Get Adobe Flash player

 

facebooktree-button

forum-buttonnews-buttonpharmacy-button-newweather-button-newairplaneold

 

Εισοδος μελων

Η ιστοσελίδα asomatos.eu μαζεύει προσωπικά δεδομένα όπως παρουσιάζονται στο σύνδεσμο Register τα οποία επιτρέπουν στα μέλη της να αποκτήσουν πρόσβαση στο περιεχόμενο μελών μόνο. Μπορείτε να ζητήσετε διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων αποστέλλοντας email στο info@asomatos.eu.            | 

Έχουμε 140 επισκέπτες συνδεδεμένους και κανένα μέλος

To Facebook σβήνει «ψεύτικους» λογαριασμούς και ψεύτικα likes

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Πολλοί διαχειριστές σελίδων Facebook σήμερα θα δουν τον αριθμό των προφίλ που έχουν κάνει «Like» στη σελίδα τους να μειώνεται. Όχι δραματικά, αλλά σε ένα ποσοστό που αγγίζει περίπου το 1%. Οι άνθρωποι του κοινωνικού δικτύου επιβεβαίωσαν στο TechCrunch ότι προχωρούν στο σβήσιμο «ψεύτικων» λογαριασμών που είχαν δημιουργηθεί για διάφορους λόγους.

Έτσι, ναι, μπορούμε να καταλάβουμε ότι προσπαθεί το Facebook να πλήξει την «επιχείρηση» των ψεύτικων προφίλ και ψεύτικων likes που έχουν στήσει κάμποσοι. Τι είναι αυτό; Κάποιοι, δημιουργούν ψεύτικα προφίλ σε μεγάλους αριθμούς, και τα πουλάνε σε διαχειριστές σελίδων για να εμφανίζουν οι τελευταίοι «ανεβασμένα» στατιστικά. Μέχρι εδώ, εντάξει. Στην ουσία, κανένα διαχειριστή σελίδας δεν τον ενδιαφέρει να έχει πολλά «Likes» αν πίσω από αυτά δεν υπάρχουν άνθρωποι που αλληλεπιδρούν με την σελίδα του.

Τι γίνεται όμως στην  περίπτωση που κάποιος φτιάχνει ένα προφίλ, χωρίς να χρησιμοποιεί το αληθινό του όνομα και ακόμα περισσότερο, φωτογραφίες και άλλα προσωπικά στοιχεία; Ο «πόλεμος» που έχει ξεκινήσει το Facebook, σε αυτό το κομμάτι του πληθυσμού, εξελίσσεται. Το κοινωνικό δίκτυο διαγράφει χιλιάδες προφίλ που τα αντιλαμβάνεται ως ψεύτικα.

Ενώ λοιπόν όσοι είναι «παρανοϊκοί» με την ιδιωτικότητα, σας λένε να μην δίνετε το τηλέφωνό σας στο Facebook για ταυτοποίηση του λογαριασμού που ανοίξατε, ή να μην μπαίνετε στη διαδικασία να «αναγνωρίσετε» φίλους σας από τις φωτογραφίες τους, το κοινωνικό δίκτυο δεν σας δίνει αυτή την επιλογή. Αν προσπαθήσετε να μπείτε στο προφίλ σας από διάφορες συσκευές ή διάφορους browsers, θα κληθείτε να κάνετε και τα δύο, αλλιώς ο λογαριασμός σας θα μπλοκαριστεί.

Έτσι, αρκετοί από αυτούς που έχουν φτιάξει εις γνώσιν τους «ψεύτικα» προφίλ, για σοβαρούς λόγους ιδιωτικότητας, βλέπουν τα προφίλ αυτά να διαγράφονται. Και ο «πόλεμος» βρίσκεται σε εξέλιξη…