Get Adobe Flash player

 

facebooktree-button

forum-buttonnews-buttonpharmacy-button-newweather-button-newairplaneold

 

Εισοδος μελων

Η ιστοσελίδα asomatos.eu μαζεύει προσωπικά δεδομένα όπως παρουσιάζονται στο σύνδεσμο Register τα οποία επιτρέπουν στα μέλη της να αποκτήσουν πρόσβαση στο περιεχόμενο μελών μόνο. Μπορείτε να ζητήσετε διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων αποστέλλοντας email στο info@asomatos.eu.            | 

Έχουμε 550 επισκέπτες συνδεδεμένους και κανένα μέλος

ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΙΝΟΥΝ ΠΝΟΗ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΩΜΑΤΑ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΙΝΟΥΝ ΠΝΟΗ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΩΜΑΤΑ

Γράφει ο Ανδρέας Φραντζιάς

 

photo 2Μια αξιέπαινη κι αξιοθαύμαστη δουλειά γίνεται στον Ασώματο εδώ και μερικά χρόνια, με την παρουσία μικρών παιδιών, υπό την καθοδήγηση της Ηλιάνας Λιάτσου.

 

Με μια τεράστια κι ανιδιοτελή προσφορά, ακούραστα κι αθόρυβα, χωρίς τυμπανοκρουσίες, η Ηλιάνα, με τη βοήθεια του συζύγου της Ηλία, δίνουν νόημα στην παρουσία των παιδιών στον Ασώματο, ενσπείροντας στην ψυχούλα τους την αγάπη για το Θεό, την εκκλησία του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, το χωριό και τον συνάνθρωπο.

 

Ξεκινώντας το πρωινό της Κυριακής με κατήχηση, αναλύοντας κι επεξηγώντας απλοϊκά κομμάτια από το Ευαγγέλιο, η Ηλιάνα παροτρύνει και καθοδηγεί τα παιδάκια σε συμμετοχή τους στη Θεία Λειτουργία. Είτε με ανάγνωση δεήσεων, είτε με βοήθεια στον ιερέα, είτε με απόδοση των χαιρετισμών - ευελπιστώντας σύντομα και στη συμμετοχή τους σε ψαλμούς-, τα παιδάκια προσφέρουν μια όμορφη ατμόσφαιρα, μια ξεχωριστή νότα τις Κυριακές στην εκκλησία του Αρχαγγέλου.

Με το πέρας της Λειτουργίας και  με την καθοδήγηση της Ηλιάνας και της Μάχας Λιάτσου, οι οποίες, με πολλή προετοιμασία αλλά και θυσία στο χρόνο τους, με ένα μόνιμο πλατύ χαμόγελο και μια αγκαλιά που χωρεί όλα τα παιδιά, δημιουργούν μια χαρούμενη κι εορταστική ζεστή ατμόσφαιρα, δίνοντας την ευκαιρία  στα παιδάκια να δημιουργήσουν και να μάθουν μέσα από πολύπλευρη θεματολογία ζωγραφική, χειροτεχνία, ζαχαροπλαστική, ποιηματάκια κ.α.

 

Αυτά τα βιώματα των παιδιών, νάστε βέβαιοι ότι θα γίνουν ανεξίτηλες αναμνήσεις ζωής και πόλος έλξης για το χωριό τους και την θρησκεία τους.

Τεράστιας αξίας έργο επιτελείται. Ζυμώνεται το προζύμι, δίνοντας ελπίδα για το αύριο.

Μπράβο στους συντελεστές αυτού του έργου και σε όλους εκείνους που με την αγάπη τους για το χωριό στέκονται εμπόδιο στη λήθη.

 

Την Κυριακή, 4 Μαΐου, θα γίνει η Πρώτη Κοινωνία 5 παιδιών στον Ασώματο.

Η Ηλιάνα έχει προετοιμάσει κατάλληλα τα παιδάκια για τη μοναδική αυτή μέρα στη ζωή τους , αλλά και του χωριού τους και την αναμένουν με ανυπομονησία.

 

Ο Ασώματος , κομμάτι- κομμάτι ξανακτίζει τα ήθη κι έθιμα του, τη ζωή του!

 

 IMAG0891IMAG0886IMAG0887IMAG1226IMAG1230IMAG0882Pedia 1