Get Adobe Flash player

 

facebooktree-button

forum-buttonnews-buttonpharmacy-button-newweather-button-newairplaneold

 

Εισοδος μελων

Η ιστοσελίδα asomatos.eu μαζεύει προσωπικά δεδομένα όπως παρουσιάζονται στο σύνδεσμο Register τα οποία επιτρέπουν στα μέλη της να αποκτήσουν πρόσβαση στο περιεχόμενο μελών μόνο. Μπορείτε να ζητήσετε διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων αποστέλλοντας email στο info@asomatos.eu.            | 

Έχουμε 60 επισκέπτες συνδεδεμένους και κανένα μέλος

ΧριστουγεννιάτικοΜήνυμα 2017 τουΣεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών Κύπρου κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

       ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ    ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ    ΚΥΠΡΟΥ

 

ΧριστουγεννιάτικοΜήνυμα 2017

τουΣεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών Κύπρου

κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ

                                                         

          " ΈΓΙΝΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ".

         DSCN5939 Σήμερα γεννήθηκε για μας ο Σωτήρας! Ας χαρούμε και ας ευφρανθούμε. Γιατί δεν υπάρχει χώρος για θλίψη. Σήμερα γιορτάζουμε την ζωή που συντρίβει τον φόβο του θανάτου και μας φέρνει τη χαρά της αιωνιότητας.

Πράγματι, αγαπητοί μου,

         

          Ο Θεός έγινε άνθρωπος. Η υπόσχεση που  δόθηκε από την αρχή,  ολοκληρώθηκε με την πληρότητα του χρόνου και θα ισχύει για πάντα. "Ο Θεός   φανέρωσε τη χάρη Του για να σώσει  όλους τους ανθρώπους" (Τίτος 2,11).

          Ο Θεός έγινε άνθρωπος ώστε κανένας να μην εξαιρεθεί από αυτή την χαρά. Υπάρχει για όλους ένα κοινό μέτρο αληθινής χαράς και αληθινής ελπίδας, διότι ο Κύριος μας, ο δωρητής της Ζωής, έχει έρθει για να μας απελευθερώσει όλους, αποκαθιστώντας πλήρως την ανθρώπινη αξιοπρέπεια του καθενός μας. Μας σώζει από τα δεσμά του σκότουςκαι μας οδηγεί στην Βασιλεία του Πατέρα «Έτσι όποιος ανήκει στο Χριστό είναι μια καινούρια δημιουργία» (Β Κορ. 5:17).

          Τα Χριστούγεννα, μας καλούν να αναλάβουμε την δέσμευση «να προστατεύσουμε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια υπό οποιεσδήποτε περιστάσεις» όπως αναφέρει ο Πάπας Φραγκίσκος.

          Η σημερινή γιορτή,  μας θέτει ενώπιον πολλών προκλήσεων και ερωτήσεων ως μέλη του Σώματος του Χριστού καθώς και ως αδέλφια μιας μόνης ανθρώπινης οικογένειας.

Υπάρχει η  αληθινή χαρά και η ευτυχία; Πού μπορούμε να βρούμε την ειρήνη; Γιατί εξακολουθεί να κυριαρχεί η αδικία, η φτώχεια, οι καταστροφές, οι πόλεμοι και το μίσος;   Γιατί εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες υποχρεώνονται να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους  και τις  ρίζες τους για αναζήτηση ενός  ασφαλέστερου καταφύγιου για τις οικογένειές τους; Γιατί ο άνθρωπος ο οποίος δημιουργήθηκε κατ’ εικόνα και ομοίωση του Θεού, δεν χαίρει σεβασμού, αλλά θεωρείται απλά ένα αντικείμενο ή ένας αριθμός ή ακόμα ένα προϊόν καταναλωτισμού;  Γιατί οι πιο ισχυροί του κόσμου δεν χρησιμοποιούν τη δύναμή τους για να εξαλείψουν τις ανισότητες, να θεραπεύσουν τις ασθένειες, τα δεινά, την οικονομική κρίση και  καταστρέφουν  τη δημιουργία; Γιατί το εμπόριο όπλων γίνεται η πρώτη προτεραιότητα για την οικονομική ευμάρεια των ισχυρότερων χωρών; Σημειώνουμε εδώ την δήλωση του Αγίου Πατέρα: «Το εμπόριο όπλων περιπλέκει και αποκλείει την επίλυση  των συγκρούσεων». Το φαινόμενο αυτό δεν αποτελεί μήπως την έκφραση την αμαρτίας του κόσμου, του εγωισμού των ανθρώπων και του προσωπικού συμφέροντος;  Αντανακλά την έλλειψη αγάπης και την έλλειψη πίστης. Ο Ιησούς μας λέγει: «Αυτός ο λαός με προσεγγίζει με τα λόγια και με τα χείλη με τιμά, η καρδιά τους όμως βρίσκεται πολύ μακριά μου» (Μτ 15:8).

 

Αγαπητοί μου,

          Εν μέσω του σκότους της αμαρτίας, της τάσης αδιαφορίας και παράλληλα με όλα όσα συμβαίνουν στο κόσμο, υπάρχουν πολλά σημεία Ελπίδας και Πίστης. Υπάρχουν πολλές γυναίκες, άντρες, νέοι και παιδιά που λατρεύουν τον Κύριο με την δύναμη του Πνεύματος και της Αλήθειας (Ιω 4:23).  Αυτοί είναι πράγματι το φως και το αλάτι της γης.  Εσείς είστε ένας / μία από αυτούς, θα μπορούσατε να είστε, να είμαστε, όταν ετοιμάζουμε μέσα στην καρδιά μας μια αγνή, ζεστή φάτνη για να ξαναγεννηθεί ο Χριστός μέσα μας. Δια του Ζωντανού Του Λόγου, του « Ευαγγελίου της Αλήθειας» και της Θείας Ευχαριστίας, του «Άρτου της Ζωής» γινόμαστε αγγελιαφόροι της ειρήνης ψάλλοντας Αλληλούια  « Σήμερα στη πόλη του Δαβίδ γεννήθηκε για χάρη σας Σωτήρας – κι αυτός είναι ο Χριστός ο Κύριος» (Λκ 2:11). Ας χαρούμε μαζί με την Αειπάρθενο Μαρία και ας απαντήσουμε ΝΑΙ στο θέλημα του Θεού στη ζωή μας, ομολογώντας, προσεύχοντας αλλά και υπηρετώντας  κάθε άνθρωπο. Ας λάβουμε πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και αγάπης προς τους φτωχούς, τους περιθωριοποιημένους και αυτούς που ζουν στις «περιφέρειες της κοινωνίας» για να προωθήσουμε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Σήμερα γιορτάζουμε την ομορφιά της ανθρωπιάς και καλώ τους γονείς, τους παιδαγωγούς, τους εκπαιδευτές και τους λειτουργούς της ποιμαντικής, να διαπαιδαγωγήσουν ανάλογα την νέα γενιά.

Αγαπητά μου αδέλφια,

 

          Αυτή την Αγία Νύχτα, Ας υψώσουμε την προσευχή μας με τις ουράνιες στρατιές των αγγέλων, ώστε η ειρήνη του Θείου Βρέφους να βασιλεύσουν σε κάθε σπίτι και σε κάθε οικογένεια, στην αγαπημένη μας Κύπρο, στον Λίβανο, στην Μέση Ανατολή και σε ολόκληρο τον κόσμο. Αμήν

 

Καλά Χριστούγεννα

       

 

        Λευκωσία, Χριστούγεννα 2017

Ιωσήφ Σουέηφ

Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών Κύπρου