Get Adobe Flash player

 

facebooktree-button

forum-buttonnews-buttonpharmacy-button-newweather-button-newairplaneold

 

Εισοδος μελων

Η ιστοσελίδα asomatos.eu μαζεύει προσωπικά δεδομένα όπως παρουσιάζονται στο σύνδεσμο Register τα οποία επιτρέπουν στα μέλη της να αποκτήσουν πρόσβαση στο περιεχόμενο μελών μόνο. Μπορείτε να ζητήσετε διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων αποστέλλοντας email στο info@asomatos.eu.            | 

Έχουμε 78 επισκέπτες συνδεδεμένους και κανένα μέλος

Έκθεση ζωγραφικής - "Παράθυρο στην επιβίωση από πινελιές Μαρωνιτών"

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 3

asomatos logoΗ έκθεση Μαρωνιτών ζωγράφων και καλλιτεχνών, λαμβάνει σάρκα και οστά. Αυτό που ο Πολιτιστικός Όμιλος Ασωμάτου Αρχάγγελος Μιχαήλ προανήγγειλε και υποσχέθηκε δύο χρόνια πριν, μετά από συνεχή προεργασία με αρκετούς καλλιτέχνες, γίνεται πραγματικότητα. 

Από κοινού και σε συνεργασία με την Επιτροπή Νεολαίας του Ιδρύματος Ευημερίας  Μαρωνιτών Κύπρου, η έκθεση λαμβάνει χώρα στις 9-10 Φεβρουαρίου, με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Μάρωνα, στην αίθουσα της Καστελιώτισσας. 

Τα εγκαίνια θα τελεστούν από το Δήμαρχο Λευκωσίας κον Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη, το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου στις 11 π.μ. 

Συμμετέχουν με έργα τους 23 Μαρωνίτες καλλιτέχνες, νέοι και παλαιότεροι, από όλα τα Μαρωνίτικα χωριά. Θα εκθέσουν δημιουργίες τους με πολλαπλού περιεχομένου θέματα όπως  Τοπολαλιά, Θρησκεία, Φύση, Οικογένεια κ.α. 

Όσοι θα έχουν την τύχη να παρευρεθούν στην έκθεση, θα εκπλαγούν από την υψηλή ποιότητα των έργων των καλλιτεχνών μας. 

Κάποιοι αυτοδίδακτοι και κάποιοι επαγγελματίες, αντλούν τις δημιουργικές τους σκέψεις μέσα από τις έμφυτες δεξιότητες και ταλέντο τους. Αυθόρμητα και πηγαία αποτυπώνουν το λιτό, απέριττο και στοχαστικό. 

Εξαιρετικά συγκινητική θα είναι η παρουσία της κας Αιμιλίας Παρτέλλα, της ηρωίδας και αειθαλούς εγκλωβισμένης στον Ασώματο, όπου θα παρουσιάσει έργα του αείμνηστου και λατρευτού συζύγου της Ιωάννη. Έργα καμωμένα με  κάρβουνο και απλά χρώματα σε χαρτόνι, φτιαγμένα κατά τις ατελείωτες ώρες της χειμωνιάτικης μοναξιάς, σαν ήταν εγκλωβισμένος στο αγαπημένο του χωριό Ασώματος. 

Ο κάθε καλλιτέχνης αποτυπώνει  στον  καμβά, στο χαρτί, στην πορσελάνη. Κάτι το μοναδικό, βγαλμένο μέσα από το βαθύτερο είναι του, ταξιδεύοντας το θεατή στην απεραντοσύνη της τέχνης, της ευγενέστερης αυτής πτυχής της ανθρώπινης ύπαρξης. 

Στηρίξετε με την παρουσία σας την εκδήλωση. Δώστε δύναμη και εμψύχωση στους καλλιτέχνες μας. 

Με το έργο τους προβάλλουν την Κοινότητα μας την πολύπαθη, προσφέροντας μια φωτεινή αχτίδα ελπίδας για το αύριο. Γίνονται το αντίδοτο στην καταχνιά και το σκοτάδι που αφήνει να πλανάται η κοινωνία του ορθολογισμού, το αντίδοτο στην αποξήρανση των λαών, το αντίδοτο στον ψυχικό και πνευματικό μαρασμό.

 

ekthesi zwgrafikis 2013