Get Adobe Flash player

 

facebooktree-button

forum-buttonnews-buttonpharmacy-button-newweather-button-newairplaneold

 

Εισοδος μελων

Η ιστοσελίδα asomatos.eu μαζεύει προσωπικά δεδομένα όπως παρουσιάζονται στο σύνδεσμο Register τα οποία επιτρέπουν στα μέλη της να αποκτήσουν πρόσβαση στο περιεχόμενο μελών μόνο. Μπορείτε να ζητήσετε διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων αποστέλλοντας email στο info@asomatos.eu.            | 

Έχουμε 161 επισκέπτες συνδεδεμένους και κανένα μέλος

Γιορτή Αγίου Γεωργίου στον Κορμακίτη

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

22-23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

ΣΤΟΝ ΚΟΡΜΑΚΙΤΗ

Ο Άγιος Γεώργιος δεν μας εγκατάλειψε ποτέ του!

Σειρά μας τώρα να είμαστε εκεί.

Με τη βοήθεια του Θεού και τις ευλογίες του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ στις 23 Απριλίου 2013 οι κάτοικοι του Κορμακίτη θα γιορτάσουν με κάθε λαμπρότητα τον Πολιούχο Άγιο του χωριού, τον Προστάτη του Κορμακίτη Άγιο Γεώργιο. Οι καμπάνες του Καθεδρικού Ναού του δεν σταμάτησαν ποτέ να κτυπούν.

Η πρωτοβουλία για τον διήμερο γιορτασμό (22 & 23 Απριλίου) ανήκει στην Εκκλησιαστική Επιτροπή Κορμακίτη. Η διαμόρφωση του προγράμματος και η εφαρμογή του στην πράξη εμπίπτουν στους δυο τομείς εργασίας. Θεία Λειτουργία – Τελετές (Αντώνης Παύλου, Ιωάννης Τσιουτσιούκης, Ανδρέας Μπεΐτης, Μάριος Χατζηρούσος, Ηλίας Ζωνιάς) Θρησκευτική/Κοινωνική ανάπτυξη της ενορίας του ποιμνίου (Χριστίνα Πογιατζιή, Μάριος Χατζηρούσος, Αντουανέττα Κατσιολούδη).

Με την συνεργασία των Αρχών και των Οργανωμένων Συνόλων του χωριού, την παραδειγματική οικονομική και άλλη στήριξη ευαισθητοποιημένων συγχωριανών και την ολόψυχη συμπαράσταση όλων των κατοίκων του Κορμακίτη – εγκλωβισμένων και εκτοπισμένων – θα οργανωθεί ένα μεγάλο τάμα για όλους, διότι θα είναι όλοι εκεί. Ένα τάμα μέσα από το οποίο βγαίνει με ευλάβεια και ευγνωμοσύνη μια μόνο φωνή. «Ο Άγιος Γεώργιος δεν μας εγκατάλειψε ποτέ του! Σειρά μας τώρα να μην τον ξεχάσουμε».

 

Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2013, στις 18.00 (6 μ.μ.) ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ θα τελέσει τον μεγάλο παραδοσιακό εσπερινό. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει δείπνο στο οίκημα της εκκλησίας. Πρόκειται για παραδοσιακή κορματζιηδκιάνικη φιέστα που θα πάρει όλους, νοερά, χρόνια πίσω. Θα τονώσει το ηθικό και θα αναπτύξει αισθήματα αλληλοκατανόησης, αγάπης και ενότητας. Η συμμετοχή στο δείπνο θα είναι δωρεάν για όλους τους μόνιμους κατοίκους του Κορμακίτη. Για όλους τους άλλους που θα δηλώσουν συμμετοχή στην σπάνια αυτή ευκαιρία αγάπης το κόστος θα είναι €10 (δέκα ευρώ) το άτομο. Δήλωση συμμετοχής μέχρι τις 17 Απριλίου το αργότερο.  Στους Χριστίνα Πογιατζιή

99 726233, Μάριο Χατζηρούσσο 99 635753, Αντουανέττα Κατσιολούδη 99 496565.

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2013, ανήμερα του Αγίου Γεωργίου, στις 09.00 (9 π.μ.) θα τελεστεί με κάθε θρησκευτική λαμπρότητα, χωροστατούντος του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου, η θεία λειτουργία του Προστάτη του Κορμακίτη.  Ο Άγιος Γεώργιος δεν μας εγκατάλειψε ποτέ του! Σειρά μας τώρα να είμαστε όλοι εκεί – στη χάρη του!