Get Adobe Flash player

 

facebooktree-button

forum-buttonnews-buttonpharmacy-button-newweather-button-newairplaneold

 

Εισοδος μελων

Η ιστοσελίδα asomatos.eu μαζεύει προσωπικά δεδομένα όπως παρουσιάζονται στο σύνδεσμο Register τα οποία επιτρέπουν στα μέλη της να αποκτήσουν πρόσβαση στο περιεχόμενο μελών μόνο. Μπορείτε να ζητήσετε διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων αποστέλλοντας email στο info@asomatos.eu.            | 

Έχουμε 91 επισκέπτες συνδεδεμένους και κανένα μέλος

25 Απριλίου 2009 - Πρώτη καταστατική γενική συνέλευση

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
asomatos logo

Πραγματοποιήθηκε στις 25 Απριλίου 2009 στο Δημοτικό Σχολείου Αγίου Μάρωνα, η Ιδρυτική Καταστατική Συνέλευση του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΣΩΜΑΤΟΥ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ «ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ».

Παρουσία 55 ιδρυτικών μελών, έγινε «εισαγωγική ομιλία» από τον κ.Ανδρέα Φραντζιά, Συντονιστή της Ιδρυτικής Συνέλευσης. Στη συνέχεια και μετά από συζήτηση μεταξύ των μελών αποφασίστηκε ομόφωνα η αναγκαιότητα ίδρυσης του Πολιτιστικού Ομίλου.

Ακολούθησε η παρουσίαση και συζήτηση του Καταστατικού του Ομίλου. Μετά από ελάχιστες, μη σημαντικές τροποποιήσεις, έγινε ομόφωνη έγκριση του Καταστατικού.

Τέλος, συστάθηκε η προσωρινή Διοικούσα επιτροπή, απαρτιζόμενη από 11...

Διαβάστε περισσότερα: 25 Απριλίου 2009 - Πρώτη καταστατική γενική συνέλευση

Εισαγωγική ομιλία στιν πρώτη καταστατική συνέλευση

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Σεβαστοί μας Δικαστές,
Αγαπητές Φίλες και Φίλοι,

Με ειλικρινή αισθήματα χαράς, σας καλωσορίζουμε στην πρώτη επίσημη καταστατική συνεδρία του Πολιτιστικού Ομίλου Ασώματου «Αρχάγγελος Μιχαήλ» 

Θεωρούμε ότι η σημερινή μέρα είναι ξεχωριστή για την κοινότητα του Ασώματου, αφού η εν δυνάμει συλλογική προσπάθεια, είμαστε βέβαιοι ότι θα αποτελέσει πολιτιστικό φάρο αλλά και το όραμα εσάς και των γενεών που θα μας διαδεχτούν.

Καταγόμαστε από ένα χωριό όπου περίσσευαν οι ανθρώπινες αξίες:
Τιμιότητα, Αγάπη και Αφοσίωση στην οικογένεια, βαθιά πίστη στο Θεό, Σεβασμός στις Εκκλησιαστικές και Πολιτικές αρχές.Oι πατεραδες μας Αγάπησαν και καλλιέργησαν τη...

Διαβάστε περισσότερα: Εισαγωγική ομιλία στιν πρώτη καταστατική συνέλευση

Ο Ασώματος μέσα από τους αιώνες

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Ο Ασώματος είναι το δεύτερο μεγαλύτερο πληθυσμιακά Μαρωνίτικο χωριό στη Κύπρο κατά τον 20oν και 21ον αιώνα καθώς και το μεταναστευτικό δημιούργημα Χριστιανών Μαρωνιτών, οι οποίοι ήλθαν στην Κύπρο κατά τον 13ον αιώνα.
Οι πρόγονοι μας είναι απόγονοι των αρχαίων Φοινίκων ,που δεν ήσαν ’ραβες, αλλά κάτοικοι της Συρίας και της Αντιόχειας . Αργότερα οι περισσότεροι είχαν εκχριστιανιστεί και ήσαν μάλιστα από τους πρώτους χριστιανούς ,οι οποίοι ανή καν στην εκκλησία της Αντιόχειας. 
Είναι δε οι μόνοι χριστιανοί, που μέχρι σήμερα διατηρούν και περιλαμβάνουν στη λειτουργία τους, Αραμαϊκούς ύμνους , που εκφράζονται στην Αραμαϊκή, την γλώσσα του Ιησού Χριστού. Ενώ ο Μαρωνίτης ιερέας είναι ο μόνος, που...

Διαβάστε περισσότερα: Ο Ασώματος μέσα από τους αιώνες

Μαρκί

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

To Μαρκί έχει εξαιρετική ομορφιά, πλούσιο σε βλάστηση, καλυμμένο σε όλη την έκταση του, με πεύκα, αγριολούλουδα και θυμάρι. Η εξαιρετική θέα καθώς και ο καθαρός μυρωμένος αέρας από τα πεύκα και τα θυμάρι που είναι διασκορπισμέ να παντού, γύρω από την εκκλησία της Παναγίας, στα γύρω βουνά και λαγκάδια, αναζωογονούν και συγκινούν κάθε επισκέπτη. Ένα συνεχές μουρμουρητό, ακούεται σαν βουητό από τα κρύα καθάρια νερά, που έπεφταν- έτρεχαν στη δεξαμενή της, από τα ρυάκια που κυλούν στις πλαγιές του Πενταδακτύλου. Από άλλη πηγή δε που βρισκόταν μέσα στα πεύκα, υδροδοτείτο ο Ασώματος. 

Ευρίσκεται στους πρόποδες του χαμηλότερο σημείου της οροσειράς του Πεντα δακτύλου και στην επέκταση της γης...

Διαβάστε περισσότερα: Μαρκί