Get Adobe Flash player

 

facebooktree-button

forum-buttonnews-buttonpharmacy-button-newweather-button-newairplaneold

 

Εισοδος μελων

Η ιστοσελίδα asomatos.eu μαζεύει προσωπικά δεδομένα όπως παρουσιάζονται στο σύνδεσμο Register τα οποία επιτρέπουν στα μέλη της να αποκτήσουν πρόσβαση στο περιεχόμενο μελών μόνο. Μπορείτε να ζητήσετε διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων αποστέλλοντας email στο info@asomatos.eu.            | 

Έχουμε 120 επισκέπτες συνδεδεμένους και κανένα μέλος

Ή ΣΤΡΑΒΟΣ ΕΙΝ’ Ο ΓΥΑΛΟΣ Ή ΣΤΡΑΒΑ ΑΡΜΕΝΙΖΟΥΜΕ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 15

Γράφει: Ιωσήφ Χατζηιωσήφ   

IMG 0472Ως ένα από τα  μέλη της απελθούσας Εκκλησιαστικής Επιτροπής του χωριού μου Ασώματος, επιθυμώ να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς τη Νεοδιορισθείσα Εκκλησιαστική Επιτροπή για τη σκέψη και ενέργεια της να προσφέρει τιμητικές πλακέτες σε όλα τα απερχόμενα μέλη καθώς και στον για χρόνια υπηρετούντα τηνεκκλησία κ. Αβραάμ Κώστα. 

Η απονομή έγινε μέσα από μια λιτή, προγραμματισμένη εκδήλωση, στις 26 Δεκεμβρίου, στην εκκλησία του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στον Ασώματο από τον Αρχιεπίσκοπο Μαρωνιτών κκ. Ιωσήφ Σουέιφ. 

Με πόνο ψυχής παρατήρησα ότι απουσίαζαν 

 

1. Σχεδόν ολόκληρη η απελθούσα Εκκλησιαστική Επιτροπή με εξαίρεση τον εκπρόσωπο του αείμνηστου Παναγιώτη Καφετζή. 

 

 

2. Κάποια μέλη της νεοδιορισθείσας Εκκλησιαστικής Επιτροπής. 

3. Ο Κοινοτάρχης και το Κοινοτικό Συμβούλιο.

 

Θα ήθελα να πιστεύω ότι η απουσία των πιό πολλών απ’αυτούς ήταν λόγω άλλων υποχρεώσεων. Δέν θέλω να δεκτώ οτι η απουσία τους ήταν λόγω αμφισβήτησης τηςορθότητας της απόφασης του Αρχιεπισκόπου για την επιλογή των μελών της νέας Εκκλησιαστικής Επιτροπής.Εάν είναι το δεύτερο, δικαίωμα τους να διαφωνούν.  Δεν έχουν κανένα δικαίωμα όμως να πλήττουν θεσμούς της Εκκλησίας και πολύ περισσότερο να προσπαθούν να μειώσουν τα παρόντα μέλη της νέας Εκκλησιαστικής Επιτροπής. Πού είναι η πανταχού διαλαλιζόμενηανιδιοτελής αγάπη τους για το χωριό και την εκκλησία του Αρχαγγέλου Μιχαήλ;   Πρέπει να γίνει συνείδηση ότι η Εκκλησία και το χωριό μας δεν είναι φέουδο κανενός, αλλά δικαιωματικά ανήκει σε όλους τους κατοίκους του. 

Παρ’ όλο που ο λόγος του Αρχιεπισκόπου ήταν λόγος αγάπης και μεγαλοψυχίας, τονίζοντας την έννοια της πραγματικής πίστης χωρίς θεατρινίστικες παραστάσεις,στο πρόσωπο των πλείστων παρευρισκομένων στην τελετή ήταν έκδηλα αποτυπωμένη μια μεγάλη λύπη και απογοήτευση. Δυστυχώς άτομα προβληματισμένα όλο και περισσότερο απομακρύνονται από τα δρώμενα του χωριού. 

Ο Ασώματος επέζησε κατά μέγιστο λόγο γιατί οι εγκλωβισμένοι μας θυσιάστηκαν μαζί με τις οικογένειες τους, για να κρατήσουν το χωριό στη ζωή και κατ’ ελάχιστο, από την παρουσία μας των 2 ωρών εβδομαδιαίως στην εκκλησία του Αρχαγγέλου Μιχαήλ. 

Είναι λυπηρό, πολύ λυπηρό. Δεν μπορεί να πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Η ευθύνη μας βαραίνει όλους. Γι’αυτό ας αφήσουμε τις όποιες μικρότητες μας χωρίζουν κι ας εργαστούμε μονιασμένα, γιατί αλλιώς δεν έχουμε κανένα μέλλον. 

 

Ιωσήφ Χατζηιωσήφ 

Απερχών Μέλος Εκκλησιαστικής Επιτροπής Ασωμάτου