Get Adobe Flash player

 

facebooktree-button

forum-buttonnews-buttonpharmacy-button-newweather-button-newairplaneold

 

Εισοδος μελων

Η ιστοσελίδα asomatos.eu μαζεύει προσωπικά δεδομένα όπως παρουσιάζονται στο σύνδεσμο Register τα οποία επιτρέπουν στα μέλη της να αποκτήσουν πρόσβαση στο περιεχόμενο μελών μόνο. Μπορείτε να ζητήσετε διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων αποστέλλοντας email στο info@asomatos.eu.            | 

Έχουμε 95 επισκέπτες συνδεδεμένους και κανένα μέλος

Αφιέρωμα στις Καλογραίες – Αδελφή Suor Armelle

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 4

DSC 3960 copyΟ Αντώνης και η Μαρία Κώστα είχαν την ευλογία του Κυρίου να του αφιερώσουν δύο θυγατέρες.  Η δεύτερη γεννήθηκε το 1943.  Στην αρχική της πορεία βάδισε στα ίδια βήματα με τη μεγαλύτερη αδελφή της μέχρι την αναχώρηση της από την Κύπρο το 1959 για το Λε Μανς της Γαλλίας

Όπου θα αποφοιτήσει από το Λύκειο.

Μετά από έξι χρόνια κάνει την ρασοφορία της και επιστρέφει στην Κύπρο για ένα χρόνο στην κοινότητα της Λεμεσού όπου διδάσκει τη γαλλική γλώσσα. Στη συνέχεια γυρίζει στο Παρίσσι για να συνεχίσει τις σπουδές τη στο Πανεπιστήμιο από όπου αποφοίτησε το 1972 και γύρισε ως διευθύντρια στη Σχολή Αγίου Φρανγκίσκου στη Αμμόχωστο για δύο χρόνια.  Μετά τα γεγονότα του 1974 για ένα χρόνο βρισκόταν στη Λεμεσό.

Ακολούθως  μετά από οδηγίες της Γενικής ηγουμένης του τάγματος αναχωρεί για το Σαντιάγο της Χιλής.  Για τα επόμενα 10 χρόνια δίδασκε γαλλικά, ισπανικά, αγγλικά και φιλοσοφία στις διάφορες σχολές του τάγματος όπου σε μέρικες ασκούσε χρέη διευθύντριας.

Ιδιαίτερο χάρισμα της αποτελεί ο τρόπος προσέγγισης και θετικής επιρροής που είχε και εξακολουθεί να έχει πάνω στους νέους, χάρισμα το οποίο ώθησε και την επαρχιακή ηγουμένη να της αναθέσει τη δημιουργία και τη διεύθυνση της νέας σχολής του τάγματος στη Σοράτα της Βολιβίας.  Αποτέλεσμα αυτού του χαρίσματος της  ήταν η απομάκρυνση από τα ναρκωτικά πολλών μαθητών της νέας σχολής.

Επόμενος σταθμός της πορείας της αποτελεί το άνοιγμα της πρώτης  κοινότητας του Τάγματος στις Φιλιππίνες.  Στην Κύπρο το 1990 γιόρτασαμε τι αργυρό Ιωβυλέο.  Αναχώρησε ακολούθως για τη επαρχία Γαλλίας όπου το 1995 από εκεί αναλαμβάνει το άνοιγμα της νέα; Κοινότητας της επαρχίας στη Λιθουανία όπου και θα παραμείνει για δύο χρόνια.  Λόγος της αποχώρησης της ήταν η ψήφιση της ως επαρχιακή ηγουμένη της Γαλλίας, Ελβετίας, Λιθουανίας για τα επόμενα 6 χρόνια και επιστρέφει στο Λε Μανς.  Εχει πολλη επαφή με νέους φοιτητες πανεπηστημίου στο Παρισσι και στις άλλες πολεις όπου υπάρχουν κοινοτητες.  Από το περασμένο απρίλιο επανεκλέγεται επαρχιακή ηγουμένη.  

 

 

Φωτογραφίες