Get Adobe Flash player

 

facebooktree-button

forum-buttonnews-buttonpharmacy-button-newweather-button-newairplaneold

 

Εισοδος μελων

Η ιστοσελίδα asomatos.eu μαζεύει προσωπικά δεδομένα όπως παρουσιάζονται στο σύνδεσμο Register τα οποία επιτρέπουν στα μέλη της να αποκτήσουν πρόσβαση στο περιεχόμενο μελών μόνο. Μπορείτε να ζητήσετε διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων αποστέλλοντας email στο info@asomatos.eu.            | 

Έχουμε 66 επισκέπτες συνδεδεμένους και κανένα μέλος

E.N.D.: 600 δισ για την Ελλάδα. Και... 50 για την Κύπρο

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Share

Η ομάδα END διατίθεται να εξαγοράσει όλο το δημόσιο χρέος της Ελλάδας και να προσφέρει και χρήματα για ανάπτυξη. Πότε; Από αύριο. Υπό κάποιους συγκεκριμένους όρους.

 

Την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, παρουσίασαν το πλάνο τους για τη "σωτηρία" της Ελλάδας, ή μάλλον για την ακρίβεια, για την εξαγορά ολόκληρου του ελληνικού δημοσίου χρέους.
Η παρουσίαση - συνέντευξη τύπου έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο President μπροστά σε πάνω από 500 άτομα. Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο ομογενής Αρτέμιος Σώρρας και ο Πρόεδρος της E.N.D., Ελληνοαμερικανός γιατρός Μανόλης Λαμπράκης που πρόσφατα είχε δώσει συνέντευξη σχετικά με το ζήτημα.

Οι δύο ομιλητές ισχυρίζονται ότι έχουν ήδη καταθέσει τα χρήματα και συγκεκριμένα 600 δισεκατομμύρια δολάρια για την Ελλάδα και 50 δισεκατομμύρια δολάρια για την Κύπρο, σε τράπεζες του Τορόντο και του Οντάριο του Καναδά αντίστοιχα.

Κατά την ομιλία τους, τόνισαν ότι απευθύνονται στους "ελεύθερους Έλληνες" και δεν έχουν πολιτικά κίνητρα, αλλά μόνο πατριωτικά. Ξεκαθάρισαν μάλιστα πως δεν ανήκουν στη δεξιά, την αριστερά, ή την άκρα δεξιά, αναφέροντας πως σύμμαχοι τους θα είναι μόνο όσοι "κινούνται με πατριωτικά κίνητρα".

Ο Αρτέμιος Σώρρας συγκεκριμένα είπε: "Δεν Θα μπορούσαν να πτωχεύσουν την Ελλάδα, γιατί είναι ήδη κατατεθειμένα 600 δις δολάρια κατατεθειμένα στο λογαριασμό της Ελληνικής Δημοκρατίας με κάποιους όρους. Ο βασικός όρος είναι να γίνει εξονυχιστικός λογιστικός έλεγχος για το πού πήγαν τα λεφτά. Διότι εμένα δεν μου βγαίνει ο λογαριασμός. Και αυτοί που μαγειρέψανε το έλλειμμα θα λογοδοτήσουν. Μ' ενδιαφέρει, αυτός που έφερε εδώ τη χώρα, τι κακό έχει κάνει στη ν χώρα με την υπογραφή του".

Στη συνέχεια κατήγγειλε το Μνημόνιο και την παράγραφο που απαγορεύει την εξαγορά του δημόσιου χρέους από τρίτες χώρες. "Δεν μπορούν να εξαγοράσουν το δημόσιο χρέος της Ελλάδος ούτε Ρώσοι, ούτε Κινέζοι ούτε κανείς εάν δεν είναι Έλληνας. Αυτό ίσως δεν το σκέφτηκαν οι δανειστές, γιατί σου λέει, ποιος Έλληνας θα βρεθεί να έχει τόσα λεφτά για να ξεχρεώσει το χρέος της Ελλάδος. Ε, λοιπόν τους λέμε, εμείς είμαστε εδώ, είμαστε Έλληνες και τα χρήματα υπάρχουν και τα έχουμε ήδη καταθέσει".

Η E.N.D. θα... "σώσει" 24 κράτη με επιτόκιο 0,5%

Ο Πρόεδρος της E.N.D κ. Λαμπράκης, καθηγητής ιατρικής χειρουργικής, αφού είπε ότι "οι Έλληνες πατριώτες είναι ώρα να απελευθερωθούμε, χρησιμοποιώντας το δυναμικό που έχουμε και κουβαλάμε από τους προγόνους μας ως Έλληνες", τόνισε ότι η Ε.Ν.D. προσκλήθηκε πριν από μερικές ημέρες στον ΟΗΕ από ομάδα κρατών της Αφρικής και Καραϊβικής, όπου παρουσίασαν το πρόγραμμά τους.

"Πήραμε 24 αιτήσεις για χρηματοδότηση κρατών με επιτόκιο 0,5%. Το επιτόκιο αυτό υπάρχει συμβολικά για να δικαιολογεί τον δανεισμό διότι διαφορετικά θα θεωρηθεί δωρεά και θα υπάρχουν άλλα θέματα. Για τους Κύπριους όμως που είναι υποδουλωμένοι, βρίσκονται υπό καθεστώς κατοχής είπαμε, επιτόκιο 0%. Και καταθέσαμε τα χρήματα στον Καναδά. Τα 600 δις δολάρια για την Ελλάδα είναι και αυτά κατατεθειμένα. Και έχουν ελεγχθεί ως γνήσια".

Η μεγάλη "αποκάλυψη"

"Μας ρωτούν γιατί παρεμβαίνουμε τώρα. Η Ελλάδα κινδυνεύει να χρεοκοπήσει τις επόμενες ημέρες και δεν σας το αποκαλύπτουν, το κρύβουν. Τα 31,2 δις ευρώ που ο κ. Σαμαράς βιάζεται να εκταμιευθούν ως δόση του δανείου και τα οποία λέει ότι θα πάνε κατευθείαν στην αγορά, δεν θα πάνε στη αγορά. Είναι χρήματα από ομόλογο που χρωστάει η Ελλάδα σε ιδιώτη από το 1982 και η ελληνική κυβέρνηση καίγεται να το πληρώσει, διότι εάν δεν έχει αυτά τα χρήματα από 4-14 Οκτωβρίου τότε η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει.

Γι' αυτό τον λόγο γίνεται όλη αυτή η ιστορία και βιάζεται ο κ. Σαμαράς να περάσει τα μέτρα, ώστε να του δώσουν οι δανειστές τα 31,2 δις ευρώ και να μπορέσει να εξοφλήσει το ομόλογο του ιδιώτη", ανέφερε ο κ. Λαμπράκης, χωρίς όμως να κατονομάζει τον ιδιώτη παρότι ρωτήθηκε σχετικά.

Στη συνέχεια είπε: "Το τρίπτυχο μας είναι Ελπίδα, Δικαιοσύνη, Παιδεία. Δεν έχουμε καμία κομματική τοποθέτηση ούτε εκπροσωπούμε καμία θρησκεία. Είμαστε πάνω απ' όλα Έλληνες.

Εάν οι Ορθόδοξοι ιερείς βάζουν πρώτα την Ορθοδοξία και μετά την Ελλάδα θα μας βρουν απέναντι. Εάν οι αριστεροί βάζουν πρώτα την ιδεολογία τους και μετά την Ελλάδα θα είμαστε απέναντί τους. Το ίδιο ισχύει και για την Χρυσή Αυγή. Πρώτα και πάνω απ' όλα η Ελλάδα".

Λαμπράκης και Σώρρας, ανέφεραν στη συνέχεια πως η ελληνική κυβέρνηση είναι ενήμερη και παρόλα αυτά δεν τους έχει δεχτεί για επίσημες διαβουλεύσεις, κάτι που έκανε η Κύπρος μετά από επίσημη πρόσκληση του κ. Χριστόφια.

"Εμείς είμαστε ο αντίποδας της νέας παγκόσμιας τάξης πραγμάτων. Αυτήν που πρόθυμοι οι κ.κ. Παπανδρέου, Βενιζέλος, Διαμαντοπούλου και άλλοι, θέλησαν να υπηρετήσουν. Γι' αυτό δε μας θέλουν", σχολίασε σχετικά ο κ. Λαμπράκης.

Οι όροι για τη συναλλαγή

Πως θα πάρει όμως τα χρήματα η Ελλάδα για να εξαγοράσει το χρέος της των 320 δισ;
-να αποδεχθεί η ελληνική κυβέρνηση την εξαγορά του χρέους που βρίσκεται στα χέρια οργανισμών και κρατών από τρίτους
-να γίνει λογιστικός έλεγχος των χρεών της χώρας. Να εξεταστούν όλα τα οποία κλήθηκε και πλήρωσε το ελληνικό δημόσιο, να υπάρξει διαφάνεια και δικαιοσύνη
-να γίνει άρση της βουλευτικής ασυλίας
-να συσταθεί διεθνής επιτροπή διαχείρισης του ποσού
-δέχονται να ελεγχθούν τα ομόλογα και ο τραπεζικός λογαριασμός που έχουν στον Καναδά, κατόπιν όμως, συνάντησης με την Κυβέρνηση

Η ομάδα έχει αποστείλει επιστολές στον Α. Σαμαρά όσο και στους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου αλλά και τον υπουργό οικονομικών και τον πρόεδρο της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Προβόπουλο.

Εάν τελικά γίνει αποδεκτή η πρόταση τους η αποπληρωμή του χρέους θα γίνει με επιτόκιο 0,5% όπως ορίζεται από τον Ο.Η.Ε. με χρόνο αποπληρωμής τα 100 χρόνια. Κοινώς, δεν πρόκειται για δωρεά.

Τα λεφτά υπάρχουν; Που θα διατεθούν;

Ο κ. Σώρρας υποστήριξε ότι θα διαθέσει χρήματα, πέραν των 320 δισ που χρωστάει η χώρα για να επανέλθουν οι συντάξεις και οι μισθοί των στρατιωτικών στα επίπεδα προ Μνημονίου, στην παιδεία και την ανάπτυξη. Οι δύο άντρες παρουσίασαν τους λογαριασμούς ως custodian accounts.

Το ποσό που έχουν συγκεντρώσει, είναι σε ληξιπρόθεσμα ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου. Όπως πάντα, ισχυρίζονται. Πρόκειται για αξιόγραφα (τίτλοι) που δεν κατατίθενται σε τράπεζες ως μετρητά. Οι ίδιοι προσκόμισαν έγγραφα που πιστοποιούν το γνήσιο της υπογραφής για τη συναλλαγή με την τράπεζα και τη φύλαξη των ομολόγων.

Όταν ζητήθηκε από τους επικεφαλείς της ομάδας να πιστοποιήσουν την ύπαρξη του ποσού, είπαν ότι δεν μπορούν να δείξουν κάτι τέτοιο παρά μόνο όταν ζητηθεί από την Κυβέρνηση και κατόπιν συνάντησης με την επίσημη πολιτική ηγεσία. Τα χρήματα προέρχονται από ομολογίες που έχουν στα χέρια τους από το 1984 και που η αξία τους σήμερα φτάνει στα 600 δις δολάρια, τουλάχιστον όπως υποστήριξε ο κ. Σώρρας και ο Anthony Diamond, συνεργάτης της E.N.D. που μίλησε μέσω τηλεδιάσκεψης (Skype).

Πάντως, δε λείπουν και οι αντιδράσεις και η σχετική επιφυλακτικότητα για το όλο εγχείρημα.

Το site greeknewsonline.com αναφέρει σχετικά:

"Κι αναρωτηθήκαμε πως θα μπορούσε αυτό το ποσό να δηλωθεί ότι υπάρχει, χωρίς πάλι να μπορεί κανείς να ελέγξει του λόγου την αλήθεια (όπως και κάποιοι επιστολογράφοι της Greek News που έχουν σχέση με τους κ.κ. Λαμπράκη και Σώρρα έγραψαν).

Ένας καλός τρόπος είναι δείχνοντας κάμποσες χιλιάδες International Bills of Exchange (ΙΒΟΕ), δηλαδή Διεθνείς Συναλλαγματικές. Των οποίων τη γνησιότητα καταλαβαίνεις μόλις τις παρουσιάσεις για εξόφληση. Μέχρι τότε, τις βάζεις σε έναν λογαριασμό custodian (κηδεμονευόμενο) για να λαμβάνεις statements (παραστατικά) με την ονομαστική τους αξία, και μετά χρησιμοποίησε τα για να ξεγελάσεις κάποιον ότι έχει λεφτά, ώστε να σου δώσει δανεικά (και αγύριστα;)".

Πέραν από την πολεμική που έχει ομολογουμένως αναπτυχθεί και τις αντιρρήσεις, οι υπεύθυνοι της E.N.D. καλούνται να προσκομίσουν επίσημα έγγραφα σε επίσημη συνάντηση με εκπροσώπους της τρικομματικής κυβέρνησης, για να εξεταστεί το κατά πόσο η όλη πρόταση έχει πράγματι ρεαλιστική υπόσταση.

Ποια είναι η E.N.D.

Πρόκειται για μη κερδοσκοπική εταιρεία με έδρα στην Ελλάδα και πρόεδρο τον καρδιολόγο στη Νέα Υόρκη Εμμανουήλ Λαμπράκης. Οι άνθρωποι της ξεκαθάρισαν, ότι καμία σχέση δεν έχουν με την ελληνική ομογένεια, σε ότι αφορά την εκπροσώπηση της.