Get Adobe Flash player

 

facebooktree-button

forum-buttonnews-buttonpharmacy-button-newweather-button-newairplaneold

 

Εισοδος μελων

Η ιστοσελίδα asomatos.eu μαζεύει προσωπικά δεδομένα όπως παρουσιάζονται στο σύνδεσμο Register τα οποία επιτρέπουν στα μέλη της να αποκτήσουν πρόσβαση στο περιεχόμενο μελών μόνο. Μπορείτε να ζητήσετε διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων αποστέλλοντας email στο info@asomatos.eu.            | 

Έχουμε 93 επισκέπτες συνδεδεμένους και κανένα μέλος

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΑΡΩΝ. ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
ΧειρότεροΚαλύτερο 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΑΡΩΝΙΤΙΚHΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

 

$11.      Προς αποφυγή κάθε παρεξήγησης για τις θέσεις της Μαρωνιτικής κοινότητας σε μια επικείμενη λύση του κυπριακού, παραθέτουμε πιο κάτω, συνοπτικά, το περιεχόμενο του υπομνήματος που έχει ετοιμαστεί σχετικά με τις θέσεις της Μαρωνιτικής κοινότητας.

$12.      Συνοπτικά, οι θέσεις της κοινότητας είναι οι ακόλουθες:

$1·         Συνταγματική αναγνώριση της Μαρωνιτικής κοινότητας ως «κοινότητα» και όχι ως «θρησκευτική ομάδα» όπως προνοούσε το Σύνταγμα του 1960, γεγονός που λειτούργησε αρνητικά ως προς την επιβίωση της κοινότητας μας.

$1·         Επιστροφή των Μαρωνιτών στα χωριά τους και επιστροφή των περιουσιών στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

$1·         Λόγω του δικοινοτικού χαρακτήρα των συνομιλιών, η κοινότητα επιθυμεί όπως τα χωριά της παραμείνουν υπό την ε/κ συνιστώσα πολιτεία (GreekCypriotConstituentState), όπως είχε επιλέξει, μέσω δημοψηφίσματος, το 1960. Συμπλεγματοποίηση των μαρωνίτικων χωριών με ευθύνη διαχείρισης των τοπικών θεμάτων (δευτεροβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση). Το πιο πάνω είναι αναγκαίο για την οικονομική ανάπτυξη, την επιβίωση και τη συνοχή της Μαρωνιτικής κοινότητας. Στην αντίθετη περίπτωση, η κοινότητα επιθυμεί όπως της δοθεί το δικαίωμα να αποφασίσει για το μέλλον της μέσω δημοψηφίσματος, όπως έγινε το 1960.

$1·         Εκπροσώπηση στην Ομοσπονδιακή Βουλή και στη βουλή της Ελληνοκυπριακής συνιστώσας πολιτείας με δικαίωμα ψήφου.

$1·         Ως Μέτρο Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, μέχρι τη λύση του κυπριακού, άμεση επανεγκατάσταση των Μαρωνιτών στα χωριά τους (ειδικά στην Αγία Μαρίνα και τον Ασώματο) και επιστροφή των 18 σπιτιών στην Καρπάσια στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

$13.    Για την προώθηση των θέσεων της κοινότητας ο Εκπρόσωπος έχει ξεκινήσει κύκλο επαφών και έχουν ήδη πραγματοποιηθεί συναντήσεις με τους Διαπραγματευτές, τους Αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, τον Ειδικό Σύμβουλο του Γ.Γ. για το κυπριακό, τον προσωπικό αντιπρόσωπο του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το κυπριακό, πρεσβευτές, αξιωματούχους του Βατικανού, ενώ έχει ήδη προγραμματιστεί συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών και αναμένεται συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

$14.    Κατά τις συναντήσεις του, ο Εκπρόσωπος έχει ενημερωθεί για τις εξελίξεις στις συνομιλίες και έχει λάβει τη διαβεβαίωση ότι η προσέγγιση της κοινότητας βρίσκει απόλυτα σύμφωνη την κυβέρνηση.

$15.    Το Γραφείο Εκπροσώπου επιθυμεί να ενημερώσει τα μέλη της κοινότητας ότι, οποιαδήποτε άλλη πληροφόρηση δεν ισχύει, και ότι, θα τύχουν ενημέρωσης μετά από την ενημέρωση του Εκπροσώπου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Γίνονται προσπάθειες για πραγματοποίηση της συνάντησης το συντομότερο δυνατό.

$16.    Όσοι επιθυμούν να λάβουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις θέσεις της κοινότητας μπορούν να αποταθούν στο Γραφείο του Εκπροσώπου στην κα. Μαριάννα Φραγκέσκου, κοινοβουλευτική συνεργάτιδα, ή στον κ. Αντώνη Χ’ Ρούσο, Εκπρόσωπο των Μαρωνιτών στη Βουλή.

 

 

Λευκωσία, 11 Δεκεμβρίου 2015