Get Adobe Flash player

 

facebooktree-button

forum-buttonnews-buttonpharmacy-button-newweather-button-newairplaneold

 

Εισοδος μελων

Η ιστοσελίδα asomatos.eu μαζεύει προσωπικά δεδομένα όπως παρουσιάζονται στο σύνδεσμο Register τα οποία επιτρέπουν στα μέλη της να αποκτήσουν πρόσβαση στο περιεχόμενο μελών μόνο. Μπορείτε να ζητήσετε διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων αποστέλλοντας email στο info@asomatos.eu.            | 

Έχουμε 68 επισκέπτες συνδεδεμένους και κανένα μέλος

ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΑΠΟ ΠΙΝΕΛΙΕΣ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ ΖΩΓΡΑΦΩΝ (photos)

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 5

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ   

 

  ΓΛΥΚΟΧΑΡΑΜΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ

 

Με του πόθου και καημού τις πινελιές,

ένα παράθυρο κρονοίγει.

Με την ευχή και προσευχή μας,

το γλυκοχάραμα της αυγής,

με ροδοπέταλα να ροδίσει ,

το ματωμένο σου κορμί.

Και τότες μόνο, γλυκειά μας νοσταλγία,

αναπαμό θενάβρει,

η λαβωμένη σου ψυχή …

 

Aνδρέας Φραντζιάς

 

DSCN0528

Του Γιώργου Παρτέλλα

 

DSCN0558

Της Βερόνικας Φραντζιά

 

 


 

ΒΟΡΙΝΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ

 

 

 

Μα 'γώ, κάθε χάραμα κι αργά το δείλις,

 

θα τ' ανοίγω το βορινό μου παράθυρο˙

 

ν' αντιπαλεύομαι τη λήθη,

 

χρωματίζοντας -με νύχια και με δόντια-

 

ξανά και ξανά παλιές μου εικόνες... μην ξεβάψουν!

 

 

 

Ποίηση: Κουμέττος Κατσιολούδης

 

(Λευκωσία, 6-2-2013)

 

 

DSCN0500

Της Μαρκέλλας Καρή

 

 

Τεράστια επιτυχία σημείωσε η πρώτη Πανμαρωνιτική έκθεση ζωγραφικής με θέμα <Παράθυρο στην επιβίωση από πινελιές Μαρωνιτών>, που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Όμιλος Ασωμάτου και η Νεολαία του Ιδρύματος Ευημερίας Μαρωνιτών, στην Καστελιώτισσα, στις 9-10 Φεβρουαρίου.

 Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Δημάρχου Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνου Γιωρκάτζιη, ο οποίος, στην παρουσία του Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών κ.κ Σουέιφ, του εκπροσώπου των Μαρωνιτών στη Βουλή κ. Χ’’ Ρούσου, του Ιερέα Ιωσήφ Σκέντερ, του Βουλευτή ΑΚΕΛ κ. Παπαγεωργίου, του Βουλευτή ΔΗΣΥ κ. Μάριου Μαυρίδη, του Επιτρόπου Μειονοτήτων του ΔΗΣΥ κ. Φράγκου, των δικαστών κ. Λιάτσου και Χ’’ Τζιοβάνη, του

Προέδρου των Μαρωνιτών Επιστημόνων κ. Καλακουτή, της προέδρου της Κίνησης Γυναικών Ασωμάτου κας Δεσπότη, αντιπροσώπων άλλων οργανωμένων συνόλων και πολλών άλλων προσωπικοτήτων, πολλών νέων της κοινότητας και αρκετών άλλων φίλων, μαζί με τους 23 καλλιτέχνες μας που συμμετείχαν στην έκθεση.

 Την όλη εκδήλωση απαθανάτισε το τηλεοπτικό κανάλι του Λιβάνου ΜΤV. 

 Την εκδήλωση ξεκίνησαν με τραγούδια τα παιδιά του Πολιτιστικού Ομίλου Παύλος στο πιάνο και Τζιουλιάνα στο τραγούδι. Κατασυγκίνησαν τους παρευρισκομένους τραγουδώντας κομμάτια από τα 4 χωριά μας της αείμνηστης Φιλίσιας Χ’’ Χάννα.

 Μετά τους σύντομους χαιρετισμούς, ο Δήμαρχος αποκάλυψε δύο πίνακες με ξεχωριστή σημασία. Την εκκλησία του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στον Ασώματο, δημιουργία του αείμνηστου Ιωάννη Παρτέλλα κατά τη διάρκεια των σκληρών χρόνων εγκλωβισμού του στον Ασώματο και της εκκλησίας της Παναγίας στον Κορμακίτη, από την χαρισματική ζωγράφο Μαρκέλλα Καρή.

 Σύντομο συγκινητικό χαιρετισμό απεύθυνε και η εγκλωβισμένη ηρωίδα του Ασωμάτου κ. Αιμιλία Παρτέλλα, η οποία εξέθεσε  έργα του αείμνηστου συζύγου της.

 Κατά τη διήμερη διάρκεια της έκθεσης πολύς κόσμος την επισκέφτηκε. Ανάμεσα τους Πρέσβεις ξένων χωρών, Βουλευτές, Δήμαρχοι και πολλές άλλες προσωπικότητες.

 Όλοι έδειχναν κατενθουσιασμένοι και κατάπληκτοι με το υψηλό επίπεδο των έργων των 23 καλλιτεχνών μας.

 Θέματα από την Τοπολαλιά μας, θρησκευτικές μορφές, προσωπογραφίες και πολλά άλλα απεικονούσε το έργο των ζωγράφων μας, σε χαρτί, καμβά και πορσελάνη.

 Νεαρά ταλέντα, αλλά και παλαιότεροι, με έμφυτες δεξιότητες, με έργα εμπνευσμένα από πολλαπλά ερεθίσματα, ταξίδεψαν τους θεατές σε όμορφους κόσμους του ωραίου, της παράδοσης, του πόθου και του νόστου.

 Ο Πολιτιστικός Όμιλος Ασωμάτου, ευχαριστεί θερμά τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας για τη δωρεά διάθεση της αίθουσας, τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Ευημερίας κ. Αντώνη Χ’’ Ρούσο καθώς και την Γραμματέα του Πολιτιστικού Ομίλου Έλλη Λιάτσου, για την οικονομική συνεισφορά τους.

 Επίσης ευχαριστεί όλα τα παιδιά του Ιδρύματος Νεολαίας Μαρωνιτών για τη μεγάλη και ανιδιοτελή προσπάθεια που κατέβαλαν για την επιτυχή έκβαση της εκδήλωσης.

 Ένα μεγάλο ευχαριστώ του Ομίλου προς όλους τους καλλιτέχνες που πήραν μέρος στην εκδήλωση.   

 Στην ιστοσελίδα του Ομίλου θα ανοίξουμε παράθυρο για τον κάθε καλλιτέχνη ξεχωριστά, όπου θα εμφανίζονται τα έργα του, με νέες προσθήκες κατά διαστήματα.

 Ο Πολιτιστικός Όμιλος, κοιτάζοντας πάντα ψηλά και ποτέ τα πόδια του, θα συνεχίσει, σε συνεργασία με όσα οργανωμένα σύνολα της Κοινότητας και της Κυπριακής κοινωνίας ευρύτερα το επιθυμούν, το έργο για το όποιο ενετάχθηκε.

 Στην ατέλειωτη σκάλα του πολιτισμού και της τέχνης του Καβάφη, ο Πολιτιστικός Όμιλος ανέβηκε ήδη το πρώτο, μεγάλο και δύσκολο σκαλοπάτι συνειδητοποιώντας ταυτόχρονα ότι η συνέχεια είναι μακρά και κοπιαστική….

 

DSCN0225

 

 

 

DSCN0247

 

DSCN0264

 

DSCN0282