Get Adobe Flash player

 

facebooktree-button

forum-buttonnews-buttonpharmacy-button-newweather-button-newairplaneold

 

Εισοδος μελων

Η ιστοσελίδα asomatos.eu μαζεύει προσωπικά δεδομένα όπως παρουσιάζονται στο σύνδεσμο Register τα οποία επιτρέπουν στα μέλη της να αποκτήσουν πρόσβαση στο περιεχόμενο μελών μόνο. Μπορείτε να ζητήσετε διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων αποστέλλοντας email στο info@asomatos.eu.            | 

Έχουμε 46 επισκέπτες συνδεδεμένους και κανένα μέλος

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΙΑΤΣΟΣ ΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 2
ΧειρότεροΚαλύτερο 

DSC00460Με αισθήματα χαράς, συγκίνησης και υπερηφάνειας υποδεχόμαστε το διορισμό του φίλτατου συγχωριανού μας κ. Αντώνη Λιάτσου στη θέση μέλους του Ανωτάτου Δικαστηρίου Κύπρου.

Ο διορισμός του έγινε σήμερα το πρωί στο Προεδρικό μέγαρο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη.

Μεγάλη τιμή για τον ίδιο, την οικογένεια του, τους φίλους του, τους συγχωριανούς, την Μαρωνίτικη Κοινότητα.

Από τα βάθη της ψυχής μας του ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνει και να φτάσει εκεί που του ανεβάζουν τα όνειρα του.

Πολιτιστικός Όμιλος Ασωμάτου

 


 

 

ΟΜΙΛΙΑ Κ κ. ΑΝΤΩΝΗ ΛΙΑΤΣΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ

 

Εξοχότατε κ. Πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας, 

Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που δείχνετε στο πρόσωπό μου με το διορισμό μου στη θέση του Δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Αισθάνομαι ξεχωριστή συγκίνηση για την εξαιρετική αυτή τιμή που αποδίδετε σε μένα, στην οικογένειά μου, αλλά και στη μαρτυρική θρησκευτική ομάδα των Μαρωνιτών από την οποία προέρχομαι. 

Αντικαθιστώ στην έδρα τον χαρισματικό Δικαστή και άνθρωπο Πέτρο Αρτέμη. 

Η απόδοση τιμής στον άξιο άνθρωπο, αποτελεί κατά τον Πλάτωνα καθήκον. Τιμώ και αποχαιρετώ τον Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου με αισθήματα αγάπης, απέραντης εκτίμησης και ευγνωμοσύνης. 

Επιτρέψετε μου περαιτέρω Εξοχότατε, να συγχαρώ τον νέο Πρόεδρο μας Δημήτρη Χατζηχαμπή, καταθέτοντας ταυτόχρονα, τη βεβαιότητα μου για την καθ’ όλα άξια διαδοχή. 

Κύριε Πρόεδρε, 

Συναισθάνομαι, σε όλη την έκτασή της, την ιδιαίτερη ευθύνη που μου επιφορτίζει ο διορισμός μου στη θέση του Δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Έχω πλήρη επίγνωση της σοβαρής και επίμοχθης αποστολής μου. Σας διαβεβαιώνω ότι θα συνεχίσω να επιτελώ το καθήκον μου με αφοσίωση, σύνεση και αμεροληψία. Χωρίς φόβο, προκατάληψη ή πάθος και με απόλυτο σεβασμό στον άνθρωπο. Είναι πάντα στη σκέψη μου ότι θα υπηρετήσω ως Μέλος του Ανωτάτου Δικαστηρίου σε καιρούς τραγικά δύσκολους για την αδικούμενη και αδικαίωτη πατρίδα μας. Υπό αυτές τις συνθήκες, η αποστολή του δικαστικού σώματος προσλαμβάνει ακόμη πιο ξεχωριστή σημασία. Οι πολίτες εναποθέτουν σε μας, ως λειτουργούς της δικαιοσύνης, τη φύλαξη και προάσπιση της αξιοπρέπειάς τους. Προσβλέπουν στη δικαστική εξουσία ως ύστατο καταφύγιο, αναζητώντας αποτελεσματική ασπίδα εναντίον κάθε μορφής αυθαιρεσίας και καταπάτησης των δικαιωμάτων τους. Μας βαραίνει η υποχρέωση, απόρροια του ίδιου του δικαστικού μας όρκου, να ανταποκριθούμε στις νόμιμες αξιώσεις και στις δίκαιες προσδοκίες της κοινωνίας. Το χρέος αυτό σας υπόσχομαι κ. Πρόεδρε ότι θα το εκπληρώσω με ευσυνειδησία στον υπέρτατο δυνατό βαθμό. 

Σας ευχαριστώ και πάλιν.