Get Adobe Flash player

 

facebooktree-button

forum-buttonnews-buttonpharmacy-button-newweather-button-newairplaneold

 

Εισοδος μελων

Η ιστοσελίδα asomatos.eu μαζεύει προσωπικά δεδομένα όπως παρουσιάζονται στο σύνδεσμο Register τα οποία επιτρέπουν στα μέλη της να αποκτήσουν πρόσβαση στο περιεχόμενο μελών μόνο. Μπορείτε να ζητήσετε διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων αποστέλλοντας email στο info@asomatos.eu.            | 

Έχουμε 118 επισκέπτες συνδεδεμένους και κανένα μέλος

Αφιέρωμα στις Καλογραίες – Αδελφή Suor Armelle

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
DSC 3960 copy

Ο Αντώνης και η Μαρία Κώστα είχαν την ευλογία του Κυρίου να του αφιερώσουν δύο θυγατέρες.  Η δεύτερη γεννήθηκε το 1943.  Στην αρχική της πορεία βάδισε στα ίδια βήματα με τη μεγαλύτερη αδελφή της μέχρι την αναχώρηση της από την Κύπρο το 1959 για το Λε Μανς της Γαλλίας

Όπου θα αποφοιτήσει από το Λύκειο.

Μετά από έξι χρόνια κάνει την ρασοφορία της και επιστρέφει στην Κύπρο για ένα χρόνο στην κοινότητα της Λεμεσού όπου διδάσκει τη γαλλική γλώσσα. Στη συνέχεια γυρίζει στο Παρίσσι για να συνεχίσει τις σπουδές τη στο Πανεπιστήμιο από όπου αποφοίτησε το 1972 και γύρισε ως διευθύντρια στη Σχολή Αγίου Φρανγκίσκου στη Αμμόχωστο για δύο χρόνια.  Μετά τα γεγονότα του 1974 για ένα χρόνο βρισκόταν στη Λεμεσό.

...

Διαβάστε περισσότερα: Αφιέρωμα στις Καλογραίες – Αδελφή Suor Armelle

Αφιέρωμα στις Καλογραίες – Αδελφή Βερόνικα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
DSC 3812

Aδελφή Βερόνικα …Γεννημένη στον Ασώματο, ανήμερα της γιορτής των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, το 1938. 

Η μητέρα της να επιθυμεί να ονομαστεί Ελένη. Η γιαγιά της Γιωρκάτζιενα, να επιμένει να της δοθεί το όνομα Αποστόλα. Έμπνευση; Ίσως.

 Το μωρό αυτό έμελλε να γίνει Απόστολος Της διδασκαλίας του Χριστού και διάκονος των ανθρώπων. 

6 Αυγούστου 1954 αναχωρεί με το καράβι για τη Γαλλία. Αφήνει πίσω της θλιμμένα πρόσωπα, γονείς και αδέρφια για ένα προορισμό που ο Θεός της καθόρισε για να την εντάξει στη μεγάλη του οικογένεια. Η θέληση της να γίνει η ταπεινή υπηρέτρια του Χριστού την καθοδηγεί. 

...

Διαβάστε περισσότερα: Αφιέρωμα στις Καλογραίες – Αδελφή Βερόνικα

Αφιέρωμα στις Καλογραίες – Αδελφή Πιέρα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
AGP 0021 copy

Η Αδελφή Πιέρα Κατσιολούδη γεννήθηκε στις 20.01.1929. Ήταν το πρώτο παιδί της οικ. Του Πέτρου Αντώνη Κατσιολούδι και της Χρυσαππούς Ιωάννη Σαρρου.

Λίγα χρόνια μετά, το 1936, στο χωριο κτίστηκε το μοναστήρι των Φραγκισκανών αδελφών με παρότρυνση του τότε Βικάριου Ιωάννη Φοραδάρη και του Πάτερ Κυπριανού Χαννίτση. Πρώτες δασκάλες ήταν οι καλογριές Αδελφή Πάολα και η Αδερφή Θεοδώρα. Εκεί μαθήτευσε και αδελφή Πιέρα.

Κατά τη διάρκεια της μαθητικής της ζωής είχε σκλαβωθεί από την αγάπη και την καλοσύνη που έδειχναν οι καλογριές. Τότε τους ζήτησε να την προμηθεύσουν με το βιβλίο της Αγίας Τερεζίνας το οποίο διάβαζε τα βράδια με το φώς της λάμπας του πετρελαίου. Βλέποντας την η μητέρα της κατάλαβε ότι είχε κλήση προς τη μοναχική ζωή. Στην αρχή...

Διαβάστε περισσότερα: Αφιέρωμα στις Καλογραίες – Αδελφή Πιέρα

Αφιέρωμα στις Καλογραίες – Αδελφή Josephine

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
Early nun2

Ανήμερα της γιορτής του Αγ. Μάρωνα, το 1937, το ζεύγος Βραχίμη κ Μαρίτσα Χ’ Ιωσήφ, από τον Ασώματο, φέρνουν στον κόσμο το 6ο τους παιδί, την Σουσάννα. Είναι το παιδί που θα έφερνε ευλογία στο σπίτι τους, αφού έμελλε να αφιερώσει την ζωή της στο Θεό.

Φοιτά στο Δημοτικό Σχολείο του χωριού και μετά στην Σχολή Τέρρα Σάντα στη Λεμεσό. Η ανιδιοτελής αγάπη της για προσφορά και αγάπη την οδηγούν στο μοναχικό βίο. Προσχωρεί στο Τάγμα των Φραγκισκανών Αδελφών της Ιεράς Καρδίας και το 1952 γίνεται δόκιμη στη Λεμεσό.  Η ρασοφορία της γίνεται το 1956 στο Λε Μαν Γαλλίας σε μία πολύ συγκινητική τελετή και παίρνει το όνομα «Τζιόζεφιν». Τον επόμενο χρόνο δίδει τους πρώτους της όρκους για φτώχια, αγνότητα και υπακοή. Βιώνει τον αδόκητο θάνατο της...

Διαβάστε περισσότερα: Αφιέρωμα στις Καλογραίες – Αδελφή Josephine

Αφιέρωμα στις Καλογραίες – Αδελφές Μπερναντέτ και Μπεατρίς (2)

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
DSC 4120 copy

Ανοίγουμε ένα καινούριο παράθυρο στην ιστοσελίδα μας! Από σήμερα φέρνουμε κοντά σας την ζωή όλων των Μαρωνίτισσων Καλογραιών, παρουσιάζοντας σας οπτικοακουστικό υλικό από τη μοναδική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Όμιλος Ασωμάτου προς τιμή τους.

 

Αρχή κάνουμε λοιπόν με τις Αδελφές Μπερναντέτ και Μπεατρίς.

 

Video

 


Πατήστε εδώ για φωτογραφίες

 

 


 

 

Αδελφές BernadettekaiBeatrice

 

Σε οποιαδήποτε ιστορία κάποια πρόσωπα είναι αναπόφευκτα πρωταγωνιστές. Στην ιστορία που θα ακούσετε...

Διαβάστε περισσότερα: Αφιέρωμα στις Καλογραίες – Αδελφές Μπερναντέτ και Μπεατρίς (2)