Get Adobe Flash player

 

facebooktree-button

forum-buttonnews-buttonpharmacy-button-newweather-button-newairplaneold

 

Εισοδος μελων

Η ιστοσελίδα asomatos.eu μαζεύει προσωπικά δεδομένα όπως παρουσιάζονται στο σύνδεσμο Register τα οποία επιτρέπουν στα μέλη της να αποκτήσουν πρόσβαση στο περιεχόμενο μελών μόνο. Μπορείτε να ζητήσετε διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων αποστέλλοντας email στο info@asomatos.eu.            | 

Έχουμε 82 επισκέπτες συνδεδεμένους και κανένα μέλος

«ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΣΟ, ΟΣΟ Ο ΤΟΠΟΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑ»

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 2

«ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΣΟ, ΟΣΟ Ο ΤΟΠΟΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑ»

ΤΟΣΟ ΑΞΙΖΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

 

                                                                                    Από Έλλη Λιάτσου

 

phoca thumb l dscn0616Ο Πολιτιστικός όμιλος Ασωμάτου, με κάθε του εκδήλωση, πραγματικά αγγίζει την προσφορά ψυχής των νέων μας, που πιστεύουν σε αξίες και ιδανικά. Χαρισματικοί νέοι, εμπλουτισμένοι με την ηθική και κοινωνική συνοχή, συγκινούν τις καρδιές κάθε Ασωματίτη και γενικά κάθε Μαρωνίτη. Υπερήφανα και δημιουργικά άτομα, αποτελούν πυρήνες με αυτοπεποίθηση, βέβαιους για το μέλλον. 

Σε αυτούς τους νέους επενδύουμε εμείς οι πιο μεγάλοι και έτσι ο Ασώματος ζει και επάνω τους ακουμπά, περιμένοντας καρτερικά, όλους τους κατοίκους του να επιστρέψουν υγιείς και αγαπημένοι. Εκεί να καταξιωθούν και με γενναιοδωρία αγάπης και ενότητας, ευθαρσώς να εγγράψουν το νέο κεφάλαιο κοινωνικής, πολιτιστικής και αθλητικής του ιστορίας. 

Πολλές οι εκδηλώσεις και πολυδιάστατες οι δραστηριότητες του Ομίλου που πάντοτε είναι άρτια προγραμματισμένες και εύστοχες αλλά και επενδυμένες για ολοκλήρωση τους από τις νέες και τους νέους του Ομίλου, που πραγματικά ανταποκρίνονται με μεγάλη και απίστευτη επιτυχία. Τις οφείλει σε αυτούς τους αξιέπαινους ώριμους και υπεύθυνους τους νέους. Αυτούς που τους εμπιστευόμαστε με σιγουριά και μας κάνουν πάντα υπερήφανους. Πραγματικά με αυτά τα παιδιά, η Μαρωνιά ζει, αναπνέει και δημιουργεί. Υπερήφανος ο Αρχάγγελος, φτεροκοπώντας τους αγκαλιάζει, τους εμπνέει και τους καθοδηγεί, όταν ευρίσκονται στον τόπο του αλλά και στην μακρόχρονη άδικη και πικρή προσφυγιά. 

 

.   ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΞΙΖΕΙ ΟΣΟ ΑΞΙΖΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑ    . 

Εμείς οι μεγαλύτεροι τους αγαπούμε και τους θαυμάζουμε, αλλά και τους εκτιμούμε, αφού επιδιώκουν πάντοτε το ευγενές και ωραίο. Αυτοί οι νέοι θα είναι βεβαίως οι μελλοντικοί αναμφισβήτητοι κάτοικοι και πυρήνες αναγέννησης του Ασωμάτου.  

Πραγματικά πιστεύω και νοιώθω, ότι θα τους αδικήσω αν αναφερθώ μόνο σε μερικές από τις δραστηριότητες τους. Χαρακτηριστικά θα αναφέρω τον εντυπωσιασμό του Πατριάρχη μας, Πούτρος Πισιάρα Αλ Ραϊ κατά την επίσκεψη των μελών του Ομίλου στο Πατριαρχείο. Έχουν μείνει χαραγμένα στα μάτια και στην μνήμη μας η συγκίνηση και τα ασταμάτητα δάκρυα του Πατριάρχη μας, όταν μέλος μας, του απεύθυνε την εξής πρόσκληση: «Σας παρακαλούμε, ελάτε να δείτε τον Ασώματο πώς είναι σήμερα, είναι έρημος αφού αποτελείται από πολλά χαλασμένα και ολίγα άδεια σπίτια. Εκεί δε μια ηλικιωμένη γυναίκα 86 χρονών, μόνη μας περιμένει και αφού δείξουμε ταυτότητα, μας επιτρέπεται να είμαστε εκεί οι ολίγοι επισκέπτες κάθε Κυριακής, για να τελέσουμε την Θεία Λειτουργία.» Επίσης όταν τον επισκεφθήκαμε στην Αρχιεπισκοπή Μαρωνιτών αλλά και κατά την επίσκεψη του στον Ασώματο, χαμογελώντας στους νέους μας, τους ζήτησε να χορέψουν τους ωραίους Κυπριακούς χορούς, που θερμά χειροκρότησε στο Φεστιβάλ νέων στη Βηρυτό. 

Επίσης άμεσα και επάξια έδωσαν βροντερό το παρών τους σε διάφορες φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, ανάμεσα τους και το καθιερωμένο ετήσιο τουρνουά φούτσαλ, όπου κατά την διεξαγωγή του, με την συμμετοχή 20 ομάδων, συγκέντρωσαν μεγάλη ποσότητα τροφίμων, τα οποία διέθεσαν μέσω της Κάριτας σε πολλές Μαρωνίτικες οικογένειες. 

Ο βασικός στόχος της εκδήλωσης με τα βασικά σύμβολα του Χριστιανισμού, δηλαδή της αγάπης και της αλληλεγγύης λειτούργησαν άριστα. Στο κάλεσμα μας για δυναμικό κίνητρο προσφοράς και στήριξης της εκδήλωσης, οργάνωσαν τις δικές τους ομάδες φούτσαλ τόσο οι νέοι όσο και οι νεανίδες μας. 

Φυσικά συγκινητική η συμμετοχή των παλαιμάχων, αυτών που δόξασαν και δοξάστηκαν παίζοντας στη Ένωση Νέων Ασωμάτου. Αυτών που έπαιζαν ενωμένοι σαν μια οικογένεια στο όνομα του Ασωμάτου, κάτι που σήμερα τους λείπει και τους πληγώνει. Όλα τα μέλη του Ομίλου είναι όλοι τους άνθρωποι απλοί και πάντα τους αρέσει, να πράττουν ότι το καλύτερο και το ωραίο για το χωριό τους, τον Ασώματο. 

Ο Ασώματος σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, χρειάζεται πολύ περισσότερες από μία φωνή, από όπου και αν αυτή προέρχεται, είτε από το Κοινοτικό Συμβούλιο, από την Εκκλησιαστική Επιτροπή, από τον Πολιτιστικό Όμιλο, από την Γυναικεία Κίνηση, από την Ένωση Νέων Ασωμάτου, είτε από εξέχοντα μέλη του Ασωμάτου, που έχουν διακριθεί στην Κυπριακή κοινωνία. Δυστυχώς απουσιάζει το όραμα του καλύτερου και ωραίου από τον συντονιστή της κοινότητας μας και αυτό βέβαια πλήττει και νοσεί αυτή την νέα και άξια γενεά, που γνωρίζει τι αξίζει. 

Εργαζόμαστε όλοι μαζί με τους νέους μας συγκροτώντας ένα δυναμικό σύνολο, που προσφέρει μέσα από μία πολυδιάστατη δραστηριοποίηση πολλά, τόσο σε ποιότητα, όσο και σε ποσότητα. Ουσιαστικά καλλιεργεί, τροφοδοτεί και συντηρεί την ελπίδα εδώ στην προσφυγιά μέχρι και την άγια ημέρα της επιστροφής μας. 

Σοφία, θάρρος και ανάστημα χρειαζόμαστε όλοι εμείς οι μεγαλύτεροι για να σηκωθούμε, να συναντηθούμε και να μιλήσουμε την αλήθεια. Το θάρρος που χρειάζεται να μεταδώσουμε σε αυτούς τους νέους, ότι ο Ασώματος ζει και θα ζει ενωμένος εκεί και στην προσφυγιά μέχρι την άγια ημέρας επιστροφής. 

Αρκεί με θάρρος όλα το οργανωμένα σύνολα να συναντηθούμε και να λειτουργήσουμε ανεξάρτητα και αλληλουποστηριζόμενα στις εκδηλώσεις τους. Το κάθε οργανωμένο σύνολο πρέπει να λειτουργεί ανεξάρτητο, έχοντας το δικό του χώρο για τις συνεδριάσεις των δικών του Διοικητικών Συμβουλίων και συστεγαζομένων όλων σε ένα ενιαίο κτίριο, όπου σε κοινό του χώρο θα δραστηριοποιούνται και θα προσφέρουν τις υπηρεσίες που τους αναλογούν σύμφωνα με τα καταστατικά ίδρυσης και λειτουργίας. 

Ελάτε όλοι να συστεγαστούμε σε ένα αξιοπρεπές κτίριο που να φέρει την ονομασία του χωριού μας «ΑΣΩΜΑΤΟΣ» και εκεί να οικοδομήσουμε τον Ασώματο όλοι μαζί, έφηβοι, νέοι, μεσήλικες και ηλικιωμένοι.

Θάρρος και σοφία χρειαζόμαστε μόνο. Εμείς όλοι το χρωστάμε στην σημερινή γενεά των νέων αλλά και στις μέλλουσες γενεές.

 

Έλλη Λιάτσου

Η Γραμματέας