Get Adobe Flash player

 

facebooktree-button

forum-buttonnews-buttonpharmacy-button-newweather-button-newairplaneold

 

Εισοδος μελων

Η ιστοσελίδα asomatos.eu μαζεύει προσωπικά δεδομένα όπως παρουσιάζονται στο σύνδεσμο Register τα οποία επιτρέπουν στα μέλη της να αποκτήσουν πρόσβαση στο περιεχόμενο μελών μόνο. Μπορείτε να ζητήσετε διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων αποστέλλοντας email στο info@asomatos.eu.            | 

Έχουμε 520 επισκέπτες συνδεδεμένους και κανένα μέλος

Ανακοίνωση Πολιτιστικού Ομίλου Ασώματου σχετικά με την απόκτηση γης για ανέγερση οικήματος

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 4

Logo Polit Omilou

Ανακοίνωση Πολιτιστικού Ομίλου Ασώματου σχετικά με την απόκτηση γης

 για ανέγερση οικήματος

 

 Με λύπη ο Πολιτιστικός Όμιλος  Ασωμάτου πληροφορήθηκε μέσω του έντυπου τύπου, ότι ο Κοινοτάρχης του χωριού απέρριψε το τεμάχιο γης  που εξασφάλισε ο  Πολιτιστικός Όμιλος  για συστέγαση του  με το Κοινοτικό Συμβούλιο.

 Σαν ένας βασικός λόγος μεταξύ άλλων ,αναφέρεται  ότι δεν εξυπηρετεί τους συγχωριανούς μας η συγκεκριμένη περιοχή.

 Το τεμάχιο  βρίσκεται σε εξαιρετική και μεγάλης αξίας  τοποθεσία της  Λευκωσίας  (μεταξύ ξενοδοχείου Χίλτον και κοιμητηρίου Κων/νου κι Ελένης ) κι εξυπηρετεί  τη μεγάλη πλειοψηφία των  συγχωριανών οι οποίοι  είναι διασκορπισμένοι σ’ ολόκληρη την  επαρχία Λευκωσίας.

 Ο  Ασώματος ,  ένα από τα ελάχιστα προσφυγικά χωριά  που δεν κατάφερε να εξασφαλίσει  δική του στέγη στις  ελεύθερες περιοχές  για 40 χρόνια, λόγω και  αδράνειας ,  επιτέλους  καταφέρνει να την αποκτήσει άμεσα,  μετά από  πολύχρονες  και  πολύμοχθες  προσπάθειες  του Πολιτιστικού Ομίλου. Είναι μια τεράστια επιτυχία για το χωριό μας. Δυστυχώς  κινδυνεύει να χαθεί η ευκαιρία 

 Ευελπιστούμε ότι δεύτερες σκέψεις θα κυριαρχίσουν, προσμετρώντας  τις καταστροφικές συνέπειες  μιας απόρριψης.

Είμαστε η τελευταία γενεά που μπορεί να φέρει κοντά τα παιδιά μας και να δώσει μια προοπτική συνέχισης της Κοινότητας.

Χωρίς τη συστέγαση και συνεργασία όλων των οργανωμένων συνόλων του χωριού, η προοπτική επιβίωσης του χωριού είναι μηδαμινή.

 Όπως αναφέρεται σε προηγούμενη ανακοίνωση του Πολιτιστικού Ομίλου,  πρόθεση, επιθυμία και δέσμευση του είναι η συστέγαση  ΟΛΩΝ των οργανωμένων συνόλων του χωριού στο συγκεκριμένο τεμάχιο, εφ’ όσον το επιθυμούν.

 Ο Πολιτιστικός Όμιλος αισιοδοξεί  ότι μπορεί να εξασφαλίσει την οικονομική δυνατότητα ώστε να προχωρήσει άμεσα στην ανέγερση οικήματος,  αλλά κι αίθουσας εκδηλώσεων  της  οποίας η ύπαρξη είναι πολύ σημαντική και που βεβαίως δεν υπάρχει σε υφιστάμενα παλιά σπιτάκια.

 Ας αναλογιστούμε όλοι τις ευθύνες μας,  παραμερίζοντας  τις  όποιες  διαφορές.  Ας  μη δίνουμε τροφή και βάση σε αυτούς που επιθυμούν  να κτίσουν,  για ίδιον όφελος,  πάνω στις όποιες  διαφωνίες  μας.

 Πάνω απ’ όλα βρίσκεται  η επιβίωση  του χωριού και το μέλλον  των παιδιών μας.

 

     Πολιτιστικός Ομιλος Ασωμάτου

         ΄΄Αρχάγγελος Μιχαήλ΄΄