Get Adobe Flash player

 

facebooktree-button

forum-buttonnews-buttonpharmacy-button-newweather-button-newairplaneold

 

Εισοδος μελων

Η ιστοσελίδα asomatos.eu μαζεύει προσωπικά δεδομένα όπως παρουσιάζονται στο σύνδεσμο Register τα οποία επιτρέπουν στα μέλη της να αποκτήσουν πρόσβαση στο περιεχόμενο μελών μόνο. Μπορείτε να ζητήσετε διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων αποστέλλοντας email στο info@asomatos.eu.            | 

Έχουμε 83 επισκέπτες συνδεδεμένους και κανένα μέλος

«Ενθαρρύνοντας τη νεανική επιχειρηματικότητα»

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Επιτροπή Νεολαίας του Ιδρύματος Ευημερίας Μαρωνιτών Κύπρου

Εκδήλωση «Ενθαρρύνοντας τη νεανική επιχειρηματικότητα»

 

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η ενημερωτική ημερίδα με τίτλο «Ενθαρρύνοντας τη Νεανική Επιχειρηματικότητα» που πραγματοποιήθηκε το πρωί της 27ης Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Cleopatra στη Λευκωσία. Την εκδήλωση διοργάνωσαν από κοινού η Επιτροπή Νεολαίας του Ιδρύματος Ευημερίας Μαρωνιτών Κύπρου και τα σωματεία «Ο Κορμακίτης» και «Ένωση Νέων Ασωμάτου» ενώ χορηγοί ήταν το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και το Ίδρυμα Ευημερίας Μαρωνιτών Κύπρου.

 

Στην ενημερωτική ημερίδα έγινε παρουσίαση του Σχεδίου Ενίσχυσης της Νεανικής Επιχειρηματικότητας, το οποίο αποσκοπεί στην υποστήριξη και προώθηση της επιχειρηματικότητας των νέων (από 20 έως 39 ετών) που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά δημιουργώντας τη δική τους επιχείρηση. Το Σχέδιο συγχρηματοδοτείται από την Κυπριακή Δημοκρατία και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε. στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ανταγωνιστικότητα».

 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε μεγάλος αριθμός νέων της κοινότητας μας,  καθώς η ανεργία αποτελεί φλέγον θέμα που ταλανίζει κυρίως τη νέα γενιά. Την παρουσίαση του Σχεδίου έκαναν ο κ. Γιάννης Κοντός, Διευθυντής της Υπηρεσίας Βιομηχανικής Ανάπτυξης και ο κ. Χρίστος Φωτιάδης, Ανώτερος Λειτουργός του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού. Κατά την εκδήλωση έγινε επίσης παρουσίαση της πρότασης του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Μαρωνιτών ΑΜΚΚΑ για διευκολύνσεις δανειοδότησης για τους νέους που θα λάβουν μέρος στο Σχέδιο και θα τύχουν έγκρισης από το Υπουργείο Εμπορίου. Την παρουσίαση έκανε η υπεύθυνη του καταστήματος της Συνεργατικής ΑΜΚΚΑ κ. Τζιοβάννα Φτανού. Χαιρετισμό προς τους νέους απηύθυνε επίσης ο Εκπρόσωπος των Μαρωνιτών στη Βουλή των Αντιπροσώπων και Πρόεδρος του Ιδρύματος Ευημερίας Μαρωνιτών Κύπρου, κ. Αντώνης Χ’ Ρούσος.

 

Επιθυμούμε να ενημερώσουμε τους νέους που ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στο Σχέδιο ότι εντός ολίγων ημερών πρόκειται να αναρτηθεί το Σχέδιο, όπως και η πρόσκληση για υποβολή αιτήσεων, στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Βιομηχανικής Ανάπτυξης του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού http://www.mcit.gov.cy. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με Λειτουργούς της Υπηρεσίας Βιομηχανικής Ανάπτυξης στα τηλέφωνα 22867194, 22867178, 22867239.

 

Για την παρουσίαση του κ. Χρίστου Φωτιάδη, πατήστε εδώ.

 

Για φωτογραφίες από την εκδήλωση, πατήστε εδώ.

 

 

Από την Επιτροπή Νεολαίας του Ιδρύματος Ευημερίας Μαρωνιτών Κύπρου

Λευκωσία, 9 Νοεμβρίου 2012