Get Adobe Flash player

 

facebooktree-button

forum-buttonnews-buttonpharmacy-button-newweather-button-newairplaneold

 

Εισοδος μελων

Η ιστοσελίδα asomatos.eu μαζεύει προσωπικά δεδομένα όπως παρουσιάζονται στο σύνδεσμο Register τα οποία επιτρέπουν στα μέλη της να αποκτήσουν πρόσβαση στο περιεχόμενο μελών μόνο. Μπορείτε να ζητήσετε διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων αποστέλλοντας email στο info@asomatos.eu.            | 

Έχουμε 408 επισκέπτες συνδεδεμένους και κανένα μέλος

Οι καλλιτέχνες μας - Αντώνης Μάρκου

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1

TM2Ο Αντώνης Μάρκου είναι γιος του Σιάρπελ Μάρκου από την Καρπάσσια και της Έλενας Χούρη από την Λευκωσία. Σπούδασε στην Αγγλία BScInternetInformationSystems όπου έκανε και το μεταπτυχιακό του MACreativeMultimedia. Από μικρή ηλικία έδειχνε το διαφέρον του προς την τέχνη.  Στην ηλικία των 16 χρόνων άρχισε να ασχολείται με την Αγιογραφία στο εργαστήρι Αγιογραφίας της Αρχιεπισκοπής Μαρωνιτών Κύπρου μαθαίνοντας την Σύρο Αραμαϊκή τεχνική. Το 1997 παρακολουθεί μαθήματα Βυζαντινής Αγιογραφίας και παίρνει το πρώτο του δίπλωμα.  Το 1998 το δεύτερο δίπλωμα Βυζαντινής Αγιογραφίας και παράλληλα επί της ευκαιρίας της 25ης επετείου εκλογής του Πάπα Ιωάννη Παύλο ΙΙ του αποστέλλει μια Αγιογραφία και λαμβάνει από το Βατικανό ευχαριστήρια επιστολή.

Το 1999  παίρνει το τρίτο δίπλωμα  Βυζαντινής Αγιογραφίας και του δίνετε επίσης και δίπλωμα από τον Όμιλο Αγιογραφίας της Βυζαντινής Ακαδημίας Κύπρου. Πέραν όλων τον πιο πάνω το 1999 λαμβάνει από το εργαστήρι Αγιογραφίας της Αρχιεπισκοπής Μαρωνιτών δίπλωμα για την πολυετή προσφορά του και συνέχιση της Σύρο Αραμαϊκής τεχνικής μέχρι και σήμερα.

Το 2000 παρακολουθεί μαθήματα ψηφιδωτού και λαμβάνει μέρος για πρώτη φορά σε έκθεση η όποια οργανώθηκε από την Κυπριακή Κυβέρνηση προς τις Κοινότητες των Μαρωνιτών, Λατίνων και Αρμενίων.

Πέρα από τις τέχνες, ο Αντώνης Μάρκου εδώ και 3 χρόνια δημιούργησε το MaronitesInternetTV (MiTV) και εργάζεται για την ενημέρωση, την προβολή και προώθηση της Μαρωνιτικής Κοινότητας.

 

Λεζάντα για την εικόνα:

Άγιος Φραγκίσκος της Ασίζης Αγιογραφία που στάλθηκε στον  Πάπα Ιωάννη Παύλο ΙΙ

TM 1

DSCN0511

DSCN0512

DSCN0516a

DSCN0517a

DSCN0518a