Get Adobe Flash player

 

facebooktree-button

forum-buttonnews-buttonpharmacy-button-newweather-button-newairplaneold

 

Εισοδος μελων

Η ιστοσελίδα asomatos.eu μαζεύει προσωπικά δεδομένα όπως παρουσιάζονται στο σύνδεσμο Register τα οποία επιτρέπουν στα μέλη της να αποκτήσουν πρόσβαση στο περιεχόμενο μελών μόνο. Μπορείτε να ζητήσετε διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων αποστέλλοντας email στο info@asomatos.eu.            | 

Έχουμε 108 επισκέπτες συνδεδεμένους και κανένα μέλος

Ο Περίπατος της Τουλίπας

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Ο Περίπατος της Τουλίπας

peripatos tulipas 2014«Ο Περίπατος της Τουλίπας» είναι μια πρωτοβουλία του Δημοτικού Σχολείου
Αγίου Μάρωνα η οποία στηρίζεται ένθερμα από το Σύνδεσμο Γονέων του σχολείου και όχι μόνο. Τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί και ενισχύεται όλο και περισσότερο. Η αθρόα συμμετοχή παιδιών, γονιών, δασκάλων αλλά και φίλων του σχολείου αποδεικνύει την επιτυχία της δραστηριότητας.

Ημέρα Κυριακή 16 Μαρτίου 2014 και τα χαμόγελα στα πρόσωπα των παιδιών φωτίζουν το συννεφιασμένο ουρανό. Σύναξη στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Μάρωνα και για πρώτη φορά φέτος, εκκλησιασμός στον κατεχόμενο Ασώματο. Η συγκίνηση μεγάλη αφού ίσως αρκετοί από εμάς νιώθουν για πρώτη φορά το αίσθημα της κατοχής σε τόσο μεγάλο βαθμό. Όπως όμως είπε και στο κήρυγμά του, ο ιερέας, εκείνη τη μέρα, το φως και η ελπίδα βρίσκεται στα πρόσωπα των παιδιών που γέμισαν το ναό και συμμετείχαν ενεργά στη Θεία Λειτουργία, υπό την καθοδήγηση της κατηχήτριας, κ. Ηλιάνας Λιάτσου. Αδιαμφισβήτητα, αν εμείς οι μεγάλοι καταφέρουμε να γαλουχήσουμε στα παιδιά μας, που είναι οι επόμενοι άνθρωποι,  την Πίστη μας και να τους «μπολιάσουμε» με την αγάπη για τα χωριά μας, τότε, ναι, υπάρχει ελπίδα! Μετά τη λειτουργία τα παιδιά κεράστηκαν από την ΕΝΑ Ασωμάτου, και τους χωριανούς που έκαναν το μνημόσυνο.

Η διαδρομή συνεχίστηκε και αυτή τη φορά δεν πήραμε το γνώριμο μονοπάτι που συνορεύει με το Δυόριος, αλλά κατεβήκαμε από την τοποθεσία «Τρίμυθος» και πήγαμε προς τους «Τζιήπους».

Η φύση και πάλι ανεπανάληπτα μοναδική, το πράσινο, τα χρώματα των λουλουδιών, οι μυρωδιές, δεν αφήνουν ασυγκίνητη ακόμη και την πιο σκληρή καρδιά. Και φυσικά  η ομορφιά του σπάνιου λουλουδιού, της μοναδικής τουλίπας, σύμβολο της γης μας, σε γεμίζει με όμορφο συναίσθημα.

 Όταν  βρίσκεσαι εκεί στον κάμπο σε παίρνει συνειρμικά και ο λογισμός και λες, «τούτη η γη είναι δικιά μου, εδώ έχυσε χιλιάδες σταγόνες ιδρώτα ο παππούς μου, εδώ έτρεξαν παίζοντας οι γονείς μου, οι θείοι, οι θείες μου…». Τότε το συναίσθημα γίνεται εντνονότερο. Και βαραίνει πια και η ευθύνη να δώσεις τη γνώση και στα παιδιά σου και στα παιδιά όλων. Να τους δώσεις την ευκαιρία να δουν και νιώσουν.

Η παρέα κατέληξε στην πλατεία του Κορμακίτη. Ευχαριστίες στον πρόεδρο και τα μέλη του Συνδέσμου Γονέων του Δημοτικού Αγίου Μάρωνα, στην ΕΝΑ Ασωμάτου , στον κοινοτάρχη Ασωμάτου κ. Καράχαννα.

Η φύση μπορεί να ενώσει και να αποτελέσει κοινό σημείο αναφοράς, αφού ως περιβάλλοντα χώρος, συνδέει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Μάρωνα προσηλωμένο στο στόχο της ενδυνάμωσης της  μαρωνιτικής ταυτότητας των παιδιών θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται, ζώντας το σήμερα με τη γνώση του χθες και εφοδιάζοντας για το μέλλον.

Σας περιμένουμε στον επόμενο Περίπατο της Tουλίπας!

Γεωργία Σκορδή-Σιαμμούτη