Get Adobe Flash player

 

facebooktree-button

forum-buttonnews-buttonpharmacy-button-newweather-button-newairplaneold

 

Εισοδος μελων

Η ιστοσελίδα asomatos.eu μαζεύει προσωπικά δεδομένα όπως παρουσιάζονται στο σύνδεσμο Register τα οποία επιτρέπουν στα μέλη της να αποκτήσουν πρόσβαση στο περιεχόμενο μελών μόνο. Μπορείτε να ζητήσετε διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων αποστέλλοντας email στο info@asomatos.eu.            | 

Έχουμε 66 επισκέπτες συνδεδεμένους και κανένα μέλος

Συγκίνηση και θρησκευτική κατάνυξη στην Εκκλησία της Αγίας Άννας στην εντός των τειχών πόλη της Αμμοχώστου

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Agia AnnaΣυγκίνηση και θρησκευτική κατάνυξη στην  Εκκλησία της Αγίας Άννας στην εντός των τειχών πόλη της Αμμοχώστου

 

 Η  εκκλησία, βουβή για αιώνες,  λειτούργησε χτες, 11 Μαΐου 2016 ,   και δέχθηκε στα σπλάχνα της τα παιδιά της μαζί με τον ποιμένα τους.  Της ακολουθίας του εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ ο οποίος όπως πάντα,  τόνισε την ανάγκη όπως όλοι οι χώροι λατρείας «όλα τα σπίτια του Θεού» είτε εκκλησίες,  είτε τζαμιά παραμένουν ανοικτά προς τον λαό ως χώροι προσευχής, συμφιλίωσης, χώροι ειρήνης και αλληλοσεβασμού.

Όπως σημείωσε «η Εκκλησία της Αγίας Άννας  είναι ένα σημαντικό μνημείο που τεκμηριώνει την παρουσία των Μαρωνιτών στην Μεσαιωνική πόλη της Αμμοχώστου. Χρησιμοποιήθηκε διαχρονικά από τον 14ο αιώνα, είναι μονόκλιτη, υπήρξε τοιχογραφημένη και φέρει αρκετές επιγραφές. Βρίσκεται κοντά στον προμαχώνα Μαρτινέγκο και παρουσιάζει χαρακτηριστικά της Γοτθικής Αρχιτεκτονικής της νότιας Γαλλίας». Στην εντός των τειχών πόλη της Αμμοχώστου υπάρχουν και άλλοι σημαντικοί αρχαιολογικοί  χώροι και εκκλησίες όπως η Εκκλησία της Αγίας Μαρίας των Αρμενίων, η Εκκλησία των Καρμελιτών, η Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου Εξορινού, του Αγίου Γεωργίου των Λατίνων, ο Καθεδρικός του Αγίου Νικολάου, η Εκκλησία της Αγίας Ζώνης και η Εκκλησία και το Μοναστήρι του Αγίου Φραγκίσκου.   

Οι ιστορικές εικόνες της Αγίας Άννας και της Αειπάρθενου Μαρίας συνόδευαν του ύμνους και την προσευχή  των πιστών κατά την λιτανεία  και η ειλικρινή  ευχή  όλων,  η σύντομη επιστροφή  στις πατρογονικές εστίες και στους χώρους λατρείας για ειρηνική συμβίωση, συν δημιουργία και  ευημερία.

 

Γραμματεία Αρχιεπισκοπής Μαρωνιτών Κύπρου