Get Adobe Flash player

 

facebooktree-button

forum-buttonnews-buttonpharmacy-button-newweather-button-newairplaneold

 

Εισοδος μελων

Η ιστοσελίδα asomatos.eu μαζεύει προσωπικά δεδομένα όπως παρουσιάζονται στο σύνδεσμο Register τα οποία επιτρέπουν στα μέλη της να αποκτήσουν πρόσβαση στο περιεχόμενο μελών μόνο. Μπορείτε να ζητήσετε διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων αποστέλλοντας email στο info@asomatos.eu.            | 

Έχουμε 32 επισκέπτες συνδεδεμένους και κανένα μέλος

Αθηνά Φραντζιά - Ευχαριστίες από την οικογένεια

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 2

athina frantziaΕκ μέρους της οικογένειας της αποθανούσας Αθηνάς Φραντζιά, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλα τα οργανωμένα σύνολα, τους φίλους και τους συγγενείς που παρευρέθηκαν στη νεκρώσιμη Ακολουθία.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες για τις χρηματικές δωρεές. Συγκεντρώθηκε ένα σεβαστό ποσό που δόθηκε για τη συντήρηση της εκκλησίας του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στον Ασώματο.

Ας αναπαυθεί εν ειρήνη η ψυχή της.

Αιωνία της η μνήμη.


 

Επικήδειος λόγος από τον Ιωσήφ Τσιράκκη

 

Καλή μας γιαγιά, 

Έφτασε η στιγμή που από μωρό παιδί ευχόμουν να μην ζήσω ποτέ. Προτού αναγνώσω τον επικήδειο λόγο, θέλω εκ μέρους όλων των εγγονιών σου να σου πω, ότι υπήρξες για μας μια φορά γιαγιά, δυο φορές μάνα. 

Σήμερα, θρηνεί γύρω σου η οικογένειά σου. Από την γέννησή τους μέχρι και το θάνατό σου, όπως οφείλει άλλωστε η Κύπρια μάνα, τους είχες κατατάξει έναν έναν στη ψυχή σου και αγωνιζόσουν να μείνουν πάντα αγαπημένοι και ενωμένοι. 

Από πολύ μικρή, μπήκες όπως όλοι οι χωριανοί σου στο σχολείο της ζωής. Οι δυσκολίες πολλές και η πίεση για ανατροφή της οικογένειας δυσβάσταχτη. Παρόλα αυτά, παρέμεινες απτόητη φύλακας άγγελος των παιδιών σου, και στήριγμα του λατρεμένου σου συζύγου Ιωσήφ. Να ξέρεις όμως, ότι και τα παιδιά σου έδωσαν τα πάντα για σένα. Η ιδέα να σε χάσουν τους έκανε να αγωνίζονται με επιμονή στο πλευρό σου, κάθε φορά που ερχόσουν αντιμέτωπη με κάθε λογής προβλήματα υγείας. Πολεμούσατε μαζί ό,τι και να αντιμετώπιζες και πάντα βγαίνατε νικητές. Γι’ αυτό και μείς σήμερα δεχόμαστε το θάνατό σου με σθένος. Είμαστε περήφανοι για όλους μας, γιατί ζήσαμε σαν μια κλειστή αγαπημένη οικογένεια και απλά χθες έπρεπε να σε παραδώσουμε στην αγκαλιά του Δημιουργού σου. Κάποια στιγμή, έπρεπε να δεχθείς την αιώνια ανταμοιβή για όλα όσα μας προσέφερες. 

Λατρεμένη μου γιαγιά, είμαι σίγουρος ότι το ταξίδι σου θα είναι καλό, αφού πηγαίνεις να συναντήσεις τον πολυαγαπημένο σου σύζυγο. Τα τελευταία τρία χρόνια δεν έπαψες να τον οραματίζεσαι και να τον αναφέρεις. Από τη μέρα που πέθανε, η υγεία σου άρχισε να παρουσιάζει προβλήματα και ήταν ξεκάθαρο πως ήθελες σιγά σιγά να αποχωρήσεις από μας και να πας κοντά στον άνθρωπο της ζωής σου. Έτσι λοιπόν, σήμερα, από εκεί ψηλά που θα βρίσκεστε αγκαλιά και οι δύο, ζητούμε όλοι εδώ την προστασία σας και την καθοδήγησή μας προς την αιωνιότητα. Εσείς που λυτρωθήκατε από τα βάσανα της επίγειας ζωής, γίνετε φάρος για όλους εμάς και οδηγήστε μας προς τη Θεία Ολοκλήρωση. 

Ο θάνατός σου, ήταν προφανώς θέλημα Θεού, αφού σε άφησε μέχρι και τις τελευταίες σου στιγμές να τις περάσεις με τα παιδιά σου και έπειτα τη νύχτα να γύρεις ήρεμα το κεφάλι και να ξεκινήσεις με αξιοπρέπεια το ταξίδι προς το Φως. Θείε Αντρέα, θείε Αντώνη, θείε Κάρολε, αγαπημένη μου Μαρία. Σε ΣΑΣ τώρα η υποχρέωση να σφίξετε τα δόντια και να γίνετε οι προστάτες της οικογένειας. Σε ΣΑΣ τώρα η υποχρέωση να σφυρηλατήσετε τις οικογενειακές αξίες και να δώσετε συνέχεια σε αυτό που οι γονείς σας άφησαν σαν ιερή παρακαταθήκη. 

Γύρω σου σήμερα θρηνούν και πολλοί άλλοι συγγενείς και φίλοι που ήρθαν να σου αποδώσουν τον ύστατο φόρο τιμής. Είναι γεγονός πως όλοι όσοι σε γνώρισαν, μόνο καλά λόγια μπορούν να πουν για σένα. Πώς να μπορούν άλλωστε να πράξουν αλλιώς, αφού διέθετες μια τόσο στοργική και αθώα ψυχή. Ήσουν ο άνθρωπος που είχες την πόρτα του σπιτιού σου ανοικτή για όλους και ήσουν ικανή να τους ταξιδέψεις για λίγο στο απέραντο της ψυχικής σου γαλήνης. Εκ μέρους όλων αυτών, σε ευχαριστούμε που έζησες ανάμεσά μας. 

Τελειώνοντας, η οικογένειά σου, οι συγγενείς σου, οι φίλοι σου, σου ευχόμαστε λατρεμένη μας γιαγιά ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ. Σου υποσχόμαστε πως η παρουσία σου θα βρίσκεται παντοτινά ανάμεσά μας, όπως άλλωστε αρμόζει σε όλους τους αγγέλους. 

Στο επανιδείν γιαγιά.

 

Αιωνία σου η μνήμη.