Get Adobe Flash player

 

facebooktree-button

forum-buttonnews-buttonpharmacy-button-newweather-button-newairplaneold

 

Εισοδος μελων

Η ιστοσελίδα asomatos.eu μαζεύει προσωπικά δεδομένα όπως παρουσιάζονται στο σύνδεσμο Register τα οποία επιτρέπουν στα μέλη της να αποκτήσουν πρόσβαση στο περιεχόμενο μελών μόνο. Μπορείτε να ζητήσετε διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων αποστέλλοντας email στο info@asomatos.eu.            | 

Έχουμε 400 επισκέπτες συνδεδεμένους και κανένα μέλος

ΣΤΕΨΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΣΩΜΑΤΟ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 3

IMG 0605Μέσα σε κατανυχτική ατμόσφαιρα, τελέστηκε την Κυριακή, 2 Ιουνίου στον Ασώματο, η θεία λειτουργία και η στέψη της Παναγίας.

Η όλη ατμόσφαιρα ανάβλυζε όμορφες μυρωδιές από το παλιό καλό καιρό.

Η περισσή ευλάβεια των πολλών παρευρισκομένων πιστών και η συμμετοχή αρκετών ψαλτών - μεταξύ αυτών και ο σεβαστός δάσκαλος Αντώνης Μαρίνος - οι οποίοι ευλαβικά έψελναν τους παραδοσιακούς θρησκευτικούς μας ύμνους, παρέσυραν όλους τους πιστούς σε ενεργή συμμετοχή.

Εκείνο όμως που ομόρφυνε πιο πολύ την όλη συγκινητική ατμόσφαιρα, ήταν η συμμετοχή των νεαρών παιδιών υπό την καθοδήγηση της Ηλιάνας Λιάτσου, όπου, με την αθωότητα, χάρη και ζωντάνια τους, σκορπούσαν μια γλυκιά ευωδία, γεμάτη ελπίδα για το αύριο.

Συγκινητική ήταν η στιγμή της περιφοράς της Παναγίας και η στέψη της στο προαύλιο της εκκλησίας. Τελείωσε η τελετή της στέψης, ο ιερέας αποχώρησε και οι πιστοί συνέχισαν συγκινημένοι να ψέλνουν στην Παναγία.

Ηρωική φιγούρα η εγκλωβισμένη μας κα Αιμιλία. Παρά τα χρόνια και τα προβλήματα υγείας που κουβαλά, βρέθηκε χαράματα να καθαρίζει την εκκλησία του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, να περιμένει τους συγχωριανούς με ανυπομονησία και να συμμετέχει σ’ όλη την τελετή. Ότι και να γράψουμε γι’ αυτή τη γυναίκα είναι πολύ λίγο για την αγάπη και την προσφορά της στο χωριό μας.

Παρών όπως πάντα, πρωί – πρωί και ο Αβράμης Κώστα (Τσέρτσιης). Η αγάπη του και προσφορά του στην εκκλησία του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, μεγάλη, ανιδιοτελής και διαχρονική.

Τέτοιες μοναδικές στιγμές ας γεμίσουν τις καρδιές μας με αγάπη, γαλήνη και ειρήνη, γιατί ζώντας της κάποιος πραγματικά, δεν μπορεί παρά μόνο τέτοια να κερδίσει.

 

Φωτογραφίες