Get Adobe Flash player

 

facebooktree-button

forum-buttonnews-buttonpharmacy-button-newweather-button-newairplaneold

 

Εισοδος μελων

Η ιστοσελίδα asomatos.eu μαζεύει προσωπικά δεδομένα όπως παρουσιάζονται στο σύνδεσμο Register τα οποία επιτρέπουν στα μέλη της να αποκτήσουν πρόσβαση στο περιεχόμενο μελών μόνο. Μπορείτε να ζητήσετε διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων αποστέλλοντας email στο info@asomatos.eu.            | 

Έχουμε 108 επισκέπτες συνδεδεμένους και κανένα μέλος

Επιτροπή Νεολαίας του Ιδρύματος Ευημερίας Μαρωνιτών Κύπρου «Πρακτικές συμβουλές για Εργοδότηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση»

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Επιτροπή Νεολαίας του Ιδρύματος Ευημερίας Μαρωνιτών Κύπρου

«Πρακτικές συμβουλές για Εργοδότηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση»

 

Η Επιτροπή Νεολαίας του Ιδρύματος Ευημερίας Μαρωνιτών Κύπρου και η Καθολική Νεολαία Μαρωνιτών Κύπρου, σε συνεργασία με το γραφείο του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στην Κύπρο και την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οργάνωσαν εκδήλωση με θέμα ‘Πρακτικές συμβουλές για εργοδότηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση’. Η εκδήλωση έγινε την Πέμπτη 24 Απριλίου 2014 στο σπίτι της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Λευκωσία, με απώτερο σκοπό τη γνωριμία των νέων της κοινότητας μας με τα διάφορα διαδικτυακά εργαλεία εξευρέσεως εργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Στην εκδήλωση ανέλυσαν τις θέσεις και ανέπτυξαν τα επιχειρήματα τους, άνθρωποι οι οποίοι γνωρίζουν με τον καλύτερο τρόπο τη λειτουργιά των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εμπλέκονται ενεργά  στην αγορά εξευρέσεως εργασίας. Από τους κ. Αντώνη Κάφουρο (λειτουργό Υπουργείου εργασίας) και Μιχάλη Στυλιανού (μέλος της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής επιτροπής στην Κύπρο) έγινε παρουσίαση των προγραμμάτων EURES και EPSO. Οι ομιλητές τόνισαν την ανάγκη να ερευνήσουν οι νέοι πιθανότητες εργοδότησης σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ενδεικτικά ανέφεραν ότι υπάρχουν περίπου δυο εκατομμύρια κενές θέσεις, με την πλειοψηφία τους (περίπου 80%) να βρίσκονται στη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Επιπλέον έδωσαν πρακτικές συμβουλές για την προετοιμασία ενός άρτιου βιογραφικού σημειώματος αλλά και τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να κερδίσουν τις εντυπώσεις σε μια προσωπική συνέντευξη με εργοδότες. Την εκδήλωση ολοκλήρωσε με την δική της παρουσίαση η κ. Αθανασία Κωνσταντίνου (ΕUCareersAmbassador) η οποία αναφέρθηκε στις  ευκαιρίες πρακτικής άσκησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη διαδικασία υποβολής αίτησης.

 

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν η κ. Αλεξάνδρα Ατταλίδου, Αναπληρώτρια επικεφαλής του γραφείου του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, ο κ. Γιώργος Μαρκοπουλιώτης, Επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο κ. Αντώνης Χ’ Ρούσος, Εκπρόσωπος των Μαρωνιτών στη Βουλή των αντιπροσώπων. Το παρών του έδωσε επίσης ο βουλευτής ΔΗΣΥ Επαρχίας Κερύνειας, κ. Μάριος Μαυρίδης.

 

Μέσα από την εκδήλωση το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο: ότι υπάρχουν ευκαιρίες για εργασία στην Ευρώπη, είτε είναι στα θεσμικά όργανα και τους οργανισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είτε είναι στον ιδιωτικό τομέα. Είναι αναγκαίο να αρπάξουν οι νέοι τις ευκαιρίες που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσα από προγράμματα και νομοθεσίες που έχουν ψηφιστεί, για την προώθηση της κοινωνικής ευημερίας και την καταπολέμηση της ανεργίας. Αρκεί να γίνει η κατάλληλη προετοιμασία και να τολμήσουμε!

 

Όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν τις παρουσιάσεις μπορούν να επικοινωνήσουν με την Επιτροπή Νεολαίας του Ιδρύματος Ευημερίας στο τηλ. 22407201.

 

Επιτροπή Νεολαίας Ιδρύματος Ευημερίας Μαρωνιτών Κύπρου

Λευκωσία, 10.5.2014download