡΙΚ 2.

Συνεντεύξεις από:

Βασίλης Κάτσης, Βάσω Λακκοτρύπη, Γιαννούλα Ορφανού, Ναταλία Ευαγγελίδου.

Σωματεία: Μιχάλης Χατζηρούσος (Κορμακίτης), Μιχάλης Χατζημιχαήλ (ΕΝΑ Ασωμάτου), Τάσος Κιτέου (Κέδρος Αγία Μαρίνα), Γιώργος Πεκρής (ΕΜΑ Ανθούπολης),

 

ΜΑΡΩΝΙΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

 

Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014 στις 5 μ.μ. από το ΡΙΚ 2

Μην τη χάσετε! 

1-3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΡΜΑΚΙΤΗ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

1-3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΡΜΑΚΙΤΗ

 

Το ερχόμενο Σάββατο 1ην Νοεμβρίου στις 5μ.μ. θα γίνει Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου Κορμακίτη, προϊσταμένου του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου μας κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ και θα ακολουθήσει σεμνή δεξίωση στην αίθουσα της εκκλησίας για να εκφράσουμε την εκτίμηση μας προς τον Εφημέριο μας Πατέρα Αντώνιο Φραγκίσκου επί ευκαιρία των γενεθλίων του.  Η Εκκλησιαστική Επιτροπή Κορμακίτη προσκαλεί όλους να είναι εκεί για ένα μεγάλο ευχαριστώ. Ζητούμε την βοήθεια και τη συνεργασία όλων. Μιλήστε με την κ. Χριστίνα Πογιατζιή αρ. τηλ. 99 726233.

 

Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου – των Ψυχών η Θεία Λειτουργία θα γίνει στις 8πμ...

Διαβάστε περισσότερα: 1-3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΡΜΑΚΙΤΗ

Η φιλανθρωπική οργάνωση Κοινωνία ΚΑΡΙΤΑΣ Κύπρου - Ενορία Παναγίας των Χαρίτων

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Αγαπητοί φίλοι,





Η φιλανθρωπική οργάνωση Κοινωνία ΚΑΡΙΤΑΣ Κύπρου - Ενορία Παναγίας των Χαρίτων, μέσα στα
πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης προς τους δυσπραγούντες συνανθρώπους
μας, διοργανώνει με ομάδα εθελοντών 'ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΑΓΑΠΗΣ' για όλες τις ηλικίες. 


Το Πανηγύρι φιλοξενεί η Σχολή Τέρρα Σάντα (Λυκούργου
12, Ακρόπολη, Λευκωσία) την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014 μεταξύ των ωρών 11:00π.μ. και 16:00μ.μ. με πλούσιο και ποικίλο πρόγραμμα, άφθονο φαγητό, μουσική, διασκέδαση, παιγνίδια,
...

Διαβάστε περισσότερα: Η φιλανθρωπική οργάνωση Κοινωνία ΚΑΡΙΤΑΣ Κύπρου - Ενορία Παναγίας των Χαρίτων

8ο Ετήσιο Τουρνουά Futsal Κ.Ν.Μ.Κ.

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

8ο Ετήσιο Τουρνουά Futsal Κ.Ν.Μ.Κ.

Η Καθολική Νεολαία Μαρωνιτών Κύπρου διοργανώνει το 8ο Ετήσιο Τουρνουά Futsal της.
Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014 στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Στροβόλου
Ώρα έναρξης: 9:30 π.μ.
Κόστος συμμετοχής: €40 ανά ομάδα
Δηλώσεις ομάδων: Πέτρος  96 798477 / Μιχάλης 99129981
*Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του έντιμου Δημάρχου Στροβόλου κ. Λάζαρου Σαββίδη

Μνημόσυνο για την αείμνηστη Αλπίνα Γεωργίου

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
Stavros

Μνημόσυνο για την αείμνηστη Αλπίνα Γεωργίου

Τελούμε την Κυριακή 26/10/2014 και ώρα 10 π.μ., στον Καθεδρικό Ναό Παναγίας των Χαρίτων (παρά την Πύλη Πάφου), το σαρανταήμερο μνημόσυνο της  πολυαγαπημένης μας αδερφής και θείας Αλπίνας Γεωργίου και καλούμε όσους τιμούν τη μνήμη της  να παραστούν.

Υποδοχή των Ιερών Λειψάνων Αγίου Ιωάννη Παύλου Β΄ στον Ιερό Ναό Αγίου Μάρωνα Ανθούπολης την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
Pope

Υποδοχή των Ιερών Λειψάνων Αγίου Ιωάννη Παύλου Β΄

στον Ιερό Ναό Αγίου Μάρωνα Ανθούπολης την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου

 

Με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Ιωάννη Παύλου Β’, ο οποίος αγιοποιήθηκε στις 27 Απριλίου 2014, θα μεταφερθούν στην Κύπρο, από την Κρακοβία της Πολωνίας, τα Ιερά Λείψανα του προς ευλογία του πιστού λαού.  Σύμφωνα με το πρόγραμμα, από την ερχόμενη Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014 μέχρι και την Κυριακή 26 Οκτωβρίου τα Ιερά Λείψανα (τμήμα οστών και αίματος) θα βρίσκονται στον Ιερό Ναό Αγίου Μάρωνα στην Ανθούπολη. 

Η παρουσία των Ιερών Λειψάνων, του σύγχρονου και μεγάλου αυτού Άγιου της Καθολικής Εκκλησίας, στον...

Διαβάστε περισσότερα: Υποδοχή των Ιερών Λειψάνων Αγίου Ιωάννη Παύλου Β΄ στον Ιερό Ναό Αγίου Μάρωνα Ανθούπολης την...

Ιεράς Αρχιεπισκοπής Μαρωνιτών Κύπρου

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Ανακοίνωση
Ιεράς Αρχιεπισκοπής Μαρωνιτών Κύπρου


Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Μαρωνιτών Κύπρου είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι ο Μακαριότατος Πατριάρχης Αντιοχείας και Πάσης Ανατολής των Μαρωνιτών, Εκλαμπρότατος Καρδινάλιος Μπεσιάρα Πέτρος Ράη, ανταποκρινόμενος στην πρόταση του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών Κύπρου, κ. Ιωσήφ Σουέηφ, και με τη σύμφωνη γνώμη του Γενικού Ηγουμένου του Λιβανικού Μαρωνίτικου Τάγματος, Πανοσιολογιοτάτου Αββά Ταννούς Νεαμε, απόνεμε, στις 30 Σεπτεμβρίου 2014, με Πατριαρχικό Διάταγμα, τον τιμητικό βαθμό του Αββά, στον Πατέρα Ιωσήφ Γ. Λακκοτρύπη Μιχαηλίδη.


Αυτή η...

Διαβάστε περισσότερα: Ιεράς Αρχιεπισκοπής Μαρωνιτών Κύπρου

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ Μιχαλη Κατσιολούδη

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

Τελούμε το Σάββατο 18/10/2014 και ώρα 5 μ.μ., στον Καθεδρικό Ναό Παναγίας των Χαρίτων (παρά την Πύλη Πάφου), το σαρανταήμερο μνημόσυνο του πολυαγαπημένου μας αδερφού και θείου Μιχάλη Κατσιολούδη και το ετήσιο μνημόσυνο του πατέρα του Ιωσήφ Κατσιολούδη και καλούμε όσους τιμούν τη μνήμη τους να παραστούν.

Επίσης, η οικογένεια επιθυμεί να ευχαριστήσει θερμά όλους όσους παρέστησαν στην κηδεία του πολυαγαπημένου μας Μιχάλη Κατσιολούδη, έστειλαν στεφάνια, έκαναν εισφορές και όλους όσους συμμετείχαν με οποιονδήποτε τρόπο στο βαρύτατο μας πένθος.

Εκδρομή 1 Νοεμβρίου 2014 Αμμόχωστος- Το κλειδί και η καρδιά της Κύπρου

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Εκδρομή 1 Νοεμβρίου 2014

Αμμόχωστος-  Το κλειδί και η καρδιά της Κύπρου

( Proveditore Antonio Loredano,1476 )

 

 

 

Η κοσμοπολίτικη πόλη της Αμμοχώστου υπήρξε πάντα μια ζωντανή μαρτυρία συνύπαρξης ανθρώπων και θρησκειών.

 

Όταν η Αμμόχωστος κτυπήθηκε άγρια από την πανώλη το 1363 οι κάτοικοι της, κάθε θρησκείας και δόγματος, Έλληνες, Μουσουλμάνοι, Αρμένιοι, Νεστοριανοί, Ιακωβίτες, Εβραίοι, Ινδοί, Αβυσσύνιοι και Σαρακηνοί περπάτησαν ξυπόλυτοι και νηστικοί στον Καθεδρικό ναό του  Αγίου Νικόλαου και μαζί με το αντιπρόσωπο του Πάπα, ζήτησαν όλοι το έλεος του Κυρίου.

(Philip of Mézières)...

Διαβάστε περισσότερα: Εκδρομή 1 Νοεμβρίου 2014 Αμμόχωστος-  Το κλειδί και η καρδιά της Κύπρου

εβδομάδα δράσηςτης Κοινωνία Caritas ενορία Αγίου Σιάρπελ.

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

On Sunday 19th October 2014 H E Archbishop Youssef  Soueif will celebrate the Holy Mass at St Charbel Church in Limassol at 9.30 a.m. and will bless and encourage  by his presence the activities food for all-week of Action  of Koinonia Caritas St Charbel parish.

You are all kindly invited to participate at this one human family gathering and share brunch or lunch for the cause of love to our neighbour and to the Lord.

 

 

 

Την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014 ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών Κύπρου κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ θα τελέσει την Θεία Λειτουργία στην εκκλησία του Αγίου Σιάρπελ στην Λεμεσό στις 9.30 π.μ. και θα ευλογίσει και τιμήσει με την παρουσία του τις...

Διαβάστε περισσότερα: εβδομάδα δράσηςτης Κοινωνία Caritas ενορία Αγίου Σιάρπελ.

Γραμματεία Αρχιεπισκοπής Μαρωνιτών

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

«Με την αλήθεια σου ξεχώρισε τους από τον κόσμο,

ο δικός σου ο λόγος είναι αυτή η αλήθεια»

(Ιω 17/17)

 

 

Μέσα σε πνεύμα προσευχής και περισυλλογής θα πραγματοποιηθούν από τις 13/10/2014 - 17/10/2014 στην ιερά μονή του Προφήτη Ηλία στον Κοτσιάτη  οι πνευματικές ασκήσεις  των ιερέων της Αρχιεπισκοπικής μας περιφέρειας μαζί  με τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο  κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ.

 

Μας παρακαλούν να προσευχηθούμε για αυτούς διαβεβαιώνοντας μας παράλληλα για τις δικές τους προσευχές, για όλους τους πιστούς, όλη την εκκλησία, την κοινωνία και όλο τον κόσμο.

 

...

Διαβάστε περισσότερα: Γραμματεία Αρχιεπισκοπής Μαρωνιτών 

8η Ετήσια Αιμοδοσία Kαθολικής Νεολαίας

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

                                                  8η Ετήσια Αιμοδοσία

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014, στην Αίθουσα «Αναστασία» του Σωματείου «Ο Κορμακίτης», η 8η Ετήσια Αιμοδοσία της Καθολικής Νεολαίας Μαρωνιτών Κύπρου που και φέτος ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του φίλου και ιδρυτικού μέλους της οργάνωσης Μάριου Γιαλλούρη. Αρκετός ήταν ο κόσμος που έσπευσε να δώσει αίμα, ως επί το πλείστο νέοι. Με αυτόν τον τρόπο, αποδείξαμε για άλλη μια φορά ότι ως Μαρωνίτες και κυρίως ως νέοι Μαρωνίτες νοιαζόμαστε για το συνάνθρωπο και ευαισθητοποιούμαστε στο κάλεσμα του. Το Δ.Σ. της Καθολικής...

Διαβάστε περισσότερα: 8η Ετήσια Αιμοδοσία Kαθολικής Νεολαίας

«Η Παράδοση της Μαρωνίτικης Λατρείας Χθες και Σήμερα»

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Η Επιτροπή Λειτουργικής & Λατρείας
της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Μαρωνιτών Κύπρου οργανώνει Στρογγυλό Τραπέζι για συζήτηση και διάλογο με Θέμα:


«Η Παράδοση της Μαρωνίτικης Λατρείας
Χθες και Σήμερα»


Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014. Ώρα 6:30 μ.μ.
Στην Αρχιεπισκοπή Μαρωνιτών - Ακρόπολη

Η πρόσκληση είναι ανοιχτή για όλους
και καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να παρευρεθούν

 

Η εκδήλωση τελείται με την Ευλογία και την τιμητική Συμμετοχή
του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών Κύπρου
κ. Ιωσήφ Σουέηφ
και τη συμμετοχή του Πρόεδρου της Επιτροπής
Πατρός Ιωσήφ Λακκοτρύπη Μιχαηλίδη.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Πατέρα Αντωνάκη Φραγκίσκου

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ   Πατέρα Αντωνάκη Φραγκίσκου

 

Γεννήθηκε στον Κορμακίτη την 1.11.1935. Κατάγεται από δυο μεγάλες οικογένειες του χωριού. Τα Φραγκεσκούδκια και τους Τερζήες. Πατέρας του ο Γεώργιος Φραγκίσκου και μητέρα του η Μαρικού Τερζή – αιωνία τους η μνήμη. Αδέλφια του οι Ιωσήφ, Μιχάλης, Μπέρτος, Αυγουστίνος και Γιαννούλα. Θείοι του οι Φραντζέσκος, Μαρία, Αντώνης (Κάτσιης), Χαννούκκα, Μιχάλης, Καίσαρος και από την μητέρα του οι Πατήρ Αντώνιος Τερζή, Πεππής, Ιωάννης, Μισσιέλλης και Αθηνά. Είναι νυμφευμένος με την Καίτη Γιαμάκκη, θυγατέρα του Χ¨Αντώνη Γιαμμάκκη και της Χρυσταλλούς Χατζητζιοβάννη Αντώνη και έχουν δυο παιδιά τον Μάριο και την Τζιάνετ.

 

Δάσκαλος...

Διαβάστε περισσότερα: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ   Πατέρα Αντωνάκη Φραγκίσκου

Σύνδεσμος Γονέων Δημοτικού Σχολείου Αγίου Μάρωνα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

 

Σύνδεσμος Γονέων Δημοτικού Σχολείου Αγίου Μάρωνα- Ξεκίνησε η καινούργια σχολική χρονιά.

Το περσινό ταξίδι κουραστικό αλλά και συναρπαστικό. Παρακολουθήστε το σχετικό video για να πάρετε μια γεύση. (https://www.facebook.com/video.php?v=752236964831624&set=vb.106714992717161&type=2&theater&notif_t=video_processed)

Θέλω να ευχαριστήσω όλους από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο που βοήθησαν οικονομικά(και το πιο μικρό ποσό πιστέψτε με μετρά) αλλά και υλικά την προσπάθεια μας. Επιτρέψετε μου όμως να σταθώ ιδιαίτερα σε δυο εξαιρετικούς ανθρώπους που μας αγκάλιασαν, την Doulla και τον Joe Koumi. Μας δώρισαν την έκδοση του ημερολογίου 2014 που έγινε πραγματικότητα με υλικό που μάζεψε ο αγαπητός δάσκαλος Ηλίας Ζωνιάς και την...

Διαβάστε περισσότερα: Σύνδεσμος Γονέων Δημοτικού Σχολείου Αγίου Μάρωνα

Προσευχή στην Αγια Οικογένεια για την Επικείμενη Σύνοδο των Επισκοπών

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Προσευχή στην Αγια Οικογένεια για την Επικείμενη Σύνοδο των Επισκοπών

 

Ιησού, Μαρία και Ιωσήφ δια μέσου σας στοχαζόμαστε το μεγαλείο της αληθινής αγάπης, και απευθυνόμαστε σε σας με απόλυτη εμπιστοσύνη.

 

Αγία Οικογένεια της Ναζαρέτ, Κάνε οι οικογένειές μας να είναι τόπος κοινωνίας και εστία προσευχής, αυθεντικές σχολές του Ευαγγελίου και μικρές κατ’ οίκον εκκλησίες.

 

Αγία Οικογένεια της Ναζαρέτ, Ας μη ζήσουμε πια ποτέ στις οικογένειες μας τη βία, την απόρριψη και τη διαίρεση: όποιος έχει πληγωθεί ή σκανδαλιστεί ας γνωρίσει γρήγορα παρηγοριά...

Διαβάστε περισσότερα: Προσευχή στην Αγια Οικογένεια για την Επικείμενη Σύνοδο των Επισκοπών

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΡΕΡΜΟς ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΡΕΡΜΟς

ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΗ.ΣΥ. Μαρωνιτών Κερύνειας τελούν μνημόσυνο εις μνήμην του τέως Υπουργού Άμυνας Τάσου Μητσόπουλου, την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 10.00 π.μ., στον Καθεδρικό Ναό Παναγίας των Χαρίτων (παρά την πύλη Πάφου).

Του μνημόσυνου θα χοροστατήσει ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών      κκ. Ιωσήφ Σουέηφ.

Το μνημόσυνο θα τιμήσει με την παρουσία του ο έντιμος Υπουργός Άμυνας              κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης.

 

Θα ακολουθήσει ειδική εκδήλωση.

 

  

Για μια Ευρώπη περισσότερης αδελφοσύνης και αλληλεγγύης

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Για μια Ευρώπη περισσότερης  αδελφοσύνης και αλληλεγγύης

"Εγκόσμια αγαθά και η διάταξη της κοινωνίας πρέπει να είναι στην υπηρεσία του ανθρώπου" (Μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου)

 

Η Ευρώπη είναι μια κοινότητα  ζωής και  πεπρωμένου. Αντιμετωπίζοντας την κοινωνική κρίση, οι Χριστιανοί έχουν όλα τα μέσα στη διάθεσή τους για να διαμορφώσουν μια Ευρώπη μεγαλύτερης αδελφοσύνης και αλληλεγγύης που βάζει τους ανθρώπους στο επίκεντρο του έργου της.  Η τρέχουσα κρίση προσφέρει στους Χριστιανούς μια ευκαιρία να ασχοληθούν με καινοτόμες και αποφασιστικές μεθόδους για μια Ευρώπη αλληλεγγύης και ειρήνης.

 

...

Διαβάστε περισσότερα: Για μια Ευρώπη περισσότερης  αδελφοσύνης και αλληλεγγύης

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Πατήρ Παύλο Κουμή

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
patir pavlos

Γεννήθηκε στον Κορμακίτη στις 3.10.1938. Πατέρας του ο Φραντζής Χάννα Κουμή (Στρατής) και μητέρα του η Κατίνα Αντώνη Τζιουάννη Παπά (Στρατού) – αιωνία τους η μνήμη. Μιλάμε για αλησμόνητες φυσιογνωμίες του Κορμακίτη. Αδέλφια του οι Αντώνης, Ιωάννης, Μαρίνα (Λουλά), Χαννού και Χριστίνα. Θείος του αείμνηστος Ηγούμενος Πέτρος Χάννα Κουμή.

 

Υπηρέτησε τον Κύριο και την Εκκλησία σχεδόν σε όλες τις ενορίες και τα μοναστήρια των Μαρωνιτών στην Κύπρο. Κορμακίτης, Ασώματος και Καρπάσια είχαν την ευλογία και την τύχη να τον έχουν μαζί τους μετά τα τραγικά γεγονότα του 1974. Απλά σταθείτε για λίγο και θυμηθείτε τον ίδιο και τις πολύπλευρες υπηρεσίες του κάτω από τις συνθήκες που επικρατούσαν τότε.  Ο Πατήρ Παύλος Κουμή έχει την...

Διαβάστε περισσότερα: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Πατήρ Παύλο Κουμή

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΛΙΒΑΝΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΑ-ΨΩΝΙΣΜΑ-ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

20/09/2014

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΛΙΒΑΝΟ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΑ-ΨΩΝΙΣΜΑ-ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

 

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγίας Μαρίνας Σκυλλούρας μέσα από τις συνεχείς προσπάθειες του για επίλυση των διαφόρων προβλημάτων που απασχολούν όλους μας και με πρώτιστο στόχο την επανεγκατάσταση στο αγαπημένο μας χωριό ανακοινώνει τη διοργάνωση εκδρομής στο Λίβανο στις 25/9/2014 με αναχώρηση στις 7.00μμ και επιστροφή στις 28/9/2014 6.00μμ

Στο πρόγραμμα της εκδρομής, εκτός των προσκυνημάτων και του ψωνίσματος έγιναν οι απαραίτητες διευθετήσεις για να επισκεφτούμε τον Πατριάρχη μας και θα έχει όλη η ομάδα την ευκαιρία να του θέσει κατ’ ιδίαν τα προβλήματα μας με την ελπίδα να τα μεταφέρει στον...

Διαβάστε περισσότερα: ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΛΙΒΑΝΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΑ-ΨΩΝΙΣΜΑ-ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

8η Ετήσια Αιμοδοσία K.N.M.K.

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

8η Ετήσια Αιμοδοσία K.N.M.K.

Η Καθολική Νεολαία Μαρωνιτών Κύπρου διοργανώνει την 8η Ετήσια Αιμοδοσία της εις μνήμη Μάριου Γιαλλούρη. Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Οκτωβρίου στις 10 το πρωί, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σωματείου «Ο Κορμακίτης». Για άλλη μια χρονιά, λοιπόν, καλούμαστε να δείξουμε και το κοινωνικό μας πρόσωπο, δίνοντας αίμα για τους συνανθρώπους μας που το χρειάζονται πραγματικά.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ Κυπριακή Μαρωνίτικη Αραβική

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ

Κυπριακή Μαρωνίτικη Αραβική (Κ.Μ.Α) στα επιμορφωτικά κέντρα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού

Για πρώτη χρονιά φέτος (2014- 2015) έχει συμπεριληφθεί  στο πρόγραμμα των επιμορφωτικών κέντρων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού η Κυπριακή Μαρωνίτικη Αραβική (Κ.Μ.Α) . Η Κ.Μ.Α θα διδάσκεται κάθε Πέμπτη στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Μάρωνα από τις 6:30 μ.μ. μέχρι τις 8:00μ.μ.

Τα μαθήματα της Κ.Μ.Α  θα διδάσκονται από τον εκπαιδευτικό κ. Ηλία Ζωνιά, ο οποίος είναι φυσικός ομιλητής της γλώσσας.

Δηλώσεις εγγραφής μπορούν να υποβληθούν μόνο ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας των επιμορφωτικών κέντρων&nbsp...

Διαβάστε περισσότερα: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ Κυπριακή Μαρωνίτικη Αραβική

Άκρως επιτυχήμενη η 3η Εκδήλωση Ποδηλασίας για τον εορτασμό του Τιμίου Σταυρού Καρπάσιας

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Άκρως επιτυχήμενη η 3η Εκδήλωση Ποδηλασίας  για τον εορτασμό του Τιμίου Σταυρού Καρπάσιας

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014 η καθιερωμένη πια Εκδήλωση Ποδηλασίας προς τιμή του Τιμίου Σταυρού Καρπάσιας. Οι δρόμοι των κατεχόμενων χωριών μας πλημμύρισαν από ποδηλάτες και ποδηλάτισσες όλων των ηλικιών που ξεπέρασαν τους 100! Η εκδήλωση ποδηλασίας έγινε συναπάντημα ποδηλατών όλων των κοινοτήτων της Κύπρου μέσα σε πνεύμα συνύπαρξης και ενότητας με σεβασμό στη διαφορετικότητα του καθενός. Μαρωνίτες, Ελληνοκύπριοι, Τουρκοκύπριοι, Αρμένιοι και ξένοι ποδηλάτησαν προς τιμή του Τιμίου Σταυρού σκορπώντας με τις πεταλιές τους χαρά και ελπίδα στους λιγοστούς εγκλωβισμένους μας.

...

Διαβάστε περισσότερα: Άκρως επιτυχήμενη η 3η Εκδήλωση Ποδηλασίας  για τον εορτασμό του Τιμίου Σταυρού Καρπάσιας

Υπόσχεση Γάμου

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 4

 

 

 

Υπόσχεση Γάμου

 

Ο Δρ Χάρης Μάικ Τύμβιου, από τη Λευκωσία και

η Δρ Αντωνία Βραχίμη Χατζηχάννα, από Ασώματο και Καρπάσια

και τώρα στη Λευκωσία,

έδωσαν αμοιβαία υπόσχεση γάμου

Eναρξη της νέας Προσκοπικής χρονιάς

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
Το Επιτελείο και ο Σύνδεσμος Γονέων του 99ου Συστήματος Προσκόπων Μαρωνιτών ενημερώνουν για την έναρξη της νέας Προσκοπικής χρονιάς του Συστήματος μας απο το Σάββατο 13/9/14. Απο τις 14:50 μέχρι και τις 17:00, οι βαθμοφόροι της Αγέλης, της Ομάδας αλλά και της Κοινότητας θα σας περιμένουν για να ενημερωθείτε για την νέα χρονιά που μας έρχετε!!! Η εγγραφή στο Σύστημα μας κοστίζει 35 ευρώ τον χρόνο για κάθε 1 παιδί και επιπρόσθετα 5,50 ευρώ για κάθε δεύτερο ή τρίτο παιδί. Γίνονται δεκτά παιδιά απο 2α Δημοτικού και μεγαλύτερα καθώς η δυσκολία στην ανάγνωση των παιδιών 1ης Δημοτικού τα φέρνει σε δύσκολη θέση στο Σαββατιάτικο πρόγραμμα της Αγέλης! Αν υπάρχουν όμως παιδιά 1ης Δημοτικού που ενδιαφέρονται τότε είναι ευπρόσδεκτα!! Οι...

Διαβάστε περισσότερα: Eναρξη της νέας Προσκοπικής χρονιάς

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Αδελφή Μπερνατέτ Βυζεντίν

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Αδελφή Μπερνατέτ Βυζεντίν Γεννήθηκε στην Ιταλία και έφθασε στην Κύπρο το 1960. Για 54 ολόκληρα χρόνια υπηρετεί τον Κύριο, την Εκκλησία και την Κοινωνία κατά τρόπο σεμνό, αθόρυβο και αποτελεσματικό. Μια ζωή προσφοράς και αγάπης. Υπηρέτησε όλες τις ενορίες και όλους τους Μαρωνίτες. Όμως το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής της και της προσφοράς της η Αδελφή Μπερνατέτ Βυζεντίν το αφιέρωσε στον αγαπημένο της Κορμακίτη. . Η αδελφή μας Μπερνατέτ Βυζεντίν έχει την επέτειο των γενεθλίων της στις 22 Σεπτεμβρίου και θέλουμε να της εκφράσουμε τον σεβασμό μας και την αγάπη μας. Τώρα είναι η σειρά των Κορματζιηδκιανών. Ετοιμάζονται να πουν το δικό τους μεγάλο Ευχαριστώ! Με πρωτοβουλία της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Κορμακίτη θα γίνει Θεία...

Διαβάστε περισσότερα: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Αδελφή Μπερνατέτ Βυζεντίν

Ποδηλατώ για την Καρπάσια... Τιμώ το χωριό μου

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Ποδηλατώ για την Καρπάσια...
Τιμώ το χωριό μου
Σας ενημερώνουμε ότι τα πλαίσια των φετινών εορτασμών προς τιμή του Τιμίου Σταυρού, Προστάτη του χωριού Καρπάσιας, θα πραγματοποιηθεί στις 13 Σεπτεμβρίου 2014, η καθιερωμένη πλέον «Εκδήλωση Ποδηλασίας» .
Η εκκίνηση θα γίνει από τον προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου στον Κορμακίτη η ώρα 4:15 μ.μ. Παρακαλούνται οι ποδηλάτες όπως βρίσκονται στο χώρο εκκίνησης το αργότερο μέχρι τις 4:00 μ.μ. για εγγραφή και παραλαβή μπλούζας και κράνους ποδηλασίας.
Κατά τη διάρκεια της διαδρομής Θα γίνει σύντομος σταθμός ανασυγκρότησης στο Anthos Villas για ξεκούραση των συμμετέχοντων όπου και θα προσφερθούν νερά και αναψυκτικά.
Η διαδρομή θα συνεχιστεί μέσω του δάσους Διορίου-Καρπάσιας (μικρού...

Διαβάστε περισσότερα: Ποδηλατώ για την Καρπάσια... Τιμώ το χωριό μου

Εκδρομή : Οι Μεσαιωνικές Εκκλησίες του Τροόδους

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Εκδρομή : Οι Μεσαιωνικές Εκκλησίες του Τροόδους

 

     

 

Μια σπάνια και διεισδυτική ματιά στις Μεσαιωνικές εκκλησίες που βρίσκονται διάσπαρτες στην οροσειρά του Τροόδους... 

 

Κάθε δρομάκι, κάθε Μεσαιωνική Εκκλησία του Τροόδους, αντανακλά το ρόλο της Κύπρου ως σταυροδρόμι πολιτισμών και αυτοκρατοριών, Βυζαντινών, Φράγκων και Βενετσιάνων αποκαλύπτοντας την πολυεπίπεδη Κυπριακή μας Ταυτότητα.. Ποιά η σχέση τους με τους Μαρωνίτες;

 

Η Stella Orientis (Cyprus) Ltd,  Αρχιεπισκοπής...

Διαβάστε περισσότερα: Εκδρομή : Οι Μεσαιωνικές Εκκλησίες του Τροόδους

Γενέθλια της Παναγίας ( Παναγία του Μαρκί)- 8 Σεπτεμβρίου στον Κορμακίτη

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
Untitled

Γενέθλια της Παναγίας ( Παναγία του Μαρκί)- 8 Σεπτεμβρίου στον Κορμακίτη

 

Η Εκκλησιαστική Επιτροπή Κορμακίτη πληροφορεί όλους πως στις 8 Σεπτεμβρίου , ημέρα γέννησης της Θεοτόκου, και ώρα 6:00 μ.μ. ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος μας , κ.κ. Ιωσήφ Σουέιφ  θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στο εκκλησάκι της Παναγίας στον Κορμακίτη.

Η μέρα αυτή, 8 Σεπτεμβρίου, είναι για όλους τους Κύπριους Μαρωνίτες, ημέρα ανάμνησης της εκκλησίας της Μεγαλόχαρης στο Μαρκί. Ημέρα όπου όλοι οι Μαρωνίτες της Κύπρου, από τον Κορμακίτη, τον Ασώματο, την Καρπάσια, την Αγία Μαρίνα, την Λευκωσία και από τη Λεμεσό συναντιόντουσαν στο Μαρκί για να προσευχηθούν με ευλάβεια . Έτσι και εμείς όλοι θα συναντηθούμε τη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014, στο εκκλησάκι της...

Διαβάστε περισσότερα: Γενέθλια της Παναγίας ( Παναγία του Μαρκί)- 8 Σεπτεμβρίου στον Κορμακίτη

κδήλωση Εορτασμού Τιμίου Σταυρού Καρπάσιας

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Εκδήλωση Εορτασμού Τιμίου Σταυρού Καρπάσιας

 

 

 

 

 

 

 

Σας ενημερώνουμε ότι το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014 το απόγευμα, θα διεξαχθεί η καθιερωμένη  εκδήλωση ποδηλασίας .Η όλη εκδήλωση είναι προς τιμή του Τιμίου Σταυρού προστάτη του χωριού Καρπάσιας, που γιορτάζεται στις 14 Σεπτεμβρίου. Προσπάθεια μας και φέτος είναι να ξεκινήσουμε από τον περίβολο της εκκλησίας Αγίου Γεωργίου στον Κορμακίτη. Οι ποδηλάτες θα είναι χωρισμένοι σε τέσσερις ομάδες και η κάθε μια από αυτές θα αντιπροσωπεύει το όνομα του χωριού της τιμώντας ταυτόχρονα ο καθένας μας  ξεχωριστά το χωριό του (τον Κορμακίτη, τον Ασώματο, την Αγία Μαρίνα και την Καρπάσια .)

...

Διαβάστε περισσότερα: κδήλωση Εορτασμού Τιμίου Σταυρού Καρπάσιας

Εορτή της Γέννησης της Παναγίας (γνωστής ως Παναγίας του Μαρκί)

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Εορτή της Γέννησης της Παναγίας

(γνωστής ως Παναγίας του Μαρκί)

 

Την Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014 στις 6.μ.μ.

Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών

κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ

θα τελέσει την Θεία Λειτουργία

στο Εκκλησάκι της Παναγίας στον Κορμακίτη.

 

Ενωμένοι όλοι στην προσευχή,

ας τιμήσουμε την Αειπάρθενο Μαρία και ας Την παρακαλέσουμε

να μεσιτεύει πάντοτε για μας.

 

 

ΓραμματείαΑρχιεπισκοπήςΜαρωνιτώνΚύπρου

η Θεία Λειτουργία στην Εκκλησία του Αγίου Αντωνίου στην Κυθρέα.

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014 στις 6:00 μμ,

θα τελεσθεί, σύμφωνα με την παράδοση,

 η Θεία Λειτουργία στην Εκκλησία

του Αγίου Αντωνίου στην Κυθρέα.

 

 


Ας ενωθούμε όλοι στην προσευχή

και ας παρακαλέσουμε τον Κύριο

δια της μεσιτείας της Αειπαρθένου Μαρίας,

του Αγίου Αντωνίου

και όλων των Αγίων

για ειρήνη και αγάπη σε κάθε καρδιά.

Γραμματεία Αρχιεπισκοπής Μαρωνιτών Κύπρου

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

 

    

Tην Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

παραμονή της εορτής του Αρχαγγέλου Μιχαήλ,

προστάτη του χωριού Ασώματος,

ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών Κύπρου

κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ

θα τελέσει τον εσπερινό

στην Εκκλησία του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στον Ασώματο

στις 6.00 μ.μ.

 

και

το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

ανήμερα της εορτής θα χοροστατήσει της Θείας Λειτουργίας

στις 9.30 π. μ.

 

 

Γραμματεία Αρχιεπισκοπής Μαρωνιτών Κύπρου

Γραμματείας της Αρχιεπισκοπής Μαρωνιτών Κύπρου

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

50ο Ιωβηλαίο Ιεροσύνης του Θεοφιλεστάτου Χωρεπισκόπου και Γενικού Βικαρίου Ιωάννη Ορφανού

και

ευχαριστίες - αποχαιρετιστήριο του αιδεσιμότατου Πατέρα Πιέρ Μπαζ

 

Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών Κύπρου

κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στην

Θεία Λειτουργία που θα τελεστεί την

Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014 στις 10.00 π. μ.

με την ευκαιρία του 50ου Ιωβηλαίου Ιεροσύνης του

Θεοφιλεστάτου Χωρεπισκόπου και Γενικού Βικαρίου

Ιωάννη Ορφανού

καθώς και προς τιμήν του αποχωρούντος  Π. Πιέρ Μπαζ για την υπηρεσία του.

 

Ας ενωθούμε όλοι στην προσευχή ώστε ο Κύριος να στέλλει πάντα ακούραστους  εργάτες στον αμπελώνα Του.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣH ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ ΝΑΟΥ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΩΝ ΧΑΡΙΤΩΝ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣH ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ ΝΑΟΥ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΩΝ ΧΑΡΙΤΩΝ

Εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια ιεροσύνης του Αιδεσιμότατου Ιωάννη Ορφανού.

Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014


Η  Επιτροπή Καθεδρικού Ναού Παναγίας των Χαρίτων ανακοινώνει ότι επ'
ευκαιρεία των 50 χρόνων ιεροσύνης του Αιδεσιμότατου Ιωάννη Ορφανού, θα
γίνουν οι ακόλουθες εκδηλώσεις την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014:

10.00 πμ   Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό Παναγίας των Χαρίτων
...

Διαβάστε περισσότερα: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣH ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ ΝΑΟΥ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΩΝ ΧΑΡΙΤΩΝ

Ίδρυμα Ευημερίας Μαρωνιτών Κύπρου

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Ίδρυμα Ευημερίας Μαρωνιτών Κύπρου

Σε επανάληψη η τελευταία εκπομπή της φετινής σεζόν

το Σάββατο 9 Αυγούστου από το ΡΙΚ 2 στις 5 το απόγευμα.

Μαρωνίτικες Διαδρομές:
Αφιέρωμα στους εγκλωβισμένους

Στην τελευταία εκπομπή για τη φετινή σεζόν, οι Μαρωνίτικες Διαδρομές κάνουν σταθμό στα Μαρωνίτικα χωριά για να αποτίσουν φόρο τιμής στους ηρωικούς μας εγκλωβισμένους.


Μέσα από τις αφηγήσεις τους, οι εγκλωβισμένοι μας μιλούν για τις δύσκολες μέρες της εισβολής, τον αποχωρισμό από τα παιδιά τους, τις δυσκολίες στον εγκλωβισμό κι εκφράζουν ταυτόχρονα την αγάπη για τη γη τους και την ευχή για ελευθερία των χωριών και της πατρίδας τους.

Καλοκαιρινό πάρτι Κ.Ν.Μ.Κ. 2014!

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
kormakitis2014 Copy

Δείπνο εν όψει της νέας περιόδου

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
10583966 10202625388938829 5080969235750257785 n

Δείπνο εν όψει της νέας περιόδου

 

Mε νέα όνειρα  Η  ΕΝΩΣΗ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ ΑΝΘΟΥΠΟΛΗΣ παρέθεσε δείπνο εν όψει της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου (2014-2015) με καλεσμένους το ποδοσφαιρικό τμήμα, την τεχνική ηγεσία, χορηγούς και εκπροσώπους της ομάδας.
Το δείπνο ήταν άρτια οργανωμένο στο Οίκημα του Σωματειου Ε.Μ.Α.
Παρόντες ήταν όλοι ανεξαιρέτως οι ποδοσφαιριστές , το τεχνικό επιτελείο και σύσσωμο το ΔΣ της Ε.Μ.Α.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Μεγάλος Χορηγός της Ομάδας μας Κ. ELIE G ELIED ambassador.  Στο κάλεσμα του ο Κ. ELIE G ELIED ambassador έχει αναφέρει ότι θα είναι πάντα κοντά στο Σωματείο  μας και θα δίνει τη δική  του ψυχική βοήθεια . Επίσης ευχήθηκε σε όλους του ποδοσφαιριστές να είναι πάντα...

Διαβάστε περισσότερα: Δείπνο εν όψει της νέας περιόδου

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΜΑΡΩΝΙΤΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΚΗΣ (ΚΜΑ)

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΤΗΣ

ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΜΑΡΩΝΙΤΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΚΗΣ (ΚΜΑ)

 

ΚΟΡΜΑΚΙΤΗΣ 9-13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014

 

Το Γραφείο Εκπροσώπου Μαρωνιτών ανακοινώνει ότι και φέτος θα διοργανωθεί καλοκαιρινή κατασκήνωση εντατικής εκμάθησης της ΚΜΑ γλώσσας, στα πλαίσια της υλοποίησης του Σχεδίου Δράσης που έχει υποβληθεί στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για τη διάσωση της ΚΜΑ. Η κατασκήνωση θα πραγματοποιηθεί από τις 9 – 13 Αυγούστου 2014 στον Κορμακίτη και είναι υπό την αιγίδα του Εκπροσώπου των Μαρωνιτών στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

 

Δικαίωμα συμμετοχής στην κατασκήνωση έχουν τα παιδιά που έχουν συμπληρώσει τη Γ’...

Διαβάστε περισσότερα: ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΜΑΡΩΝΙΤΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΚΗΣ (ΚΜΑ)

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (Σκυλλούρας)

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

                    ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (Σκυλλούρας)

Details

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  

Η εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίας Μαρίνας  ανακοινώνει ότι την Πέμπτη 17.07.2014, θα τελεστεί η θεια λειτουργία στο αγαπημένο μας χωριό χοροστατούντος  του Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών Κύπρου κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ.

Tο προσκύνημα αυτό θα συνοδεύεται από τη μεταφορά της Εικόνας της Αγία Μαρίνας από 10 νέους Μαρινιώτες όπου θα μεταφέρουν την εικόνα και στις 2 εκκλησίες του χωριού.

Η Θεια λειτουργιά θα γίνει απόγευμα η ώρα 5:00 και η...

Διαβάστε περισσότερα:  ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (Σκυλλούρας)

Υποτροφίες για τους νέους

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Scholarships for the Youth

 

H E The Maronite Archbishop of Cyprus Youssef Soueif

has secured a number of scholarships from universities in Lebanon

which will be allocated to our young people who come from families in need. 
 
All interested may apply to the Maronite Archbishopric enclosing a



Secretariat of the Maronite Eparchy 

 

 

 

 

 

Υποτροφίες για τους νέους

Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών Κύπρου κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ

έχει εξασφαλίσειαριθμό υποτροφιών απο πανεπιστήμια του Λιβάνου

...

Διαβάστε περισσότερα: Υποτροφίες για τους νέους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ EΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΟΡΜΑΚΙΤΗ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κορμακίτης 15 Ιουλίου 2014

 

Πληροφορούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι ότι η Εκκλησία Κορμακίτη δέχεται γραπτές προσφορές για την ενοικίαση των πιο κάτω χωραφιών.

 

$1§  ΧΙ , 9Ε 2,  Τεμάχιο  525 , 51 Στρέμματα, Περιοχή Σταφύρι.

$1§  ΧΙ, 9, Τεμάχιο 249, 25 Στρέμματα. Περιοχή Τβερίης.

$1§  ΧΙ, 9W 2, Τεμάχιο 350 , 6  στρέμματα, περιοχή Καλαμάγκρας.

$1§  ΧΙ, 9W 2, Τεμάχιο 351, 9 στρέμματα, περιοχή Καλαμάγκρας.

$1§  ...

Διαβάστε περισσότερα: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ EΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΟΡΜΑΚΙΤΗ

Εορτή Αγίας Μαρίνας Θεία Λειτουργία Χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπίσκοπου Μαρωνιτών κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Εορτή Αγίας Μαρίνας

Θεία Λειτουργία Χοροστατούντος

του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπίσκοπου Μαρωνιτών

κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ

 

Τρίτη             15 Ιουλίου 2014

                        07.00 μ.μ.       Εκκλησία Αγίας Μαρίνας -  Πολέμιδια – Λεμεσός

 

Τετάρτη         16 Ιουλίου 2014

07.00 μ.μ.       Εκκλησία Αγίας Μαρίνας – Κοτσιάτης

 

...

Διαβάστε περισσότερα: Εορτή Αγίας Μαρίνας Θεία Λειτουργία Χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπίσκοπου Μαρωνιτών κ.κ....

Τετραήμερη εξόρμηση Κ.Ν.Μ.Κ. 22-25/08

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Τετραήμερη εξόρμηση Κ.Ν.Μ.Κ. 22-25/08

Η νεολαία μας πάει ΠΙΣΣΟΥΡΙ !!! Η Κ.Ν.Μ.Κ. διοργανώνει μια μοναδική τετραήμερη εξόρμηση στο Πισσούρι! Χαλαρώνουμε και διασκεδάζουμε στον ανερχόμενο νεανικό προορισμό! 22 – 25 Αυγούστου 2014 Τιμή από €125* που περιλαμβάνει: διαμονή για 3 βράδια στο Pelekanos Apartments με τρία προγεύματα και ένα γεύμα, όλα τα μεταφορικά, έξοδο σε ταβέρνα στο Πισσούρι, έξοδο στο Summer Club στην Πάφο!

*αναλυτικά οι τιμές έχουν ως εξής: €125 για τετράκλινο δωμάτιο, €135 για τρίκλινο δωμάτιο και €145 για δίκλινο δωμάτιο. Για κρατήσεις: Βασίλης 99-851629 ή σε οποιοδήποτε άλλο μέλος του Δ.Σ.

Ίδρυμα Ευημερίας Μαρωνιτών Κύπρου Μαρωνίτικες Διαδρομές:

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
diadromes

Ίδρυμα Ευημερίας Μαρωνιτών Κύπρου

Μαρωνίτικες Διαδρομές:

Αφιέρωμα στους εγκλωβισμένους

Στην τελευταία εκπομπή για τη φετινή σεζόν, οι Μαρωνίτικες Διαδρομές κάνουν σταθμό στα Μαρωνίτικα χωριά για να αποτίσουν φόρο τιμής στους ηρωικούς μας εγκλωβισμένους.

Μέσα από τις αφηγήσεις τους, οι εγκλωβισμένοι μας μιλούν για τις δύσκολες μέρες της εισβολής, τον αποχωρισμό από τα παιδιά τους, τις δυσκολίες στον εγκλωβισμό κι εκφράζουν ταυτόχρονα την αγάπη για τη γη τους και την ευχή για ελευθερία των χωριών και της πατρίδας τους. 

 

Μαρωνίτικες Διαδρομές

Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

7 μ.μ. από το ΡΙΚ 2

Μόνο 2.5% των μαθητών είναι άριστοι

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Μόνο 2.5% των μαθητών είναι άριστοι

Η ορθή ερμηνεία των αποτελεσμάτων των παγκύπριων εξετάσεων έχουν μεγάλη σημασία για το εκπαιδευτικό σύστημα της Κύπρου και σημαντικές προεκτάσεις για την κοινωνία και την οικονομία.  Με μια πρώτη ματιά, τα αποτελέσματα είναι απαγοητευτικά και καταδεικνύουν ότι η δημόσια εκπαίδευση έχει πρόβλημα.  Πρόβλημα όμως έχει και η ιδιωτική εκπαίδευση, αν θεωρήσουμε ότι η παραπαιδεία, η οποία στηρίζει τους μαθητές των δημόσιων σχολείων, είναι μέρος της ιδιωτικής εκπαίδευσης.  Οι επιδόσεις των μαθητών στα βασικά μαθήματα των Ελληνικών και των Μαθηματικών είναι χαρακτηριστικές της κατάστασης πουν επικρατεί στο εκπαιδευτικό σύστημα της Κύπρου.  Στα Νέα Ελληνικά ο μέσος όρος της βαθμολογίας είναι...

Διαβάστε περισσότερα: Μόνο 2.5% των μαθητών είναι άριστοι

Συνάντηση των εκπροσώπων των θρησκευτικών ομάδων

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Αρ. 218                                       Τετάρτη, 25/6/2014

 

Συνάντηση των εκπροσώπων των θρησκευτικών ομάδων

στη Βουλή με αντιπροσωπία Επιτροπής του Ρουμανικού Κοινοβουλίου

 

Οι εκπρόσωποι των θρησκευτικών ομάδων των Μαρωνιτών, των Αρμενίων και των Λατίνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων κ.κ. Αντώνης Χατζηρούσος, Βαρτκές Μαχτεσιάν και Μπενίτο Μαντοβάνη, αντίστοιχα, είχαν σήμερα συνάντηση με αντιπροσωπία της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Θρησκευτικών Οργανώσεων και Εθνικών Μειονοτήτων της Βουλής των Αντιπροσώπων της Ρουμανίας, στα...

Διαβάστε περισσότερα: Συνάντηση των εκπροσώπων των θρησκευτικών ομάδων

*Επιμνημόσυνη δέηση*

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

*Επιμνημόσυνη δέηση*

Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ θα τελέσει επιμνημόσυνη
δέηση για τον αείμνηστο π. Jean Sader, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης και
εκτίμησης προς έναν ιερέα ο οποίος υπηρέτησε την κοινότητα μας με αγάπη και
γενναιοδωρία.

Καλούμαστε όλοι να συμμετάσχουμε στη Θεία Λειτουργία που θα
πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Ιουνίου 2014 στο παρεκκλήσι του Αγίου Μάρωνα
στην Αρχιεπισκοπή στην Ακρόπολη στις 6.30 μ.μ.

Θα είναι μια ευκαιρία για βαθιά προσευχή και ανάμνηση ενός προσώπου
που πρόσφερε με ανοιχτή καρδιά και μυαλό πολλά στην κοινότητα. Ζητάμε από
τον Κύριο δια της μεσολάβησης των Αγίων Πέτρου και Παύλου να μας δώσει νέες
κλίσεις και Ιερείς για να αφιερώσουν τη ζωή τους στην καρδιά της
εκκλησίας...

Διαβάστε περισσότερα: *Επιμνημόσυνη δέηση*

Ανακοίνωση από το Γραφείο Εκπροσώπου Μαρωνιτών Ειδικά κριτήρια για διεκδίκηση θέσης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και στο ΤΕΠΑΚ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Ανακοίνωση από το Γραφείο Εκπροσώπου Μαρωνιτών

Ειδικά κριτήρια για διεκδίκηση θέσης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

και στο ΤΕΠΑΚ

 

Το Γραφείο Εκπροσώπου Μαρωνιτών ανακοινώνει τα εξής:

1. Οι Μαρωνίτες υποψήφιοι που δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν θέση στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και στο ΤΕΠΑΚ δικαιούνται να υποβάλουν αίτηση για εισαγωγή στα πιο πάνω ιδρύματα βάσει των ειδικών κριτηρίων (υπεράριθμες θέσεις). Οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν εξασφαλίσει γενικό βαθμό κατάταξης τουλάχιστον 80% του γενικού βαθμού κατάταξης του τελευταίου υποψήφιου που έχει εισαχθεί στο Τμήμα προτίμησης των εν λόγω δικαιούχων.

...

Διαβάστε περισσότερα: Ανακοίνωση από το Γραφείο Εκπροσώπου Μαρωνιτών Ειδικά κριτήρια για διεκδίκηση θέσης στο...

50ο Ιωβηλαίο Ιεροσύνης του Θεοφιλεστάτου Χωρεπισκόπου και Γενικού Βικαρίου Ιωάννη Ορφανού

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

50ο Ιωβηλαίο Ιεροσύνης

του Θεοφιλεστάτου Χωρεπισκόπου και Γενικού Βικαρίου

Ιωάννη Ορφανού

συνεορταζόμενο με την 50η επέτειο έγγαμου βίου ζευγαριών της ενορίας

 

Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών Κύπρου

κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στην

Θεία Λειτουργία που θα τελεστεί την

Κυριακή 22 Ιουνίου 2014 στις 10.00 π.μ.

με την ευκαιρία του 50ου Ιωβηλαίου Ιεροσύνης του

Θεοφιλεστάτου Χωρεπισκόπου και Γενικού Βικάριου

Ιωάννη Ορφανού και της  50ης επετείου έγγαμου βίου

...

Διαβάστε περισσότερα: 50ο Ιωβηλαίο Ιεροσύνης του Θεοφιλεστάτου Χωρεπισκόπου και Γενικού Βικαρίου Ιωάννη Ορφανού

ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
99TELIKH 2013 14 POSTER 1

Προσκληση Νηπιαγωγείου Αγιος Μάρωνας

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
prosklisi nipiagwgiou 1

ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΟΡΕΙΑ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΛΙΚΕΙΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΓ. ΜΑΡΩΝΑ)

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΟΡΕΙΑ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΛΙΚΕΙΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΓ. ΜΑΡΩΝΑ)

 

Η Σχολική Εφορεία Μαρωνιτών ζητά προσφορές για την εκμετάλλευση του κυλικείου του δημοτικού σχολείου Αγ. Μάρωνα στην Ανθούπολη.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν τα ειδικά έντυπα από το σχολείο μέχρι τις 18/6/2014.

Οι προσφορές πρέπει να φτάσουν στη Σχολική Εφορεία των Μαρωνιτών το αργότερο μέχρι τις 23/6/2014.

Οδός Αγ. Μάρωνα 20, 2304 Λακατάμεια

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 22721510

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Μαρωνιτών Κύπρου

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Μαρωνιτών Κύπρου επιθυμεί να ανακοινώσει ότι το ερχόμενο Σάββατο, 31/05/2014 και ώρα 10:00 π.μ., ο  Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών Κύπρου κκ. Ιωσήφ Σουεϊφ θα καθαγιάσει την αναστυλωθείσα Μαρωνιτική Εκκλησία του Αγίου Αντωνίου της Κυθρέας στην Κυθρέα (κοντά στον Κεφαλόβρυσο).

 

Ως είναι γνωστό, στην Κυθρέα ζούσαν πολλοί Μαρωνίτες από τον 13ο αιώνα, εκκλησιαζόμενοι σε τρεις εκκλησίες (του Αγίου Αντωνίου, της Παναγίας της Τζυρκάς και της Αγίας Μάρθας).

 

...

Διαβάστε περισσότερα: Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Μαρωνιτών Κύπρου

Ανακοίνωση Γυναικείου Σώματος Κέδρου Αγίας Μαρίνας Σκυλλούρας.

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

 

26 05 2014 Ανακοίνωση Γυναικείου Σώματος Κέδρου Αγίας Μαρίνας Σκυλλούρας.

 

Το Γυναικείο Σώμα Κέδρου Αγίας Μαρίνας Σκυλλούρας, μέσα στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του ανακοινώνει τα ακόλουθα:

$1·         Μετά από παράκληση αρκετών μελών και φίλων του Σώματος, αποφασίστηκε να γίνει ΜΙΝΙ εκδρομή/Προσκύνημα στον Άγιο Αντώνη της Κυθρέας στις 31 Μαίου, 2014 όπου θα γίνουν τα εγκαίνια της μικρής αυτής εκκλησίας μετά από αναστύλωση της... Ξεκινώντας από Κοτσιάτη 7.30π.μ. το πρωί του Σαββάτου, θα περάσουμε από Μαρκί, Τσέρι, Ανθούπολη και θα προσπαθήσουμε να είμαστε πριν τις 10.00 π.μ. που είναι η καθορισμένη ώρα της λειτουργίας από τον Αρχιεπίσκοπο μας Ιωσήφ Σουέιφ, στον...

Διαβάστε περισσότερα: Ανακοίνωση Γυναικείου Σώματος Κέδρου Αγίας Μαρίνας Σκυλλούρας.

ΦΙΛΙΣΑΣ ΧΑΤΖΗΧΑΝΝΑ: Ιστορίες του παππού χωρίς μουστάκι

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
istories tou pappou filisa

Πηγή: www.alithia.com.cy

 

Θυμάστε τη φίλη μας την Κατερίνα και τον Πέτρο, το Μεγάλο Μπελά; Θυμάστε τις ιστορίες τους, τις σκανταλιές τους, τα μικρά παθήματά τους; θυμάστε ακόμα και τον παππού της Κατερίνας που όλοι φώναζαν «Γελαστό Μουστάκι»; Ε, αυτή τη φορά θα διαβάσετε τι έπαθε ο καημένος ο παππούς τότε που οι δύο μικροί μας φίλοι αποφάσισαν να βάλουν και πάλι το χεράκι τους και να ανακατέψουν τον κόσμο όλο. Θα κρατάτε την κοιλιά σας από τα γέλια

Χαλάρωσα. Κούλαρα, για να χρησιμοποιήσω ένα ρήμα που έχει πέραση στα νιάτα. Γέμισα τρία ποτήρια με βυσσινάδα, έγλειψα τα χείλη μου...

Διαβάστε περισσότερα: ΦΙΛΙΣΑΣ ΧΑΤΖΗΧΑΝΝΑ: Ιστορίες του παππού χωρίς μουστάκι

Πολυπολιτισμική Εκgδήλωση 29/5

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
polit vr

Θεία Λειτουργία για τους ευεργέτες και δωρητές του σχολείου

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Ημερ:  22 Μαΐου, 2014                                                                                   Ανθούπολη

 

Θέμα: Θεία Λειτουργία για τους  ευεργέτες και δωρητές του σχολείου

Ο Σύνδεσμος Γονέων του Δημοτικού Σχολείου  Αγίου Μάρωνα , τελεί την ερχόμενη Κυριακή, 25 Μαΐου 2014 και ώρα 10:00 π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου...

Διαβάστε περισσότερα:  Θεία Λειτουργία για τους  ευεργέτες και δωρητές του σχολείου

ΤΕΛΕΤΗ ΣΤΕΨΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ - ΚΟΡΜΑΚΙΤΗΣ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

ΤΕΛΕΤΗ ΣΤΕΨΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ - ΚΟΡΜΑΚΙΤΗΣ

 

 

 

Η Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίου Γεωργίου Κορμακίτη ανακοινώνει ότι η Τελετή Στέψης της Παναγίας θα γίνει στις 31 Μαίου 2014 στο Εκκλησάκι Της στον Κορμακίτη χοροστατούντως του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών Κύπρου κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ.

 

Η σύναξη των Πιστών θα γίνει στο προαύλιο

 της Εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου στον Κορμακίτη στις 5.30 μ.μ.  Εκεί με ψαλμούς και προσευχές θα πορευτούμε προς το Εκκλησάκι της Παναγίας όπου θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στις 6.30 μ.μ. Η Τελετή Στέψης της Παναγίας θα γίνει μετά τη λήξη της Θείας Λειτουργίας.

 

...

Διαβάστε περισσότερα: ΤΕΛΕΤΗ ΣΤΕΨΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ - ΚΟΡΜΑΚΙΤΗΣ

Ενωση Μαρωνιτών Ανθούπολης

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΤΟΜΠΟΛΑ 1

Πόσα θα παίρνω σύνταξη

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1

Πόσα θα παίρνω σύνταξη

Η συντριπτική πλειοψηφία του Κυπριακού πληθυσμού, βασίζεται στην σύνταξη των Κοινωνικών Ασφαλίσεων ως βασική πηγή εισοδήματος μετά τη συνταξιοδότηση.  Το Σχέδιο Κοινωνικής Ασφάλισης στην Κύπρο είναι υποχρεωτικό, καθολικό, αλληλέγγυο και ανταποδοτικό, δηλαδή το ποσό της σύνταξης πέραν της βασικής, είναι ανάλογο των εισφορών του ασφαλιζομένου.  Ο κάθε ασφαλιζόμενος, αν είναι μισθωτός, εισφέρει το 7.8% του μισθού του, άλλο 7.8% εισφέρει ο εργοδότης και 4.6% το κράτος.  Σύνολο 20.2%  των ακάθαρτων απολαβών του κάθε μισθωτού εισρέει στο Ταμείο των Κοινωνικών Ασφαλίσεων, από όπου πληρώνονται προς τους δικαιούχους η σύνταξη γήρατος, ανικανότητας, επιδόματα ανεργίας και ασθενείας κλπ.  Οι απολαβές...

Διαβάστε περισσότερα: Πόσα θα παίρνω σύνταξη

Αρχιεπίσκοπος Σουέηφ εκπροσωπώντας την Αγία Έδρα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
IMG 2014 05 07 0241a

Αρχιεπίσκοπος Σουέηφ εκπροσωπώντας την Αγία Έδρα στην Διάσκεψη για την Θρησκευτική Ελευθερία και Ασφάλεια των Χριστιανικών Κοινοτήτων στην Μ. Ανατολή και Ν. Μεσόγειο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Βουλή των Ελλήνων 7.5.2014

 

Η διάσκεψη πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας της επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη και σε αυτή μίλησαν η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης κυρία Anne...

Διαβάστε περισσότερα: Αρχιεπίσκοπος Σουέηφ εκπροσωπώντας την Αγία Έδρα

"the Melody of the Youth" Choir Concert 30 May: Invitation from Maronite Archbishopric Cyprus

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

«Τα βουνά ας φέρνουνε ειρήνη στον λαό» (Ψαλμός 72:3)

Υπό την αιγίδα και με την ευλογία του
Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών Κύπρου
κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ

Η χορωδία « A Cappella »
Η Μελωδία των Νέων

σας προσκαλεί σ’ ένα κονσέρτο
που χαρακτηρίζεται από εκτελέσεις
σε πολλές Γλώσσες και ένα Πνεύμα
υπό την διεύθυνση της διδας Rania Al Najjar

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014 8.00 μ.μ.
Αίθουσα Καθεδρικού Ναού Παναγίας των Χαρίτων
Πύλη Πάφου - Λευκωσία

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ για ΕΔΑΔ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ

Το Γραφείο Εκπροσώπου επιθυμεί να ανακοινώσει τα ακόλουθα σχετικά με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων:

$11.     Ο Εκπρόσωπος παρακολουθεί στενά το όλο θέμα καθώς και τα δημοσιεύματα, τόσο στο διαδίχτυο όσο και αλλού, σχετικά με την υπόθεση.

$12.     Η διακρατική προσφυγή στην οποία έχει αποφασίσει το ΕΔΑΔ έχει αρχίσει στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να συλλεγούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να ενημερωθούμε πάνω σε όλες τις λεπτομέρειες της υπόθεσης.

$1...

Διαβάστε περισσότερα: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ για ΕΔΑΔ

Τελετή καθαγίασης της Μαρωνιτικής Εκκλησίας του Αγίου Αντωνίου Κυθρέας

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών Κύπρου

κ.κ Ιωσήφ Σουέηφ

Έχει την τιμή και την χαρά να σας προσκαλέσει
στην τελετή καθαγίασης της Μαρωνιτικής Εκκλησίας
του Αγίου Αντωνίου Κυθρέας 
 

Η τελετή θα λάβει χώραν στις 31 Μαΐου 2014
και ώρα 10:00 π. μ. στη Κυθρέα (Κεφαλόβρυσο)

 

Ώς είναι γνωστό, η Κυθρέα και ειδικότερα η Συνοικία της Συρκανιάς, κοντά στον Κεφαλόβρυσο, κατοικείτο από Μαρωνίτες από τις αρχές του 13ου αιώνα. Ιστορικές αναφορές καταδεικνύουν ότι υπήρχαν Μαρωνίτες στην Κυθρέα μέχρι το 1850. Σήμερα απέμεινε μόνο η εκκλησία του Αγίου Αντωνίου, για να μας θυμίζει την ιστορική πορεία των Μαρωνιτών σε αυτή την περιοχή. 

...

Διαβάστε περισσότερα: Τελετή καθαγίασης της Μαρωνιτικής Εκκλησίας του Αγίου Αντωνίου Κυθρέας  

Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίου Γεωργίου Κορμακίτη

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Εκκλησιαστική  Επιτροπή                                   Saint  George

Αγίου   Γεωργίου                                                 Church  Committee

Κορμακίτης ...

Διαβάστε περισσότερα: Εκκλησιαστική  Επιτροπή  Αγίου Γεωργίου Κορμακίτη

Επιτροπή Νεολαίας του Ιδρύματος Ευημερίας Μαρωνιτών Κύπρου «Πρακτικές συμβουλές για Εργοδότηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση»

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
download

Επιτροπή Νεολαίας του Ιδρύματος Ευημερίας Μαρωνιτών Κύπρου

«Πρακτικές συμβουλές για Εργοδότηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση»

 

Η Επιτροπή Νεολαίας του Ιδρύματος Ευημερίας Μαρωνιτών Κύπρου και η Καθολική Νεολαία Μαρωνιτών Κύπρου, σε συνεργασία με το γραφείο του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στην Κύπρο και την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οργάνωσαν εκδήλωση με θέμα ‘Πρακτικές συμβουλές για εργοδότηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση’. Η εκδήλωση έγινε την Πέμπτη 24 Απριλίου 2014 στο σπίτι της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Λευκωσία, με απώτερο σκοπό τη γνωριμία των νέων της κοινότητας μας με τα διάφορα διαδικτυακά εργαλεία εξευρέσεως εργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

...

Διαβάστε περισσότερα: Επιτροπή Νεολαίας του Ιδρύματος Ευημερίας Μαρωνιτών Κύπρου «Πρακτικές συμβουλές για Εργοδότηση...

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΩΝΙΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
Neolea

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΩΝΙΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

 

To Ίδρυμα Ευημερίας Μαρωνιτών Κύπρου σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Μάρωνα διοργανώνουν και φέτος θερινή κατασκήνωση για Μαρωνιτόπαιδα του Δημοτικού Σχολείου στους κατασκηνωτικούς χώρους του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού στον Πρόδρομο.

 

Η φετινή κατασκήνωση θα διαρκέσει 6 ημέρες από τη Δευτέρα   23  Ιουνίου  μέχρι  την  Κυριακή   29 Ιουνίου 2014. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην κατασκήνωση ως ομαδάρχες και βοηθοί ομαδάρχες παρακαλούμε όπως επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο22407201το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 23 Μαίου  2014.

 

Λευκωσία, 14.5.14

«Τα βουνά ας φέρνουνε ειρήνη στον λαό» (Ψαλμός 72:3)

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

«Τα βουνά ας φέρνουνε ειρήνη στον λαό» (Ψαλμός 72:3)
Υπό την αιγίδα και με την ευλογία του
Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών Κύπρου
κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ
Η χορωδία « A Cappella »
Η Μελωδία των Νέων
σας προσκαλεί σ’ ένα κονσέρτο
που χαρακτηρίζεται από εκτελέσεις
σε πολλές Γλώσσες και ένα Πνεύμα
υπό την διεύθυνση της διδας Rania Al Najjar
Παρασκευή 30 Μαΐου 2014 8.00 μ.μ.
Αίθουσα Καθεδρικού Ναού Παναγίας των Χαρίτων
Πύλη Πάφου - Λευκωσία
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα

ΤΕΛΕΤΗ ΣΤΕΨΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ ΝΑΟΥ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΩΝ ΧΑΡΙΤΩΝ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Αγίου Μάρωνα, Αρ. 8

Πύλη Πάφου

Τ.Τ. 1010

Λευκωσία

Tel. 99555277

99456103

_________________________________________________________________________________________

 

 

7 Μαΐου 2014

 

 

ΤΕΛΕΤΗ ΣΤΕΨΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΑΙ

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΜΑΙΟΥ 2014

_______________________________________

 

 

Ο Καθεδρικός Ναός της Παναγίας των Χαρίτων, ο κεντρικός Ναός των Μαρωνιτών της Κύπρου, θα έχει την τελετή Στέψης της Παναγίας, καθώς και εορταστικές εκδηλώσεις, την Κυριακή, 25 Μαϊου 2014, στο προαύλιο του Ναού και στην παρακείμενη Στοά Μαρωνιτών.    

...

Διαβάστε περισσότερα: ΤΕΛΕΤΗ ΣΤΕΨΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η απαγοήτευση των νέων

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Η απαγοήτευση των νέων

Η συντριπτική πλειοψηφία των νέων Κυπρίων και Ελλήνων θεωρεί ότι έχει περιθωριοποιηθεί από την οικονομική κρίση, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Ευρωβαρομέτρου.    Ο κύριος λόγος για την μεγάλη απαγοήτευση που νιώθουν οι νέοι μας είναι τα ψηλά ποσοστά νεανικής ανεργίας που καταγράφονται κάθε χρόνο.   Στην Κύπρο, το ποσοστό ανεργίας ανάμεσα στους νέους ξεπέρασε το 40% και στην Ελλάδα το 50%.  Η ανεργία στους νέους ήταν πάντοτε ψηλότερη από την συνολική ανεργία, όμως η οικονομική κρίση έχει αποκαλύψει ότι το μέγεθος του προβλήματος είναι πολύ μεγάλο.   Η οικονομική κρίση αποκαλύπτει επίσης ότι το πρόβλημα της ανεργίας των νέων έχει βαθιές ρίζες και έχει να κάνει με την διαχείριση...

Διαβάστε περισσότερα: Η απαγοήτευση των νέων

H Οικογένεια πρώτη παιδαγωγός της πίστης και σχολή αξιών

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

H Οικογένεια πρώτη παιδαγωγός της πίστης και σχολή αξιών

 

 

Ο Θεός θέλει όλοι οι άνθρωποι να γνωρίσουν και να δεχθούν το σωτήριο σχέδιο που αποκάλυψε και εκπλήρωσε ο Ιησούς Χριστός.  Οι απόστολοι σαν πρώτος πυρήνας της Εκκλησίας κατάλαβαν αυτή την πραγματικότητα και την έθεσαν σε εφαρμογή από την ημέρα της Πεντηκοστής.

 

Ύστερα, οι Πατέρες της Εκκλησίας, εξήγησαν με ακρίβεια την ύπαρξη ενός Θεού Δημιουργού και Προνοητικού, ο οποίος δημιούργησε τον κόσμο, τον άνθρωπο και το γάμο σαν θετικές πραγματικότητες. Η χριστιανική οικογένεια, η τοπική εκκλησία, συμμετέχει σ’αυτή την αποστολή. Οι γονείς θα πρέπει να μεταδώσουν στα παιδιά τους τις ανθρώπινες και χριστιανικές αρετές με τη μαρτυρία της χριστιανικής ζωής τους και...

Διαβάστε περισσότερα: H Οικογένεια πρώτη παιδαγωγός της πίστης και σχολή αξιών

Επιστολή Συνδέσμου Μαρονιτών Κύπρου προς την εφημερίδα Πολίτης

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Επιστολή Συνδέσμου Μαρονιτών Κύπρου προς την εφημερίδα Πολίτης

 

Κυρίους Σ.Παρούτη και Γ.Κασκάνη              

Αρχισυντάκτες

Εφημερίδα ‘Πολίτης’

Αγαπητοί κύριοι,

 

Αναφερόμαστε στο άρθρο του κ. Αντρου Παυλίδη στον «ΠΟΛΙΤΗ» της Κυριακής 27/04/2014 σελ. 77 με τίτλο « Ένα ξεχασμένο μοναστήρι στον Πενταδάκτυλο – Άγιος Γεώργιος της Ατάλλου»

Ο κ.Παυλίδης δεν αναφέρεται σε ιστορικούς ερευνητές που μελέτησαν και δημοσίευσαν πάνω στο ίδιο θέμα.Παραπέμπουμε τον κ. Παυλίδη σε άρθρο της κ.Νάσας Παταπίου, ιστορικού-ερευνήτριας στο Κέντρο Επιστημονικών...

Διαβάστε περισσότερα: Επιστολή Συνδέσμου Μαρονιτών Κύπρου προς την εφημερίδα Πολίτης

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΙΔ. ΠΑΤΕΡΑ ΑΝΤΟΥΑΝ ΡΟΥΚΟΣ ΓΙΑ TA 26 ΑΝΤΡΟΓΥΝΑ - ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΡΜΑΚΙΤΗ - ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΖΥΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΙΔ. ΠΑΤΕΡΑ ΑΝΤΟΥΑΝ ΡΟΥΚΟΣ ΓΙΑ TA 26 ΑΝΤΡΟΓΥΝΑ - ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΡΜΑΚΙΤΗ - ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΖΥΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ. ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ 26 ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ - ΣΕ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΖΥΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΖΕΥΓΑΡΙΟΥ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 03 ΜΑΙΟΥ 2014 ΩΡΑ 6.00 ΜΜ
ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΟΡΜΑΚΙΤΗ

 

Φανταστείτε με πόση υπομονή και πίστη έκαναν και κάνουν τα αντρόγυνα μας ζώντας όλα τα μυστήρια που γίνονται μέσα στα σπίτια τους..

Αυτοί οι άνθρωποι είναι γαλήνιοι με πειθαρχημένη...

Διαβάστε περισσότερα: ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΙΔ. ΠΑΤΕΡΑ ΑΝΤΟΥΑΝ ΡΟΥΚΟΣ ΓΙΑ TA 26 ΑΝΤΡΟΓΥΝΑ - ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ...

Δημοτικό Σχολείο Αγίου Μάρωνα-Αδελφοποίηση με σχολείο του Λιβάνου

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1

Δημοτικό Σχολείο Αγίου Μάρωνα-Αδελφοποίηση με σχολείο του Λιβάνου

Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε για τη συνεργασία που έχει το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Μάρωνα με σχολείο του Λιβάνου. Η συνεργασία με το College Notre Dame Des Soeurs Antonines – Hazmieth Mar Tacla ξεκίνησε από πέρσι και ήταν μια ιδέα που αναπτύχθηκε στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τους εορτασμούς των Δεκάχρονων του Σχολείου μας.

Οι στόχοι της συνεργασίας είναι:

$11.      Η ενδυνάμωση των δεσμών με το Λίβανο και ο εντοπισμός κοινών πολιτισμικών στοιχείων.

$1...

Διαβάστε περισσότερα: Δημοτικό Σχολείο Αγίου Μάρωνα-Αδελφοποίηση με σχολείο του Λιβάνου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
pasxa 1

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Καθολικής Νεολαίας Μαρωνιτών Κύπρου εύχεται σε όλους καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση! Είθε η Ανάσταση του Κυρίου να μας φέρει το συντομότερο πίσω στα χωριά μας και στη γη των προγόνων μας.

ΟΜΙΛΙΑΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ Κ.Κ. ΙΩΣΗΦ ΣΟΥΕΗΦ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

ΟΜΙΛΙΑΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΥ

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Κ.Κ. ΙΩΣΗΦ ΣΟΥΕΗΦ

 

Πάσχα 2014

Αγαπητά εν Χριστώ Αδέλφια,

 

Εμείς που την περασμένη βδομάδα ψάλλαμε στον Βασιλιά μας «Ωσαννά, ευλογημένος ο ερχόμενος στο όνομα του Κυρίου», εμείς οι ίδιοι που την Αγία Παρασκευή βροντοφωνάξαμε με όλες τις δυνάμεις του ανθρώπινου εγωισμού μας «Σταύρωσε τον», σήμερα, πρώτη ημέρα της Ανάστασης, τι λέμε μπροστά στο μεγαλείο του Θείου Ελέους, μπροστά στην αγάπη που νικά τον θάνατο, τον εγωισμό, την αμαρτία του Αδάμ και την δική μας;   

 

...

Διαβάστε περισσότερα: ΟΜΙΛΙΑΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ Κ.Κ. ΙΩΣΗΦ ΣΟΥΕΗΦ

Αρχιεπίσκοπος Σουέηφ περπατώντας με τους νέους στην γή την ιστορία και την ταυτότητα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

 

 

 

 

Αρχιεπίσκοπος Σουέηφ

περπατώντας με τους νέους στην γή

την ιστορία και την ταυτότητα

 

Πιστός στο rendez-vous του,σαν πνευματικός ποιμένας,

ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος

περιμένειόλους τους νέους, τις οικογένειες, τον καθένα και καθεμιά ξεχωριστάγια τον

καθιερωμένο Πασχαλινό περίπατο

στην φύση την Δευτέρα 21.4.2014

 

Τόπος Συνάντησης:   

Προαύλιο Εκκλησίας Αγίου ΓεωργίουΚορμακίτης

Ωρα 3.00 μ.μ.

 

 

 

Ποιμαντική της Νεολαίας

 

Συντονισμός: Αδ. Αντωνία Πιριπίτσι

                   Δάσκαλος Ηλίας Ζωνιάς

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ

 

Το Γραφείο Εκπροσώπου ανακοινώνει ότι έχει προβεί στην ανανέωση της επίσημης ιστοσελίδας της Μαρωνιτικής Κοινότητας.

 

Στην ιστοσελίδα θα βρείτε πληροφορίες για τη Μαρωνιτική κοινότητα της Κύπρου μέσα από μελέτες κι εκδόσεις που θα αναρτώνται σταδιακά. Παράλληλα, θα έχετε τη δυνατότητα να ενημερώνεστε για τις δράσεις των οργανωμένων συνόλων, αφενός μέσα από τις ειδήσεις που θα αναρτώνται καθημερινά, και αφετέρου μέσα από την τηλεοπτική εκπομπή που προβάλλεται στο Ρ.Ι.Κ. και την κοινοτική εφημερίδα «Το Κοινοτικό Βήμα», που θα αναρτώνται κάθε μήνα στην ιστοσελίδα μας.

 

Με τη...

Διαβάστε περισσότερα: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ

«Πρακτικές συμβουλές για Εργοδότηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση»

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο σε συνεργασία με

την Καθολική Νεολαία Μαρωνιτών Κύπρου και

την Επιτροπή Νεολαίας Ιδρύματος Ευημερίας Μαρωνιτών

 

σας προσκαλούν σε εκδήλωση με θέμα

 

«Πρακτικές συμβουλές για Εργοδότηση

στην Ευρωπαϊκή Ένωση»

 

24 Απριλίου 2014

17:30 – 20:00

Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Λευκωσία

 

 

 

...

Διαβάστε περισσότερα: «Πρακτικές συμβουλές για Εργοδότηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση»

Πρώτο τουρνουά φούτσαλ στο ΕΜΑ ΑΝΘΟΥΠΟΛΗΣ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

              Πρώτο τουρνουά φούτσαλ στο ΕΜΑ ΑΝΘΟΥΠΟΛΗΣ

 

Στο πλαίσιο των προσπαθειών του για ενίσχυση του μαζικού αθλητισμού, το Σωματείο Ένωσης Μαρωνιτών Ανθούπολης  διοργανώνει την μονοήμερο τουρνουά φούτσαλ 5Χ5. Το τουρνουά θα δώσει τη δυνατότητα στους αθλητές μας  να αθληθούν και να αποφορτιστούν, ενώ παράλληλα μέσω αυτού θα προβληθούν οι ηθικές αθλητικές αξίες, όπως η ευγενής άμυλα και το αθλητικό πνεύμα.

 

...

Διαβάστε περισσότερα: Πρώτο τουρνουά φούτσαλ στο ΕΜΑ ΑΝΘΟΥΠΟΛΗΣ

Ανακοίνωση Εκκλησιαστικής Επιτροπής Κορμακίτη

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Συμβουλεύονται όλα τα μέλη της Ενορίας Κορμακίτη καθώς και όλοι όσοι προβαίνουν σε οποιαδήποτε πληρωμή/εισφορά/δωρεά προς την Εκκλησία να ζητούν απόδειξη είσπραξης/παραλαβής. Σίγουρα, αυτό ισχύει και για τις εισφορές στις κηδείες.

Με απόφαση της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Κορμακίτη ημερομηνίας 6 Απριλίου 2014 απαγορεύεται η είσπραξη/παραλαβή οποιουδήποτε ποσού χρημάτων ή δώρου χωρίς την έκδοση σχετικής απόδειξης είσπραξης/παραλαβής.

Σας ευχαριστώ όλους

Μαρία Σκορδή

Γραμματέας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΣΤΙΣ ΕΝΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ κ.κ. ΙΩΣΗΦ ΣΟΥΕΗΦ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΣΤΙΣ ΕΝΟΡΙΕΣ
ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
κ.κ. ΙΩΣΗΦ ΣΟΥΕΗΦ
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ


Σάββατο 12/4/2014
 Ώρα 18.30: Ακρόπολη: Αρχιεπισκοπή Μαρωνιτών: Παρεκκλήσι Αγίου
Μάρωνα: Θεία Λειτουργιά των Βαΐων και Λιτανεία

Κυριακή των Βαΐων 13/4/2014
 Ώρα 8.15 Πολεμίδια: Εκκλησία Αγίας Μαρίνας: Θεία Λειτουργία και Λιτανεία.
 Ώρα 9.30 Λεμεσός: Εκκλησία Αγίου Σιάρπελ: Θεία Λειτουργία και Λιτανεία.
 Ώρα 18.30 Λεμεσός: Εκκλησία Αγίου Σιάρπελ: Τελετή του τυπικού της «Άφιξης
στο Λιμάνι».

Μεγάλη Δευτέρα 14/4/2014
 Ώρα 18.30: Ανθούπολη: Εκκλησία Αγίου Μάρωνα: Λιτανεία του Σταυρού.

Μεγάλη...

Διαβάστε περισσότερα: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΣΤΙΣ ΕΝΟΡΙΕΣ  ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ...

Πρόγραμμα Αγίας Εβδομάδας στην Εκκλησία Αγίου Γεωργίου στον Κορμακίτη 12 – 23 Απριλίου

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

 

 

Η Εκκλησιαστική Επιτροπή Κορμακίτη ανακοινώνει το ακόλουθο πρόγραμμα για τις Εορτές του Πάσχα και την Εορτή του Αγίου Γεωργίου:

 

Πρόγραμμα  Αγίας  Εβδομάδας

στην Εκκλησία  Αγίου Γεωργίου στον Κορμακίτη

12 – 23 Απριλίου

 

$11.    12/4/2014 - Σάββατο  του  Λαζάρου

$1·       7:00 π.μ  Θεία Λειτουργία  του  Λαζάρου

$1·       6:00 μ.μ. Θεία Λειτουργία

 

$12.    13...

Διαβάστε περισσότερα: Πρόγραμμα  Αγίας  Εβδομάδας στην Εκκλησία  Αγίου Γεωργίου στον Κορμακίτη 12 – 23 Απριλίου

Ανακοίνωση Εκκλησιαστικής Επιτροπής Κορμακίτη για Μυστικό Δείπνο και Επιτάφιο

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Ανακοίνωση Εκκλησιαστικής Επιτροπής Κορμακίτη για Μυστικό Δείπνο και Επιτάφιο

Μυστικός Δείπνος: Μεγάλη Πέμπτη. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος   οι μαθητές για την τελετή του Μυστικού Δείπνου θα είναι νέοι πάνω από 15 χρονών. Η επιτροπή καλεί όσους νέους ενδιαφέρονται να ντυθούν μαθητές να επικοινωνήσουν με τον Ηλία Ζωνιά  99176195 ή Ανδρέα Μπεϊτη 99625138 μέχρι την Κυριακή 13 Απριλίου και να δηλώσουν συμμετοχή. Λεπτομέρειες για την τελετή θα δοθούν σε όλους όσους θα λάβουν μέρος την Κυριακή 13 Απριλίου.

Επιτάφιος: Την Μεγάλη Παρασκευή θα γίνει ο στολισμός του επιταφίου. Οι αδελφές του Αγίου Φραγκίσκου καλούν όλους τους νέους όπως  παρευρεθούν και βοηθήσουν στο στολισμό του επιταφίου. Επίσης καλούν όσες νεαρές...

Διαβάστε περισσότερα: Ανακοίνωση Εκκλησιαστικής Επιτροπής Κορμακίτη για Μυστικό Δείπνο και Επιτάφιο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΣΩΜΑΤΟΥ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΣΩΜΑΤΟΥ

Η Εκκλησιαστική Επιτροπή Ασωμάτου πληροφορεί τους πιστούς ότι κατά τις εορτές του ΠΑΣΧΑ έχουν προγραμματιστεί οι ακόλουθοι εκκλησιασμοί.

$1·         Κυριακή των Βαϊων (13/4/2014) λειτουργία στις  9:30 π.μ.

$1·         Αγία Τετάρτη (16/4/2014) Εσπερινός και  Άγιο Ευχέλαιο,  χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου, στις 6:30 μ.μ.

$1·         Κυριακή του Πάσχα (20/4/2014) λειτουργία στις 9:30 π.μ.

$1·         Δευτέρα (21/4/2014) Εορτή Της Παναγίας στις  9:30 π.μ

Ο Περίπατος της Τουλίπας

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
peripatos tulipas 2014

Ο Περίπατος της Τουλίπας

«Ο Περίπατος της Τουλίπας» είναι μια πρωτοβουλία του Δημοτικού Σχολείου
Αγίου Μάρωνα η οποία στηρίζεται ένθερμα από το Σύνδεσμο Γονέων του σχολείου και όχι μόνο. Τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί και ενισχύεται όλο και περισσότερο. Η αθρόα συμμετοχή παιδιών, γονιών, δασκάλων αλλά και φίλων του σχολείου αποδεικνύει την επιτυχία της δραστηριότητας.

Ημέρα Κυριακή 16 Μαρτίου 2014 και τα χαμόγελα στα πρόσωπα των παιδιών φωτίζουν το συννεφιασμένο ουρανό. Σύναξη στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Μάρωνα και για πρώτη φορά φέτος, εκκλησιασμός στον κατεχόμενο Ασώματο. Η συγκίνηση μεγάλη αφού ίσως αρκετοί από εμάς νιώθουν για πρώτη φορά το αίσθημα της κατοχής σε τόσο μεγάλο βαθμό. Όπως όμως είπε και στο κήρυγμά του, ο ιερέας...

Διαβάστε περισσότερα: Ο Περίπατος της Τουλίπας

Saint Ephraim Theological Center / March 2014.

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
View PDF File

Ονομαστήρια Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών Κύπρου

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Ονομαστήρια  Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών Κύπρου

κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ

 

Το Σάββατο 22 Μαρτίου 2014 στις  5.30 μ.μ.

ο Σεβασμιότατος θα τελέσει την Θεία Λειτουργία

στο παρεκκλήσι του Αγίου Μάρωνα στην Αρχιεπισκοπή

ενόψει απουσίας του στο εξωτερικό

(COMECE – Σύνοδος Ολομέλειας Επισκόπων Ευρωπαικής Ενωσης Βρυξέλλες)

στις 19 Μαρτίου ανήμερα της εορτής του Αγίου Ιωσήφ.

 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα δεχθεί τις ευχές των πιστών.

Αντί λουλούδια ή δώρα, επιθυμία του Σεβασμιοτάτου είναι να γίνονται

...

Διαβάστε περισσότερα: Ονομαστήρια  Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών Κύπρου

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΡΕΣ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
PLATRES

Η νεολαία Λεμεσού και Λευκωσίας συναντάται στις Πλάτρες, σε μια μονοήμερη εκδρομή που διοργανώνει η Καθολική Νεολαία Μαρωνιτών Κύπρου.
Κυριακή 6 Απριλίου 2014, με αναχώρηση και από τις δύο πόλεις στις 11 το πρωί.
Γεύμα στο εστιατόριο "Λάμπρος Καληδόνια" στις Πλάτρες!
Τιμή: €20 που περιλαμβάνει άφθονο φαγητό, άφθονο κυπριακό ποτό και τα μεταφορικά.
Πληροφορίες: Πέτρος 96798477 (Λευκωσία), Χριστίνα 99814480 (Λεμεσός)

3ο ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΤΣΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΕΔΡΟΥ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΣΚΥΛΛΟΥΡΑΣ 06 04 2014

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
logo kedrou

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΣΩΜΑ ΚΕΔΡΟΥ

ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝAΣ ΣΚΥΛΛΟΥΡΑΣ

                                                                                                         16/03/2014

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

3oΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΤΣΑΙ

...

Διαβάστε περισσότερα: 3ο ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΤΣΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΕΔΡΟΥ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΣΚΥΛΛΟΥΡΑΣ 06 04 2014

Εκκλησιαστική Μουσική Μαρωνιτών

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
view.php (1169×832)

Διάλεξη γιά την Εκκλησιαστικήν Μουσικήν Μαρωνιτών

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
view.php (825×637)

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ.doc

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
MKN

Ένα χρόνο μετά, ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Ένα χρόνο μετά, ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία

Ένα χρόνο μετά που ανέλαβε την Προεδρία της Δημοκρατίας ο Νίκος Αναστασιάδης, η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 6%, η ανεργία ανέβηκε στο 17%, οι μισθοί μειώθηκαν, η φτώχεια αυξήθηκε, οι λήπτες δημοσίου βοηθήματος αυξήθηκαν, οι φόροι αυξήθηκαν, και το βιοτικό επίπεδο του Κύπριου μειώθηκε σημαντικά.  Τους τελευταίους 12 μήνες το δημόσιο χρέος αυξήθηκε παρά το γεγονός ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα ακολουθεί πτωτική τάση.  Στον τραπεζικό τομέα οι καταθέσεις έχουν μειωθεί σημαντικά, αρχικά λόγω του κουρέματος και στη συνέχεια λόγω της αβεβαιότητας που επικρατεί ανάμεσα στους καταθέτες.  Τους τελευταίους μήνες όμως, οι εκροές καταθέσεων έχουν μειωθεί σημαντικά.  Τα μη...

Διαβάστε περισσότερα: Ένα χρόνο μετά, ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία

ΔΣ. Ε.Μ.Α.: ''Συγχαίρουμε και Στηρίζουμε''

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Το ΔΣ. της Ένωσης Μαρωνιτών Ανθούπολης με την παρούσα ανακοίνωση εκφράζει τα θερμά και ειλικρινά του συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη της κοινότητας Μαρωνιτών για την εκλογή τους στις εσωκομματικές εκλογές του ΔΗΚΟ που έλαβαν μέρος στην Κυριακή 9/2/2014.

Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που έχουν να διετελέσουν με τα αρκετα προβλήματα και προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας σήμερα.

Το ΔΣ. υποστηρίζει όλα τα μέλη της κοινότητας που κατέχουν αξιοματούχες θέσεις σε πολιτικά κόμματα και που έχουν σαν στόχο το καλό και το συμφέρον της κοινότητας αλλά και της Κύπρου γενικότερα.

Με εκτίμηση,

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου.

Μνημόσυνο Αποβιωσάντων Κορματζιηδκιανών

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
kathedrikos naos

Σύμφωνα με στοιχεία που μπορέσαμε να μαζέψουμε στα τελευταία δυο περίπου χρόνια απεβίωσαν τα πιο κάτω αγαπημένα μας άτομα που κατάγονταν από τον Κορμακίτη.

Μαρί Ιωάννου Σιμκάσση, Αντώνης Ηλία ( Κάμηλος), Κλαίρη Ηλία Σκούλλου, Κατίνα Βασίλη (Γιουσούφενα), Ιωσήφ Διόλας (Καραϊσκος), Βέρα Γ. ΧατζηΚωσταντή, Σουσάννα Κουμέττου Φοραδάρη, Ελένη Χαννή Γιουσελλή, Σουσάννα Ιωάννη Σάρρου , Μιχαήλ Ιωσήφ Καλακουτή, Μισιέλης- Ιωάννης Τάκος, Μάριος Αντωνίου ( Ραφτούη), Αννέτα Αρνέστου Πογιατζή, Αντώνης Χάννα Μιχαήλ Μαυρόχαννα, Κουμέττος Σάρρου ( Ζωνιά), Ηλίας Γεωργίου, Γεώργιος Βραχίμη Σκορδή, Λούλλα Αντώνη Χατζηρούσου, Μόνικα Σάρρου, Αυγουστίνος Σάρρου,  Πολού Ιωσήφ Μουσιή, Ιωσήφ Μελάς, Κατίνα Ρόζα, Μαρούλλα Ηλία Σάρρου, Βραχίμης Γ. Χατζηρούσου...

Διαβάστε περισσότερα: Μνημόσυνο Αποβιωσάντων Κορματζιηδκιανών

Ανακοίνωση Γραφείου Εκπροσώπου

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Παρακαλούνται όσοι γνωρίζουν Μαρωνίτες που έχουν συμμετάσχει με οποιοδήποτε τρόπο στον Ά Παγκόσμιο Πόλεμο όπως επικοινωνήσουν με το γραφείο του Εκπροσώπου στο τηλέφωνο 22-407201.  Τα στοιχεία που θα δοθούν θα χρησιμοποιηθούν για σκοπούς εκπαιδευτικού συνεδρίου.

Λευκωσία, 7.2.14

Charity Fashion Show από την Κίνηση Γυναικών Ασωμάτου

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
FASHION SHOW POSTER FINAL small

Η πιο διασκεδαστική Εορταστική Φιέστα!!!

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
knmk3 copy

Σε ξέφρενους ρυθμούς μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Εορταστική Φιέστα της Καθολικής Νεολαίας Μαρωνιτών Κύπρου, το περασμένο Σάββατο 18/01 στο νυχτερινό κέντρο VENETO X-EDRA!!! Άφθονο φαγητό, ποτό και πολύ κέφι κράτησαν μέχρι πρωίας σε ένα κέντρο κατάμεστο από νέους και νέες! Με αυτόν τον τρόπο, όπως και κάθε χρόνο, υποδεχτήκαμε το νέο έτος εντυπωσιακά! Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης περιελάμβανε ομιλίες από τους προσκεκλημένους μας. Ακολούθησε το καθιερωμένο κόψιμο της βασιλόπιτας και μετά μια μαγευτική βιντεοπροβολή με αναμνήσεις από την τελευταία διετία της οργάνωσης. Στη συνέχεια δόθηκε χώρος στην ορχήστρα η οποία κράτησε τη διασκέδαση για πολλές ώρες. Στην πορεία πραγματοποιήθηκε και η κλήρωση του...

Διαβάστε περισσότερα: Η πιο διασκεδαστική Εορταστική Φιέστα!!!

Η Καθολική Νεολαία Μαρωνιτών Κύπρου αναβαθμίζεται! Νέα ολοκαίνουρια ιστοσελίδα!

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
newKNMKwebsite

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο εισέρχεται στο 2014 η Καθολική Νεολαία Μαρωνιτών Κύπρου! Όπως είχαμε υποσχεθεί, στη διάθεση των νέων μας βρίσκεται πλέον η ολοκαίνουρια ιστοσελίδα της οργάνωσης! Η νέα ιστοσελίδα αποτελεί την τελευταία λέξη στον χώρο τον ιστοσελίδων, με προδιαγραφές για κατευθείαν μετάβαση στις επίσης ολοκαίνουριες σελίδες της οργάνωσης στο Facebook και στο Twitter και στο κανάλι της στο YouTube. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι τα πλέον σημαντικότερα στη ζωή κάθε νέου, επομένως η αναβάθμιση της οργάνωσης στα συγκεκριμένα μέσα ήταν αναγκαία. Η νέα ιστοσελίδα περιλαμβάνει όλες τις πληροφορίες που αφορούν την Καθολική Νεολαία Μαρωνιτών Κύπρου, φωτογραφικό υλικό και βίντεο από εκδηλώσεις μας, παλιές και πρόσφατες, στοιχεία...

Διαβάστε περισσότερα: Η Καθολική Νεολαία Μαρωνιτών Κύπρου αναβαθμίζεται! Νέα ολοκαίνουρια ιστοσελίδα!

ΕΜΑ - Τουρνουά πιλόττας

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Πληροφορούνται όλα τα μέλη και οι φίλοι του σωματείου Ε.Μ.Ανθούπολης ότι το Διοικητικό Συμβούλιο στα πλαίσια των ψυχαγωγικών του δραστηριοτήτων, διοργανώνει μεγάλο διαγωνισμό Πιλόττας <<Nok out>> την Δευτέρα 10/03/2014 και ώρα 7:30 μμ.

 

Το τίμημα συμμετοχής είναι 10€ (euro) έκαστος διαγωνιζόμενος.  Στους νικητές και φιναλίστ του διαγωνισμού θα δοθούν βαρύτιμα...

Διαβάστε περισσότερα: ΕΜΑ - Τουρνουά πιλόττας

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΑΤΟ ΑΡΜΟΣΤΗ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ κ. MATTHEW KIDD

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
uk 1

Στις 28 Ιανουαρίου 2014 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Εκπροσώπου των Μαρωνιτών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, κ. Αντώνη Χ’ Ρούσου, με τον Ύπατο Αρμοστή της Βρετανίας στην Κύπρο, κ. MatthewKidd.

 

Στη συνάντηση, έγινε ανταλλαγή απόψεων για το κυπριακό θέμα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Μαρωνιτική κοινότητα στον εγκλωβισμό και την προσφυγιά. Έγινε επίσης ειδική αναφορά στο θέμα της Αγίας Μαρίνας και του Ασωμάτου.

 

Συζητήθηκαν επίσης ανθρωπιστικά θέματα που αντιμετωπίζουν οι...

Διαβάστε περισσότερα: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΑΤΟ ΑΡΜΟΣΤΗ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ  κ. MATTHEW KIDD

Γιορτή Αγίου Μάρωνα - Aπευθείας μετάδοση από το Δεύτερο Πρόγραμμα του Ραδιοφώνου του ΡΙΚ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

From the Secretariat of the Maronite Archbishopric of Cyprus

 

 

 

Γιορτή Αγίου Μάρωνα - Aπευθείας μετάδοση από το Δεύτερο Πρόγραμμα του Ραδιοφώνου του ΡΙΚ

Επ' ευκαιρία της εορτής του Αγίου Μάρωνα, ιδρυτή και προστάτη της Μαρωνίτικης Εκκλησίας, θα τελεστεί την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 10 π.μ. επίσημη Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό Παναγίας των Χαρίτων στη Λευκωσία πρωτοστατούντος του Αρχιεπίσκόπου Μαρωνιτών Κύπρου κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ, παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και πολλών άλλων επισήμων και πιστών.

Η Θεία Λειτουργία θα μεταδίδεται επίσης απευθείας από το Δεύτερο Πρόγραμμα του Ραδιοφώνου του ΡΙΚ στις ακόλουθες συχνότητες στα FM:

FM    91.1 MHz...

Διαβάστε περισσότερα: Γιορτή Αγίου Μάρωνα - Aπευθείας μετάδοση από το Δεύτερο Πρόγραμμα του Ραδιοφώνου του ΡΙΚ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΕΞΟΧΟΤΑΤΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
Proedros

Στις 20 Ιανουαρίου 2014 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Νίκου Αναστασιάδη, με τον Εκπρόσωπο των Μαρωνιτών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, κ. Αντώνη Χ’ Ρούσο.

 

Στη συνάντηση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τον Εκπρόσωπο για τις ενέργειες της κυβέρνησης αναφορικά με το κυπριακό θέμα και διαβεβαίωσε για την επίτευξη μιας δίκαιης λύσης, που θα βασίζεται στα ψηφίσματα του ΟΗΕ και θα λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες όλων των κοινοτήτων της πατρίδας μας. Ενημέρωσε επίσης τον Εκπρόσωπο για την προγραμματισμένη επίσκεψη του στο Βατικανό τον Μάρτιο.

 

...

Διαβάστε περισσότερα: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΕΞΟΧΟΤΑΤΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΣΩΜΑΤΟΥ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Πληροφορούμε όλους τους πιστούς ότι, η Θεία  Λειτουργία στον κατεχόμενο Ασώματο την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου, θα τελεστεί, μετά από δεύτερες σκέψεις και  για καλύτερη εξυπηρέτηση των πιστών,  στις  8:40 αντί στις 8:00 όπως αρχικά ανακοινώθηκε.

Εκ της Εκκλησιαστικής Επιτροπής

ASSOCIATION OF OVERSEAS CYPRIOT MARONITES

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1

*I N V I T A T I O N*

The Chairman and Members of the Committee of our Association is delighted
to invite all members of our community to join us for a barbecue event for St. Maroni Feast Day.
*Date:                                       Sunday 9th February 2014*
*Time:                                       2pm  to    6pm*
*Place:                                      CHRIST THE KING CHURCH HALL*
* London, N14  4HE*  &nbsp...

Διαβάστε περισσότερα: ASSOCIATION OF OVERSEAS CYPRIOT MARONITES

Arch. Soueif Invitation for the feast of St Maron - Πρόσκληση Αρχιεπισκόπου για την γιορτή του Αγίου Μάρωνα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Αγαπητά εν Χριστώ αδέλφια,

 

          Μέσα σε πνεύμα κοινωνίας και ενότητας, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος  θα εορτάσουμε την γιορτή του Αγίου Μάρωνα, ιδρυτή και  προστάτη της Μαρωνιτικής μας Εκκλησίας. Είναι ένας ιστορικός σταθμός κατά τον οποίο καλούμαστε να ανανεώσουμε την πίστη μας στον Ιησού Χριστό, να ενισχύσουμε το αίσθημα του να  ανήκουμε στην Εκκλησία μας και  στην παράδοση μας, πλούσιας σε ιστορία και μαρτυρία πίστης.

 

 

...

Διαβάστε περισσότερα: Arch. Soueif Invitation for the feast of St Maron - Πρόσκληση Αρχιεπισκόπου για την γιορτή του...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΣΩΜΑΤΟΥ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Ο Εφημέριος και η Εκκλησιαστική Επιτροπή Αρχαγγέλου Μιχαήλ Ασωμάτου, πληροφορούν όλους τους πιστούς της Ενορίας, ότι την Κυριακή 02 Φεβρουαρίου 2014, η Θεία Λειτουργία στο κατεχόμενο χωριό μας, θα τελεσθεί η ώρα 8.00 το πρωί, λόγω άλλων θρησκευτικών υποχρεώσεων του ιερέα της Ενορίας μας, αιδεσιμότατου Antoine Roukos.

                                               

Από την Εκκλησιαστική Επιτροπή

Μήνυμα από τον ιερέα του Ασωμάτου Πάτερ Antoinne Roukos

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου η Θεία Λειτουργία θα είναι οκτώ παρά είκοσι (7.40 π.μ.).  Έχουμε ευλογία των κεριών και εγώ θα φύγω γρήγορα στην Λευκωσία, στην εκκλησιά της Παναγίας, έχουμε γιορτή του Αγίου Μάρωνα. Όλοι οι πατέρες πρέπει να συμμετέχουν. Ο πρόεδρος της Κύπρου θα είναι εκεί.

ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΟ ΕΜΑ: ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ema6-1-2014 0011 800x531

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο φαγοπότι στο Σωματείο ΕΜΑ που διοργάνωσε το Διοικητικό Συμβούλιο για τα μέλη και φίλους του Σωματείου. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε θετικά στο κάλεσμα του Σωματείου και από νωρίς δημιουργήθηκε ένα ζεστό, φιλικό, οικογενειακό κλίμα.

Την παράσταση έκλεψαν με τον πρωταγωνιστικό τους ρόλο τα μικρά παιδιά με τα όμορφα ποιήματα, τραγούδια και χορούς. Η παρουσία του Άγιου Βασίλη ήταν καταπληκτική μοίραζοντας δώρα σε όλους!!!

Οι Μιχάλης Πεκρής και Μαρίνος Τερζής με την φωνή και το ταμπουλέκι τους, κατάφεραν να «ταξιδέξουν» τους παρευρισκομένους με τον μαρωνίτικο τρόπο που μας έχουν συνηθίσει.

...

Διαβάστε περισσότερα: ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΟ ΕΜΑ: ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ

Εορτή Αγίου Αντωνίου του Μέγα Πατέρα των Μοναχών

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0



Στέγη Ευγηρίας ʼγιος Αντώνιος - Θεία Λειτουργία και Δεξίωση -Κοκτέιλ επ' ευκαιρία της Γιορτής του Αγίου Αντωνίου

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014 μέρα της γιορτής του Αγίου Αντωνίου, θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στο οίκημα της Στέγης στις 9.30 το πρωί.

Τη λειτουργία θα τελέσει ο Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ.

Υπενθυμίζουμε ότι την επομένη, Σαββάτο  18 Ιανουαρίου 2014, διοργανώνεται στη Στέγη η καθιερωμένη εκδήλωση για τον Προστάτη της Στέγης, Άγιο Αντώνιο.

Θα μας δώσει ιδιαίτερη χαρά η παρουσία όλων σας.

Από τη Διεύθυνση

Στέγη Ευγηρίας "Άγιος Αντώνιος", Δεξίωση - Κοκτέιλ επ΄ευκαιρία της γιορτής του Αγίου Αντωνίου

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
Invitation stegi evgirias 18.1.2014

Ημερολόγιο 2014 Εκκλησιαστικής Επιτροπής Κορμακίτη

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
imerologioek.kormakiti2014

Εκδόθηκε, , όπως και κάθε χρόνο, το ημερολόγιο της εκκλησιαστικής επιτροπής Κορμακίτη για το έτος 2014.

Φετινό θέμα του ημερολογίου είναι  τα 7 επιλεγέντα μνημεία του Κορμακίτη που βοούν για αναστήλωση/ ανακαίνιση

Δια μέσου του ημερολογίου η εκκλησιαστική επιτροπή  καλεί για τη διάσωση της πολιτιστικής και θρησκευτικής μας κληρονομιάς.

Τα 7 μνημεία τα οποία έχουν επιλεγεί για  αναστήλωση/ ανακαίνιση είναι :

1.       OΚαθεδρικός Ναός του Αγίου Γεωργίου.

2.       Η...

Διαβάστε περισσότερα: Ημερολόγιο 2014 Εκκλησιαστικής Επιτροπής Κορμακίτη

Program of celebrations over the Christmas Period and the New Year 2013 - 2014 / Πρόγραμμα εορτασμών και τελετών για τα Χριστούγεννα και την Νέα Χρονιά 2013 - 2014.

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Πρόγραμμα Εορτασμών και Τελετών

για τα Χριστούγεννα και την Νέα Χρονιά

του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών Κύπρου

κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ

 

 

 

$1·        Τρίτη  24 Δεκεμβρίου 2013      Ώρα: 5.30μ.μ.

Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσι του Αγίου Μάρωνα  στην  Αρχιεπισκοπή – Ακρόπολη  

Μετά την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιότατος θα δεχθεί τις ευχές των πιστών και θα ακολουθήσει μικρή γιορτή για τα  παιδιά στην αίθουσα της Αρχιεπισκοπής.

 

$1·...

Διαβάστε περισσότερα: Program of celebrations over the Christmas Period and the New Year 2013 - 2014 / Πρόγραμμα...

Οικογενειακή Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση: ''Ο Άγιος Βασίλης στην Ανθούπολη!''

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
oikogeniako

 

Ευχαριστίες Γυναικείου Σώματος

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

                                       Ευχαριστίες Γυναικείου Σώματος

ΚΕΔΡΟΥ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 12/2013

«ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ. ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΚΛΗΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΦΕΡΝΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ» HamiltonHolt

Με μια μεγάλη θερμή αγκαλιά, το Γυναικείο Σώμα Κέδρου Αγίας Μαρίνας Σκυλλουρας θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους όσους  ανταποκρίθηκαν η και προσέφεραν με οποιονδήποτε τρόπο, στην πρόσκληση μας για το 4ο Χριστουγεννιάτικο Φιλανθρωπικό Παζαράκι που διοργανώθηκε και παλι φετος την Κυριακή 15/12/2013 στον Κοτσιάτη.

...

Διαβάστε περισσότερα: Ευχαριστίες Γυναικείου Σώματος

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (ΣΚΥΛΛΟΥΡΑΣ)

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Ο Κοινοτάρχης και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Αγίας Μαρίνας Σκυλλούρας, εύχονται σε όλους τους Μαρινιώτες Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το νέο έτος 2014. Ας είνε αυτά τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά τα τελευταία που γιορτάζουμε μακριά απο το αγαπημένο μας χωριό, γιατί η ελπίδα υπάρχει και θα υπάρχει όσα χρόνια και αν περάσουν . Ιδιαίτερες ευχές σε όλους τους ξενιτεμένους Μαρινιώτες ανα τον κόσμο, και ευχόμαστε σύντομα να μπορέσουμε να γιορτάσουμε Ολοι μαζί στα ευλογημένα χώματα και δρόμους του χωριού μας την Αγία Μαρίνα μας.

Τόσο ο Κοινοτάρχης όσο και το Κοινοτικό Συμβούλιο της Αγίας Μαρίνας...

Διαβάστε περισσότερα: ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (ΣΚΥΛΛΟΥΡΑΣ)

Άγιος Εφραίμ - Δεκέμβριος 2013

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0



Πού Πήγε το Πνεύμα των Χριστουγέννων;

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
nip.christmas2013

Πρόσκληση Νηπιαγωγείου Αγίου Μάρωνα για τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή

Εμείς τα παιδιά του Νηπιαγωγείου Άγιος Μάρωνας, ψάχνουμε να βρούμε το Πνεύμα των Χριστουγέννων.

Αν θέλετε να ψάξουμε μαζί, ελάτε στη θεατρική μας παράσταση, την Παρασκευή  20 Δεκεμβρίου 2013, ώρα 6:30 μ.μ. στην αίθουσα «Φιλίσα Χατζηχάννα»

Σας περιμένουμε… 

 

«Ας ψάλλουν οι ουρανοί κι η γη ας χαρεί»

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0



 



Απόφαση Διορισμού Υπεύθυνης της Ποιμαντικής της Νεολαίας Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Μαρωνιτών Κύπρου

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Δια της παρούσης εγώ ο Ιωσήφ Σουέηφ  Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών Κύπρου με την Επισκοπική μου ιδιότητα  και σύμφωνα με το ειδικό  δίκαιο και τη διδασκαλία της Εκκλησίας, διορίζω την Σεβαστή Αδελφή Αντωνία Πιριπίτση υπεύθυνη της Ποιμαντικής της  Νεολαίας για περίοδο τριών χρόνων. Τα καθήκοντα της προαναφερθείσας αρχίζουν την 1η Νοεμβρίου 2013 και  λήγουν στις  1η Νοεμβρίου 2016.

 

Ευχόμαστε στην Αδελφή Αντωνία κάθε επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνει και αναμένουμε από αυτήν ονόματα νέων που θεωρεί ικανά για τη δημιουργία κεντρικής επιτροπής. Ευελπιστούμε ότι η Αδελφή Αντωνία με το ζήλο που τη διακατέχει, θα αυξήσει στις καρδιές των νέων την αγάπη του Χριστού και θα αναπτύξει τον αποστολικό τους ζήλο και τη...

Διαβάστε περισσότερα: Απόφαση Διορισμού Υπεύθυνης της Ποιμαντικής της  Νεολαίας Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Μαρωνιτών...

Διαλέξεις γιά την Ιστορία των Μαρωνιτών Κύπρου

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ekdilosi Epistimonon maroniton kiprou-f-28-11-2013

Με άξονα την γνώση και την αγάπη για την ιστορία των Μαρωνιτών της Κύπρου, ο Σύνδεσμος Μαρωνιτών Επιστημόνων Κύπρου, διοργάνωσε με επιτυχία, στις 28 Νοεμβρίου 2013 στην αίθουσα Καστελλιώτισσα, παρά την Πύλη Πάφου, εκδήλωση με 2 διαλέξεις.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Εκπρόσωπος των Μαρωνιτών στη Βουλή των Αντιπροσώπων κ. Αντώνης Χατζηρούσος, ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών Κύπρου κ.κ. Ιωσήφ Σουέιφ,οι οποίοι απηύθηναν χαιρετισμούς , ο πρέσβης της Ιταλίας στην Κύπρο και πλήθος κόσμου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με καλωσόρισμα του Προέδρου του Συνδέσμου Δρ Γαβριήλ Καλακουτή ο οποίος ανέφεραι ότι σκοπός των διαλέξεων δεν είναι η καλλιέργεια του εθνικισμού αλλά η...

Διαβάστε περισσότερα: Διαλέξεις γιά την Ιστορία των Μαρωνιτών Κύπρου

Πρόσκληση Χριστουγεννιάτικης Γιορτής Δημοτικού Σχολείου Αγίου Μάρωνα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
Prosklisi xrist. Ag

Ελάτε στη χριστουγεννιάτικη θεατρική μας παράσταση

«Ένα δέντρο, μια φορά»

για να ζήσετε από κοντά την ιστορία ενός δέντρου και ενός παιδιού

που συναντήθηκαν στην οδό Μοναξιάς μιας πολύβουης πολιτείας

και βάδισαν μαζί στο δρόμο της Αγάπης και της Ελπίδας.

Ημερομηνία: 11 Δεκεμβρίου 2013

Χώρος:  Αίθουσα εκδηλώσεων «Φιλίσα Χατζηχάννα»

Ώρα:  6:30 μ.μ.

H παράσταση είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά

 

Χριστουγεννιάτικο πάρτι ΕΜΑ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
New-Year Party EMA 2014

Το Δ.Σ. της  Ένωσης
Μαρωνιτών Ανθούπολης σε συνεργασία με τους νέους της ενορίας προσκαλούν όλα τα
μέλη και φίλους του σωματείου σε μια αξέχαστη βραδιά όλο γλέντι και διασκέδαση!
Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014  στο ''ΚΑΛΛΙΠΟΛΕΩΣ
4 Live'' με
ζωντανή ελληνική μουσική μέχρι τις πρωινές ώρες! Οι πόρτες θα ανοίξουν στις
23:30μ.μ με είσοδο ?20 το άτομο και απεριόριστο ποτό! (OPEN BAR). Για πληροφορίες και προ-κρατήσεις: 99 924402, 96 798479,
97 719016. Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Σας περιμένουμε!

 

Συμπλήρωση πέντε χρόνων Αρχιεπισκοπικής Χειροτονίας.

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
5 xronia arxiepiskopos

Five years of Episcopal Ordination as The Maronite Archbishop of Cyprus

On the completion of five years (6th December 2013) of the  Episcopal Ordination of H.E. Archbishop Soueif in our Archeparchy, we unite in prayer asking the Lord to grant him the strength to continue his mission at the service of the Church for the spiritual good of all people, our clergy, our families, our youth and every human being. 

 

We express to His Excellency our heartfelt wishes and gratitude with our  prayer.

 

Secretariat of the Maronite Archeparchy

 

Συμπλήρωση πέντε χρόνων Αρχιεπισκοπικής Χειροτονίας

Με την συμπλήρωση πέντε χρόνων (...

Διαβάστε περισσότερα: Συμπλήρωση πέντε χρόνων Αρχιεπισκοπικής Χειροτονίας.

Wave of prayer - Launch Day 10th December 2013 - Κύμα Προσευχής 10 Δεκεμβρίου 2013

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Κύμα Προσευχής - 10 Δεκεμβρίου 2013

Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Ιωσήφ Σουέηφ, Πρόεδρος της Κάριτας Κύπρου,  καλεί όλους τους πιστούς να ενωθούν στην προσευχή με την Εκκλησία σε όλο τον κόσμο που καλείται να καταπολεμήσει την πείνα ώστε όλοι οι άνθρωποι της γης να μοιραστούμε την τροφή και τους καρπούς της Δημιουργίας που με μεγάλη γενναιοδωρία μας χάρισε ο Κύριος δια της Αγάπης Του.

 

Μια ανθρώπινη οικογένεια - Τροφή για όλους.

Εκστρατεία Προσευχής

...

Διαβάστε περισσότερα: Wave of prayer - Launch Day 10th December 2013 - Κύμα Προσευχής 10 Δεκεμβρίου 2013

ΚΕΔΡΟΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝAΣ ΣΚΥΛΛΟΥΡΑΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΣΩΜΑ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΠΑΖΑΡΑΚΙ

Κυριακή 15/12/2013 – ΚΟΤΣΙΑΤΗ

 

Το Γυναικείο Σώμα Κέδρου Αγίας Μαρίνας

σας προσκαλεί στο Χριστουγεννιάτικο Φιλανθρωπικό Παζαράκι

που διοργανώνει την Κυριακή 15/12/2013

στις 10:30 π.μ. στον Κοτσιάτη.

 

Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν όπως πάντα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

 

Κατα την διάρκεια της εκδήλωσης θα έχουμε την τιμή να απολαύσουμε την χορωδία του Δημοτικού Σχολείου, Αγίου Μάρωνα, Ανθούπολις.

 

Θα ήταν χαρά και τιμή μας εάν μπορούσατε να παρευρεθείτε

στην εκδήλωσή μας αυτή.

 

Σας περιμένουμε και σας ευχόμαστε

Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος 2014.

 

Με εκτίμηση

Γυναικείο Σώμα Κέδρου Αγίας Μαρίνας

Αγγελία θανάτου

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
marianna anastasi

Την πολυαγαπημένη μας μητέρα, γιαγιά και αδερφή, Μαριάννα Αναστάση Κυριάκου (Πάγια), ετών 82 από την Αγία Μαρίνα Σκυλλούρας και τέως κάτοικος Κοτσιάτη, κηδεύουμε την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 2μ.μ.από τον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Κοτσιάτη.

Αντί στεφάνων παρακαλούμε να γίνουν εισφορές για την Εκκλησία Αγίας Μαρίνας Κοτσίατη. Καλούμε όσους τιμούν την μνήμη της να παραστούν.

Οι τεθλιμμένοι

Τάσος και Μαριάννα Βραχίμη

Μαρία και Γιώργος Πεκρής

Εγγόνια και Δισέγγονα

Αδέρφια και λοιποί συγγενείς

1o Προσκοπικό Rock Night

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
proskopio christmas 2013

7ο Ετήσιο Τουρνουά Futsal Κ.Ν.Μ.Κ. – Νικητές οι «Δέρτε τους» !!!

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
futsal 2013

Πραγματοποιήθηκε για μια ακόμη χρονιά με επιτυχία το Ετήσιο Τουρνουά Futsalτης Καθολικής Νεολαίας Μαρωνιτών Κύπρου. Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος έγινε στα γήπεδα του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Στροβόλου και τελούσε υπό την αιγίδα του έντιμου Δημάρχου Στροβόλου κ. Λάζαρου Σαββίδη. Ανήμερα της γιορτής του Αποστόλου Ανδρέα, αρκετές ομάδες έδωσαν το παρόν τους και αγωνίστηκαν σε αθλητοπρεπή πλαίσια, τιμώντας και το θέμα της εκδήλωσης «ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ. ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΛΗΤΟΠΡΕΠΕΙΑ». Μετά και την ομιλία του έντιμου Δημάρχου, οι αγώνες ξεκίνησαν με τη φάση των ομίλων πρώτα και ακολούθως με αγώνες knock-out...

Διαβάστε περισσότερα: 7ο Ετήσιο Τουρνουά Futsal Κ.Ν.Μ.Κ. – Νικητές οι «Δέρτε τους» !!!

St Ephrem and Catechism Letters

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0





Πρόσκληση σε Διάλεξη "Ιστορία των Μαρωνιτών Κύπρου"

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
invitation 28-11-13-greek-st Romanos

7o ετήσιο Τουρνουά Futsal Κ.Ν.Μ.Κ. 2013

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Η Καθολική Νεολαία Μαρωνιτών Κύπρου διοργανώνει το καθιερωμένο της 7ο ετήσιο Τουρνουά Futsal στις 30 Νοεμβρίου 2013, ημέρα Σάββατο και ώρα 9:30 το πρωί, στα γήπεδα του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Στροβόλου. Ως νέοι στέλλουμε το μήνυμα της αθλητοπρέπειας και της απομάκρυνσης της βίας από τον αθλητισμό. Οι ομάδες πρέπει να απαρτίζονται από πέντε μέχρι επτά παίχτες και να δηλώσουν εκ των προτέρων όνομα ομάδας, τον αρχηγό της ομάδας και τηλέφωνο επικοινωνίας. Κόστος συμμετοχής: €60 ανά ομάδα. Θα δοθούν κύπελλα και χρηματικό βραβείο στους νικητές. Για δηλώσεις συμμετοχής: Πέτρος 96798477, Αιμίλιος 96587183
Όχι στη βία. Ναι στην αθλητοπρέπεια.

Πράξη Αγάπης

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
praksi-agapis21-11-2013

Με μεγάλη συγκίνηση και ευγνωμοσύνη δεχτήκαμε την εισφορά της Τζιωρτζίνας Μουσιή για τα άπορα παιδιά του Δημοτικού Αγίου Μάρωνα, εις μνήμη της μητέρας της Πώλας Ιωσήφ Μουσιή. 

Γνωρίζοντας προσωπικά την αείμνηστη είμαι σίγουρη ότι θα χαμογελά από ευχαρίστηση από εκεί που βρίσκεται. 

Τα παιδιά, το προσωπικό και οι γονείς, ευχόμαστε ανάπαυση της ψυχής της και ευχαριστούμε την οικογένεια για την πράξη της. 

Εισφορές για τα άπορα παιδιά ή και για άλλα έργα του σχολείου γίνονται κατά καιρούς από μέλη της κοινότητας, αποδεικνύοντας το ενδιαφέρον όλων για συνέχιση και στήριξη του έργου...

Διαβάστε περισσότερα: Πράξη Αγάπης

Διάλεξη: «Ο σεβασμός ως δικαίωμα και η βία ως απειλή»

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
MYL DIALEKSI POSTER

Το MaroniteYouthLink,  σας προσκαλεί την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013 και στις 16:00 μ.μ. , στον εκθεσιακό χώρο Σπηλιών Πάρκου Ακροπόλεως στην Λευκωσία, όπου θα φιλοξενήσει την διάλεξη με θέμα « Ο σεβασμός ως δικαίωμα και η βία ως απειλή». Η δημόσια διάλεξη πραγματοποιείται, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας αντίστασης ενάντια στη βία κατά των γυναικών, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 25 Νοεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια της διάλεξης, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τους εκλεκτούς ομιλητές μας  για τους παράγοντες εμφάνισης βίαιων συμπεριφορών μέσα στην οικογένεια, τις μορφές βίαιης συμπεριφοράς και τις συνέπειες τους στα θύματα, ενώ θα μπορέσουν επίσης να θέσουν τις δικές τους απόψεις και ερωτήματα...

Διαβάστε περισσότερα: Διάλεξη: «Ο σεβασμός ως δικαίωμα και η βία ως απειλή»

Συλλυπητήρια γραπτή δήλωση Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών Κύπρου

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
P1010405

 



ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Ως Εκπρόσωπος της Μαρωνιτικής κοινότητας στη Βουλή των Αντιπροσώπων επιθυμώ να εκφράσω τα βαθύτατα συλλυπητήρια της Μαρωνιτικής κοινότητας για το χαμό του Πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Γλαύκου Κληρίδη.

 

Ο αείμνηστος Πρόεδρος βρισκόταν πάντα στο πλευρό της Μαρωνιτικής κοινότητας η οποία, υπό την καθοδήγηση του, κατάφερε να θέσει γερές βάσεις για τη διατήρηση της πολιτισμικής της ταυτότητας στην προσφυγιά και τον εγκλωβισμό. Διορατικός, ανθρώπινος και πρωτοπόρος, με σεβασμό και ειλικρινή συναισθήματα αγάπης και ενδιαφέροντος προς όλες τις κοινότητες της πατρίδας μας, ο εκλιπόντας υπηρέτησε την πολιτική με ήθος και αξιοπρέπεια. Το όνομα του αφήνει ανεξίτηλη σφραγίδα στη σύγχρονη ιστορία της πατρίδας μας.

...

Διαβάστε περισσότερα: ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θεολογικό Κέντρο Άγιος Εφραίμ - Νοέμβριος 2013

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1



Συνέντευξη Γιώργου Λακκοτρύπη στο CNN

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Δέστε το video εδώ:

 

http://www.turnercommercialproductions.com/clients/videos/cnni_europe_2013-11-06_09_20_26.wmv

Κοινωνία Κάριτας Κύπρου

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
A3 FINAL POSTER RECTO

Αγαπητοί φίλοι, 

Η φιλανθρωπική οργάνωση Κοινωνία ΚΑΡΙΤΑΣ Κύπρου - Ενορία Παναγίας των Χαρίτων, μέσα στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης προς τους δυσπραγούντες συνανθρώπους μας, διοργανώνει με ομάδα εθελοντών 'ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΑΓΑΠΗΣ' για όλες τις ηλικίες. 

Το Πανηγύρι φιλοξενεί η Σχολή Τέρρα Σάντα (Λυκούργου 12, Ακρόπολη, Λευκωσία) το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013 μεταξύ των ωρών 10:00π.μ. και 4:00μ.μ. με πλούσιο και ποικίλο πρόγραμμα, άφθονο φαγητό, μουσική, διασκέδαση, παιγνίδια, δραστηριότητες, διαγωνισμούς και εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους.

 

...

Διαβάστε περισσότερα: Κοινωνία Κάριτας Κύπρου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Πρωτοβουλία 'One of Us'

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Η εκστρατεία για την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία 'OneofUs' έληξε την 1ην Νοεμβρίου 2013. Η Κύπρος πέτυχε και ξεπέρασε το στόχο των υπογραφών που είχε τεθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Απαιτούντο 4500 υπογραφές και έχουμε φτάσει στις 6821 δηλαδή σε ποσοστό 151,58%. Αυτό έγινε κατορθωτό με τις προσπάθειες πολλών εθελοντών και τη στήριξη από την Καθολική και την Ορθόδοξο Εκκλησία. Ο πίνακας που επισυνάπτεται εκδόθηκε από τα γραφεία της Επιτροπής για την Πρωτοβουλία 'One of Us' που εδρεύει στις Βρυξέλλες. Τα αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε και από την ιστοσελίδα http://www.oneofus.eu/ και στη διεύθυνση http://www.oneofus.eu/situation-per-country/

 

Δέστε τον πίνακα εδώ.

Ημερολόγιο Μαρωνίτικου Λειτουργικού έτους 2013-2014

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1

Κατεβάστε το ημερολόγιο εδώ.

Ευχές στον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο επ' ευκαιρία της συμπλήρωσης 50 χρόνων Ιερατικής Διακονίας.

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών Κύπρου κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ εμ μέρους της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας των Μαρωνιτών εκφράζει τις θερμότατες του ευχές στον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο επ' ευκαιρία της συμπλήρωσης 50 χρόνων Ιερατικής Διακονίας.

 

Εύχεται και προσεύχεται στον Πανάγαθο Θεό να του χαρίζει παντοτινή υγεία και να τον ενδυναμώνει για να συνεχίσει να επιτελεί με τον ίδιο ζήλο και αγάπη την ιερή του αποστολή στην υπηρεσία της κοινωνίας και όλου του κόσμου.

 

Λευκωσία, 30 Οκτωβρίου 2013

Γραμματεία Αρχιεπισκοπής Μαρωνιτών Κύπρου

Διαλέξεις γιά τη Ιστορία των Μαρωνιτών Κύπρου

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Ο Σύνδεσμος Μαρωνιτών Επιστημόνων Κύπρου διοργανώνει σειρά διαλέξεων γιά τη Ιστορία των Μαρωνιτών Κύπρου. 

Στις 7μ.μ,Πέμπτη,28 Νοεμβρίου,2013 στη «Καστελιώτισσα» παρά τη πύλη Πάφου θα δοθούν δύο διαλέξεις. 

1η διάλεξη από τη διακεκριμενη ερευνήτρια του Ινστιτούτου Μαρωνιτικής Έρευνας, που εδρεύει στο Λίβανο, Guita Hourani.Η καθηγήτρια Hourani ερεύνησε με ιστορικά ντοκουμέντα τη μακρόχρονη και μαρτυρική ιστορία των Μαρωνιτών Κύπρου από τον 8ον αιώνα μέχρι τις αρχές της Αγγλοκρατίας.Υπήρχαν περιόδοι πού οι Κύπριοι Μαρωνίτες ευημερούσαν και περίοδοι που καταδιώκονταν και μαρτυρούσαν. 

2η διάλεξη από τη Κύπρια Μαρωνίτισσα ερευνήτρια Μαρία Σκορδή,Master από Πανεπιστήμιο Σορβόννης-Παρίσι,Γαλλία- γιά τη...

Διαβάστε περισσότερα: Διαλέξεις γιά τη Ιστορία των Μαρωνιτών Κύπρου

Kormakitis Trust - Musical Vespers

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
promo poster Greek-page0001

promo poster English-page0001

Kormakitis Green Festival

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
green festival Invitation-gr

green festival program-gr

Πρόγραμμα Λειτουργιών και Τελετών του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών Κύπρου κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Πρόγραμμα Λειτουργιών και Τελετών του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών Κύπρου κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ

1 – 3  Νοεμβρίου 2013

 

Εορτή των Αγίων Πάντων

Παρασκευή 1η Νοεμβρίου 2013  8.30 π.μ

Καθεδρικός Ναός Παναγίας των Χαρίτων 

 

Ανάμνηση όλων των Νεκρών - Των Ψυχών   

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013   3.00 μ.μ.

 Κοιμητήριο Μαρωνιτών - Ανθούπολη  - Λευκωσία

 

Παραμονή της εορτής του Αγίου Γεωργίου του Σπόρου

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013   6.00μ.μ.

...

Διαβάστε περισσότερα: Πρόγραμμα Λειτουργιών και Τελετών του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών Κύπρου κ.κ. Ιωσήφ...

ΕΜΑ: ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΠΟΥΦΕ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Μαρωνιτών Ανθούπολης (Ε.Μ.Α.) ανακοινώνει ότι δέχεται προσφορές για την εκμετάλλευση του μπουφέ του Σωματείου από την 1η Δεκεμβρίου 2013 και για περίοδο δύο ετών.

Οι προσφορές θα πρέπει να καταθέτουν σε σφραγισμένο φάκελο και να παραδοθούν σε οποιοδήποτε μέλος του Δ.Σ. του σωματείου μέχρι την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013, ώρα 8μ.μ. που θα πραγματοποιηθεί το άνοιγμα των προσφορών και η αξιολόγηση τους από την Επιτροπή του Σωματείου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο δεν υποχρεούται να δεχθεί την πιο ψηλή ή οποιαδήποτε άλλη προσφορά. Η αξιολόγηση θα πραγματοποιηθεί με βάση την διαδικασία που ορίζεται στους όρους προσφοράς. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν τους...

Διαβάστε περισσότερα: ΕΜΑ: ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΠΟΥΦΕ

Των Ψυχών 2 Νοεμβρίου – Αγίου Γεωργίου του Σπόρου 3 Νοεμβρίου στον Κορμακίτη

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στον  Κορμακίτη το Σάββατο  2 Νοεμβρίου , ημέρα ανάμνησης των ψυχών ,ο εφημέριος του Κορμακίτη μαζί με τους πιστούς το πρωί μετά τη Θεία Λειτουργία( Η Θεία Λειτουργία θα τελεστεί ώρα 8:00 π.μ.) θα επισκεφθούν το παλιό κοιμητήριο  που βρίσκεται πίσω από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και θα προσευχηθούν για τους νεκρούς  που βρίσκονται  στο παλιό κοιμητήριο.  Το απόγευμα  της ίδιας μέρας και ώρα 3:00 μ.μ. ο εφημέριος του χωριού μαζί με τους πιστούς θα πάνε στο νέο κοιμητήριο του χωριού για να προσευχηθούν για τους νεκρούς που είναι θαμμένοι στο νέο κοιμητήριο του Χωριού.

Η Επιτροπή ανακοινώνει ότι για...

Διαβάστε περισσότερα: Των Ψυχών 2 Νοεμβρίου – Αγίου Γεωργίου του Σπόρου  3 Νοεμβρίου στον Κορμακίτη

ΕΜΑ: ΕΝΑΡΞΗ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Ένωσης Μαρωνιτών Ανθούπολης με ιδιαίτερη χαρά ενημερώνει όλα τα μέλη και φίλους του Σωματείου για τη σύσταση νέου Χορευτικού Ομίλου Ε.Μ.Α.

Οι διδασκαλίες χορού αναμένεται να αρχίσουν αρχές του Νοέμβρη σε συνεργασία με τον κ. Ηλία Ηλία. Να σημειωθεί ότι οι διδασκαλίες θα παραδίνονται κατά την διάρκεια των Σαββατοκύριακων και θα προσφέρονται δωρεάν σε όλα τα μέλη του Σωματείου και τις οικογένειες τους (παιδιά άνω των 5 έτων).

Καλούμε όλα τα μέλη του Σωματείου μικρούς και μεγάλους να ενταχθούν στον όμιλο. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνήσουν με ένα από τα ακόλουθα άτομα τους Δ.Σ.:

Πέτρος Κατσιολούδης...

Διαβάστε περισσότερα: ΕΜΑ: ΕΝΑΡΞΗ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

Program on TV: Telelumiere- Interview with H.E. Archb Soueif

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1

Τηλεοπτικός ΣταθμόςTelelumiere - Απ' ευθείας μετάδοση -

Συνέντευξη με τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Ιωσήφ Σουέηφ

" Η πρόκληση της πίστης στην Μαρωνιτική Εκκλησία της Κύπρου"

 Δευτέρα  21.10.2013     8.30 μ.μ.

 

 

 

Telelumiere - Direct Transmission-

 Interviewing  His Excellency Archbishop  Youssef Soueif

 on "The Challenges of faith in the Maronite Church of Cyprus" 

 Monday 21.10.2013 8.30 p.m

 

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1

Αρχίζει το Σάββατο 5 Οκτωβρίου η μετάδοση της πρώτης μηνιαίας τηλεοπτικής εκπομπής ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ για τους Μαρωνίτες της Κύπρου και όχι μόνο.

Μέσα από την εκπομπή θα προβάλλονται η ιστορία, οι τέχνες, τα γράμματα, η γλώσσα, ο αθλητισμός, η κοινωνική ζωή και άλλοι τομείς των Μαρωνιτών της Κύπρου, προσφύγων, εγκλωβισμένων και μη, μα και αυτών της διασποράς.

Η πρώτη εκπομπή θα μεταδοθεί από το ΡΙΚ 2 στις 4.15μμ και ταυτόχρονα δορυφορικά.

Εκτός από το χαιρετισμό του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου των Μαρωνιτών κ. Αντώνη Χατζηρούσου , η πρώτη εκπομπή παρουσιάζει το χωριό Κορμακίτης, τα εγκαίνια της πλατείας του Αγίου Γεωργίου, την Στέγη Ευγηρίας Άγιος Αντώνιος και...

Διαβάστε περισσότερα: ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ 

New President and Committee of the Overseas Cypriot Maronites Association

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Message from Maria Kokkinou - Boege

 

Dear Friends

 

On behalf of the Overseas Cypriot Maronites Association, am happy to inform you that during our recent AGM, we have unanimously approved the appointment of Christopher (Fofis) Tzouvanni as the new Chairman of our Association for the years 2013-2015 and the Members of the Executive Committee as below.

Christopher Tzouvanni - Chairman

John Frangoudis -Vice-Chairman

Joseph Fellas- Treasurer

Solomon Tzouvanni- Secretary

Ninos Koumettou, John Fellas -Public Relations

Members: John Yiousellis

                  Paul Tannousis

                  Michael Tannousis

&nbsp...

Διαβάστε περισσότερα: New President and Committee of the Overseas Cypriot Maronites Association

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Γραφείο Εκπροσώπου Μαρωνιτών

Ανακοίνωση

Το Γραφείο Εκπροσώπου Μαρωνιτών ανακοινώνει ότι την Κυριακή, 6 Οκτωβρίου 2013, και ώρα 10.00 π.μ.  θα τελεσθεί  το ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων Μαρωνιτών κατά τα τραγικά γεγονότα του 1974 και δέηση για τον αγνοούμενο Ρογήρο Κουμέττου, στον ιερό ναό Αγίου Μάρωνα Μαρωνιτών στην Ανθούπολη. Θα ακολουθήσει τελετή  κατάθεσης στεφάνων στο μνημείο πεσόντων στο προαύλιο της εκκλησίας  στις 11.00 π.μ.

Πεσόντες:                                                                             &nbsp...

Διαβάστε περισσότερα: ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ

ΕΜΑ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Ένωσης Μαρωνιτών Ανθούπολης καλεί όλα τα Μέλη του Σωματείου σε Καταστατική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στο οίκημα του Σωματείου την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 7 μ.μ..

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις πρόνοιες του καταστατικού κανένα Μέλος δεν δικαιούται να παρευρίσκεται στην Συνέλευση, εάνδεν έχει πλήρως εξοφλημένες τις συνδρομές τους προς το Σωματείο, συμπεριλαμβανομένου και του 2013.

Με εκτίμηση

Εκ του Δ.Σ. Ένωσης Μαρωνιτών Ανθούπολης

Η Σύνοδος της Μαρωνιτικής Εκκλησίας τελεί την Θεία Ευχαριστία μαζί με τον Επίσκοπο Ρώμης Πάπα Φραγκίσκο

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
synodrome2

Την Τετάρτη 25.9.2013 στις 7 π.μ. η Σύνοδος της Μαρωνιτικής Εκκλησίας, ο Μακαριότατος Πατριάρχης Αντιόχειας και Πάσης Ανατολής MarBecharaBoutrosAL-Rai και τα μέλη της Συνόδου, μαζεύτηκαν στο παρεκκλήσι DomusSanctaeMartae, για να τελέσουν την Θεία Ευχαριστία με τον Επίσκοπο Ρώμης Πάπα Φραγκίσκο και τον εκλαμπρότατο Καρδινάλιο LeonardoSandri, υπεύθυνο της Συνόδου για τις Ανατολικές Εκκλησίες.

 

Στην ομιλία του πάνω στα αναγνώσματα της Θείας Λειτουργίας (Έζρα 9:5-9; Λουκάς 9:1-6), ο Πάπας ανάφερε ότι ειδικά, το απόσπασμα από το βιβλίο του Έζρα του θύμισε τους Μαρωνίτες Επισκόπους και συνέχισε:

...

Διαβάστε περισσότερα: Η Σύνοδος της Μαρωνιτικής Εκκλησίας τελεί την Θεία Ευχαριστία μαζί με τον Επίσκοπο Ρώμης Πάπα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΜΑ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Μετά λύπης παρατηρούμε ότι τις τελευταίες ημέρες έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία  για ένσταση από το Σωματείο μας για το κύρος του πρόσφατου μεταξύ μας αγώνα με τον Κέδρο Αγίας Μαρίνας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της  Ένωσης Μαρωνιτών Ανθούπολης διαψεύδει κατηγορηματικά την φημολογία αυτή και ενημερώνει όλα τα Μέλη και φίλους του Σωματείου πως ουδέποτε έχουμε προβεί σε οποιαδήποτε ένσταση ενάντια στο Σωματείο του Κέδρου, τόσο όσο αφορά τον πρόσφατο μεταξύ μας αγώνα αλλά και για οποιοδήποτε άλλο θέμα!

Η φημολογία αυτή πιστεύουμε ότι αναπτύσσεται κακόβουλα από επιτήδειους που έχουν σαν μοναδικό στόχο την υπόσκαψη του Σωματείου μας αλλά και την αλλοίωση της καλής σχέσης που εμείς διατηρούμε με το...

Διαβάστε περισσότερα: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΜΑ

ΕΙΔΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ - Σ.Τ. ΑΜΚΚΑ ΛΤΔ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

ΕΙΔΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ

 

Καλούνται όλα τα μέλη του Σ.Τ. ΑΜΚΚΑ ΛΤΔ σε ειδική Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 25/09/2013 και ώρα 18:00 μ.μ. η οποία θα πραγματοποιηθεί στο οίκημα  του Σωματείου «Κορμακίτης» στην Πύλη Πάφου.

Το θέμα της ειδικής Γενικής Συνέλευσης είναι η Συγχώνευση του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου ΑΜΚΚΑ ΛΤΔ με το Συνεργατικό Ταμιευτήριο Λευκωσίας και λήψη σχετικής απόφασης.  Επίσης εξουσιοδότηση του Γραμματέα, του Προέδρου και των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου να υπογράψουν προς το σκοπό αυτό τη σχετική έγγραφη συμφωνία.

Λόγω της σοβαρότητας του θέματος που θα απασχολήσει τη Συνέλευση η παρουσία όλων των μελών κρίνεται απαραίτητη.

...

Διαβάστε περισσότερα: ΕΙΔΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ - Σ.Τ. ΑΜΚΚΑ ΛΤΔ 

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ - Μόνικας Ι. Σάρρου

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
1233991 10151896743119433 1614589204 n

Την Κυριακή 29/9/2013 και ώρα 8.30 πμ στον Ιερό Ναό Αγίου Μάρωνα στην Ανθούπολη τελείται το 40ήμερο μνημόσυνο της αγαπημένης μας μητέρας, κόρης και αδελφής, Μόνικας Ι. Σάρρου και καλούνται όπως όσοι τιμούν την μνήμη της να παραστούν. Με το πέρας της λειτουργίας θα προσφερθεί καφές στην μνήμη της στην οικία των γονέων της. Τα παιδιά Οι γονείς Τα αδέλφια

 

ΕΜΑ: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΡΙΟΥ ΚΑΡΟΓΙΑΝ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΚΚΟΤΡΥΠΗ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Το Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) του Σωματείου Ένωσης Μαρωνιτών Ανθούπολης με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνει ότι στις 25 Σεπτεμβρίου 2013, ημέρα Τετάρτη και ώρα 8:00 μ.μ. έχει προγραμματιστεί επίσκεψη του έντιμου Προέδρου του ΔΗ.ΚΟ. κύριου Μάριου Κάρογιαν και του έντιμου Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, κύριου Γιώργου Λακκοτρύπη, στο οίκημα του Σωματείου στην Ανθούπολη.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης, θα απονεμηθεί από το Δ.Σ. τιμητική πλακέτα στον έντιμο κ. Λακκοτρύπη για το επίτευγμα της υπουργοποίησης του αλλά και στον έντιμο κ. Κάρογιαν για την συμβολή του σε αυτό το επίτευγμα.

Καλούμε λοιπόν όλα τα Μέλη και φίλους του Σωματείου να δώσουν βροντερά...

Διαβάστε περισσότερα: ΕΜΑ: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΡΙΟΥ ΚΑΡΟΓΙΑΝ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΚΚΟΤΡΥΠΗ

Θέμα: Σχέδια Υπηρεσίας (Schemes of Service) στην Κρατική Υπηρεσία - Του Βραχίμη Χατζηχάννα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 11



Τεράστια επιτυχία είχε η καθιερωμένη πια εκδήλωση ποδηλασίας για τον εορτασμό του Τιμίου Σταυρού Καρπάσιας

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0



CRS Επίσκεψη στην Κάριτας Κύπρου - Ενδυνάμωση της Αλληλεγγύης

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπισκόπος Μαρωνιτών Κύπρου κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ, Πρόεδρος της Κάριτας Κύπρου και μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Διεθνούς Κάριτας μαζί με το συμβούλιο της Κάριτας Κύπρου, απεύθυναν πρόσκληση στον Εκλαμπρότατο Καρδινάλιο   TheodoreE. McCarrick, πρώην Αρχιεπίσκοπο της Ουάσιγκτων και Σύμβουλο CSIS (CaritasSistemoInformativoSociale), καθώς και στους SeanL. Callahan (Ανώτερο αξιωματούχο των υπηρεσιών ανακούφισης της Καθολικής Εκκλησίας) και KevinHartigan (Περιφερειακό Διευθυντή...

Διαβάστε περισσότερα: CRS    Επίσκεψη στην Κάριτας Κύπρου -  Ενδυνάμωση της Αλληλεγγύης

ΕΜΑ: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΡΙΟΥ ΚΑΡΟΓΙΑΝ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΚΚΟΤΡΥΠΗ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Το Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) του Σωματείου Ένωσης Μαρωνιτών Ανθούπολης με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνει ότι στις 25 Σεπτεμβρίου 2013, ημέρα Τετάρτη και ώρα 8:00 μ.μ. έχει προγραμματιστεί επίσκεψη του έντιμου Προέδρου του ΔΗ.ΚΟ. κύριου Μάριου Κάρογιαν και του έντιμου Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, κύριου Γιώργου Λακκοτρύπη, στο οίκημα του Σωματείου στην Ανθούπολη.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης, θα απονεμηθεί από το Δ.Σ. τιμητική πλακέτα στον έντιμο κ. Λακκοτρύπη για το επίτευγμα της υπουργοποίησης του αλλά και στον έντιμο κ. Κάρογιαν για την συμβολή του σε αυτό το επίτευγμα.

Καλούμε λοιπόν όλα τα Μέλη και φίλους του Σωματείου να δώσουν βροντερά τον παρόν τους για να τιμήσουμε όλοι...

Διαβάστε περισσότερα: ΕΜΑ: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΡΙΟΥ ΚΑΡΟΓΙΑΝ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΚΚΟΤΡΥΠΗ

ΟΜΟΡΦΟ ΜΙΚΡΟ ΧΩΡΙΟ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Πάνω σ’ένα ύψωμα βρίσκεται ένα χωριό
βρίσκεται ένα χωριό που΄χω μέσα στη καρδιά.
Χρόνια το περπάτησα και πολύ το λάτρεψα
τώρα όμως βρίσκεται σε ξένα χέρια πια

Ρεφρέν: Όμορφο μικρό χωριό
Καρπάσσια μου σε αγαπώ
Καρπάσσια μου σε αγαπώ
Να’ξέρες πόσο πονώ

Είς τα στενά δεν περπατούν κοπέλια πιο με κοπελιές
μα ούτε χτίζουνε φωλιές τα πουλάκια στις αυλές.
Ζουμπούλια, κρίνα και μπαξές δεν ανθίζουν τις αυγές
Μα ούτε ξαναμύρισε γιασεμί και κατιφές

Σαν ξωκλήσι έρημο το δικό μου το χωριό
και βουβό πια έμεινε το καμπαναριό
και στον τίμιο σταυρό θα φωνάξω θα το πω
χωρίς εσένα δεν μπορώ Καρπάσσια μου σε αγαπώ.


Στιχοι μουσικη Τωνης Σολωμου

Εκδήλωση Ποδηλασίας Τιμίου Σταυρού

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
75131 4336667386476 1559302332 n1

Εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής της 2η Εκδήλωσης Ποδηλασίας Τιμίου Σταυρού ενημερώνουμε ότι η Ποδηλασία θα ξεκινήσει στις 16:30 το Σάββατο το απόγευμα από τον περίβολο της εκκλησίας Αγίου Γεωργίου στο Κορμακίτη. Όλοι οι ποδηλάτες καλούνται να βρίσκονται στον περίβολο της εκκλησίας , στις 16:00 για να εκκινήσουμε στην ώρα μας.

 Με το πέρας της εκδήλωσης που θα ολοκληρωθεί
στην Καρπάσια θα πραγματοποιηθεί κλήρωση για δύο ποδήλατα και για ένα δωροκουπόνι αξίας 100 ευρώ. 

Πέτρος Π.Κατσιολούδης (Εκ της  Συντονιστικής Επιτροπής)

 

304389 4336693867138 1302793594 n

527611 4336681986841 2123166555 n2

Έναρξη Νέας Προσκοπικής Χρονιάς 2013-2014

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
proskopio 2013-1

Το Επιτελείο και ο Σύνδεσμος Γονέων του 99ου Συστήματος Προσκόπων Μαρωνιτών ενημερώνουν για την έναρξη της νέας Προσκοπικής χρονιάς του Συστήματος μας το Σάββατο 14/9/2013. Οι εγγραφές θα συνεχίζονται μέχρι και τις 28/9/2013.

Απο τις 15:00 μέχρι και τις 17:00, οι βαθμοφόροι της Αγέλης, της Ομάδας αλλά και της Κοινότητας θα σας περιμένουν για να ενημερωθείτε για την νέα χρονιά που μας έρχετε να μάθετε τι είναι Προσκοπισμός και φυσικά τι έχετε να κερδίσετε από τον Προσκοπισμό!

Δικαίωμα εγγραφής έχουν όλοι ανεξαιρέτως ηλικίας! Από παιδιά από 6 χρονών και πάνω δηλαδή παιδιά που φοιτούν τουλάχιστον στην 1η Δημοτικού, μέχρι και ενήλικες!!

Η...

Διαβάστε περισσότερα: Έναρξη Νέας Προσκοπικής Χρονιάς 2013-2014

Εκδήλωση Εορτασμού Τιμίου Σταυρού Καρπάσιας

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1



ΕΜΑ: ΣΤΗΡΙΞΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Ένωσης Μαρωνιτών Ανθούπολης στηρίζει έμπρακτα την ξεχωριστή εκδήλωση ποδηλασίας στα κατεχόμενα χωριά μας επί ευκαιρίας της Εορτής του Τιμίου Σταυρού Καρπάσιας η οποία έχει πλέον καταστεί επιτυχημένος θεσμός και που είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013.

Συγχαίρουμε τους διοργανωτές για την πρωτότυπη πρωτοβουλία τους και καλούμε όλα τα μέλη και φίλους του Σωματείου να αγκαλιάσουν την προσπάθεια αυτή και να στηρίξουν την εκδήλωση που έχει σαν απώτερο σκοπό την διατήρηση της φλόγας αναμμένης για την μόνιμη επιστροφή στα κατεχόμενα χωριά μας.

Με εκτίμηση 

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου Σωματείου Ε.Μ.Α

Saint Mama Feast ; the Prayer Eve on 1 September

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Πανιερώτατοι,

Αγαπητά εν Χριστώ Αδέλφια,

Πανιερώτατε, Αδελφέ μας εν Χριστώ, Μητροπολίιτη Μόρφου Νεόφυτε,

Με βαθύ πνεύμα αδελφοσύνης εν Ιησού Χριστώ, συμμετέχω απόψε μαζί σας και με τους πιστούς της Μαρωνιτικής Εκκλησίας, στον Αρχιερατικό Εσπερινό με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Μάμα,  Πολιούχου Άγιου και προστάτη  της κωμόπολης της Μόρφου.

Η προσευχή μας ανυψώνεται στο Κύριο με τρόπο ιδιαίτερο για την ειρήνη, στοχαζόμενοι τα λόγια του Ιησού:  «Μακάριοι όσοι φέρνουν την ειρήνη στους ανθρώπους,  Μακάριοι οι ειρηνοποιοί,   γιατί αυτοί θα ονομαστούν παιδιά του Θεού» (Μτ 5,9)

Η ειρήνη είναι το μεγαλύτερο δώρο που ο Θεός προσφέρει στον άνθρωπο, στην...

Διαβάστε περισσότερα: Saint Mama Feast ; the Prayer Eve on 1 September

Prayer for Peace 7 September 2013 / Προσευχή για την Ειρήνη 7 Σεπτεμβρίου 2013

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Αγαπητά εν Χριστώ Αδέλφια,

Μέσα στο πνεύμα της έκκλησης που ο Πάπας Φραγκίσκος απεύθυνε σε ολόκληρο τον κόσμο για την ειρήνη στην Συρία, και την ανακήρυξη της   7ης Σεπτεμβρίου 2013 παραμονή της γεννήσεως της Θεοτόκου, Βασίλισσας της Ειρήνης, σαν ημέρα νηστείας και προσευχής,     θα ήθελα να καλέσω όλους τους πιστούς όπως ζήσουν την ημέρα αυτή με τρόπο βαθύ και πνευματικό, με νηστεία και προσευχή, διαλογιζόμενοι τα λόγια του Ιησού που μας λέει ότι :  «  Αυτό το δαιμονικό γένος δεν βγαίνει παρά μόνο με προσευχή και νηστεία».   Μτ 17,21

Πράγματι προσευχόμαστε  ώστε  η ειρήνη «να αυξηθεί και να αγγίξει κάθε...

Διαβάστε περισσότερα: Prayer for Peace 7 September 2013 / Προσευχή για την Ειρήνη 7 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΙΔΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του Σ.Τ. ΑΜΚΚΑ ΛΤΔ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Καλούνται όλα τα μέλη του Σ.Τ. ΑΜΚΚΑ ΛΤΔ σε ειδική Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 11/09/2013 και ώρα 18:00 μ.μ. η οποία θα πραγματοποιηθεί στο οίκημα  του Σωματείου «Κορμακίτης» στην Πύλη Πάφου.

Το θέμα της ειδικής Γενικής Συνέλευσης είναι η Συγχώνευση του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου ΑΜΚΚΑ ΛΤΔ με το Συνεργατικό Ταμιευτήριο Λευκωσίας και λήψη σχετικής απόφασης.  Επίσης εξουσιοδότηση του Γραμματέα, του Προέδρου και των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου να υπογράψουν προς το σκοπό αυτό τη σχετική έγγραφη συμφωνία.

Λόγω της σοβαρότητας του θέματος που θα απασχολήσει τη Συνέλευση η παρουσία όλων των μελών κρίνεται απαραίτητη.

...

Διαβάστε περισσότερα: ΕΙΔΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του Σ.Τ. ΑΜΚΚΑ ΛΤΔ 

Caritas Cyprus - ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Η φιλανθρωπική οργάνωση Κοινωνία ΚΑΡΙΤΑΣ Κύπρου  - Ενορίας Παναγίας Των Χαρίτων, μέσα στα πλαίσια του πνεύματος προσφοράς και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο μας, απευθύνει έκκληση προς όλο τον φιλάνθρωπο κόσμο για συλλογή τροφίμων για προσφορά σε άπορες οικογένειες και συνανθρώπους μας οι οποίοι έχουν πραγματική ανάγκη.

Ήδη από τις αρχές του έτους η οργάνωση μας μέσα από άοκνες προσπάθειες συλλέγει σε συνεχή βάση όλα τα είδη τροφίμων τα οποία διανέμονται σε μηνιαία βάση σε πέραν των 25 οικογενειών συμπολιτών μας οι οποίες έχουν πραγματική ανάγκη.  

Λόγω όμως της ραγδαίας επιδείνωσης της οικονομίας μας και της συνεχούς αύξησης του αριθμού των συμπολιτών...

Διαβάστε περισσότερα: Caritas Cyprus - ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Μήνυμα από Μαρία Στεφανή

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Παρακαλώ αναφερθείτε στην ιστοσελίδα oneofus.eu . Αν συμφωνείτε να μου δώσετε το όνομά σας και την ταυτότητά σας στην ηλ. διεύθυνση  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  θα ψηφίσω ηλεκτρονικά εκ μέρους σας για την Κύπρο για να σταματήσει η χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για επιστημονικές έρευνες σκοτώνοντας αγέννητα μωρά.

Ευχαριστώ για την ανταπόκριση.

Μαρία Στεφανή

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΣΩΜΑΤΟΥ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Η Εκκλησιαστική Επιτροπή Ασωμάτου επιθυμεί να ενημερώσει όλους τους συγχωριανούς μας αλλά και όλους τους Μαρωνίτες ότι με την ευκαιρία της εορτής του Αρχαγγέλου Μιχαήλ έχουν προγραμματιστεί οι ακόλουθοι εκκλησιασμοί στον Ασώματο:

·         Πέμπτη 5/9/2013 και ώρα 6:30  μ.μ. Εσπερινός  χοροστατούντος  του Αρχιεπισκόπου μας.

·         Παρασκευή 6/9/2013 και ώρα 9:30 π.μ.Λειτουργία χοροστατούντος  του Αρχιεπισκόπου μας.

Επίσης θέλουμε να καλέσουμε όλους τους συγχωριανούς μας όπως στηρίξουν τις εκδηλώσεις που προγραμματίζει η Ε.Ν.Ασωμάτου προς τιμή του προστάτη του χωριού μας, το ΔΣ του οποίου...

Διαβάστε περισσότερα: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΣΩΜΑΤΟΥ

Ανακοίνωση ΕΜΑ Ανθούπολης

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ema proponites

Η επίσημη ανακοίνωση της ομάδας έχει ως εξής:»

Το Σωματείο Ένωσης Μαρωνιτών Ανθούπολης  βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι ήρθε σε συμφωνία με τον Γιάννο Πετρίδη και Γιάννο Παυλίδη για να αναλάβουν αφιλοκερδώς χρέη προπονητή  στην ομάδα του Σωματείου μας.. Τους ευχόμαστε, ολόψυχα, καλή τύχη και να μεταδώσουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους στα  παιδιά που θα απαρτίζουν την ομάδα μας. Η διοίκηση του συλλόγου θα βρίσκεται κοντά σε κάθε προσπάθεια που γίνεται στην ομάδα, καθώς το άθλημα αποτελεί τη βιτρίνα της ομάδας και του Σωματείου μας.»

...

Διαβάστε περισσότερα: Ανακοίνωση ΕΜΑ Ανθούπολης

Εορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου 15.8.2013/ Assumption of the Virgin Mary15.8.2013

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
theotokos koimisis

Παραμονή της  Εορτής της Κοίμησης της Θεοτόκου

 

Της Αναλήψεως της Παναγίας στους Ουρανούς

 

Εκκλησία Αγίου Γεωργίου -  Κορμακίτης

 

Θεία Λειτουργία  χωροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών Κύπρου κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ

 

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013    Ώρα 6.00 μ.μ.

 

Θα ακολουθήσει λιτανεία με την εικόνα της Παναγίας μέχρι το εκκλησάκι.

 

------------

 

Εορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου

Της Αναλήψεως της Παναγίας στους Ουρανούς

 

...

Διαβάστε περισσότερα: Εορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου 15.8.2013/ Assumption of the Virgin Mary15.8.2013

‘‘ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΣΚΥΛΛΟΥΡΑΣ’’

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 5
PICT1673

‘‘ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΣΚΥΛΛΟΥΡΑΣ’’

 «ΚΑΤΑΣΥΓΚΙΝΗΘΗΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ»

Με πολύ δύναμη ψυχής και πόνο στην καρδιά θα προσπαθήσω να καταθέσω τις δικές μου προσωπικές και πρωτόγνωρες εμπειρίες που έζησα  μετά από 39 χρόνια στην κατεχομένη γενέτειρα μου και χώμα που γεννήθηκα, Αγία Μαρίνα.

Ασχέτως ότι πολύ λίγα σπίτια απέμειναν στην κατεχόμενη γενέτειρα μου Αγιά Μαρίνα, «πατώντας την», έσφιξα την καρδιά μου, και για πρώτη φορά από την τουρκική κατοχή της πατρώας μας γης, ένιωσα κατά τριάντα εννέα χρόνια...

Διαβάστε περισσότερα: ‘‘ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΣΚΥΛΛΟΥΡΑΣ’’

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΜΑΚΙΤΗ ΜΑΣ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
kataskinwsi kormakitis 2013

Ma kaθe san ta pitmút, pitmút u eχte neχα tel tinye

because with each language that dies,dies  a picture of humanity

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΜΑΚΙΤΗ ΜΑΣ

19 Αυγούστου - 23 Αυγούστου 2013

 

 

Το γραφείο του Εκπροσώπου σε συνεργασία με το σωματείο XκifiSanna διοργανώνει τον Αύγουστο καλοκαιρινή κατασκήνωση εντατικής εκμάθησης της ΚΜΑ στον Κορμακίτη στην οποία μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά που έχουν συμπληρώσει την 3η τάξη δημοτικού και νέοι μέχρι 20 ετών.

 

...

Διαβάστε περισσότερα: ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΜΑΚΙΤΗ ΜΑΣ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΨΗΦΙΔΩΤΟΥ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
partnership future

Ο ενθουσιασμός με τον οποίο έχει αγκαλιαστεί το KormakitisGreenFestivalκαι ο ρυθμός με τον οποίο συνεχίζονται οι προετοιμασίες με τη συμμετοχή και συνεργασία μεγάλου αριθμού μελών της κοινότητας μας είναι αξιοσημείωτος και σας ευχαριστούμε θερμά γι’ αυτό.

Επιθυμούμε να ανακοινώσουμε ότι, για πρακτικούς λόγους, ο αριθμός συμμετεχόντων για το εργαστήρι ψηφιδωτού που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Αυγούστου 2013 στο Κοινοτικό/Πολιτιστικό Κέντρο Κορμακίτη, είναι περιορισμένος στα 20 άτομα. Παρακαλούμε θερμά όπως οι ενδιαφερόμενοι αποταθούν στην κα. Ιωσηφίνα Σκορδή (τηλ. 99940930) ή μέσω εμαιλ στο

Διαβάστε περισσότερα: ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΨΗΦΙΔΩΤΟΥ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Μνημόσυνο Νίνας Χατζηρούσου

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
nina xatzir

Τελούμε την Τρίτη 30 Ιουλίου 2013 και ώρα 06:30 μμ στον καθεδρικό Ναό της Παναγίας των Χαρίτων (Μαρωνιτών) παρά την Πύλη Πάφου στη Λευκωσία, το τρίτο ετήσιο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής της πολυαγαπημένης μας συζύγου, μητέρας και αδερφής Νίνας  Χατζηρούσου.

Καλούμε όσους τιμούν την μνήμη της αείμνηστης Νίνας, να παραστούν και να προσευχηθούν μαζί μας όπως ο Πανάγαθος της χαρίσει αιώνια ανάπαυση.

Από τον σύζυγο, τα τέκνα, τα αδέλφια και λοιπούς συγγενείς.

Διευκρινιστική Ανακοίνωση της Ιεράς Μονής Προφήτη Ηλία Μαρωνιτών

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
1

ΔιευκρινιστικήΑνακοίνωση
τηςΙεράςΜονήςΠροφήτηΗλία Μαρωνιτών
ΣχετικάμετηνΕπικείμενηΕτήσιαΕορτή
στο Ιστορικό Μαρωνίτικο Μοναστήρι
την Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Ο Οσιότατος Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Προφήτη Ηλία, Πατήρ Ιωσήφ Λακκοτρύπης Μιχαηλίδης, και σχετικά με το πιο πάνω θέμα, διευκρινίζει τα ακόλουθα:
1.
Όλες οι προετοιμασίες και εργασίες για την ομαλή διεξαγωγή του ετήσιου προσκυνήματος στο ιστορικό μας Μοναστήρι έχουν αρχίσει την Πέμπτη 18/07/2013 και συνεχίζονται.
2....

Διαβάστε περισσότερα: Διευκρινιστική Ανακοίνωση  της Ιεράς Μονής Προφήτη Ηλία Μαρωνιτών

Kormakitis Green Festival - Έκθεση ζωγραφικής

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
invitation



 

ENA ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
agia marina-1972

Μην χάσετε αυτή την Τετάρτη και ανήμερα της μεγάλης εορτής της Μεγαλόχαρης Αγίας Μαρίνας και προστάτριας του ομωνύμου Μαρωνίτικου χωριού της Κύπρου Αγίας Μαρίνας, το ξεχωριστό αφιέρωμα από το κρατικό ραδιόφωνο της Κύπρου( ΡΙΚ 97,2).   Μια νοερά ξεχωριστή περιδιάβαση στο αδικημένο χωριό του πολιτισμού και της τέχνης θα έχετε την ευκαιρία να ακούσετε κατά την διάρκεια του ευλογημένου και ιστορικού-νυχτερινού ταξιδιού σας, προς την Αγιά Μαρίνα.  Το ιστορικό αφιέρωμα θα ακουστεί από το βραβευμένο πρόγραμμα (από την ραδιοτηλεόραση) του ΡΙΚ ΄΄μουσικές αναζητήσεις’’ στις 4 00 το απόγευμα της Τετάρτης 17/07/2013.   Ένα αφιέρωμα στους προγόνους μας και στους ανθρώπους που μας έφεραν σε αυτή τη ζωή.   Ένα αφιέρωμα...

Διαβάστε περισσότερα: ENA ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΣΑΣ...

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (Σκυλλούρας)

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

 

Η εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίας Μαρίνας  ανακοινώνει ότι την Τετάρτη 17.07.2013, θα τελεστεί η θεια λειτουργία στο αγαπημένο μας χωριό χοροστατούντος  του Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών Κύπρου κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ.

Tο προσκύνημα αυτό θα συνοδεύεται από τη μεταφορά της Εικόνας της Αγία Μαρίνας με την επιστροφή της στην Εκκλησία, μετά από 39 χρόνια.

Για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια η Θεια λειτουργιά θα γίνει απόγευμα η ώρα 5:30 και καλούμε όλους τους συγχωριανούς μας όπως παραστούν ευλαβικά για να προσευχηθούμε όλοι μαζί στην προστάτρια μας προσδοκώντας σε μόνιμη, νόμιμη και παντοτινή εγκατάσταση στους ιερούς τόπους μας.

 

 

Εκ της Εκκλησιαστικής Επιτροπής

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΚΤΟΠΙΣΘΕΝΤΩΝ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (Σκυλλούρας) "Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ"

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΣΗ

 

 

Με την ευκαιρία της εορτής της Αγίας Μαρίνας, ο Σύνδεσμος Εκτοπισθέντων Αγίας Μαρίνας (Σκυλλούρας) «Η Επιστροφή», καλεί όλα τα μελή της και γενικά όλους τους Μαρινιώτες και Μαρωνίτες όπως παραστούν στη Θεία Λειτουργία που θα γίνει σήμερα  το απόγευμα στις 7.00 μ.μ  στην Εκκλησία της Αγίας Μαρίνας στον Κοτσιάτη.

 

Με την ελπίδα για επιστροφή, αύριο Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013, ημέρα της εορτής, μετά από σχετική άδεια θα τελεσθεί η Θεία Λειτουργία στην Εκκλησία της Αγίας Μαρίνας στο χωριό μας, όπου για πρώτη φορά θα γίνει η μεταφορά της αυθεντικής εικόνας της Αγίας Μαρίνας, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών Κύπρου κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ στις 5.30...

Διαβάστε περισσότερα: ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΚΤΟΠΙΣΘΕΝΤΩΝ  ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (Σκυλλούρας) "Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ"

ΜΙΑ ΠΕΡΙΔΙΑΒΑΣΗ ΝΟΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΠΟΙΗΤΙΚΟ ΛΟΓΟ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 2
agias marina 1970

Πεντέξι μέρες πριν τζι’οι μαρινιώτες  επεριμένασιν ούλοι μ’αγωνία

να γιορτάσουσιν την Αγιά Μαρίνα τους τζιέ να της κάμουν λατανία

 

τζιέ οι γεναίτζιες του χωρκού θρουμπιά μαζζιά μαζεύκουν

προσάπσιμο στους φούρνους τους αλλά τζιέ για να μαγειρεύκουν

 

τζιέ ο Πισσιάρας μας που το τιπόζιτο φωνάζει κοπέλες ήρτε το νερό

Μηλού, Μαρή,  Πίσσενα,  Χαννούτα  βουρούσιν να γεμώσουν δροσερό

 

ο Νοχής τζιέ ο Πισσιάρας αφού είναι οι τουρκόπουλλοι του χωρκού

πιάνουν κάμποσες γεναίτζιες τζιέ ασπρίζουσιν  τους τοίχους κατά παντού

 

...

Διαβάστε περισσότερα: ΜΙΑ ΠΕΡΙΔΙΑΒΑΣΗ ΝΟΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΠΟΙΗΤΙΚΟ ΛΟΓΟ

Ανακοίνωση Εκκλησιαστικής Επιτροπής Αγιας Μαρίνας Μαρωνιτών - Κοτσιάτη

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0



Kormakitis Green Festval - Έκθεση φωτογραφίας

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
Invitation gr

Η ΚΑΙΤΗ ΚΛΗΡΙΔΟΥ ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ ΣΤΟ ΕΜΑ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
kaiti 589x600

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Ένωση Μαρωνιτών Ανθούπολης σας προσκαλεί στην παρουσίαση που θα διεξαχθεί στο οίκημα του σωματείου την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013 και ώρα 7:00 μ.μ. με εισηγήτρια την κυρία Καίτη Κληρίδου, Επιτρόπου για ανθρωπιστικά θέματα.

Επι ευκαιρίας της εκδήλωσης θα υπάρχει πλούσιο μενού με οφτό κλέφτικο και άλλους μεζέδες σε προσιτές τιμές.

Να σημειώσουμε επίσης ότι θα προηγηθεί Θεία Λειτουργία  στις 6μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Μάρωνα στην Ανθούπολη, εις μνήμη του Ηλία Αγαπίου (Στούκα). Το μνημόσυνο προσφέρεται από το Δ.Σ. του Σωματείου το οποίο καλέι όλους όσουν τιμούν την μνήμη του αείμνηστου Ηλία Αγαπίου να παραστούν.

Με εκτίμηση

Εκ του Δ.Σ. Σωματείου Ε.Μ.Α

KORMAKITIS GREEN FESTIVAL Πρωτοποριακή ενημερωτική ημερίδα στον Κορμακίτη

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
pic1

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η έναρξη του KormakitisGreenFestival, το οποίο διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Επιτροπής Νεολαίας του Ιδρύματος Ευημερίας Μαρωνιτών Κύπρου το Σάββατο 8 Ιουνίου στον Κορμακίτη. H εκδήλωση περιλάμβανε παρουσιάσεις από διακεκριμένους καθηγητές και επιστήμονες σχετικά με το φυσικό πλούτο της περιοχής Κορμακίτη και τις ευκαιρίες ανάπτυξης του.

 

Η ημερίδα ξεκίνησε με μια συνοπτική παρουσίαση των στόχων και των εκδηλώσεων που προγραμματίζονται στα πλαίσια του KormakitisGreen...

Διαβάστε περισσότερα: KORMAKITIS GREEN FESTIVAL Πρωτοποριακή ενημερωτική ημερίδα στον Κορμακίτη

KORMAKITIS GREEN FESTIVAL Πρόσκληση για συμμετοχή

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Η Επιτροπή Νεολαίας του Ιδρύματος Ευημερίας Μαρωνιτών Κύπρου, στα πλαίσια του KormakitisGreenFestival, καλεί όλους τους φίλους της φωτογραφίας να συμμετάσχουν  σε  Έκθεση Φωτογραφίας που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκυρίακο 6 και 7 Ιουλίου στο Κοινοτικό/Πολιτιστικό Κέντρο Κορμακίτη.

Οι φωτογραφίες πρέπει να εμπίπτουν σε μία από τις εξής θεματικές ενότητες:  χλωρίδα και πανίδα, παραδοσιακή παραγωγή (π.χ. μελισσοκόμοι, αγρότες, βοσκοί, παραδοσιακά εδέσματα), προστασία του περιβάλλοντος και πολιτιστική κληρονομιά του Κορμακίτη, των Μαρωνίτικων χωριών και της γύρω περιοχής. Οι ενδιαφερομένοι πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή 21 Ιουνίου.

...

Διαβάστε περισσότερα: KORMAKITIS GREEN FESTIVAL Πρόσκληση για συμμετοχή

Θερινές κατασκηνώσεις για τη Μαρωνίτικη Κοινότητα στον Πρόδρομο

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

To Ίδρυμα Ευημερίας Μαρωνιτών Κύπρου, σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Μάρωνα διοργανώνουν για δέκατη πέμπτη συνεχή χρονιά, τις θερινές κατασκηνώσεις για Μαρωνιτόπαιδα του Δημοτικού Σχολείου στους κατασκηνωτικούς χώρους του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού στον Πρόδρομο.


Θα υπάρχει μόνο μια κατασκηνωτική σειρά που θα διαρκέσει 6 ημέρες από τη Τρίτη   25 Ιουνίου μέχρι την Κυριακή   30 Ιουνίου 2013.


Στην κατασκήνωση αυτή μπορούν να συμμετάσχουν μόνο μέχρι 50 παιδιά. Δικαίωμα έχουν τα παιδιά της Δ΄, Ε΄ και Στ’ τάξης του δημοτικού σχολείου.


Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να επιστραφούν μέχρι την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013.


Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην...

Διαβάστε περισσότερα: Θερινές κατασκηνώσεις για τη Μαρωνίτικη Κοινότητα στον Πρόδρομο

Inauguration of the Basilica Our Lady of Lebanon - Harissa / εγκαίνια της Βασιλικής της Παναγίας του Λιβάνου - Χαρισα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
xarisa liavanos

Επ’ ευκαιρία των εγκαινίων της Βασιλικής της Παναγίας του Λιβάνου, στην παρουσία του Εξοχότατου Προέδρου της Δημοκρατίας Michel Suleiman, όλων των Καθολικών Πατριαρχών, των Επισκόπων της Μαρωνιτικής Συνόδου και όλου του κλήρου καθώς και όλων των πιστών, ο Μακαριότατος Πατριάρχης Αντιοχείας και Πάσης Ανατολής των Μαρωνιτών Καρδινάλιος Mar Bechara Boutros Rai, θα χοροστατήσει της Θείας Λειτουργίας που θα τελεστεί την Κυριακή 16 Ιουνίου 2013 στις 10.30 π.μ.

Κατά την διάρκεια της τελετής ο Λίβανος, χώρα και όλη η περιοχή, θα αφιερωθούν και τεθούν υπό την προστασία της Αειπάρθενου Μαρίας, Μητέρας του Θεού.

...

Διαβάστε περισσότερα: Inauguration of the Basilica Our Lady of Lebanon - Harissa / εγκαίνια της Βασιλικής της Παναγίας...

Ετήσιες Πνευματικές Ασκήσεις της Ιεράς Συνόδου της Μαρωνιτικής Εκκλησίας / Annual Spiritual retreat of the Holy Maronite Synod

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Οιετήσιες πνευματικές ασκήσεις της Ιεράς Συνόδου της Μαρωνιτικής Εκκλησίας, του Πατριάρχη και όλων των Επισκόπων, θα διεξαχθούν στο Πατριαρχείο στο Bkerke μεταξύ 9 και 15 Ιουνίου. Ακολούθως, οι Πατέρες της Ιεράς Συνόδου θα συζητήσουν διάφορα εκκλησιαστικά και ποιμαντικά θέματα που αφορούν ολόκληρη την Εκκλησία. Ας παραμείνουμε όλοι ενωμένοι στην προσευχή.

Γραμματεία Αρχιεπισκοπής Μαρωνιτών

 

 

ThePatriarchandalltheBishops...

Διαβάστε περισσότερα: Ετήσιες Πνευματικές Ασκήσεις της Ιεράς Συνόδου της Μαρωνιτικής Εκκλησίας / Annual Spiritual...

Πρόσκληση για την Τελική Γιορτή του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Μάρωνα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
prosklisi sxoliou001

Σαν Παλιό Σινεμά.

Οι μαθητές και το προσωπικό του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Μάρωνα σας προσκαλούν να ταξιδέψετε μαζί στην χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα « Φιλίσα Χατζηχάννα», την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013, στις 7:00 μ.μ.

Στο τέλος θα πραγματοποιηθεί η τελετή αποφοίτησης. 

 

ΠΟΤΤΕΝ ΝΑ ΚΑΜΩ ΤΗΝ ΑΡΚΗΝ ΤΖΑΙ ΠΟΤΤΕΝ Ν’ΑΡΚΙΝΗΣΩ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
DSC03435

Πόττεν να κάμω την αρκήν

Τζαί πόττεν ν’αρκινήσω

Μα  μεν νομίζετε φίλοι μου

Πως κάποιον θα πλουμίσω

 

Αυτό θα πει φίλοι μου νάσαι ηγέτης άξιος

Τζαί μέρα νύχτα πάνω κάτω να τρέχεις

Τζαί την κοινότητα σου την μικρή

Να προσπαθάς πάντα ψηλά να την έχεις

 

Λαλώ σας για έναν πλάσμα που δεν κάθεται

Τζαί παμόν ποττέ δεν έσσει

Που την μιάν  χώραν εις την άλλην

Τζαί δεν φοάται με αν σσιονίζει με αν βρέσσει

 

Αν δεν εκαταλάβετε φίλτατοι

Για ποιόν εν που τζιαττίζω

Λαλώ σας το κοφτά να ξέρετε

...

Διαβάστε περισσότερα: ΠΟΤΤΕΝ ΝΑ ΚΑΜΩ ΤΗΝ ΑΡΚΗΝ  ΤΖΑΙ ΠΟΤΤΕΝ Ν’ΑΡΚΙΝΗΣΩ

Kormakitis Green Festival

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
kormakitis festival

Η Επιτροπή Νεολαίας του Ιδρύματος Ευημερίας Μαρωνιτών Κύπρου είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη διοργάνωση του «KormakitisGreenFestival» που θα πραγματοποιηθεί τους μήνες Ιούνιο – Αύγουστο 2013 στον Κορμακίτη. Η εκδήλωση συγχρηματοδοτείται από το UnitedNationsDevelopmentProgramme – PartnershipfortheFuture (UNDP-PFF), το Ίδρυμα Ευημερίας Μαρωνιτών Κύπρου, και την εταιρεία KPSTrainingCentreστα πλαίσια του προγράμματος InnovativeCulturalActivitiesinthenorthernpartofCyprus.

Το «KormakitisGreenFestival» αποσκοπεί στην προβολή των μαρωνίτικων χωριών, στην παρουσίαση της χλωρίδας και της πανίδας της περιοχής, στη δημιουργία περιβαλλοντικής συνείδησης και στην προστασία του...

Διαβάστε περισσότερα: Kormakitis Green Festival

High Level Religious Meeting in Brussels - Participation of Archbishop Soueif

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
archnishop barosso

 

Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών Κύπρου προσκεκλημένος του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής JoseManuelBarroso συμμετείχε στην Σύνοδο υψηλού επιπέδου Θρησκευτικών Ηγετών που  πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες στις 30 Μαΐου 2013. 

Η ημερίδα υπό τον τίτλο « Βάζοντας τον πολίτη στην καρδιά του Ευρωπαϊκού σχεδίου σε περιόδους αλλαγών» συγκέντρωσε Ευρωπαίους Θρησκευτικούς Ηγέτες καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη και εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης: ο κύριος Herman Van Rompuy, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και ο κύριος  Laszlo Surjan αντιπρόεδρος του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου  προέδρευσαν μαζί, της συνάντησης  υπό την ευθύνη του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jose Manuel Barroso.

Τα Ευρωπαϊκά και...

Διαβάστε περισσότερα: High Level Religious Meeting in Brussels - Participation of Archbishop Soueif

Welcoming the new Ambassador of Lebanon in Cyprus

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
Image006

Με την ευκαιρία της άφιξης του νέου Πρέσβη του Λιβάνου στην Κύπρο του Εξοχότατου κ. Youssef Sadaqah και για να του  ευχηθεί  κάθε επιτυχία  στην άσκηση των καθηκόντων του κατά την  αρχή της αποστολής του, ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών Κύπρου  κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ απηύθυνε πρόσκληση σε δεξίωση προς τιμήν του την Τρίτη 28 Μαΐου 2013. Παρόντες σε αυτή,  ήταν οι εξοχότατοι  Πρέσβεις της Γαλλίας, Γερμανίας, Ελλάδας, Ηνωμένων Πολιτείων Αμερικής, Ιταλίας ο Εκπρόσωπος των Μαρωνιτών στην Βουλή κος Αντώνης Χατζηρούσος, ο Βουλευτής  κ. Μάριος Μαυρίδης, ο Γενικός Βικάριος Θεοφιλέστατος Ορφανού και μερικοί  ιερείς της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας.

Η συγκέντρωση διεξήχθη σε μια φιλική...

Διαβάστε περισσότερα: Welcoming the new Ambassador of Lebanon in Cyprus

Σε κλίμα κατάνυξης η 5η Παμμαρωνιτική Δέηση στην Αειπάρθενο Μαρία

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
stepsipanagias29-5-13 0137

Ο εφημέριος, αιδ. Πάτερ Ιωσήφ Σκέντερ, και τα μέλη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής της Ενορίας Αγίου Μάρωνα Ανθούπολης, εκφράζουν την ευαρέσκεια τους  για την άρτια διοργάνωση της 5ης Παμμαρωνιτικής Δέησης προς την Αειπάρθενο Μαρία και ευχαριστούν όλους όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας.   

Πιστοί στο ετήσιο ραντεβού τους με την Μεγαλόχαρη, πλήθος πιστών κατέκλυσαν την Εκκλησία του Αγίου Μάρωνα το βράδυ της Τετάρτης.   Όλοι μαζί, προσευχήθηκαν στην Παναγία και την παρακάλεσαν να ανοίξει τον δρόμο της μόνιμης και ειρηνικής επιστροφής στα τέσσερα Μαρωνίτικα χωριά τους. Το μυστήριο της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε μέσα σε κλίμα βαθειάς ευλάβειας και ακούστηκαν παρακλήσεις από παιδιά  που...

Διαβάστε περισσότερα: Σε κλίμα κατάνυξης η 5η Παμμαρωνιτική Δέηση στην Αειπάρθενο Μαρία 

Πρόσκληση 99ου Σ.Π.Μαρωνιτών, Τελική Προσκοπική Πυρα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
99 INVITATION TELIKH PYRA 2013 01

Κλείνοντας ακόμα μια όμορφη Προσκοπική χρονιά, το 99ον Σύστημα Προσκόπων Μαρωνιτών, προσκαλέι όλους σας, μικρούς, μεγάλους,  να περάσουμε ένα όμορφο απόγευμα στο χώρο του Συστήματος μας το Σάββατο 15 Ιουλίου απο τις 18:00 μέχρι....αργα!! 


Στο χώρο μας θα υπάρχει Λούνα Πάρκ για όλους όσους θέλουν να διασκεδάσουν αλλά και για να δώσουμε την ευκαιρία στους μικρούς μας φίλους να γνωρίσουν τις ομορφιές του Προσκοπισμού! 

Αφού παίξουμε και κουραστούμε, θα υπάρχουν τα κλασσικά 99α Σουβλάκια, Μπυρίτσες, αναψυκτικά και άλλες λιχουδιές για να τα απολαύσετε μαζί με το ψυχαγωγικό πρόγραμμα των Λυκοπούλων, Προσκόπων και Ανιχνευτών μας!

Εννοείται πως όλες οι τιμές θα είναι κουρεμένες στο πνεύμα της δύσκολης...

Διαβάστε περισσότερα: Πρόσκληση 99ου Σ.Π.Μαρωνιτών, Τελική Προσκοπική Πυρα

Στέψη της Παναγίας στον Κορμακίτη

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
panagiakorma2013May

Στέψη της Παναγίας στον Κορμακίτη Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Παναγία Βασίλισσα του Ουρανού και της Γης

 

Η Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίου Γεωργίου Κορμακίτη, σας προσκαλεί το Σάββατο 1 Ιουνίου 2013 και ώρα 6:30 μ.μ.  στο  εκκλησάκι της Παναγίας στον Κορμακίτη για την καθιερωμένη εορτή της Παναγίας Βασίλισσας του Ουρανού και της Γης.

Η τελετή θα ξεκινήσει ώρα 6:00 μ.μ. από  τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου με τη Λιτανεία της Εικόνας της Παναγίας προς το εκκλησάκι της Παναγίας.

Παράκληση της επιτροπής είναι όπως όλος ο κόσμος παρευρεθεί στην τελετή αυτή κατά την οποία κάθε χρόνο γίνεται η στέψη της Παναγίας στο χώρο...

Διαβάστε περισσότερα: Στέψη της Παναγίας στον Κορμακίτη 

Ο Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών προσκεκλημένος του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Κωνσταντινούπολη

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
mgrsoueifistanbul

Ο Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών Κύπρου

προσκεκλημένος του Οικουμενικού Πατριάρχη σαν  εισηγητής στο σεμινάριο  για την Πραγματικότητα της Θρησκευτικής Ελευθερίας στον Κόσμο

1700 χρόνια μετά το Διάταγμα του Μιλάνου από τον Αυτοκράτορα Κωνσταντίνο

 

Ένα σεμινάριο για την Θρησκευτική Ελευθερία, που οργανώθηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο σε συνεργασία με το Συμβούλιο των Ευρωπαϊκών Επισκοπικών Συνόδων (CCEE) έλαβε χώρα στην Κωνσταντινούπολη στις  17-18 Μαΐου, 2013.  Η Αυτού Παν αγιότητα Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος...

Διαβάστε περισσότερα: Ο Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών προσκεκλημένος του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Κωνσταντινούπολη

Εκστρατεία για υποστήριξη του δικαιώματος ζωής και για την αξιοπρέπεια των εμβρύων

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

https://ec.europa.eu/citizens-initiative/ECI-2012-000005/public/signup.do


H Κύπρος μαζί με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες ξεκινά εκστρατεία για συλλογή 4.500 εγγραφών για υποστήριξη του δικαιώματος ζωής και για την αξιοπρέπεια των εμβρύων ξεκινώντας από τη σύλληψή τους.

Συμπληρώστε τη φόρμα που υπάρχει στην πιο πάνω ιστοσελίδα, επιλέγοντας την Κύπρο ως Κύπριοι Πολίτες. Χρειάζεται να γράψετε τον αριθμό διαβατηρίου σας ή τον αριθμό ταυτότητάς σας για να εγγραφείτε.

Με τη συλλογή του απαιτούμενου αριθμού εγγραφών θα έχει η Κύπρος δικαίωμα για απαιτήσεις σε νομοθεσίες της ΕΕ για τα δικαιώματα των εμβρύων.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αποταθείτε στην ιστοσελίδα: http://www.oneofus.eu/

 

Caritas Internationalis meeting with Pope Francis

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
1 0 692785

Ο Παπας Φραγκίσκος  υποδέχεται την οικογένεια της Διεθνούς  Kάριτας,

παρέχει την αποστολική του ευλογία στην Κύπρο δια μέσου του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών Ιωσήφ Σουέηφ και δηλώνει:

 

……"Η Κάριτας είναι το χάδι της εκκλησίας στο λαό της, το χάδι της Μητέρας Εκκλησίας στα παιδιά της, η τρυφερότητα, η εγγύτητα. Η αναζήτηση της αλήθειας και η μελέτη της καθολικής αλήθειας είναι άλλες σημαντικές διαστάσεις της εκκλησίας, που κάνουν οι θεολόγοι...... Στη συνέχεια μετατρέπεται σε κατήχηση και εξήγηση. Η Κάριτας είναι η αγάπη της μητέρας εκκλησίας, που πλησιάζει, χαϊδεύει, αγαπά "…

 

...

Διαβάστε περισσότερα: Caritas Internationalis meeting with Pope Francis

ΕΚΔΗΛΩΣΗ Κοινωνία ΚΑΡΙΤΑΣ Κύπρου - ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΧΑΡΙΤΩΝ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

ΕΚΔΗΛΩΣΗ Κοινωνία ΚΑΡΙΤΑΣ Κύπρου- ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΧΑΡΙΤΩΝ

ΚΕΡΝΑΜΕ ΚΑΦΕ!

 

Η φιλανθρωπική οργάνωση Κοινωνία ΚΑΡΙΤΑΣ Κύπρου  - Ενορίας Παναγίας Των Χαρίτων, μέσα στα πλαίσια του πνεύματος προσφοράς και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο μας,  διοργανώνει ανοικτή συνάντηση γνωριμίας και προσφοράς την Κυριακή 2 Ιουνίου στις 9:30πμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σωματίου ‘Κορμακίτης’, απέναντι από τον Καθεδρικό Ναό Παναγίας των Χαρίτων στη Λευκωσία.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση για το έργο που επιτελεί η Κάριτας και η γνωριμία με τα μέλη της Κεντρικής και της Τοπικής Επιτροπής, με την συνοδεία ζεστών και κρύων ροφημάτων και συνοδευτικών γλυκών και αλμυρών εδεσμάτων. Η...

Διαβάστε περισσότερα: ΕΚΔΗΛΩΣΗ Κοινωνία ΚΑΡΙΤΑΣ Κύπρου - ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΧΑΡΙΤΩΝ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Κ.Ν.Μ.Κ.

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
Summer flyer fin

Η Καθολική Νεολαία Μαρωνιτών Κύπρου ανακοινώνει το πρόγραμμα των καλοκαιρινών της εκδηλώσεων και υπόσχεται ένα τρελό και εντυπωσιακό καλοκαίρι!!! PoolParty, SummerParty στον Κορμακίτη, Τετραήμερη εξόρμηση στο Λατσί με πολλές εκπλήξεις!!! Το πρόγραμμα μιλά από μόνο του. Περισσότερες λεπτομέρειες και διευκρινίσεις και για τις 3 εκδηλώσεις έρχονται πολύ σύντομα!!! Εκ μέρους του Δ.Σ. της οργάνωσης ευχόμαστε καλό καλοκαίρι και επιφυλασσόμαστε να το κάνουμε αξέχαστο!!!

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 5η Δέηση προς την Αειπάρθενο Μαρία για σύντομη και ειρηνική επιστροφή στα χωριά μας

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
panagia tis fatima

Τετάρτη 29 Μαΐου,  2013

Εκκλησία Αγίου Μάρωνα, Ανθούπολη

 

Με την ευκαιρία του μήνα της Παναγίας, διοργανώνεται στην Εκκλησία του Αγίου Μάρωνα στην Ανθούπολη, για πέμπτη συνεχή χρονιά,  Παμμαρωνιτική Δέηση προς την Παναγία.  Σταθερός στόχος, της καθιερωμένης πλέον τελετής είναι, να προσευχηθούμε όλοι μαζί στην Μεγαλόχαρη για να την ευχαριστήσουμε και να την παρακαλέσουμε να μεσιτεύσει για την σύντομη και μόνιμη επιστροφή μας στη γη των πατέρων μας.

Την διοργάνωση αναλαμβάνουν ο Εφημέριος και η Εκκλησιαστική Επιτροπή Ανθούπολης σε συνεργασία με τους πιστούς και ειδικότερα τις Μαρωνίτισσες γυναίκες, όλα τα ενδιαφερόμενα...

Διαβάστε περισσότερα: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 5η Δέηση προς την Αειπάρθενο Μαρία   για σύντομη και ειρηνική επιστροφή στα χωριά μας

Γιορτή της Μητέρας - Ευχές Αρχιεπισκόπου προς όλες τις μητέρες

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
Madre della Consolazione

Madre della Consolazione (ΜητέρατηςΠαρηγοριάς)

Εικόνα του 17ου αιώνα. Από τις εικόνες της Εκκλησίας του Τιμίου Σταυρού. Ενορία Μαρωνιτών Καρπάσια - Κύπρος

 

Αγαπητές μου μητέρες,

 

Σας εκφράζω τις καλύτερες μου ευχές για την σημερινή γιορτή σας που δεν είναι και δεν θα έπρεπε  να είναι μόνο μία, μόνο σήμερα, αλλά κάθε μέρα της ζωής σας για την προσφορά, τις θυσίες σας, την κούραση, την πίστη σας, τις αρχές και αξίες που έχετε και που θα είναι το  μήνυμα και η πυξίδα για τα παιδιά σας.

 

Πολλές ευχές σε σας νεότερες μητέρες που...

Διαβάστε περισσότερα: Γιορτή της Μητέρας - Ευχές Αρχιεπισκόπου προς όλες τις μητέρες

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ ΝΑΟΥ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΩΝ ΧΑΡΙΤΩΝ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1



Τουρνουά 7-a-side Κ.Ν.Μ.Κ.: Μεγάλοι νικητές τα "Παρπερούθκια"!!!

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
Nikites

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το Τουρνουά 7-a-side που διοργάνωσε η Καθολική Νεολαία Μαρωνιτών Κύπρου στον Κορμακίτη την Κυριακή του Πάσχα 5 Μαΐου!!! Με τη συμμετοχή 8 συνολικά ομάδων το τουρνουά αναβίωσε παλιές καλές αναμνήσεις κάτι που φάνηκε να απολάμβαναν όλοι όσοι παρευρέθηκαν στο γήπεδο του χωριού. Πάντως ο κόσμος που έσπευσε στο γήπεδο ήταν πάρα πολύς, παρά το φαγοπότι και το γλέντι που προηγήθηκε ως είθισται το μεσημέρι του Πάσχα. Ο αγωνιστικός χώρος ήταν φτιαγμένος για σκληροτράχηλους! Η διοργάνωση πραγματοποιούνταν πάντα σε δύσκολες συνθήκες όσον αφορά τον αγωνιστικό χώρο. Έτσι και φέτος, οι ομάδες είχαν να αντιμετωπίσουν ένα δύσκολο γήπεδο, πέραν του αντιπάλου τους. Τα παιχνίδια είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ήταν πολύ σκληρά. Οι...

Διαβάστε περισσότερα: Τουρνουά 7-a-side Κ.Ν.Μ.Κ.: Μεγάλοι νικητές τα "Παρπερούθκια"!!!

ΕΜΑ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου «Ένωση Μαρωνιτών Ανθούπολης» προσκαλεί όλα τα μέλη και φίλους του σωματείου να παρευρεθούν στο καθιερωμένο εορταστικό πασχαλινό φαγοπότι του Σωματείου το Σάββατο 11 Μαΐου 2013.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο οίκημα του σωματείου, θα αρχίσει στις 6:00 μ.μ. και το φαγητό θα είναι δωρεάν. Στο σωματείο θα υπάρχουν επίσης φουσκωτά παιχνίδια για όλα τα παρευρισκόμενα παιδιά και οι ορχήστρα των νέων του σωματείου θα μας κρατήσει συντροφιά με μουσική και τραγούδι. Επίσης θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση του πασχαλινού μας λαχνού με πλούσια δώρα.

...

Διαβάστε περισσότερα: ΕΜΑ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Ευχές για το Πάσχα απο τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Μαρωνιτών - Easter Greetings by The Maronite Archbishop of Cyprus

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0



 



Πάσχα 2013 - Εγκύκλιος Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών Κύπρου

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΥ

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Κ.Κ. ΙΩΣΗΦ ΣΟΥΕΗΦ

 

Πάσχα 2013

Αγαπητά εν Χριστώ Αδέλφια,

 

  Η πρώτη ήμερα της εβδομάδας, είναι ημέρα χαράς, γιατί ο Χριστός Ανέστη.  Είναι η ημέρα κατά την οποία η ανθρωπότητα γιορτάζει τον θρίαμβο επί του θανάτου. Η αλήθεια είναι ότι η  Ανάσταση Του  είναι η πηγή της πίστης μας. «Αν ο Χριστός δεν έχει αναστηθεί, τότε το κήρυγμα μας είναι χωρίς νόημα, το ίδιο και η πίστη σας» (Κορινθίους Α’ 15/14)

 

...

Διαβάστε περισσότερα: Πάσχα 2013 - Εγκύκλιος Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών Κύπρου

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ-ΑΓΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
ΣΤΗΝ ΦΩΤΟ Ο ΠΑΤΕΡ ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΚΑΛΑΚΟΥΤΗ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΙΕΡΩΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ  ΠΟΥ ΥΠΗΤΕΡΤΗΣΕ ΤΟ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ ΣΤΟ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ ΧΩΡΙΟ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΣΚΥΛΛΟΥΡΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΤΗΣ ΟΜΟΝΥΜΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ, '' ΠΡΟΣΤΑΤΡΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ''.

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ-ΑΓΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

(ΗΘΗ-ΕΘΙΜΑ-ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ)

ΕΡΕΥΝΑ-ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ-ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ,ΤΩΝΗΣ ΣΟΛΩΜΟΥ 

 

ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΝ

Μεγάλη Δευτέρα και μετά από μια όμορφη Κυριακή των βαΐων (κλώνοι φοινικιάς) (όπου ο κόσμος υποδέχτηκε τον Ιησού στην πόλη της Ιερουσαλήμ καθήμενος με σεμνότητα ταπεινότητα και απλότητα σε ένα ΄΄κοινό γαϊδουράκι΄΄ με κλώνους βαΐων και ελαίων), μπαίνουμε στην αγία εβδομάδα των παθών και το κλίμα αλλά και η διάθεση των Μαρινιωτών αλλάζει διαρκώς αφού η Αγία εβδομάδα ήταν η εβδομάδα όπου ο Κύριος υπέστη τα δεινά για το καλό του κόσμου και αυτό συνεπάγετο σεβασμός, πένθος και ταπεινοφροσύνη προς τον κύριο ημών Ιησού Χριστό με κάθε σοβαρότητα  αλλά και δέος.  Τις νηστείες κατά την Αγία εβδομάδα τις...

Διαβάστε περισσότερα: ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ-ΑΓΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

ΕΜΑ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου «Ένωση Μαρωνιτών Ανθούπολης» προσκαλεί όλα τα μέλη και φίλους του σωματείου να παρευρεθούν στο καθιερωμένο εορταστικό πασχαλινό φαγοπότι του Σωματείου το Σάββατο 11 Μαΐου 2013.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο οίκημα του σωματείου, θα αρχίσει στις 1:30 το μεσημέρι και το φαγητό θα είναι δωρεάν. Στο σωματείο θα υπάρχουν επίσης φουσκωτά παιχνίδια για όλα τα παρευρισκόμενα παιδιά και οι νέοι θα μας κρατήσουν συντροφιά με μουσική και τραγούδι. Επίσης θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση του πασχαλινού μας λαχνού με πλούσια δώρα.

Σας περιμένουμε λοιπόν το Σάββατο 11 Μαΐου 2013 για να περάσουμε αγαπημένα ακόμη μία αξέχαστη...

Διαβάστε περισσότερα: ΕΜΑ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Πασχαλινό πρόγραμμα Αρχιεπισκοπής

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0



 



Πρόγραμμα Αγίας Εβδομάδας στην Εκκλησία Αγίου Γεωργίου στον Κορμακίτη

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1

1.    27/4/2013 - Σάββατο  του  Λαζάρου

·         7:00 π.μ  Θεία Λειτουργία  του  Αγίου  Λαζάρου

·         6:00 μ.μ. Θεία Λειτουργία

 

2.    28/4/2013- Κυριακή  των  Βαΐων

·         8:00 π.μ  Θεία Λειτουργία  των  Βαΐων

·          

3.    29/4/2013 – Μεγάλη Δευτέρα

·         6:00 μ.μ Εσπερινός , δρόμος  του  Σταυρού

 

...

Διαβάστε περισσότερα: Πρόγραμμα  Αγίας  Εβδομάδας στην Εκκλησία Αγίου Γεωργίου στον Κορμακίτη

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΣΚΥΛΛΟΥΡΑΣ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
P27-01-13 17.241

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΣΚΥΛΛΟΥΡΑΣ

(ΗΘΗ ΕΘΙΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ)

ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΤΩΝΗΣ ΣΟΛΩΜΟΥ

 

Μέρος πρώτον.

Ένα με δυο περίπου μήνες περίμεναν με λαχτάρα το ‘’μεγάλο Πάσχα’’, (όπως το αποκαλούσαν οι Μαρινιώτες), με πολλές προετοιμασίες τόσο στο κάθε σπίτι όσο και στο χωριό γενικότερα.  Το κοινοτικό συμβούλιο ήταν πράγματι επί ποδός εκείνες τες ημέρες και σε συνεργασία πάντοτε με τον τουρκόπουλο (αγροφύλακα) υπήρχε σωστός προγραμματισμός και συντονισμός, στον καθάρισμα «από γωνιάς»  αλλά και το παραδοσιακό άσπρισμα όλου του χωριού.   Προθυμοποιούταν ακόμα και πολλοί χωριανοί για να βοηθήσουν στο να λάμψει το χωριό όσο περισσότερο γινόταν, κατά τις άγιες εκείνες ημέρες όπου θα έφερναν χαρά και ευτυχία στο...

Διαβάστε περισσότερα: ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΣΚΥΛΛΟΥΡΑΣ

Πρόγραμμα, Kormakitis Green Festival

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
program kormakitis greenfestival

Η Επιτροπή Νεολαίας του Ιδρύματος Ευημερίας Μαρωνιτών Κύπρου είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη διοργάνωση του «Kormakitis Green Festival» που θα πραγματοποιηθεί τους μήνες Απρίλιο – Αύγουστο 2013 στον Κορμακίτη. Η εκδήλωση συγχρηματοδοτείται από το United Nations Development Programme – Partnership for the Future (UNDP-PFF), το Ίδρυμα Ευημερίας Μαρωνιτών Κύπρου, και την εταιρεία KPS Training Centre στα πλαίσια του προγράμματος Innovative Cultural Activities in the northern part of Cyprus.

Το «Kormakitis Green Festival» αποσκοπεί στην προβολή των μαρωνίτικων χωριών, στην παρουσίαση της χλωρίδας και της πανίδας της περιοχής, στη δημιουργία περιβαλλοντικής συνείδησης και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Η Επιτροπή...

Διαβάστε περισσότερα: Πρόγραμμα, Kormakitis Green Festival

Εκδήλωση αλληλεγύης από εγκλωβισμένους Καρπάσιας

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0



Πρόσκληση - Εγκαίνια πλατείας Κορμακίτη

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
PLATIAgr

Kormakitis invitation

You Young people you are strong in your faith and hope - Invitation by Archibishop Soueif

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0



Συλλογή τροφίμων και άλλων αγαθών για τους άπορους από την Κάριτας Κύπρου

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

 

Αγαπητά εν Χριστώ αδέλφια,

 

Ενωμένος  μαζί σας σ' αυτή την περίοδο της Σαρακοστής οδεύοντας προς την Μεγάλη Εβδομάδα, ας προετοιμαστούμε για να γιορτάσουμε το Μυστήριο του Πάσχα με  νέα  καρδιά και ανανεωμένο πνεύμα για να διακηρύξουμε μαζί με την Εκκλησία τη νίκη του Κυρίου επί κάθε κακού, επί του θανάτου και της αδικίας.  Αυτή είναι η στιγμή που ζούμε περισσότερη αλληλεγγύη μεταξύ μας, ιδίως με τους πιο φτωχούς και εκείνους που έχουν  περισσότερη ανάγκη.

 

...

Διαβάστε περισσότερα: Συλλογή τροφίμων και  άλλων αγαθών για τους άπορους από την Κάριτας Κύπρου

Γιορτή Αγίου Γεωργίου στον Κορμακίτη

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

22-23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

ΣΤΟΝ ΚΟΡΜΑΚΙΤΗ

Ο Άγιος Γεώργιος δεν μας εγκατάλειψε ποτέ του!

Σειρά μας τώρα να είμαστε εκεί.

Με τη βοήθεια του Θεού και τις ευλογίες του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ στις 23 Απριλίου 2013 οι κάτοικοι του Κορμακίτη θα γιορτάσουν με κάθε λαμπρότητα τον Πολιούχο Άγιο του χωριού, τον Προστάτη του Κορμακίτη Άγιο Γεώργιο. Οι καμπάνες του Καθεδρικού Ναού του δεν σταμάτησαν ποτέ να κτυπούν.

Η πρωτοβουλία για τον διήμερο γιορτασμό (22 & 23 Απριλίου) ανήκει στην Εκκλησιαστική Επιτροπή Κορμακίτη. Η διαμόρφωση του προγράμματος και η εφαρμογή του στην πράξη εμπίπτουν στους δυο τομείς εργασίας. Θεία Λειτουργία – Τελετές (Αντώνης Παύλου, Ιωάννης...

Διαβάστε περισσότερα: Γιορτή Αγίου Γεωργίου στον Κορμακίτη

Συνέντευξη για θέματα αρχαιοκαπηλίας/επαναπατρισμού αρχαιοτήτων

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

(Ανάμεσα στα κλεμμένα αντικείμενα της 'Υπόθεσης Μονάχου' συγκαταλέγονται και φορητές εικόνες από τους ναούς του Αγίου Ρωμανού, στο Βουνό, και του Αγίου Αντωνίου, στην Κυθρέα. Η μητέρα μου κατάγεται από τον Ασώματο). 
 

Για πληροφόρησή σας. DEUTSCHE WELLE (Ελληνική έκδοση). Θέματα αρχαιοκαπηλίας και επαναπατρισμού βυζαντινών και μεταβυζαντινών αρχαιοτήτων, 'Υπόθεση Μονάχου'. (Ντέτλεφ Πούχελτ, επικεφαλής εκπρόσωπος τύπου της Υπηρεσίας Δίωξης του Μονάχου, και Κατερίνα Χατζηστυλλή, αρχαιολόγος-βυζαντινολόγος, υποψ. διδάκτωρ Πανεπ. Μονάχου) δημοσιογράφος: Μ. Ρηγούτσου). Άρθρο και ηχητικό υλικό -στο κάτω τμήμα (βλ. Παρατηρητήριο για την Κυπριακή Πολιτιστική Κληρονομιά)-.

...

Διαβάστε περισσότερα: Συνέντευξη για θέματα αρχαιοκαπηλίας/επαναπατρισμού αρχαιοτήτων 

Πρόσκληση Σεβ. Αρχιεπισκόπου / Invitation by Η.Ε. Archbishop Soueif

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 3



Οικονομική κατάσταση Εκκλησιαστικής Επιτροπής Κορμακίτη

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Επισυνάπτουμε ενδιαφέρουσα και εμπεριστατωμένη οικονομική ανάλυση που καλύπτει την περίοδο από την ημερομηνία που ανάλαβε η σημερινή Εκκλησιαστική Επιτροπή  Κορμακίτη μέχρι τις 13 Μαρτίου 2013. Για οποιεσδήποτε πληροφορίες/διευκρινίσεις παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν με τους κ.κ. Κουμέττο Κουμέττου 99 598308 και Μάριο Σιμκάση 99 668739. ( Για να δείτε αναλυτικά την οικονομική κατάσταση κάντε κλικ ΕΔΩ)

Message of Support by COMECE - Μύνημα στήριξης απο την COMECE

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

«Η Κύπρος και ο λαός της είναι στις προσευχές μας».

 

Αυτό είναι το μήνυμα στήριξης που αποστάληκε στον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Μαρωνιτών κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ από τον Πρόεδρο της COMECE (CommissionoftheBishopsConferencesoftheEuropeanUnion– Επιτροπή των Συνόδων των  Επισκόπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης) Καρδινάλιο ReinhardMarx.

 

Η  COMECE είναι  η Επιτροπή των Συνόδων των Επισκόπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αποτελείται από 26 Επισκόπους που αντιπροσωπεύουν όλα τα Κράτη Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Για περισσότερο από τριάντα χρόνια τώρα, η COMECE συνοδεύει τη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, και προσφέρει τις απόψεις της. Η COMECE είναι πλέον...

Διαβάστε περισσότερα: Message of Support by COMECE - Μύνημα στήριξης απο την COMECE

Η ΜΑΡΙΑ ΣΟΛΩΜΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΞΑΝΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΜΑΣ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 5
MARIA PARELASI 25.03.2013

Ακόμα μια φορά τιμά την κοινότητα Μαρωνιτών Κύπρου, ολόκληρη την μεγαλόνησο αλλά και ολόκληρο τον ελληνισμό, αφού τούτη τη φορά σήκωσε και τα χρώματα της Ελλάδας.  Πρόκειται αληθινά  για την Μαρία Σολωμού η οποία κατά την πρώτη Οκτωβρίου σήκωσε την κυπριακή σημαία και η οποία τίμησε τα χώματα της κοινότητας μας αλλά και την Κύπρο μας.  Τούτη τη φορά σήκωσε την ελληνική σημαία κατά τους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου 2013 και οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν στην πρωτεύουσα της μεγαλονήσου μας.  Παρά τα επίκαιρα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας και την πρωτόγνωρη οικονομική κρίση, η παρουσία του κυπριακού λαού στην μεγαλειώδη παρέλαση ήταν άκρως συγκινητική.  Η Μαρία φοιτά στην τρίτη...

Διαβάστε περισσότερα:  Η ΜΑΡΙΑ ΣΟΛΩΜΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΞΑΝΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΜΑΣ

Το έργο και η προσφορά της Φιλίσας Χατζηχάννα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
programma filisa 1

programma filisa 2

Ανακοινώσεις εκκλησιαστικής Επιτροπής Κορμακίτη- Προετοιμασία για το Πάσχα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

$11.       Εσπερινά για το Πάσχα- Δρόμος του Σταυρού. Από την Παρασκευή 22 Μαρτίου και κάθε Παρασκευή , μέχρι το Πάσχα , και ώρα 5:00 μ.μ. θα γίνονται τα εσπερινά για το Πάσχα-  Δρόμος του Σταυρού , στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στον Κορμακίτη.

$12.       Ψαλμοί για το Πάσχα. Από το Σάββατο 23 Μαρτίου και κάθε Σάββατο και ώρα 6:00 μ.μ. στην παλιά εκκλησία του Αγίου Γεωργίου- Καλογραιών θα γίνονται ψαλμοί για το Πάσχα. Όσοι και όσες ενδιαφέρονται  μπορούν να παρευρεθούν  και να συμμετέχουν στην προσπάθεια αυτή για τη δημιουργία χορωδίας για το Πάσχα.

$13....

Διαβάστε περισσότερα: Ανακοινώσεις εκκλησιαστικής Επιτροπής Κορμακίτη- Προετοιμασία για το Πάσχα

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 20-21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013 ΣΤΟΝ ΚΟΡΜΑΚΙΤΗ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Πιστοί στην υπόσχεση μας για καθιέρωση του εορτασμού του Αγίου Γεωργίου ως ετήσιος θεσμός, με χαρά σας ανακοινώνουμε την διοργάνωση του 2ου Φεστιβάλ Αγ. Γεωργίου στον Κορμακίτη, το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου 2013.  Όπως και πέρυσι, η συμμετοχή όλων των οργανωμένων συνόλων για την επιτυχία των δραστηριοτήτων θεωρείται δεδομένη, και αναμένουμε την θετική ανταπόκριση σας στην στήριξη αυτής της προσπάθειας.

Το πρόγραμμα προβλέπει τις ακόλουθες δραστηριότητες

Σαββατο 20 Απριλίου

  • Ξεναγήσεις στα αξιοθέατα του χωριού
  • Λειτανία της εικόνας του...

Διαβάστε περισσότερα: ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ  20-21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013 ΣΤΟΝ ΚΟΡΜΑΚΙΤΗ

Ο ΓΕΡΙΜΟΣ Ο ΠΠΑΡΑΣ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Ήρταν οι τζαιροί οι παλιοί πο’δάνειζεν

 ο ένας φίλοι μου τ’άλλου

τζαί σήμερα το σσιέριν τους

 στην πούγγα μας οι άτιμοι το βάλλουν

χαρκούμε ε’να θυμηθούμε τα παλιά

π’ανταλλάσαμεν προϊόντα

σιτάρι, κρίθι με λάιν τζαί ελιές

που Λάρνακα Λαπήθου ως τον Λυθροδόντα

μα ήταν καλοί τζείνοι οι τζαιροί

που οι φούρνοι ούλοι εκαπνίζαν

με ένιαν είχασιν με τίποτε

τζαί τα ψουμιά βραστά εξυφουρνίζαν

με το σανίν γεμάτον εις στον νόμο

εμουσκομυρίζαν οι στράτες που ερέσαν

η ένια τους ήταν ποιός να κόψει βραστό

...

Διαβάστε περισσότερα: Ο ΓΕΡΙΜΟΣ Ο ΠΠΑΡΑΣ

Aνακοίνωση Γραφείου Εκπροσώπου Μαρωνιτών

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1

Το Γραφείο Εκπροσώπου Μαρωνιτών ανακοινωνει ότι κυκλοφόρησαν τα πιο κάτω βιβλία:

Η Κυπριακή Δημοκρατία και οι θρησκευτικές ομάδες,Αλέξανδρου-Μιχαήλ Χατζηλύρα, Λευκωσία: 2012.Το βιβλίο, το οποίο  προήλθε από μια ακαδημαϊκή έρευνα σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου, αναλύει διεξοδικά τη σχέση των Θρησκευτικών Ομάδων με την Κυπριακή Δημοκρατία. Μεταξύ άλλων αναφέρεται στον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα του νησιού μας, στο νομικό καθεστώς και την εκπροσώπευση των θρησκευτικών ομάδων, στην ιστορία και στα χαρακτηριστικά τους. Χορηγοί της έκδοσης είναι ο Εκπρόσωπος των Μαρωνιτών, κ. Αντώνης Χ’ Ρούσος, ο Εκπρόσωπος των Αρμενίων, κ. Βαρτκές Μαχτεσιάν και ο Εκπρόσωπος των Λατίνων, κ. Μπενίτο Μαντοβάνι.  Υπάρχουν διαθέσιμα 80 βιβλία πρός...

Διαβάστε περισσότερα: Aνακοίνωση Γραφείου Εκπροσώπου Μαρωνιτών

Ονομαστήρια Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1

          Την  Τρίτη  19 Μαρτίου 2013, εορτή του Αγίου Ιωσήφ, ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ άγει τα ονομαστήρια του.

          Την ίδια μέρα ο Σεβασμιότατος θα παραστεί στην εναρκτήρια Θεία  Λειτουργία του Πάπα Φραγκίσκου στην Βασιλική του Αγίου Πέτρου στην Ρώμη.

          Ο Σεβασμιότατος εκφράζει τις ευχαριστίες  του για τις ευχές και την θερμή παράκληση όπως αντί δώρων γίνεται εισφορά στην φιλανθρωπική οργάνωση Κάριτας Κύπρου. 

 

Γραμματεία Αρχιεπισκοπής Μαρωνιτών

Πρόσκληση σε δέηση

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0



Εορτή Αγίου Ιωσήφ - Επίσημη Θεία Λειτουργία

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1

Επ’ ευκαιρία της εορτής του Αγίου Ιωσήφ

και λόγω της μετέπειτα απουσίας σε εκκλησιαστικό καθήκον

του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών

κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ,

 

η επίσημη Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί

 

το Σάββατο 16 Μαρτίου 2013 στις 5.30 μ.μ. στο παρεκκλήσι της Αρχιεπισκοπής στην Ακρόπολη.

 

Θα ακολουθήσει δεξίωση όπου ο Σεβασμιότατος θα δεχθεί τις ευχές των πιστών.

 

 

Γραμματεία Αρχιεπισκοπής Μαρωνιτών

ΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΑΝΙΣΗ Η ΜΑΧΗ ΑΥΤΗ Η ΟΜΑΔΑ ΕΧΕΙ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΠΑΘΟΣ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Οι φίλοι και τα μέλη του Σωματείου Ένωσης Μαρωνιτών Ανθούπολης πρέπει να αισθάνονται υπερήφανοι που οι παράγοντες του Σωματείου μέσα από συστηματική προσπάθεια, ζήλο και αξιοπρέπεια κατάφεραν τη περίοδο 2012-2013, έστω με τους -6 βαθμούς που τους επέβαλε η δικαστική της Ομοσπονδία ΕΠΟΠΛ  για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στον τελικό κυπέλου την περασμένη ποδοσφαιρική περίοδο,  να επαναφέρουν το Σωματείο στη θέση που του αξίζει. Δεν είναι τυχαία η κατάκτηση της ΠΕΜΠΤΗΣ ΘΕΣΗΣ καθώς επίσης και η καθιέρωσή της ομάδας στην Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ. Είναι ένα επίτευγμα το οποίο ήμασταν βέβαιοι από την έναρξη της ποδοσφαιρικής σεζόν ότι η ομάδα μας θα διεκδικούσε με αξιώσεις. Ένα επίτευγμα που...

Διαβάστε περισσότερα: ΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΑΝΙΣΗ Η ΜΑΧΗ  ΑΥΤΗ Η ΟΜΑΔΑ ΕΧΕΙ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΠΑΘΟΣ

Σύνθεση νέου Διοικητικού Συμβουλίου Συνδέσμου Εκτοπισθέντων Αγίας Μαρίνας (Σκυλλούρας) «Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ»

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
2013-03-01 20.17.15 800x600

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2013, η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Εκτοπισθέντων Αγίας Μαρίνας Σκυλλούρας “Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ”.

 

Στη Γενική Συνέλευση έγινε απολογισμός από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου κ. Αντώνη Μελά για τις δραστηριότητες του Διοικητικού Συμβουλίου για την περίοδο Φεβρουάριος 2011 – Φεβρουάριος 2013. Ακολούθως έγινε οικονομικός απολογισμός από τον Ταμία κ. Τζόζεφ Πέτρου για την προ-αναφερόμενηπερίοδο.

 

...

Διαβάστε περισσότερα: Σύνθεση νέου Διοικητικού Συμβουλίου Συνδέσμου Εκτοπισθέντων Αγίας Μαρίνας (Σκυλλούρας) «Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ»

Αγγελία Θανάτου

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1

Με βαθειά θλίψη αγγέλλουμε το θάνατο της προσφιλούς μας VeraPeppis (Bartella), συζύγου του μακαριστού πατέρα, παππού, αδελφού και εξαδέλφου μας JohnPeppis (Bartella),  που συνέβη στις 27 Φεβρουαρίου 2013 στην οικία της στο Λονδίνο. Λεπτομέρειες για την κηδεία θα ανακοινωθούν μόλις είναι γνωστές.

Τεθλιμμένοι

Η οικογένεια

78α ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΙΩΤΗ ΓΛΥΚΟΦΩΝΑΡΗ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
DSC00804

΄΄ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΝ ΘΕΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΕ ΑΞΙΩΣΕ ΝΑ ΔΩ ΤΗΝ ‘ΜΑΝΑ ΜΑΡΙΝΙΩΤΟΥ ΜΑΣ’’ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ’’

‘’Ευχαριστώ τον Θεό που με αξίωσε να ζω και να δω την μαρινιωτού μας στην μέση εκπαίδευση, μια φωνή που μεγάλωσε γενεές και γενεές των Μαρινιωτών αλλά και όλων των μαρωνιτών της Κύπρου γενικότερα και όταν θα έρθει η ώρα… θα πάρω το καλό αυτό και ιστορικό μαντάτο στους Μαρωνίτες, όπου θα τους συναντήσω στον άλλο και αιώνιο κόσμο’’.  Αυτά τα όμορφα πολύ συγκινητικά λόγια, ήταν τα λόγια του πατέρα του Τώνη Σολωμού κατά την εορτάζουσα ημέρα των εβδομηκοστών ογδόων χρόνων Ζωής του (28/02/2013) στην προσωρινή οικία του στην Λεμεσό.  Εν τη παρουσία όλης της ΄΄οικογενείας Σολωμού΄΄ και όχι μονο γιόρτασαν όλοι μαζί...

Διαβάστε περισσότερα: 78α ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΙΩΤΗ ΓΛΥΚΟΦΩΝΑΡΗ

Συγχαρητήριο τηλεγράφημα της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Αγίας Μαρίνας Σκυλλούρας

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

5 Μαρτίου 2013

 

 

κ. Γιώργο Λακκοτρύπη

Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας, Ενέργειας & Τουρισμού

Λευκωσία

 

 

Έντιμε κ. Υπουργέ,

 

Η Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίας Μαρίνας (Σκυλλούρας), εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια για το διορισμό σας στο αξίωμα του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας, Ενέργειας και Τουρισμού και σας εύχεται κάθε επιτυχία στο δύσκολο αυτό έργο που καλείστε να επιτελέσετε.

 

Ανεπιφύλακτα πιστεύουμε ότι θα ανταποκριθείτε στα καθήκοντά σας με τεράστια επιτυχία και θα αφήσετε το δικό σας σημαντικό προσωπικό στίγμα στα οικονομικά δρώμενα και δεδομένα της Κύπρου.

 

...

Διαβάστε περισσότερα: Συγχαρητήριο τηλεγράφημα της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Αγίας Μαρίνας Σκυλλούρας 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑΣ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγίας Μαρίνας Σκυλλούρας,  ανακοινώνει ότι το Σαββάτο 16 Μαρτίου (αντί 15/03/2013) και ώρα 20:30 στην Αίθουσα “PavilionHall” στο Pavilion, διοργανώνεται η 1η ετήσια χοροεσπερίδα του χωριού μας.

Η χοροεσπερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών Κύπρου Κ.Κ Ιωσήφ Σουέηφ και του Εκπροσώπου Μαρωνιτών στην Βουλή Κ. Αντώνη Χατζηρούσου.

 

Το Κοινοτικό Συμβούλιο καλεί όλους τους Συγχωριανούς και φίλους της κοινότητας  όπως  παρευρεθούν μαζικά στην εκδήλωση αυτή, μέσα σε μια αγαπημένη εορταστική ατμόσφαιρα, έτσι ώστε  να νοιώσουμε και να θυμηθούμε ξανά τις αλησμόνητες  στιγμές του χωριού μας.

...

Διαβάστε περισσότερα: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑΣ

Ανακοίνωση του Κοινοτικού Συμβουλίου Αγιας Μαρίνας Σκυλλούρας

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

                                                                    Ανακοίνωση

Με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια  πληροφορηθήκαμε όλοι  την απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας,  να διορίσει τον κύριο Γιώργο Λακκοτρύπη στην θέση του Υπουργού Εμπορίου Ενέργειας, Βιομηχανίας και Τουρισμού.

Πρόκειται για ένα καταξιωμένο Μαρινιώτη επιστήμονα που από την θέση αυτή  τιμά όχι μόνο την Αγία Μαρίνα Σκυλλούρας αλλά ολόκληρη την Μαρωνιτική Κοινότητα.

Σαν Μαρινιώτες τόσο ο πρόεδρος και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου...

Διαβάστε περισσότερα: Ανακοίνωση του Κοινοτικού Συμβουλίου  Αγιας Μαρίνας Σκυλλούρας

ΣΕΑΜ: ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΕΝΤΙΜΟ ΥΠΟΥΡΓΟ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

01 Μαρτίου 2013

 

 

Έντιμο κύριο Υπουργό,

Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού,

Γιώργο Λακκοτρύπη,

Λευκωσία.

 

Έντιμε κύριε Υπουργέ,

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Εκτοπισθέντων Αγίας Μαρίνας (Σκυλλούρας) «Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ» σας συγχαίρει θερμά  για τον πρόσφατο διορισμό σας από το Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, ως Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

 

...

Διαβάστε περισσότερα: ΣΕΑΜ: ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΕΝΤΙΜΟ ΥΠΟΥΡΓΟ

ΠΑΠΑΣ ΒΕΝΕΔΙΚΤΟΣ XVI ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΓΑΠΗΣ / Pope BENEDICT XVI GREAT SIGN OF LOVE

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
Pope Benedict XVI

Μέσα στα πλαίσια του καθήκοντος της Επισκοπικής μου αποστολής, απευθύνομαι στην Αρχιεπισκοπική μου Περιφέρεια ευχαριστώντας τον Κύριο για το Ποντιφικάτο του Πάπα Βενέδικτου XVI που ήταν μια μεγάλη χάρη για όλη την ανθρωπότητα, σε ένα χρόνο τόσο συμπαγή  όσο και βαθύ, στον οποίο ο Διάδοχος του Αγίου Πέτρου πήγε στα βάθη της πίστης καλώντας τον άνθρωπο να συναντήσει προσωπικά τον Ιησού Χριστό το Γιο του ζωντανού Θεού.

Πράγματι, ο Πάπας άρχισε το Ποντιφικάτο του με την εγκύκλιο: "Ο Θεός είναι Αγάπη", και με την ίδια αγάπη και για τον Θεό και για την Εκκλησία, ο...

Διαβάστε περισσότερα: ΠΑΠΑΣ ΒΕΝΕΔΙΚΤΟΣ XVI ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΓΑΠΗΣ / Pope BENEDICT XVI GREAT SIGN OF LOVE

Όλοι Διαφορετικοί Όλοι Ίσοι –Ημερίδα για τη διαφορετικότητα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Στο Δημοτικό Σχολείο του Αγίου Μάρωνα διοργανώνεται ημερίδα με θέμα τη Διαφορετικότητα και το δικαίωμα σ’ αυτή. Η Ημερίδα θα γίνει την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 8:30 π.μ.

Στην ημερίδα θα συμμετέχουν παιδιά του σχολείου , του Δημοτικού Σχολείου Ναρέκ, του  Δ΄Δημοτικού  και του Δημοτικού Σχολείου Ανθούπολης.

Διάλεξη θα δώσει η κ. Λύδα  Κουρσουμπά, Επίτροπος Δικαιωμάτων και προστασίας των Παιδιών. Ακολούθως τα παιδιά θα χωριστούν σε ομάδες για βιωματικά εργαστήρια δουλεύοντας όλα μαζί και δίνοντας το μήνυμα της αποδοχής , της συνεργασίας και της ομαδικότητας.

Η όλη δραστηριότητα εντάσσεται στα πλαίσια των όλων εκδηλώσεων  για τα δεκάχρονα και της προβολής του σχολείου και της κοινότητας...

Διαβάστε περισσότερα: Όλοι Διαφορετικοί  Όλοι Ίσοι –Ημερίδα  για τη διαφορετικότητα

Εκκλησιαστική Επιτροπή Κορμακίτης

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Η Εκκλησιαστική Επιτροπή Κορμακίτη ανακοινώνει την πρόθεση της να αναστηλώσει/ ανακαινίσει/επιδιορθώσει τα πιο κάτω εκκλησιαστικά μνημεία:

  1. 1.Παλαιά εκκλησία Αγίου Γεωργίου- Καλογραιών
  2. 2.Καθεδρικός Ναός
  3. 3.Νέο Κοιμητήριο
  4. 4.Παλαιό Κοιμητήριο
  5. 5.Πάρκο Παναγίας

Για το σκοπό αυτό η επιτροπή, στο στάδιο αυτό, απλά δέχεται δηλώσεις ενδιαφέροντος για την εκπόνηση σχετικής μελέτης λεπτομέρειες της οποίας θα συζητηθούν σε κατοπινό στάδιο με τους κατάλληλους ενδιαφερόμενους.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να εκδηλώσουν γραπτώς το ενδιαφέρον τους στον γραμματέα της εκκλησιαστικής επιτροπής  Κορμακίτη  Ηλία Ζωνιά

τηλ . 99176195 ,

email : stgeorgekormakiti@gmail.com

μέχρι την Κυριακή 3 Μαρτίου 2013.

 

Από την Εκκλησιαστική Επιτροπή Κορμακίτη

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΩΝΑ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΩΝΑ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ

 

 

Διάλεξη προς γονείς

 

  • Πώς να μιλήσω για να με ακούσει το παιδί μου;

 

  • Πώς γνωρίζω ότι με άκουσε; Ότι με κατανόησε;

 

  • Επικοινωνώ μόνο με λόγια ή μιλά και το σώμα, τα χέρια, το βλέμμα;

 

  • Θέλω το καλύτερο για το παιδί μου. Πώς να το καταφέρω;

 

 

 

Απαντήσεις στα πιο πάνω και σε άλλα, ακόμη, στη διάλεξη της κλινικής ψυχολόγου, κ. Δώρας Παπαγεωργίου:

 

...

Διαβάστε περισσότερα: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΩΝΑ

Caritas Cyprus in the regional conference of MONA - Η Caritas Κύπρου στην Περιφερειακή Δίασκεψη ΜΟΝΑ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

H Caritas Κύπρου συμμετέχει στην Περιφερειακή Διάσκεψη (ΜΟΝΑ)

στο Αμμάν της Ιορδανίας από τις 20 – 22 Φεβρουαρίου 2013

   

 

Ο Πρόεδρος του Ποντιφίκιου Συμβουλίου Cor Unum Καρδινάλιος Robert Sarah μαζί με τον Γραμματέα Mons. Giampietro Dal Toso θα συμμετέχουν στο Περιφερειακό Φόρουμ της Caritas Μέσης Ανατολής και Νοτίου Αφρικής (MONA) στην Ιορδανία όπου η Caritas Κύπρου δίνει το παρών της μαζί με τις άλλες οργανώσεις Caritas της περιοχής και την τοπική εκκλησία.

 

...

Διαβάστε περισσότερα: Caritas Cyprus in the regional conference of MONA - Η Caritas Κύπρου στην Περιφερειακή Δίασκεψη ΜΟΝΑ

Θεία Λειτουργία στην Παναγία της Καμπυλής / Holy Mass in the Church of our Lady of Kambili

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Θεία Λειτουργία απο τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Μαρωνιτών κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ στην Παναγία της Καμπυλής

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013 Ώρα 4.00 μ.μ.

 

Εκ της Γραμματείας της Αρχιεπισκοπής

 

 

 

 

Holy Mass in the Church of our Lady of Kambili by H E the Maronite Archbishop Youssef Soueif

Saturday 16th February 2013 at 4.00 p.m.

 

Secretariat of the Maronite Eparchy

The witness of God's love. / Ο Μάρτυρας της αγάπης του Θεού.

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
Pope-Archbishop

Ο Πάπας Βενέδικτος XVI, με την ανακοίνωση που εξέπληξε όλο το κόσμο, τερματίζει την αποστολή του σαν Διάδοχος του Πέτρου, επιβεβαιώνοντας την πίστη και προεδρεύοντας την αγάπη εν μέσω των αδελφών του και του συνόλου της ανθρωπότητας.  Άρχισε την αποστολή του σαν Ποντίφικας με την προσφώνηση:

΄΄Ο Θεός είναι Αγάπη΄΄  και με την ίδια αγάπη του Θεού, αγάπησε την Εκκλησία και γι' αυτό θέλησε να τερματίσει την διεύθυνση 'αυτής της βάρκας' γνωρίζοντας ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ο καπετάνιος της με το Πνεύμα να την οδηγεί προς την πληρότητα της Βασιλείας.  Ότι έκανε ο Πάπας Βενέδικτος μπορούμε να το διαβάσουμε στη ζωή των Αγίων, και έτσι είναι ένα σημείο αγιότητας,  το τί έκανε είναι ένα παράδειγμα για όλους, πώς ο άνθρωπος...

Διαβάστε περισσότερα: The witness of God's love. / Ο Μάρτυρας της αγάπης του Θεού.

ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΤΑΤΟΥ ΚΑΙ ΑΞΙΟΥ ΗΓΕΤΗ YOUSSEF SOUEIF ΤΟΥ ΤΩΝΗ ΣΟΛΩΜΟΥ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 5
archbishop

 

 

Πριν λλία χρόνια χαρκούμε έφτασε

που την όμορφη Chekka του Λιβάνου

ήταν γεροδεμένος τζαί ροδοκότσινος

τζαί κορμίν σαν του πλατάνου

 

 Σαν να εφαίνετουν που την αρκήν

πως ήταν αποφασισμένος

τζαί για τους Μαρωνίτες του νησιού

που τον Θεόν ήταν δοσμένος

 

Εν η αλήθκεια ότι μέραν νύχταν ετρέχε

την κοινότητα να σώσει

ειδικά την Αγιά Μαρίναν τζ’Ασώματον

σε τζείνους που τα ρίζουν να τα δώσει

 

Ως τζαί στον Γκιούλ τζαί Ερτογάν εκούμπησε

μαζί με τον Beshara Rai τον Πατριάρχη

τζαί δεν είναι τυχαία που ο πρόεδρος

τον ανακύριξε ανώτατο ταξιάρχη

 

Οι δυνάμεις του λαλώ σας εν πολλές

τζαί θα προσφέρει για...

Διαβάστε περισσότερα: ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΤΑΤΟΥ ΚΑΙ ΑΞΙΟΥ ΗΓΕΤΗ YOUSSEF SOUEIF ΤΟΥ ΤΩΝΗ ΣΟΛΩΜΟΥ

Πρόγραμμα Θειας Λειτουργίας Σεβ.Αρχ. Μαρωνιτών - Program of Celebrations - Feast of St. Maron 2013

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 2

Εορτή Αγίου Μάρωνα,

Προστάτη της Μαρωνιτικής Εκκλησίας

 

 

Πρόγραμμα Θείας Λειτουργίας Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών Κύπρου κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ

 

  • Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013 Ώρα 9.00 πμ.

Θεία Λειτουργία στην εκκλησία του Αγίου Μάρωνα στην Ανθούπολη.

 

  • Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013 Ώρα 5.30 μμ.

Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσι του Αγίου Μάρωνα στην Αρχιεπισκοπή στην Ακρόπολη.

 

  • Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013  Ώρα 10.00 πμ.

Επίσημος εορτασμός του Αγίου Μάρωνα στον Καθεδρικό Ναό Παναγίας των Χαρίτων, Πύλη Πάφου, Λευκωσία

...

Διαβάστε περισσότερα: Πρόγραμμα Θειας Λειτουργίας Σεβ.Αρχ. Μαρωνιτών - Program of Celebrations - Feast of St. Maron 2013

Feast of St Maron - The Official Celebration - HE Archbishop Soueif Invitation to All - Επίσημος εορτασμός Αγίου Μάρωνα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Αγαπητά εν Χριστώ αδέλφια,

 

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος  εορτάζουμε την γιορτή του Αγίου Μάρωνα Προστάτη της Μαρωνιτικής μας Εκκλησίας. Είναι ένας ιστορικός σταθμός κατά τον οποίο καλούμαστε να ανανεώσουμε την πίστη μας στον Ιησού Χριστό, να ενισχύσουμε το αίσθημα του να  ανήκουμε στην Εκκλησία μας, στην παράδοση μας, πλούσιας σε ιστορία και μαρτυρία πίστης.

 

 

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλώ όλους

 

...

Διαβάστε περισσότερα: Feast of St Maron - The Official Celebration - HE Archbishop Soueif Invitation to All - Επίσημος...

Κίνηση Γυναικών Ασωμάτου - Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
HMERA GYNAIKAS FLYER

Caritas Cyprus Seminars

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

                                               

«Μακάριοι οι ελεήμονες, ήτοι αυτοί ελεηθήσονται (Μτ 5/7)»

 

Η Κάριτας Κύπρου, μέσα στα πλαίσια των προσπαθειών της για καλύτερη προσφορά προς την Κοινωνία της Κύπρου, οργανώνει

για τα Μέλη, Εθελοντές και Φίλους της

σεμινάριο με θέμα:

 

...

Διαβάστε περισσότερα: Caritas Cyprus Seminars

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ ΕΥΚΩΣΙΑΣ

Αγίου Μάρωνα 8 ΤΚ 23820 CY1010 Λευκωσία Φάξ 22670510

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Απαγορεύεται αυστηρά το άνοιγμα τάφου, η κατασκευή κενοταφίου (τζιούρι), οικογενειακού τάφου ή η εκτέλεση οποιουδήποτε έργου εντός του Κοιμητηρίου χωρίς την προηγούμενη έγκριση της Επιτροπής του Κοιμητηρίου. Για τη σχετική έγκριση παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να αποτείνονται στο τηλ.99611725 η 22482159. Η έγκριση θα υπόκειται στους πιο κάτω όρους:

 

(α) Θα πληροφορήσετε την Επιτροπή το όνομα, διεύθυνση και τηλέφωνο του εργολάβου που θα αναλάβει την εκτέλεση

...

Διαβάστε περισσότερα: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

Family Pastoral - Ποιμαντική της Οικογένειας - Equipe Notre Dame

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

          In the context of the Family Pastoral, H.E. the Maronite Archbishop of Cyprus, Youssef Soueif, announces a new initiative  with regard to the dimension and deepening in the  Christian faith of the spouses and the important role played by the family, in the society and the church, for the educational, human and spiritual development of each person.  

          It concerns the introduction to Cyprus  of the “Equipe Notre Dame”

This is a spiritual, international movement within the Catholic church, which promotes the spiritual experience, the testimony of faith,  and the human principles and values in the life of the spouses...

Διαβάστε περισσότερα: Family Pastoral - Ποιμαντική της Οικογένειας - Equipe Notre Dame

Ο ΤΩΝΗΣ ΣΟΛΩΜΟΥ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 2
DSC00660

China. 11-17 July, 2013 Second notice and Call for Proposals.
MR TONY SOLOMOU (CYPRUS)

You are cordially invited to attend the 42nd World Conference of the ICTM (international council traditional music), which will be held in the summer of 2013 and hosted by the Shanghai Conservatory of Music. The ICTM World Conference is the leading international venue for the presentation of new research on music and dance. Many new initiatives emerge at World Conferences and, perhaps even more crucially, discussion at these meetings helps us to shape our ongoing work. A successful World Conference-like that in St. John's, Newfoundland, in July of 2011- is a truly stimulating place to be.

Shanghai is one of the world's most vibrant cities, and the Shanghai...

Διαβάστε περισσότερα: Ο ΤΩΝΗΣ ΣΟΛΩΜΟΥ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ

Πρόγραμμα Θείας Λειτουργίας και Ποιμαντικές Επισκέψεις 16.1.2013

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Πρόγραμμα Θείας Λειτουργίας και Ποιμαντικές Επισκέψεις

Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών Κύπρου

κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ

 

 

Τετάρτη  16.1.2013       Ώρα 6.30μ.μ.

Παραμονή της εορτής του Αγίου Αντωνίου, ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος θα παραστεί στην Θεία Λειτουργία που θα τελεστεί στο Μοναστήρι του  Προφήτη Ηλία στον Κοτσιάτη  κατά την οποία οι μοναχοί του Λιβανικού Μαρωνιτικού Τάγματος θα ανανεώσουν τους όρκους του μοναχικού τους βίου.

 

Πέμπτη...

Διαβάστε περισσότερα: Πρόγραμμα Θείας Λειτουργίας και Ποιμαντικές Επισκέψεις 16.1.2013

Έβδομάδα Προσευχής για την Ενότητα των Χριστιανών 18-25 Ιαν.2013

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Τι απαιτεί ο Κύριος από εμάς; ( Μιχαία 6: 6,8)

 

Εβδομάδα Προσευχής για την Ενότητα των Χριστιανών

(18-25 Ιανουαρίου 2013)

 

 

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013  Ώρα 6.00 μ.μ.

 

Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών σας προσκαλεί στη προσευχή για την ενότητα των Χριστιανών στο παρεκκλήσι του Αγίου Μάρωνα στην Αρχιεπισκοπή στην Ακρόπολη.

 

Ας παραστούμε όλοι για να προσευχηθούμε σύμφωνα με τα λόγια του Ιησού « Ίνα Πάντες εν ώσι» (Ιωάννην 17, 21)

 

 

...

Διαβάστε περισσότερα: Έβδομάδα Προσευχής για την Ενότητα των Χριστιανών 18-25 Ιαν.2013

Εσπερινά στον Κορμακίτη

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Μέσα στα πλαίσια της αναβίωσης της Θρησκευτικής μας παράδοσης και με την συνεργασία των ιερέων μας Πατέρων Αντώνιου Φραγκίσκου και Αντουάν Ρούκκος, προγραμματίζεται η τέλεση εσπερινών την παραμονή των μεγάλων εορτών.

Έχοντας πάντοτε ως στόχο την αναβίωση των θρησκευτικών μας εθίμων ετοιμάστηκε ο πιο κάτω κατάλογος με τις μεγάλες εορτές όπου θα γίνονται εσπερινά το προηγούμενο απόγευμα.

Η ώρα του εσπερινού και των εορτών θα ανακοινώνεται από πριν από τους ιερείς.

Μία ώρα πριν από τον εσπερινό θα υπάρχει εξομολόγηση.

...

Διαβάστε περισσότερα: Εσπερινά στον Κορμακίτη 

Ευχές Αρχιεπισκόπου για την εορτή Αγίου Αντωνίου και Θεία Λειτουργία

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Επ’ ευκαιρία της εορτής του Αγίου Αντωνίου, ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ εύχεται σε όλες και όλους τους εορτάζοντες Χρόνια Πολλά γεμάτα υγεία,  αγάπη και ειρήνη.

 

Ο Σεβασμιότατος προσκαλεί όλους στην Θεία Λειτουργία που θα τελέσει  την Πέμπτη 17.1.2013 στις 6.00 μ.μ. στο παρεκκλήσι του Αγίου Μάρωνα στην Αρχιεπισκοπή στην Ακρόπολη.

 

Γραμματεία Αρχιεπισκοπής Μαρωνιτών Κύπρου

Θεία Λειτουργία για τη γιορτή του Αγίου Αντωνίου

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0



ΕΜΑ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΑ 25ΧΡΟΝΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
emaeventposter 640x335

Με ιδιαίτερη χαρά, το Δ ιοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Ένωση Μαρωνιτών
Αν θούπολης σ ας προσ καλ εί στην εορταστική χοροεσπερίδα γ ια τα 25χρονα ζωής του
Σωματείου, που θα πραγματοποιηθεί

την Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 8:00 μ.μ.

στο κέντρο PAVILION στ η Λευκωσία

και όπου θα μας κρατήσουν μουσική συντροφιά οι γνωστοί καλλιτέχνες

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ και ΠΩΛΙΝΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Η χοροεσπερίδα θα είναι υπό την υψηλή προστασία του Προέδρου του Δημοκρατικού
Συναγερμού και υποψηφίου Προέδρου για της Κυπριακής Δημοκρατίας

κύριου ΝΙΚΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

Τιμή εισόδου, 25 ευρώ ανά άτομο μετά φαγητού και άφθονου ποτού

Δηλώσεις συμμετοχής και κρατήσεις στα πιο κάτω τηλέφωνα:

Γιώργος 96798479, Αβραάμ 99123750, Αιμίλιος 99630955

 

Pastoral Visits - Ποιμαντικές Επισκέψεις Σεβ. Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Ποιμαντικές Επισκέψεις Σεβ. Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών Κύπρου

κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ

επ’  ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων, του Νέου Έτους και των Θεοφανείων

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

3.30 μ.μ. Θεία Λειτουργία στην εκκλησία της Αγίας Κυριακής στην Πάφο μετά το πέρας της οποίας ο Σεβασμιότατος θα έχει συνάντηση με όλους τους πιστούς και θα  προεδρεύσει της τοπικής συνέλευσης των  μελών της Caritas.

 

Γραμματεία Αρχιεπισκοπής Μαρωνιτών

 

 

...

Διαβάστε περισσότερα: Pastoral Visits - Ποιμαντικές Επισκέψεις Σεβ. Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών

Γράψετε τα παιδιά σας στο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Άγιος Μάρωνας Εγγραφές μαθητών για τη σχολική χρονιά 2013 – 2014

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Οι εγγραφές των μαθητών σε όλες τις τάξεις των Δημοτικών Σχολείων και των δημόσιων και Κοινοτικών Νηπιαγωγείων για τη σχολική χρονιά 2013 – 2014 θα πραγματοποιηθούν από τις 9 μέχρι και τις 10 Ιανουαρίου 2013 και δε θα υπάρξει νέα περίοδος εγγραφών. Νέες εγγραφές/μετεγγραφές θα γίνονται δεκτές μόνο ύστερα από έγκριση του οικείου Επαρχιακού Γραφείου Παιδείας και Πολιτισμού, μόνο για «παιδιά που για εύλογη αιτία ήταν αδύνατο να εγγραφούν κατά τον πιο πάνω χρόνο».

 

Δεκτά για εγγραφή στην Α΄τάξη θα γίνουν τα παιδιά που συμπληρώνουν τα 5 χρόνια και 8 μήνες πριν από...

Διαβάστε περισσότερα: Γράψετε τα παιδιά σας στο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Άγιος Μάρωνας  Εγγραφές μαθητών για τη σχολική...

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ – ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΤΑ - ΑΙ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΣΙΛΙΑ ΔΕΙΞΕ ΤΖΙΑΙ ΦΑΝΕΡΩΣΕ ΚΑΙ ΠΟΥΛΥΣΤΡΑΙΝΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΣΚΥΛΛΟΥΡΑΣ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 10
AGIA MARINA SOUSES

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ – ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΤΑ - ΑΙ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΣΙΛΙΑ  ΔΕΙΞΕ ΤΖΙΑΙ ΦΑΝΕΡΩΣΕ ΚΑΙ ΠΟΥΛΥΣΤΡΑΙΝΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΣΚΥΛΛΟΥΡΑΣ

ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ-ΤΩΝΗΣ ΣΟΛΩΜΟΥ

 

 

ΜΕΡΟΣ 3 ΜΕΡΟΣ 4

 

Πέρασαν  τα Χριστούγεννα  αλλά οι γλυκείες γεύσεις των εορτών συνεχιζόταν αφού οι χωριανοί περίμεναν με αγωνία την όμορφη πρωτοχρονιά και τον ερχομό του νέου χρόνου, που πραγματικά πρέπει να πούμε ότι ένοιωθαν αυτό το γεγονός όπως και την γέννηση του Χριστού μικροί και μεγάλοι και δεν είναι σχήμα λόγου, αλλά τα ζούσαν και τα ένοιωθαν με την σημασία της λέξεως εκείνες τις εποχές.  Θυμάμαι την δεκαετία του 1960 τότε μικρό παιδί αλλά με πολύ καλή μνήμη τις ομορφιές αυτών των ξεχωριστών εορτών, τις νοσταλγικές εκείνες εποχές που όλοι θα...

Διαβάστε περισσότερα: ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ – ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΤΑ - ΑΙ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΣΙΛΙΑ  ΔΕΙΞΕ ΤΖΙΑΙ ΦΑΝΕΡΩΣΕ ΚΑΙ ΠΟΥΛΥΣΤΡΑΙΝΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ...

ΟΧΙ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ, ΔΕ ΦΤΑΙΣ ΕΣΥ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1

Του Γλαύκου Ανδρέου

Μελους της Δ. Κ. Ε. Εδεκ

ΟΧΙ ΠΑΙΔΙ  ΜΟΥ, ΔΕ ΦΤΑΙΣ ΕΣΥ.
Φταίει η δικιά μου και οι προηγούμενες γενιές. Φταίνε εκείνοι οι γονείς που...
εγκλωβίστηκαν σ’ ένα δικομματικό πεδίο και δεν είδαν το μέλλον σου παρασυρμένοι και παραδομένοι σε μια ανηλεή πελατειακή σχέση.
Φταίνε εκείνοι που δημιούργησαν τη βασική σου εκπαίδευση και την έκαναν με τέτοιο τρόπο, ώστε να σιχαθείς τη γνώση και να εγκλωβιστείς στη παπαγαλία γιατί αυτό τους συνέφερε. Για να ζήσουν και τα φροντιστήρια όπου οι γονείς, πάλι εγκλωβισμένοι, πλήρωναν για κάτι καλύτερο. Μη αντιδρώντας πάλι για τη ΔΩΡΕΑΝ Παιδεία που έπρεπε να έχεις.
...

Διαβάστε περισσότερα: ΟΧΙ ΠΑΙΔΙ  ΜΟΥ, ΔΕ ΦΤΑΙΣ ΕΣΥ

Χριστουγεννιάτικες Ευχές Συνδέσμου Εκτοπισθέντων Αγίας Μαρίνας

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Εκτοπισθέντων Αγίας Μαρίνας Σκυλλούρας «Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ» εύχεται σε όλα τα Μέλη του σε όλους τους Μαρινιώτες και όλους τους Μαρωνίτες γενικότερα, Χρόνια Πολλά και Ευτυχισμένο το νέο Έτος με αγάπη, υγεία και ευτυχία.

Ευχόμαστε το 2013 να αποτελέσει καταλύτης στην εκπλήρωση των προσπαθειών μας για επιβίωση και επιστροφή στα πατρώα μας εδάφη.

Με εκτίμηση και αγάπη

Ο Πρόεδρος και τα Μελή του Δ.Σ.

24 Δεκεμβρίου 2012 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΣΚΥΛΛΟΥΡΑΣ - ΉΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 4
PALIA EKLISIA AGIAS MARINAS

ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝΗΣ ΣΟΛΩΜΟΥ

(ΜΕΡΟΣ 2)

Τα μεσάνυχτα της παραμονής των Χριστουγέννων όλοι δρόμοι οδηγούσαν στην εκκλησία και στην θεία λειτουργία όπου οι Μαρινιώτες ετοιμαζόταν να υποδεχτούν το θείο βρέφος με ευλάβεια, ταπεινοφροσύνη και με περισσή αγάπη προς το βρέφος.  Η ξεχωριστή αυτή νύχτα ήταν πάντοτε κατάμεστη λόγω των ημερών και λόγω του ότι οι απόδημοι Μαρινιώτες μαζευόταν 'μέχρι και τον τελευταίο', στο χωριό που υπεραγαπούσαν και αγαπούν ακόμα.  Όλοι οι χωριανοί μικροί και μεγάλοι ''πάννιζαν τα πασκάτικα τους'' (έβαζαν τα καινούργια ρούχα τους και τα παπούτσια τους).  Οι νέοι πάννιζαν τα κοστούμια τους, τις γραβάτες τους και τα πρόσωπα τους άστραφταν από χαρά και ευτυχία  Εν συνεχεία η εκκλησία και τα αυτιά...

Διαβάστε περισσότερα: ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΣΚΥΛΛΟΥΡΑΣ - ΉΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ

ΣΑΡΑΝΤΑΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΙΩΣΗΦ ΠΕΚΡΗ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
uncleiosif 450x600

Τελείται το ερχόμενο Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 5:30 μ.μ. το σαρανταήμερο μνημόσυνο του αείμνηστου Ιωσήφ Πεκρή από την Άγια Μαρίνα Σκυλλούρας. Το μνημόσυνο θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Μάρωνα στην Ανθούπολη.

Τελείται επίσης μνημόσυνο της ερχόμενη Κυριακή 23 Δεκεμβρίου και ώρα 10:30 π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας στα Πολεμίδια.

Η οικογένεια του καλεί όσους τιμούν την μνήμη του να παραστούν.

 

"Νεκρολούλουδα" στη μνήμη του δασκαλου Μιιχαήλ Καλακουτή

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 13
kalakoutis 2

“Μακαρία η οδός …  ότι ητοιμάσθη σοι

τόπος νοερός, τόπος χλοερός, τόπος αναπαύσεως"

 

Πικρή η είδηση, θλιβερό το μήνυμα...  Ο δάσκαλος Μιχαήλ Καλακουτής του Ιωσήφ και της Μαρίτσας, από τον Κορμακίτη της Κερύνειας και τελευταία στη Λευκωσία, έχει περάσει στην αιωνιότητα...  

Αγαπημένε μας Μισιέλη, αγαπημένε μου γαμπρέ, εκ μέρους της οικογένειας μας, προσπαθώ να σου γράψω λίγα λόγια, αλλά δυσκολεύομαι πολύ. Η συγκίνηση, λόγω του αποχωρισμού πολύ προσφιλούς προσώπου, δεν με αφήνει να εκφρασθώ, όπως ακριβώς θέλω... 

Βέβαια, έφυγες πλήρης ημερών, σε βαθιά γεράματα.  Έχεις εκπληρώσει όλους τους σκοπούς και στόχους της ζωής σου. Όμως, ο αποχωρισμός δεν παύει να είναι πικρός, πολύ πικρός...

Διαβάστε περισσότερα: "Νεκρολούλουδα" στη μνήμη του δασκαλου  Μιιχαήλ Καλακουτή

Πρόσκληση Ιδρύματος "Άγιος Αντώνιος"

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
agios antonios 2012

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Εκκλησιαστικής Επιτροπής Κορμακίτη

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Η Εκκλησιαστική Επιτροπή Κορμακίτη σας προσκαλεί στη

Χριστουγεννιάτικη Συναυλία που θα γίνει

το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 5:30 μ.μ.

στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στον Κορμακίτη.

Η Συναυλία τελεί υπό την αιγίδα του

Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών Κύπρου

Κ.κ. Ιωσήφ Σουέιφ

Συμμετέχουν η mezzo-soprano Καίτη Οικονομίδου ,

στο πιάνο η Rania Al Najar

και η Χορωδία του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Μάρωνα

υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Κωνσταντίνου

Πριν από τη συναυλία και ώρα 5:00 μ.μ. θα γίνει το στόλισμα

του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στο προαύλιο της εκκλησίας. 

Εσπερινά Εννιάμερου και Εξομολόγηση στον Κορμακίτη

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Από τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου μέχρι και τη  Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου θα γίνονται  καθημερινά στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στον Κορμακίτη εσπερινά στις 4:00 μ.μ. Καλούνται οι πιστοί όπως συμμετέχουν σε αυτά τα εσπερινά για την πνευματική προετοιμασία  για τα Χριστούγεννα.

Το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου από τις 3:00 μ.μ. μέχρι ώρα 4:30 μ.μ. οι ιερείς της ενορίας του Κορμακίτη θα εξομολογούν τον κόσμο.

Από την εκκλησιαστική Επιτροπή Κορμακίτη

Πρώτη Ποιμαντική Επίσκεψις του Νέου Αποστολικού Νούντσιου στην Κύπρο

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

New Apostolic Nuncio's

first Pastoral Visit to Cyprus

 

          It is with great joy that H.E. the Maronite Archbishop of Cyprus Youssef Soueif  invites you to participate at  the Holy Mass  officiated by  the newly appointed Apostolic Nuncio of Cyprus H.E. Archbishop Giuseppe Lazzarotto. 

         

          Let us all live together this exceptional Ecclesiastical moment, welcoming the representative of His Holiness Pope Benedict XVI among us.

 

          Holy Mass will be celebrated on Wednesday...

Διαβάστε περισσότερα: Πρώτη Ποιμαντική Επίσκεψις  του Νέου Αποστολικού Νούντσιου στην Κύπρο 

Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα από τη χορωδία των νέων

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0









Λειτουργία - Ποιμαντικες Επισκέψεις Αρχιεπισκόπου Κυριακή 16.12.2012

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Λειτουργία - Ποιμαντικές Επισκέψεις Σεβ. Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ

 

Κυριακή 16  Δεκεμβρίου 2012

 

9.00 π.μ.Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος θα τελέσει την Θεία Λειτουργία στην εκκλησία της Αγίας Μαρίνας στον Κοτσιάτη μετά το πέρας της οποίας, ως είθισται, θα τιμήσει και θα ευχαριστήσει την απερχόμενη εκκλησιαστική επιτροπή της Αγίας Μαρίνας Σκυλλούρας για την προσφορά και την υπηρεσία της.

 

10.30 πμ Εγκαίνια της  Φιλανθρωπικής Αγοράς/Παζαράκι του Γυναικείου Σώματος Κέδρου Αγίας Μαρίνας.

...

Διαβάστε περισσότερα: Λειτουργία - Ποιμαντικες Επισκέψεις Αρχιεπισκόπου Κυριακή 16.12.2012 

1η Ποιμαντική Επίσκεψη Νέου Αποστολικού Νούτσιου 19.12.2012

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Mε μεγάλη χαρά ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών

κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ

σας προσκαλεί στην Θεία Λειτουργία χοροστατούντος

του νέο διορισθέντος Αποστολικού Νούτσιου της Κύπρου Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Giuseppe Lazzarotto.

Θα είναι ένα ωραίο Εκκλησιαστικό γεγονός που θα βιώσουμε μαζί, υποδεχόμενοι τον αντιπρόσωπο  της Αυτού Αγιότητας

Πάπα Βενέδικτου 16ου ανάμεσα μας.

Η Θεία Λειτουργία θα τελεστεί την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012 στις 5.30 μ.μ. στον Καθεδρικό Ναό Παναγίας των Χαρίτων,

Πύλη Πάφου,...

Διαβάστε περισσότερα: 1η Ποιμαντική Επίσκεψη Νέου Αποστολικού Νούτσιου 19.12.2012 

Χριστουγεννιάτικη γιορτή Νηπιαγωγείου Αγίου Μάρωνα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
prosklisimipchristmas2012final

Ανακοίνωση από την εκκλησιαστική επιτροπή Κορμακίτη

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0



‘’ΕΙΣ ΜΝΗΜΗ ΣΟΥ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΄΄ΜΑΡΙΝΙΩΤΟΥΣ’’ ΠΟΥ ΜΠΗΚΕ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ’’

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1

ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟ ΜΑΧΑΗΛ ΚΑΛΑΚΟΥΤΗ

 

Στην μνήμη του δασκάλου μου

και μεγάλου εκείνου ανθρώπου

στον άνθρωπο που σόφισε και πρόσφερε

στην γη τούτου του τόπου

 

μνεία θα του κάνω μέσα από τα δύστυχα μου

τα φτωχά και ταπεινά

και να πω πως τέτοιοι άνθρωποι

μένουν στην μνήμη μας παντοτινά

 

ένα δάσκαλο-άνθρωπο που είχα την τύχη

γράμματα πολλά για να μου μάθει

και να με διορθώνει στην πέμπτη και έκτη

δημοτικού όλα μου τα λάθη

...

Διαβάστε περισσότερα: ‘’ΕΙΣ ΜΝΗΜΗ ΣΟΥ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΄΄ΜΑΡΙΝΙΩΤΟΥΣ’’ ΠΟΥ   ΜΠΗΚΕ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ’’ 

Λειτουργία - Ποιμαντικές Επισκέψεις Σεβ. Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Λειτουργία - Ποιμαντικές Επισκέψεις Σεβ. Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών κ.κ.
Ιωσήφ Σουέηφ*
* *
Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

9.30 π.μ.Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος θα τελέσει την Θεία Λειτουργία στην
εκκλησία του Αγίου Σιάρπελ στην Λεμεσό

11.00πμ Εγκαίνια της  Φιλανθρωπικής Αγοράς στην Αίθουσα της Εκκλησίας


3.30 μ.μ.Ο Σεβασμιότατος θα παραστεί στην Χριστουγενιάτική Εκδήλωση που
διοργανώνει η Κοινοτική Χορωδία Μαρωνιτών Κύπρου στο ξενοδοχείο Κλεοπάτρα
στην Λευκωσία

Γραμματεία Αρχιεπισκοπής Μαρωνιτών Κύπρου

Ανακοίνωση Ενορίας Αγίου Σιάρπελ - Φιλανθρωπική Αγορά

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
enoria lemesou 2012


Φιέστα Καθολικής Νεολαίας Μαρωνιτών Κύπρου με Γιάννη Τάσσιο

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
fiesta knmk

Γ Ι Α Ν Ν Η Σ   Τ Α Σ Σ Ι Ο Σ ! ! ! Η Καθολική Νεολαία Μαρωνιτών Κύπρου
παρουσιάζει τον ανεπανάληπτο Γιάννη Τάσσιο στην πιο ανεβαστική Χριστουγεννιάτικη
Φιέστα! 4 Ιανουαρίου 2013, ώρα 20:30 στο Pavilion Hall !!! Διασκεδάζουμε μέχρι
πρωίας με τον πετυχημένο Έλληνα καλλιτέχνη! Είσοδος: 25 ευρώ με άφθονο φαγητό
και open bar !!! Για πληροφορίες και κρατήσεις: Βασίλης 99 851629, Μαρίνα 96
572673
Κι ούτε στον εχθρό μας να μην τύχει να το χάσει...!!!

 

Χριστουγεννιάτικη γιορτή Δημοτικού Αγίου Μάρωνα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0



ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
Pappous birthday 19 2 2012 015

Ευχαριστούμε θερμά όσους συμμετείχαν με οποιονδήποτε τρόπο στο πένθος μας για το θάνατο του αγαπητού μας πατέρα και παππού Δάσκαλου Μιχαήλ Καλακουτή από τον Κορμακίτη, ο οποίος απεβίωσε την Πέμπτη 22/11/2012 σε ηλικία 91 ετών και η κηδεία του τελέστηκε το Σάββατο 24/11/2012 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου-Κορμακίτη.

Οι τεθλιμμένοι

Παιδιά

Dr Γαβριήλ και Μόνικα Καλακουτή

Τελέσφορος και Hilary  Καλακουτή

Ιωσήφ Καλακουτής

Αιμίλιος Εμμανουήλ

Ιωσήφ και Ζιαννέτ Χατζιωσήφ

Εγγόνια και δισέγγονο

Τομείς εργασίας και υπεύθυνοι Εκκλησιαστικής Επιτροπής Κορμακίτη

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1

Η Εκκλησιαστική Επιτροπή Κορμακίτη μετά το διορισμό της από τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Μαρωνιτών Κύπρου κ.κ. Ιωσήφ Σουέιφ  στις 17 Νοεμβρίου 2012 και μετά την ορκωμοσία της στις 20 Νοεμβρίου 2012 , συνεδρίασε το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012 στον Κορμακίτη και διαχώρισε τα καθήκοντα και τους τομείς εργασίας  της εκκλησίας.

Η επιτροπή καλεί τους πιστούς για οποιαδήποτε απορία να απευθύνονται στα μέλη της επιτροπής. Στόχος της επιτροπής είναι η εύρυθμη λειτουργία της εκκλησίας και η συνεργασία με όλους τους φορείς της κοινότητας.

Τομείς Εργασίας και Υπεύθυνοι κατά Τομέα

1. Θεία Λειτουργία...

Διαβάστε περισσότερα: Τομείς εργασίας και υπεύθυνοι Εκκλησιαστικής Επιτροπής Κορμακίτη 

Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου για τον Άγιο Εφραίμ Θεολογικό Κέντρο

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1



Καρδινάλιος ο Πατριάρχης Μαρωνιτών - Πρόγραμμα Τελετών - Συνέχεια

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Καρδινάλιος ο Πατριάρχης Μαρωνιτών

 

Πρόγραμμα Τελετών – Συνέχεια



Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ώρα  17.00 μ.μ.

Ο Μακαριότατος Καρδινάλιος  Bechara Boutros Rai θα τελέσει την Θεία Λειτουργία στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη μαζί με τα  μέλη της Μαρωνιτικής Συνόδου.



Παρασκευή 30 Νοεμβρίου

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου      

Ο Μακαριότατος Καρδινάλιος Rai  θα δέχεται τις  ευχές στο  Bkerke  του Λιβάνου

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου  10.00 π.μ

...

Διαβάστε περισσότερα: Καρδινάλιος ο Πατριάρχης Μαρωνιτών - Πρόγραμμα Τελετών - Συνέχεια

Καρδινάλιος ο Πατριάρχης Μαρωνιτών- Πρόγραμμα τελετών

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

His Beatitude Mar Bechara Boutros Rai

Patriarch of Antioch and All the East for the Maronites

Is nominated Cardinal by His Holiness Pope Benedict XVI

 

Programme of celebrations

 

Saturday 24th Nov. 2012 at 11.00 a.m. Vatican – Basilica of St Peter

Imposition of the “berretta” delivery of the ring and award of the title or Diaconia.

 

Saturday 24th Nov.2012 from 16.30 to 18.30  Vatican

Courtesy visits of the new Cardinals.

 

Sunday 25th Nov. 2012 9.30 a.m. Vatican Basilica of St Peter

Holy Mass celebrated by the Holy Father with the co celebration

of   the new Cardinals.

 

Secretariat of the Maronite Eparchy

 

www.maronitearcheparchy.org.cy

 

...

Διαβάστε περισσότερα: Καρδινάλιος ο Πατριάρχης Μαρωνιτών- Πρόγραμμα τελετών

Θεολογικό Κέντρο Άγιος Εφραίμ - Νοέμβριος 2012

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1



ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝAΣ ΣΚΥΛΛΟΥΡΑΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΣΩΜΑ - ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΠΑΖΑΡΑΚΙ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 2



Σύνδεσμος Μαρωνιτών Επιστημόνων - Συζήτηση για οικονομική κρίση

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
invitation 29 nov 2012 v1

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΤΣΑΪ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
sindesmos evimeria

Ο Σύνδεσμος Ευημερίας Ατόμων με Νοητική Αναπηρία διοργανώνει το καθιερωμένο, ετήσιο Φιλανθρωπικό Τσάι του.

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012 στις 3:00 το απόγευμα στην αίθουσα "Άνθια" στο Pavilion!!!

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει:
-Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα
-Χριστουγεννιάτικο Παζαράκι
-Τόμπολα με πλούσια δώρα

Είσοδος: 10 ευρώ 
Εισιτήρια προπωλούνται!

Για πληροφορίες: 22 491724
* Όσοι ενδιαφέρονται να διαθέσουν κάποιο προϊόν για το παζαράκι ή να βοηθήσουν με άλλο τρόπο μπορούν να επικοινωνούν στον ίδιο αριθμό.


Ας στηρίξουμε όλοι αυτήν την προσπάθεια!!!

 

 

Παγκοινοτική Συγκέντρωση Μαρωνιτών του υποψηφίου για την Προεδρία Νίκου Αναστασιάδη

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0



ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε στο επιτελείο του υποψήφιου Προέδρου για την Κυπριακή Δημοκρατία κυρίου Νικου Αναστασιάδη κοινή σύσκεψη των επιτροπών ΔΗΣΥ- ΔΗΚΟ  της Μαρωνιτικής κοινότητας. Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία. Πρέπει να σημειωθεί ότι όλες οι αποφάσεις ήταν ομόφωνες και  επικράτησε κλίμα μεγάλου ενθουσιασμού και απόλυτης ταύτισης του κοινού στόχου που δεν είναι άλλος απο την εκλογή του Νίκου Αναστασάδη στο ύπατο αξίωμα της Κυπριακης Δημοκρατίας. 

Μεταξύ άλλων απ...

Διαβάστε περισσότερα: ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ  ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ 

ΚΝΜΚ - ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΦΙΕΣΤΑ 2013

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
F2013

Το Δ.Σ. της Καθολικής Νεολαίας Μαρωνιτών Κύπρου ανακοινώνει πως η ετήσια χριστουγεννιάτικη φιέστα της οργάνωσης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013. Περισσότερες πληροφορίες σύντομα!!!

 

Εμβαθύνοντας την Πίστη

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 2

Με στόχο  την Χριστιανική επιμόρφωση και την εμβάθυνση της πίστης στον Ιησού Χριστό και στο Ευαγγέλιο Του και  μέσα στα πλαίσια και στο πνεύμα του Έτους Πίστης ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ συνεχίζει το πρόγραμμα των ποιμαντικών του επισκέψεων.  

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012  ώρα  3.00 μ.μ.

Χωριό Κορμακίτης - Οίκημα της Εκκλησίας 

Κυριακή 18   Νοεμβρίου 2012 ώρα 5.00 μ.μ.

Αίθουσα Εκδηλώσεων Καθεδρικού Ναού Παναγίας των Χαρίτων - Λευκωσία

 

Ο Σεβασμιότατος, ως πρόεδρος της Caritas Κύπρου,  θα παρευρεθεί  στην διάλεξη που διοργανώνει η Caritas...

Διαβάστε περισσότερα: Εμβαθύνοντας την Πίστη 

Χριστουγεννιάτικο τσάι Κοινοτικής Χορωδίας Μαρωνιτών

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
koinotiki xorodia tsai

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ Ο ΚΟΡΜΑΚΙΤΗΣ - Χριστουγεννιάτικο Εργαστηράκι

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
xristougenniatiko ergastiri 2

ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ Ο ΚΟΡΜΑΚΙΤΗΣ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου ο Κορμακίτης ανακοινώνει ότι στις 7 Δεκεμβρίου και ώρα 8.30 μ.μ. στο Μουσικό Κέντρο Παβίλιον θα γίνει η ετήσια Χοροεσπερίδα του Σωματείου.

Η Χοροεσπερίδα τελεί  υπό την αιγίδα του Δημάρχου Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη.

Τιμή Εισόδου 20 ευρώ.

Για εισιτήρια παρακαλώ επικοινωνήστε με την Μόνικα Κουρρά τηλ. 99911923  - 99991349.

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου

Ιστορικό γεγονός και σταθμός για την Κοινότητά μας

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 8
tonys solomou ke ipurgos pedias

''ΕΝΟΙΩΣΑ ΔΙΠΛΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΜΑΡΩΝΙΤΗΣ ΟΤΑΝ ΠΡΩΗΝ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΜΟΥ ΜΟΥ ΑΝΑΓΓΕΙΛΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ'' 


Έλεγαν και παλιοί ''ότι σπείρεις θα θερίσεις''και όντος τα λόγια τους είναι αληθινότατα και χρυσά.  Πρόκειται πράγματι για ιστορική  ''είδηση'' και σταθμό για την κοινότητα μαρωνιτών Κύπρου και που ανατριχιάζει κανείς στο άκουσμα της.  Λόγος, για μαθήτρια πρωτοετή γυμνασίου και πιο παλιά μαθήτρια μου για έξι ολόκληρα  χρόνια στο δημοτικό Αγίου Μάρωνα (στο ολοήμερο, κυπριακή μαρωνίτικη παραδοσιακή μουσική), όπου  μάθημα σε κάποια ώρα του ημερησίου προγράμματος της (όπως μου ανήγγειλε με υπερηφάνεια) ήταν η ''μαρινιωτού΄΄ , μέσα από το βιβλίο ''κείμενα λογοτεχνίας''  το οποίο διδάσκεται από το 2011 σε όλα τα...

Διαβάστε περισσότερα: Ιστορικό γεγονός και σταθμός για την Κοινότητά μας

«Ενθαρρύνοντας τη νεανική επιχειρηματικότητα»

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Επιτροπή Νεολαίας του Ιδρύματος Ευημερίας Μαρωνιτών Κύπρου

Εκδήλωση «Ενθαρρύνοντας τη νεανική επιχειρηματικότητα»

 

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η ενημερωτική ημερίδα με τίτλο «Ενθαρρύνοντας τη Νεανική Επιχειρηματικότητα» που πραγματοποιήθηκε το πρωί της 27ης Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Cleopatra στη Λευκωσία. Την εκδήλωση διοργάνωσαν από κοινού η Επιτροπή Νεολαίας του Ιδρύματος Ευημερίας Μαρωνιτών Κύπρου και τα σωματεία «Ο Κορμακίτης» και «Ένωση Νέων Ασωμάτου» ενώ χορηγοί ήταν το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και το Ίδρυμα Ευημερίας Μαρωνιτών Κύπρου.

 

...

Διαβάστε περισσότερα: «Ενθαρρύνοντας τη νεανική επιχειρηματικότητα»

Διάλεξη Caritas Κύπρου - Εθελοντισμός

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 2



Κυκλοφορία Ποιητικής Συλλογής Γεώργιου Ταννούση με τίτλο

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
tannousis book

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΝΙΚΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
neolaia maronitwn

Παρουσίαση τριών νέων βιβλίων του πατρός Ιωσήφ Λακκοτρύπη Μιχαηλίδη

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 2
prosklisi gia tin parousiasi vivliwn

Με τη δέουσα επισημότητα και μεγάλη συγκίνηση τελέσθηκαν  

τα εγκαίνια της Έκθεσης με θέμα τη Μονή του Προφήτη Ηλία
Η έκθεση παραμένει ανοικτή για το κοινό μέχρι τις 11 Νοεμβρίου.

 

Σας προσκαλούμε και στην 1η παρουσίαση τριών νέων βιβλίων
-του πατρός Ιωσήφ Λακκοτρύπη Μιχαηλίδη- 
Σάββατο 10 Νοεμβρίου ώρα 5 μμ στο χώρο της Έκθεσης
υπό το Γενικό Τίτλο «Από τη Μαρωνίτικη Κληρονομιά μας»

και που αναφέρονται στην Παραδοσιακή Μαρωνίτικη Μουσική
και την Παραδοσιακή Μαρωνίτικη Υμνογραφία

 Ευελπιστούμε ότι οι Μαρωνίτες γενικά και οι άνθρωποι των γραμμάτων,

της Εκκλησίας και του πνεύματος ιδιαίτερα θα δώσουν έντονα το παρόν τους. 

 

Με την ελπίδα να σας...

Διαβάστε περισσότερα: Παρουσίαση τριών νέων βιβλίων του πατρός Ιωσήφ Λακκοτρύπη Μιχαηλίδη 

Έναρξη κατήχησης - Catechism

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1

Αγαπητοί Γονείς,
Αγαπητοί Μαθητές και Μαθήτριες,

Αγαπητοί Νέοι και Νέες,


Σας απευθύνω  χαιρετισμό εν Ιησού Χριστό,  χαιρετισμό  ειρήνης και αγάπης,

Θα ήθελα να σας ενημερώσω για το πρόγραμμα των κατηχητικών μας κέντρων για παιδιά, νέους και ενήλικες και να τονίσω και πάλι  τη σημασία αυτής της θρησκευτικής αγωγής με συγκεκριμένα στοιχεία της Καθολικής  Μαρωνιτικής μας  Εκκλησίας, η οποία θα είναι πολύ χρήσιμη και εποικοδομητική για όλους.

Η έκκληση και το κάλεσμα της Εκκλησίας  είναι ευθύνη όλων μας:  κληρικών, γονιών, παιδαγωγών και αρμοδίων  στους διάφορους τομείς. Ο λιγοστός αυτός χρόνος που τα παιδιά  αφιερώνουν κάθε εβδομάδα για την κατηχητική συνάντηση θα  τους δώσει...

Διαβάστε περισσότερα: Έναρξη κατήχησης - Catechism

ΕΜΑ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΑ 25ΧΡΟΝΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
flyer 491x600

Με ιδιαίτερη χαρά, το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Ένωση Μαρωνιτών Ανθούπολης  σας προσκαλεί στην εορταστική χοροεσπερίδα για τα 25χρονα ζωής του Σωματείου, που θα πραγματοποιηθεί

την Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 8:00 μ.μ.

στο κέντρο PAVILION στη Λευκωσία

Η χοροεσπερίδα θα είναι υπό την υψηλή προστασία του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψηφίου Προέδρου για της Κυπριακής Δημοκρατίας

κύριου ΝΙΚΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

Τιμή εισόδου, 25 ευρώ ανά άτομο μετά φαγητού και άφθονου ποτού με μουσική συντροφιά την ορχήστρα του Pavilion και γνωστή τραγουδίστρια από τον Λίβανο.

Δηλώσεις συμμετοχής και κρατήσεις στα τηλέφωνα: 96798479, 99123750, 99630955 

 

Παιδική θεατρική παράσταση

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
theatro maskarini

Ανακοίνωση Κ.Ν.Μ.Κ σχετικά με την ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Νέων για το Μέλλον μας

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Είναι πραγματικά με λύπη που παρατηρήσαμε τη συγκεκριμένη ανακοίνωση της "Πρωτοβουλίας Νέων για το Μέλλον μας" ή αν θέλετε της επίσημης νεολαίας υπέρ της υποψηφιότητας Γιώργου Λιλλήκα. Η ανακοίνωση κάνει λόγο για την επιχορήγηση των διδάκτρων των παιδιών Μαρωνιτών και των άλλων μειονοτήτων που φοιτούν σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία, εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας. Η απόφαση αυτή του Υπουργείου στάθηκε αφορμή για να αποκαλέσουν οι νέοι του Γιώργου Λιλλήκα εμάς τους Μαρωνίτες "ξένους"!
Αν είναι ποτέ δυνατό! Υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας να αποκαλεί τα μέλη των μειονοτήτων ξένους! Έστω και αν η απόφαση του Υπουργείου ίσως αδικεί τα παιδιά της Ελληνοκυπριακής Κοινότητας, τέτοιες ντροπιαστικές και ρατσιστικές ανακοινώσεις δεν...

Διαβάστε περισσότερα: Ανακοίνωση Κ.Ν.Μ.Κ σχετικά με την ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Νέων για το Μέλλον μας

6ο Ετήσιο Τουρνουά Futsal K.N.M.K.: ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ-ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΛΗΤΟΠΡΕΠΕΙΑ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
14301 10152217780770433 935539627 n

Πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 27 Οκτωβρίου στα γήπεδα του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Στροβόλου, το 6ο Ετήσιο Τουρνουά Futsal της Καθολικής Νεολαίας Μαρωνιτών Κύπρου. Η εκδήλωση, που ήταν αφιερωμένη στην προσπάθεια που καταβάλλουμε ως νέοι κατά της βίας, τελούσε υπό την αιγίδα του έντιμου Δημάρχου Στροβόλου κ. Λάζαρου Σαββίδη και έγινε μέσα σε εξαιρετικό κλίμα και με την παρουσία αρκετού κόσμου. Είχε ως θέμα «Όχι στη Βία. Ναι στην αθλητοπρέπεια». Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία εκ μέρους του Δημάρχου ο οποίος χαιρέτισε την πρωτοβουλία της Καθολικής Νεολαίας ενώ παράλληλα εξήρε το έργο και τη δράση της μέσα στη Μαρωνιτική κοινότητα και όχι μόνο. Ακολούθως πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των 3 ομίλων του τουρνουά και στη συνέχεια άρχισαν τα...

Διαβάστε περισσότερα: 6ο Ετήσιο Τουρνουά Futsal K.N.M.K.: ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ-ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΛΗΤΟΠΡΕΠΕΙΑ

Διατακτικό Αιμοδόσίας Κ.Ν.Μ.Κ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Διατακτικό Αιμοδοσίας Καθολικής Νεολαίας

Η Επιτροπή Αιμοδοσίας της Καθολικής Νεολαίας Μαρωνιτών Κύπρου ανακοινώνει ότι διατηρεί «Διατακτικό Αιμοδοσίας». Το γεγονός αυτό συνεπάγεται ότι είμαστε στη διάθεση οποιουδήποτε συνανθρώπου μας, Μαρωνίτη και μη, ο οποίος έχει ανάγκη από αίμα. Μέσω του διατακτικού έχουμε τη δυνατότητα να θέσουμε σε προτεραιότητα στα Κέντρα Αίματος, τα άτομα που ζητούν αίμα μέσω της Επιτροπής Αιμοδοσίας της Κ.Ν.Μ.Κ. Συμπληρώνοντας ουσιαστικά το ειδικό έντυπο του διατακτικού που έχει στην κατοχή της η Επιτροπή Αιμοδοσίας, αμέσως μπαίνει σε προτεραιότητα για λήψη αίματος. Για το σκοπό αυτό και για περισσότερες πληροφορίες  αποτείνεστε: Τζέννιφερ 99-757676 Παύλος 99-599198

Επιτροπή Αιμοδοσίας Κ.Ν.Μ.Κ.

Πρόσκληση από Caritas Κυπρου σε διάλεξη με θέμα "Εθελοντισμός"

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0



Ανακοίνωση του Κοινοτικού Συμβουλίου Αγιας Μαρίνας Σκυλλούρας

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
agia marina anakoinosi 1.11.12

Ανακοίνωση για την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας 2013

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Aγαπημένοι μου νέοι,

Όσο περνούν οι μέρες, η τιμές των εισιτηρίων για την Παγκόσμια Μέρα Νεολαίας 2012 στο Ρίο ντε Τζανέιρο θα αυξηθούν και οι θέσεις θα είναι πιο περιορισμένες. Με τα σημερινά δεδομένα, η τιμή του εισιτηρίου είναι περίπου 1550 Ευρώ ανά άτομο και πρέπει να δοθεί προκαταβολή 250 Ευρώ ανά άτομο για την κράτηση, η οποία δεν επιστρέφεται σε περίπτωση ακύρωσης. Προγραμματίζουμε να πάμε στο Ρίο γύρω στις 16 Ιουλίου και να επιστρέψουμε γύρω στις 29-30 Ιουλίου. Θα υπάρχουν, όπως γνωρίζετε, επιπρόσθετα έξοδα για φαγητό, διαμονή και μεταφορικά μέσα έτσι το τελικό κόστος θα είναι περίπου κοντά στα 2000 Ευρώ. Να λάβετε υπόψη ότι θα έχουμε οικονομική βοήθεια από διάφορους φορείς, συμπεριλαμβανομένης της Ρώμης, και από άλλες...

Διαβάστε περισσότερα: Ανακοίνωση για την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας 2013

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών Κύπρου

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών
Κύπρου κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ για την βδομάδα μέχρι 04 Νοεμβρίου 2012

 *Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012 - Εορτή των Αγίων Πάντων*****

 ****

*5.30 μ.μ.* Θεία Λειτουργία  στον Καθεδρικό Ναό Παναγίας των Χαρίτων, Πύλη
Πάφου.****

 ****

*Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012 - Ανάμνηση των Νεκρών ( Όλων Των Ψυχών)*****

* *****

*3.00 μ.μ.*  Ανάμνηση των  Νεκρών στο Κοιμητήριο Ανθούπολης.****

 ****
...

Διαβάστε περισσότερα: Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών Κύπρου

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΝΙΚΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 2
IMAG0079 800x479

Πραγματοποιήθηκε στις 25/10/2012 στο επιτελείο του υποψήφιου προέδρου κυρίου Νίκου Αναστασιάδη, μια πρώτη συγκέντρωση νεολαίας από την Κοινότητα στην παρουσία του Επιτρόπου Θρησκευτικών Ομάδων το Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Φραγκίσκου Φράγκου καθώς και του Βουλευτή Κερύνειας κ. Μάριου Μαυρίδη.

Πρωταρχικός σκοπός της συνάντησης ήταν η σύσταση ομάδας νεολαίας μέσα στην Μαρωνιτική Κοινότητα που θα έχει σαν στόχο το συντονισμό, προγραμματισμό και στήριξη για την εκλογή του κυρίου Νίκου Αναστασιάδη στην προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας στις ερχόμενες προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου, κυρίως δια μέσου των διάφορων εκδηλώσεων που ενδέχεται να πραγματοποιηθούν.

...

Διαβάστε περισσότερα: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΝΙΚΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

Καρδινάλιος ο Πατριάρχης Μαρωνιτών

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

(Ράδιο Βατικανό)

 

Στο τέλος της Γενικής Ακρόασης, την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012, η Αυτού Αγιότητα ο Πάπας Βενέδικτος XVI ανακοίνωσε την σύγκληση Εκκλησιαστικού Συμβουλίου για το διορισμό 6 νέων Καρδιναλίων. Ο Μακαριότατος  Πατριάρχης Αντιόχειας και πάσης Ανατολής των Μαρωνιτών MarBecharaBoutrosRai συγκαταλέγεται μεταξύ αυτών.

 

«Οι Καρδινάλιοι – όπως είπε ο ‘Άγιος Πατέρας - έχουν καθήκον να βοηθούν τον Διάδοχο του Πέτρου στην αποστολή του, έχουν καθήκον την  επιβεβαίωση των αδελφών στην πίστη και να αποτελούν την αρχή και το θεμέλιο της ενότητας και της κοινωνίας της Εκκλησίας».  Οι νέοι Καρδινάλιοι – πρόσθεσε – « πληρούν το καθήκον τους είτε στην υπηρεσία της Αγίας Έδρας ή ως πατέρες και ποιμένες σε...

Διαβάστε περισσότερα: Καρδινάλιος ο Πατριάρχης Μαρωνιτών

Πρόσκληση προς τιμή του Γενικού Ηγούμενου 4.11.2012

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών Κύπρου

κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ

έχει την χαρά να υποδεχτεί  τον Γενικό Ηγούμενο του Λιβανικού Μαρωνιτικού Τάγματος (OLM) ο οποίος επισκέπτεται για πρώτη φορά το νησί μας.  Θα παρευρεθούν μαζί στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας για την Μονή του Προφήτη Ηλία η οποία θα λάβει χώρα στις 3 Νοεμβρίου 2012 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Στροβόλου στις 4.30 μ.μ.

Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012 στις 10.00 π.μ. ο Σεβασμιότατος θα τελέσει την Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό Παναγίας των Χαρίτων και θα συλλειτουργήσει μαζί του ο Γενικό Ηγούμενος και το Συμβούλιο του.

Θ ακολουθήσει δεξίωση στην αίθουσα του καθεδρικού.

...

Διαβάστε περισσότερα: Πρόσκληση προς τιμή του Γενικού Ηγούμενου 4.11.2012

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΣΧΕΔΙΟ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
sxedio enisxisis

 

Για το πρόγραμμα πατήστε εδώ

ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ ΚΟΤΣΙΑΤΗ - 1η Νοεμβρίου και ωρα 5.30μ.μ. ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
kedros imera twn psixwn

Συνάντηση μεταξύ των αντιπροσώπων της Κυπριακής Προεδρίας και των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών.

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
CCEEpresident

Μια αντιπροσωπεία της Κυπριακής και Ευρωπαϊκής Εκκλησίας συνοδευόμενη από τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Μαρωνιτών Κύπρου κ.κ. Ιωσήφ Σουέιφ έγινε δεκτή από τον Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Ανδρέα Μαυρογιάννη στις 6 Οκτωβρίου 2012 στο Προεδρικό Μέγαρο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο μιας σειράς τακτικών συναντήσεων μεταξύ των Εκκλησιών και των κρατών που προεδρεύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Κατά την συνάντηση έγινε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με θέματα που αφορούν την ημερήσια διάταξη της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στη συζήτηση που ακολούθησε μεταξύ των εκπροσώπων των Εκκλησιών και του έντιμου κύριου υφυπουργού κ. Μαυρογιάννη έγινε αναφορά στην αντιμετώπιση διαφόρων ζητημάτων ανθρωπίνων δικαιωμάτων...

Διαβάστε περισσότερα: Συνάντηση μεταξύ των αντιπροσώπων της Κυπριακής Προεδρίας και των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών. 

Memorial Sr Therese brother

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου, 2012 στις 10.00 π.μ. στον Καθεδρικό Ναό Παναγίας των Χαρίτων στην Λευκωσία παρά την Πύλη Πάφου. 

Ο  Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών Κύπρου κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ θα τελέσει την Θεία Λειτουργία εις μνήμη του Antoine Abi Younes αδελφού της Αδελφής Therese Abi Younes του τάγματος των αδελφών του Αγίου Αντωνίου στην Κύπρο. 

Προσευχόμαστε για την ανάπαυση της ψυχής του και εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην Αδελφή Therese και όλη την οικογένεια.

 

Γραμματεία Αρχιεπισκοπής Μαρωνιτών Κύπρου

6o Ετήσιο Τουρνουά Futsal K.N.M.K 2012

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
futsal 2012

Η Καθολική Νεολαία Μαρωνιτών Κύπρου διοργανώνει  και φέτος το καθιερωμένο πλέον Τουρνουά Futsal. Το φετινό τουρνουά είναι προγραμματισμένο για το Σάββατο  27 Οκτωβρίου και ώρα 9 π.μ. στο δημοτικό αθλητικό κέντρο Στροβόλου. Αποτελεί την συνέχιση της προσπάθειας που καταβάλουμε για την εξάλειψη της βίας από τον αθλητισμό, η οποία ξεκίνησε στις 12 Μαρτίου με την διάλεξη ΓΗΠΕΔΟ-ΒΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ και γι’ αυτό το λόγο το φετινό  τουρνουά είναι αφιερωμένο κατά της βίας.  Το τουρνουά τελεί υπό την αιγίδα του έντιμου δημάρχου Στροβόλου κ. Λάζαρου Σαββίδη. Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στα τηλέφωνα 99911759( Αλβέρτος), 99989990(Κωνσταντίνος). ΟΧΙ στη βία, ΝΑΙ στην αθλητοπρέπεια!!!

 

Συμμετοχή Αρχ. Μαρωνιτών στην ημερίδα Αδιάλιπτη ανάγκη για θρησκευτική ελευθερία

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
churchofcyprus1

Συμμετοχή Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών Κύπρου κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ σε ημερίδα με τίτλο: «Αδιάληπτη Ανάγκη για Θρησκευτική Ελευθερία ή Πεποίθηση στην Κύπρο» που διοργάνωσε η  Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Κύπρου στους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς και η Επιτροπή Εκκλησία και Κοινωνία της Διάσκεψης Ευρωπαϊκών Εκκλησιών, με την ευκαιρία της ανάληψης της προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου από την Κυπριακή Δημοκρατία, στις 05 Οκτωβρίου 2012 στην Λευκωσία στο Πολιτιστικό Κέντρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙΙ .

Απόσπασμα από την εισήγηση του Σεβασμιότατου: ……………

«Όπως αναφέρει η Αυτού Αγιότητα ο  Πάπας Βενέδικτος 16ος...

Διαβάστε περισσότερα: Συμμετοχή Αρχ. Μαρωνιτών στην ημερίδα Αδιάλιπτη ανάγκη για θρησκευτική ελευθερία

Ετος Πίστης Ποιμαντικές Επισκέψεις - Year of faith Pastoral Visits

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Εμβαθύνοντας την πίστη μας

 

 

Με στόχο  την Χριστιανική επιμόρφωση και την εμβάθυνση της πίστης στον Ιησού Χριστό και στο Ευαγγέλιο Του, ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ εγκαινιάζει ένα νέο πρόγραμμα  ποιμαντικών επισκέψεων. 

 

Μέσα στα πλαίσια και στο πνεύμα του Έτους Πίστης και υπό το φως της Αποστολικής Παραίνεσης για την Εκκλησία στην Μέση Ανατολή - Κοινωνία και Μαρτυρία - την ερχόμενη Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012 θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες επισκέψεις:

 

  1. ...

Διαβάστε περισσότερα: Ετος Πίστης Ποιμαντικές Επισκέψεις - Year of faith Pastoral Visits

Αιμοδοσία Κ.Ν.Μ.Κ.: Πλήθος κόσμου έσπευσε να δώσει αίμα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012, στο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Μάρωνα στην Ανθούπολη, η 6η Ετήσια Αιμοδοσία της Καθολικής Νεολαίας Μαρωνιτών Κύπρου. Όπως κάθε χρόνο, ήταν και φέτος αφιερωμένη στη μνήμη του φίλου Μάριου Γιαλλούρη αλλά και στη μνήμη του πρόσφατα αδικοχαμένου νέου μας Μιχάλη Τζουβάννη. Η αιμοδοσία διήρκησε 2 ώρες, από τις 11 το πρωί μέχρι και τη 1 το μεσημέρι. Αρκετός κόσμος έσπευσε να δώσει αίμα, ως επί το πλείστον νέοι. Αποδείξαμε για άλλη μια φορά ότι ως Μαρωνίτες και κυρίως ως νέοι Μαρωνίτες νοιαζόμαστε για το συνάνθρωπο και ευαισθητοποιούμαστε στο κάλεσμα του. Ως Δ.Σ. της Καθολικής Νεολαίας απευθύνουμε ιδιαίτερες ευχαριστίες στη Σχολική Εφορεία του Δημοτικού Σχολείου Αγ. Μάρωνα για την παραχώρηση της αίθουσας...

Διαβάστε περισσότερα: Αιμοδοσία Κ.Ν.Μ.Κ.: Πλήθος κόσμου έσπευσε να δώσει αίμα 

Ανακοίνωση Επιτρόπου Θρησκευτικών Ομάδων ΔΗΣΥ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
anakoinosi thrisk. omadwn anastasiadis

Διάλεξη Οργάνωσης Γυναικών Σωματείου «Ο ΚΟΡΜΑΚΙΤΗΣ»

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ginaikio swma kormakiti

Η Οργάνωση Γυναικών του Σωματείου «Ο ΚΟΡΜΑΚΙΤΗΣ» μέσα στα πλαίσια  των δραστηριοτήτων της, σας προσκαλεί στη διάλεξη  με θέματα:

 

«Πρόληψη Γυναικολογικού Καρκίνου»

με ομιλητή τον Δρ. Γαβριήλ Καλακουτή    και

 

«Καρκίνος του Μαστού – Διάγνωση – Τρόποι αντιμετώπισης»

με ομιλήτρια την κα Στέλλα Κυριακίδου

 

την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 4 μ.μ.

στην αίθουσα εκδηλώσεων του σωματείου.

 

Είσοδος ελεύθερη.

Ανακοίνωση Γυναικείου Σώματος Κέδρου

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

08 10 2012 Ανακοίνωση Γυναικείου Σώματος Κέδρου

Θέμα : Εκδρομή στην ωραία Πάφο – 27/10/2012.

Το Γυναικείο Σώμα Κέδρου, μέσα στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του και μετά από έντονο ενδιαφέρον αρκετών μελών και φίλων του Σώματος, αποφασίστηκε, έπειτα από συνεδρίαση του Σώματος στις 30 Σεπτεμβρίου, όπως ανακοινώσουμε  τη 2η εκδρομή μας με λεωφορείο η οποία θα πραγματοποιηθεί  το Σάββατο, 27 Οκτωβρίου, 2012.

 Το πρόγραμμα το οποίο θα συμπεριλαμβάνει και προσκυνήματα έχει ως ακολούθως:

  • Κύρια αναχώρηση από Τσέρι (Λευκός Πύργος) Μαρκί και Κοτσιάτη 7.00-7.15π.μ.
  • ...

Διαβάστε περισσότερα: Ανακοίνωση Γυναικείου Σώματος Κέδρου

Υπηρετώντας την Εκκλησία - Δραστηριότητες Σεβ. Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών Ιωσήφ Σουέηφ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
img 9805

 

Υπηρετώντας την Εκκλησία

 

Η εκκλησία, σύμφωνα με την ομολογία της πίστης μας, είναι Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική.   Μέσα σε αυτό το πνεύμα η Αρχιεπισκοπική μας Περιφέρεια, σαν τοπική Εκκλησία, βιώνει διάφορες εμπειρίες που μαρτυρούν αυτό το πνεύμα. Πρόσφατα και παράλληλα με τις δραστηριότητες τοπικού χαρακτήρα που αποδεικνύουν την Ενότητα και την Κοινωνία, ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ συμμετείχε σε διάφορα εκκλησιαστικά γεγονότα που μαρτυρούν την παγκοσμιότητα και την καθολικότητα της τοπικής μας εκκλησίας.

Σημειώνονται ιδιαίτερα:

 

  • Η φιλοξενία της επιτροπής για κοινωνικά...

Διαβάστε περισσότερα: Υπηρετώντας την Εκκλησία - Δραστηριότητες Σεβ. Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών Ιωσήφ Σουέηφ

Ανακοίνωση Σχολικής Εφορίας Μαρωνιτών

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Σχολική Εφορεία Μαρωνιτών
Αγίου Μάρωνα 20, Ανθούπολη
2304 Λακατάμεια, Λευκωσία
τηλ. 22721510
Φαξ: 22372205


Η Σχολική Εφορεία Μαρωνιτών επιθυμεί να πληροφορήσει όλα τα οργανωμένα
σύνολα και σωματεία της κοινότητας ότι αν επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν
τους χώρους του Δημοτικού Σχολείου «Άγιος Μάρωνας», για τις διάφορες
δραστηριότητες τους θα πρέπει να απευθύνονται με γραπτή επιστολή στη
Σχολική Εφορεία Μαρωνιτών (αναφέροντας το σκοπό, τη διάρκεια και τους
υπεύθυνους).

Πολιτική της Εφορείας και της διεύθυνσης του σχολείου είναι να
παραχωρούνται οι χώροι του σχολείου αφού πιστεύουμε ότι το σχολείο μας
είναι ένας πυρήνας γύρω από τον οποίο ζωντανεύει και δραστηριοποιείται
η κοινότητα μας.

...

Διαβάστε περισσότερα: Ανακοίνωση Σχολικής Εφορίας Μαρωνιτών

Προσφορές για επιδιορθώσεις στο εκκλησάκι του κοιμητηρίου

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

Αγίου Μάρωνα 8 Διαμ 4, ΤΚ23820 1010 Λευκωσία Τηλ 22673183, Φαξ 22670510

Προσφορές

 

Ζητούνται προσφορές από εγγεγραμμένους εργολάβους για την επιδιόρθωση και μπογιάτισμα της εκκλησίας στο Καθολικό Κοιμητήριο Μαρωνιτών παρά την Ανθούπολη. Οι προσφορές πρέπει να απευθύνονται: ‘’Πρόεδρο Επιτροπής Καθολικού Κοιμητηρίου Μαρωνιτών’’ και να παραδοθούν δια χειρός σε κλειστό φάκελο στην πιο κάτω διεύθυνση το αργότερο μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής, 12 Οκτωβρίου 2012:

 

Αγίου Μάρωνα 8, Διαμέρισμα 4, Λευκωσία Τηλ 22673183

(Ταμείο Ευημερείας...

Διαβάστε περισσότερα: Προσφορές για επιδιορθώσεις στο εκκλησάκι του κοιμητηρίου

Η ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ 1974

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 2

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ & ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ:

«Η Κατεχόμενη ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ

ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ 1974»

 

Η Ιερά Μονή Προφήτη Ηλία
Το Σημαντικό Μνημείο
των Μαρωνιτών της Κύπρου
Καταστρέφεται! Χάνεται!

 

Εγκαίνια της έκθεσης : 3 Νοεμβρίου 2012, ώρα 16:30.

 

Επισκέψεις: 4 Νοεμβρίου 2012 – 11 Νοεμβρίου 2012
Δημαρχείο Στροβόλου

 

ΩΡΑΡΙΑ της ΕΚΘΕΣΗΣ :   Κυριακές: 16:00 – 20:30

...

Διαβάστε περισσότερα: Η ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ 1974 

Σύνδεσμος Μαρωνιτών Επιστημόνων Κύπρου - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
invitation 29 nov 2012 v1

Θέμα: Συνάντηση Προετοιμασίας για την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας 2013 στο Rio de Janeiro υπό την αιγίδα του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ.

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
archbishop logo

Αναπέμπουμε ευχαριστίες προς τον Κύριο για το ακαδημαϊκό έτος που πέρασε και για όλες τις ευλογίες και τα δώρα που λάβαμε και, μαζί, χαιρετίζουμε αυτό το νέο ακαδημαϊκό έτος, γεμάτο ελπίδα και εμπιστοσύνη στην Θεία Πρόνοια.

 

Το καλοκαίρι του 2011, μια ομάδα από 50 νέους της Αρχιεπισκοπικής μας Περιφέρειας συνοδευόμενη από τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Μαρωνιτών κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ, έζησε την πρώτη εμπειρία της  Παγκόσμιας Ημέρας Νεολαίας (JMJ), μαζί με ενάμιση εκατομμύριο περίπου νέους από όλο τον κόσμο. Με βάση αυτή την εμπειρία και τα πολύπλευρα οφέλη που αποκομίσαμε από αυτήν, η Ποιμαντική της Νεολαίας, απαντά και πάλι παρούσα την πρόσκληση του Αρχιεπισκόπου ο οποίος καλεί, ως Εκκλησία, όλους τους νέους να ζήσουν την εμπειρία...

Διαβάστε περισσότερα: Θέμα: Συνάντηση Προετοιμασίας για την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας 2013 στο Rio de Janeiro υπό την...

ΕΜΑ: ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΙΛΟΤΤΑΣ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Το  Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου ΕΜΑ, στα πλαίσια των πολιτιστικών και ψυχαγωγικών του δραστηριοτήτων, διοργανώνει διαγωνισμό πιλόττας, την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 7:30μ.μ. στο οίκημα του Σωματείου στην Ανθούπολη. Το δικαίωμα συμμετοχής για κάθε διαγωνιζόμενο είναι 10 ευρώ. Η κλήρωση των διαγωνιζομένων ζευγαριών θα προηγηθεί από την Οργανωτική Επιτροπή. Οι νικητές του διαγωνισμού καθώς και οι φιναλίστ θα κερδίσουν βαρύτιμα έπαθλα.

Για εγγραφές και για οποιεσδήποτε πληροφορίες που αφορούν τον διαγωνισμό μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Τομάζο Τομάζου στο τηλέφωνο 99621319

Με εκτίμηση

Διοικητικό Συμβούλιο ΕΜΑ

ΕΜΑ: ΔΙΑΘΕΣΗ ΛΑΧΝΩΝ ΓΙΑ ΚΛΗΡΩΣΗ ΟΠΛΟΥ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Ένωσης Μαρωνιτών Ανθούπολης ανακοινώνει ότι έχουν τεθεί στην διάθεση του κόσμου λαχνοί αξίας 10 ευρώ έκαστος για κλήρωση ενός κυνηγετικού όπλου ZABALA HERMANDOS MODELVENCEDOR αξίας 1100 ευρώ προσφορά της ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΔΗΣ ΛΤΔ.

Όσοι επιθυμούν να  προμηθευτούν λαχνούς θα πρέπει να επικοινωνούν με τον κ. Τομάζο Τομάζου στο τηλέφωνο 99621319 ή με οποιοδήποτε άτομο του Διοικητικού Συμβουλίου.

Να αναφέρουμε ότι η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στο οίκημα του Σωματείου στις 2 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 8.00 μ.μ.

Με εκτίμηση

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΑ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Καλείστε σε πολιτική συνάντηση του Δημοκρατικού Συναγερμού που θα πραγματοποιηθεί στο οίκημα του Σωματείου Ένωσης Μαρωνιτών Ανθούπολης την ερχόμενη Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 8 μ.μ.

Κύριος ομιλητής θα είναι ο Δρ. Ιωσήφ Χατζηχάννας, μέλος του πολιτικού γραφείου  του Δημοκρατικού Συναγερμού και επίτροπος για τα κατεχόμενα και τους πρόσφυγες.

ΚΝΜΚ - Ανακοίνωση για 6η ετήσια αιμοδοσία

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Η Καθολική Νεολαία Μαρωνιτών Κύπρου διοργανώνει την 6η Ετήσια Αιμοδοσία της εις μνήμη Μάριου Γιαλλούρη, η οποία φέτος αφιερώνεται και στη μνήμη του αδικοχαμένου νέου μας Μιχάλη Τζουβάννη. Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί, στην αίθουσα "Φιλίσα Χατζηχάννα" του Δημοτικού Σχολείου Αγ.Μάρωνα στην Ανθούπολη. Για άλλη μια χρονιά, λοιπόν, καλούμαστε να δείξουμε και το κοινωνικό μας πρόσωπο, δίνοντας αίμα για τους συνανθρώπους μας που το χρειάζονται πραγματικά.

Γραφείο Εκπροσώπου Μαρωνιτών - Ανακοίνωση

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
Maronites logo

 

Το Γραφείο Εκπροσώπου Μαρωνιτών ανακοινώνει ότι την Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2012, και ώρα 8.30 π.μ.  θα τελεσθεί  το ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων Μαρωνιτών κατά τα τραγικά γεγονότα του 1974 και δέηση για τον αγνοούμενο Ρογήρο Κουμέττου, στον ιερό ναό Αγίου Μάρωνα Μαρωνιτών στην Ανθούπολη. Θα ακολουθήσει τελετή  κατάθεσης στεφάνων στο μνημείο πεσόντων στο προαύλιο της εκκλησίας  στις 9.30 π.μ.

 

Πεσόντες:...

Διαβάστε περισσότερα: Γραφείο Εκπροσώπου Μαρωνιτών - Ανακοίνωση 

Ρεπορτάζ για τους Μαρωνίτες της Κύπρου από το MTV Λιβάνου

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
mtv lebanon

Έχουμε λάβει το ακόλουθο email:

 

Kindly note that TV Promotion of special episodes about maronites of Cyprus funding by his excellency the ambassador of human rights and peace Mr Elie EId will be live on air Wednesday 19/9 at 1:20 pm, Thursday 20/9 at 1:20 pm, Friday 21/9 at 1:20 on MTV Lebanon channel or www.mtv.com.lb

Ποδηλατικός αγώνας προς τιμή Τιμίου Σταυρού Καρπάσια – Υπενθύμιση

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Πέρα από κάθε προσδοκία οι συμμετοχές στον ποδηλατικό αγώνα προς τιμή του Τιμίου Σταυρού Καρπάσιας.

Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012 και θα ξεκινήσει από το προαύλιο του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Γεωργίου στον Κορμακίτη και ώρα 4: 30 μ.μ. και θα τερματίσει στο προαύλιο του Τιμίου Σταυρού Καρπάσιας  όπου όλοι οι συμμετέχοντες θα προσκυνήσουν στην εκκλησία του Τιμίου Σταυρού.

Καλούνται  όσοι θα λάβουν μέρος να βρίσκονται στο προαύλιο της εκκλησίας    του Αγίου Γεωργίου τουλάχιστον 20 λεπτά πριν από την εκκίνηση για να δώσουν τα στοιχεία τους  στην γραμματεία , μα πάρουν τον αριθμό συμμετοχής ,την φανέλα και το καπελάκι με το έμβλημα της εκδήλωσης.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα...

Διαβάστε περισσότερα: Ποδηλατικός αγώνας προς τιμή Τιμίου Σταυρού Καρπάσια – Υπενθύμιση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ.Σ ΚΝΜΚ - ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Η Καθολική Νεολαία Μαρωνιτών Κύπρου ανακοινώνει πως στο μνημόσυνο της ερχόμενης Κυριακής θα γίνονται δεκτές εισφορές  εις μνήμη του αδικοχαμένου νέου μας Μιχάλη Τζουβάνη. Το συνολικό ποσό θα διατεθεί για την ανέγερση ορφανοτροφείου στην Ουγκάντα από το φιλανθρωπικό ίδρυμα «Charity by Little & Large» της οικογένειας Τζουβάνη. Ας συνεισφέρουμε όλοι σε αυτό τον ιερό σκοπό.

Μνημόσυνο για τους νέους μας

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Η Καθολική Νεολαία Μαρωνιτών Κύπρου τελεί μνημόσυνο για τους νέους Μαρωνίτες που
έφυγαν πρόωρα από τη ζωή, την ερχόμενη Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου, στις 10.00 το πρωί
στον Ιερό Ναό Αγίου Μάρωνα στην Ανθούπολη. Ιδιαίτερα μνημονεύουμε τον αείμνηστο
φίλο Μάριο Γιαλλούρη που ήταν ενεργό μέλος της νεολαίας μας, με αφορμή τη
συμπλήρωση 10 χρόνων από το θάνατο του. Επίσης μνημονεύουμε τον αδικοχαμένο νέο
μας Μιχάλη Τζουβάννη που μας άφησε πρόσφατα, τόσο ξαφνικά και απροσδόκητα.
Καλούμε τη νεολαία μας να δώσει το παρόν της, για να τιμήσουμε τη μνήμη όλων των
νέων που μας άφησαν νωρίς.

Εκδηλώση Εορτασμού Τιμίου Σταυρού Καρπάσιας

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Σας Ενημερώνουμε ότι το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 4:30 μ.μ θα διεξαχθεί πρωτοποριακή εκδήλωση ποδηλασίας από τον Κορμακίτη στην Καρπάσια.

Η όλη εκδήλωση είναι προς τιμή του Τιμίου Σταυρού προστάτη του χωριού Καρπάσιας που εορτάζεται στις 14 Σεπτεμβρίου. Οι διοργανωτές  θα αναλάβουν την μεταφορά, για όσους δυσκολεύονται, και την επιστροφή των ποδηλάτων τους από την Λευκωσία στον χώρο της εκδήλωσης.

Έναρξη εκδήλωσης η ώρα 4:30 μ.μ απο το περίβολο της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου Κορμακίτη. 

Θα υπάρχει συνοδεία «αστυνομίας», βοηθητικών οχημάτων και ιατρικής βοήθειας. Σταθμός ανασιγκρότησης " Αnthos Villas" όπου θα προσφερθούν νερά και αναψυκτικά . 

...

Διαβάστε περισσότερα: Εκδηλώση Εορτασμού Τιμίου Σταυρού Καρπάσιας