Get Adobe Flash player

 

facebooktree-button

forum-buttonnews-buttonpharmacy-button-newweather-button-newairplaneold

 

Εισοδος μελων

Η ιστοσελίδα asomatos.eu μαζεύει προσωπικά δεδομένα όπως παρουσιάζονται στο σύνδεσμο Register τα οποία επιτρέπουν στα μέλη της να αποκτήσουν πρόσβαση στο περιεχόμενο μελών μόνο. Μπορείτε να ζητήσετε διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων αποστέλλοντας email στο info@asomatos.eu.            | 

Έχουμε 50 επισκέπτες συνδεδεμένους και κανένα μέλος

KORMAKITIS GREEN FESTIVAL Πρωτοποριακή ενημερωτική ημερίδα στον Κορμακίτη

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η έναρξη του KormakitisGreenFestival, το οποίο διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Επιτροπής Νεολαίας του Ιδρύματος Ευημερίας Μαρωνιτών Κύπρου το Σάββατο 8 Ιουνίου στον Κορμακίτη. H εκδήλωση περιλάμβανε παρουσιάσεις από διακεκριμένους καθηγητές και επιστήμονες σχετικά με το φυσικό πλούτο της περιοχής Κορμακίτη και τις ευκαιρίες ανάπτυξης του.

 

Η ημερίδα ξεκίνησε με μια συνοπτική παρουσίαση των στόχων και των εκδηλώσεων που προγραμματίζονται στα πλαίσια του KormakitisGreenFestival, το οποίο θα πραγματοποιηθεί τους μήνες Ιούνιο μέχρι Αύγουστο στον Κορμακίτη και περιλαμβάνει πρωτοποριακές εκδηλώσεις με θέμα το περιβάλλον. Η παρουσίαση έγινε από την κα. Ειρήνη Κατσιολούδη, μέλος της Επιτροπής Νεολαίας του Ιδρύματος Ευημερίας Μαρωνιτών Κύπρου.

 

Ακολούθησε η εξαιρετική παρουσίαση της Dr. OzgeOzdenFullen, επίκουρη καθηγήτρια στο NearEastUniversity για τη σημασία της χλωρίδας και πανίδας που αναπτύσσεται στην περιοχή του Κορμακίτη. Η Dr. Fullen παρουσίασε τη βλάστηση της περιοχής η οποία προστατεύεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς επίσης και σπάνια είδη πουλιών, αλλά και θαλασσινών (όπως η φώκια μονάχους μονάχους) που βρίσκονται στην περιοχή Κορμακίτη και στις γύρω περιοχές.

 

Εντυπωσιακή ήταν επίσης η παρουσίαση του Dr. CarlosJimenez, ερευνητή και συνεργάτη στο κυπριακό Ινστιτούτο Ερευνών, o οποίος ανέλυσε τα διάφορα είδη φυτών που μπορεί να ανακαλύψει κανείς στους θαλάσσιους οικότοπους του Κορμακίτη. Ο Dr. Jimenez, ο οποίος είναι εξαίρετος δύτης, παρουσίασε φωτογραφικό υλικό με μοναδικές φωτογραφίες από τα κοράλλια που υπάρχουν στη θάλασσα του Κορμακίτη, καθώς επίσης και φωτογραφίες από δορυφόρο οι οποίες αποδεικνύουν τη μοναδικότητα του φυσικού πλούτου του Κορμακίτη.

 

Τέλος, οι ειδικοί παρέδωσαν την σκυτάλη στην κα. Άρτεμη Γιορδαμλή, υπεύθυνη του LaonaProjects, ενός Ιδρύματος για την προώθηση του κυπριακού οικοτουρισμού και τη διατήρηση της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και των παραδοσιακών επαγγελμάτων. Η κα. Γιορδαμλή μίλησε για τη μοναδικότητα του Κορμακίτη που κατάφερε να διατηρήσει τη φυσική ομορφιά και παράδοση και έδωσε πολύτιμες συμβουλές για ενέργειες που απαιτείται να γίνουν προκειμένου να έχουμε ένα βιώσιμο, όμορφο και πράσινο Κορμακίτη. Ακολούθησε συζήτηση και δεξίωση στο οίκημα της Εκκλησίας, δίπλα από τον Καθεδρικό Αγίου Γεωργίου.

 

Το KormakitisGreenFestival πραγματοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος InnovativeCulturalActivitiesinthenorthernpartofCyprusκαι συγχρηματοδοτείται από το UnitedNationsDevelopmentProgrammePartnershipfortheFuture (UNDP-PFF), το Ίδρυμα Ευημερίας Μαρωνιτών Κύπρου και την εταιρεία KPSTrainingCentre. Στόχος η ανάδειξη του φυσικού πλούτου του Κορμακίτη και της γύρω περιοχής και η δημιουργία περιβαλλοντικής συνείδησης των κατοίκων στην προσπάθεια να εκτιμήσουν, αλλά και να αξιοποιήσουν με κάθε δυνατό τρόπο, τον πολύτιμο αυτό θησαυρό που έχουν στη διάθεση τους. Μετά την ενημερωτική ημερίδα ακολουθεί έκθεση φωτογραφίας που θα πραγματοποιηθεί στις 6-7 Ιουλίου στο Κοινοτικό/Πολιτιστικό κέντρο στον Κορμακίτη.

 

Επιτροπή Νεολαίας Ιδρύματος Ευημερίας Μαρωνιτών Κύπρου

Λευκωσία, 15.6.2013

 

pic1

pic2

pic3

pic4

pic5

pic6

pic7

pic8

pic9

pic10

pic11