Get Adobe Flash player

 

facebooktree-button

forum-buttonnews-buttonpharmacy-button-newweather-button-newairplaneold

 

Εισοδος μελων

Η ιστοσελίδα asomatos.eu μαζεύει προσωπικά δεδομένα όπως παρουσιάζονται στο σύνδεσμο Register τα οποία επιτρέπουν στα μέλη της να αποκτήσουν πρόσβαση στο περιεχόμενο μελών μόνο. Μπορείτε να ζητήσετε διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων αποστέλλοντας email στο info@asomatos.eu.            | 

Έχουμε 52 επισκέπτες συνδεδεμένους και κανένα μέλος

International movement of young Catholics

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 2

W4Bxvi: we are for Banedict

International movement of young Catholics

‘Renew the society through the Gospel’

First International Meeting of young Catholics for Social Justice, 20-24 March 2013

 

Μετά από εισήγηση του Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών Κύπρου κ.κ. Υoussef Soueif είχαμε την ευκαιρία, 2 άτομα από την Κύπρο, να μεταβούμε και να λάβουμε μέρος ως αντιπρόσωποι της Μαρωνίτικης Αρχιεπισκοπικής Επαρχίας Κύπρου στο πρώτο συνέδριο που έλεβε χώρα στο Βατικανό με τον τιτλο ‘First International Meeting of young Catholics for Social Justice’.

Το όλο συνέδριο πραγματοποιήθηκε μεταξύ 20 - 24 Μαρτίου 2013 στο Pontifical Laterna University της Ρώμης.

Οι τέσσερεις θεματικές ενότητες του συνεδρίου ήταν:

1. The efforts of the youth in the new Evangelization

2. The public role of religion in secularized societies

3. Fighting for family

4. Work

165475 541063352610919 1573923310 nΣτο συνέδριο αυτό έλαβαν μέρος 130 νέοι απ’ όλο τον κόσμο ηλικίας 20-35 ετών. Το κλίμα το οποίο αναπτύχθηκε μεταξύ αυτών  των νέων ήταν πάρα πολύ εντυπωσιακό, ενθουσιώδες, εποικοδομητικό και αποτελεσματικό. Σκοπός μεταξύ άλλων, ήταν η κατάθεση των προσωπικών βιωμάτων του καθενός , τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι σε κάθε χώρα, η κατάθεση σκέψεων, προβληματισμών, ανησυχιών και τελος εισηγήσεων.

Εμείς ως Κύπρος πήγαμε, και πιστεύω οτι ήταν και καθήκον μας να λάβουμε μέρος, λόγω και της μειονεκτικής μας θέσης. Ως θρησκευτική ομάδα έχουμε να ατιμετωπίσουμε πολλά προβλήματα και προκλήσεις. Πρέπει να προστατέψουμε την οντότητα μας από τον αφανισμό, αν θέλουμε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε ως Μαρωνίτες στην Κύπρο. Έτσι με αυτό το συνέδριο μας δόθηκε η ευκαρία να μιλήσουμε για την κοινότητα και να ακούσουν παράλληλα  τα προβλήματα που μας απασχολούν ως θρησκευτική ομάδα.    

Κεντρικός άξονας του συνεδρίου ήταν να μελετηθούν πρακτικές και λύσεις  για να ξαναφέρουμε πίσω τους πιστούς, αλλά ιδιαίτερα την νεολαία κοντά στον Θεό και στην εκκλησία. Γενική παρατήρηση είναι ότι οι νέοι δυστυχώς απομακρύνθηκαν εντελώς από την εκκλησία και τον Θεό. Η εκκλησία όμως θέλει να βρεί τρόπους επαναπροσέγγισης αυτών των νέων που χάθηκαν απο το δρόμο της εκκλησίας και του Θεού. Ανανέωση της Πίστης.

Εμείς ως νέοι θέσαμε κάτω τις απόψεις και τις εισηγήσεις μας, σε διάφορα θέματα που προβληματίζουν την εκκλησία, με σκοπό να μελετηθούν στη συνέχεια και τέλος να προβούν σε συμπεράσματα αλλά και σε πρακτικές που θα οδηγήσουν την Εκκλησία σε βελτίωση.

Ένα γεγονός το οποίο  μας καθήλωσε ως Κύπριους Καθολικούς Μαρωνίτες, ήταν πως οι νέοι είναι κοντά στον Θεό και στην εκκλησία. Απερίγραπτος ο ενθουσιασμός των νέων από όλο τον κόσμο. Παρόλα τα προβλήματα (φτώχεια, αμβλώσεις, ρατσισμό) και τις προσκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν, δεν το έβαλαν κάτω ταξίδεψαν απο τις μακρινές χώρες τους (Βραζιλία, Μεξικό, Αυστραλία, Κίνα, HongKong) με προορισμό την Βάση του Καθολικισμού που δεν είναι άλλη από το Βατικανό. Ο τρόπος με τον οποίο προσεύχονταν κάθε πρωί και ο ενθουσιασμός που είχαν θα μας μείνουν αξέχαστα στην μνήμη μας. Τα βιώματα που ζήσαμε αυτές τις 5 μέρες θα μας μείνουν χαραγμένα στο μυαλό για όλη μας την ζωή. Το συμπέρασμα το δικό μου, και λυπούμαι που το λέω, είναι ότι εμείς οι Κύπριοι είμαστε πάρα πολύ μακριά από τον Θεό και την εκκλησία. Χρείαζεται άμεση υποστήριξη και  παρέμβαση της εκκλησίας και με τις σωστές πρακτικές να γίνει πιο αποδοτική στους πιστούς και ιδιαίτερα στην νεολαία. Φυσικά χρειάζεται και λίγο ενδιαφέρον από την άλλην πλευρά, δηλαδή τον κόσμο.

150840 4701354294993 433868927 nΕίχαμε την ευκαιρία επίσης να παρακολουθήσουμε από κοντά την Θεία Λειτoυργία της Κυριακής των Βαίων, πρωτοστατούντος της Αυτού Αγιότητας Πάπα Φρανσέσκου Α’. Επίσης ακόμη πιο ευχάριστο ήταν οτι ο ένας από εμάς κληρώθηκε και είχε την ευκαιρία να λάβει μέρος στην Θεία λειτουργία την ημέρα εκείνη. Το κλίμα το οποίο επικρατούσε ηταν απερίγραπτο, πλήρης κατάνηξη με τον Καθολικισμό στο μεγαλείο του. 

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ακόμα μια φορά τον Αρχιεπίσκοπο για την τιμή που μας έκανε με την επιλογή μας και που παράλληλα μας έδωσε την ευκαρία να λάβουμε μέρος σε ένα τέτοιο σημαντικό γεγονός της Καθολικής Εκκλησίας.

Οι δύο νέοι που αντιπροσώπευσαν την Κύπρο ήταν η Άννα Τερζή από Κορμακίτη και ο Μαρίνος Μαρίνος από Αγία Μαρίνα Σκυλλούρας.

 

Μαρίνος Μαρίνος

 

marinos 1256

marinos 1371