Get Adobe Flash player

 

facebooktree-button

forum-buttonnews-buttonpharmacy-button-newweather-button-newairplaneold

 

Εισοδος μελων

Η ιστοσελίδα asomatos.eu μαζεύει προσωπικά δεδομένα όπως παρουσιάζονται στο σύνδεσμο Register τα οποία επιτρέπουν στα μέλη της να αποκτήσουν πρόσβαση στο περιεχόμενο μελών μόνο. Μπορείτε να ζητήσετε διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων αποστέλλοντας email στο info@asomatos.eu.            | 

Έχουμε 106 επισκέπτες συνδεδεμένους και κανένα μέλος

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ Κ.Κ. ΙΩΣΗΦ ΣΟΥΕΗΦ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΗΝΥΜΑ

ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Κ.Κ. ΙΩΣΗΦ ΣΟΥΕΗΦ

 

Πάσχα 2017

 

 

Αγαπητά εν Χριστώ Αδέλφια,

 

ArhiepiskoposΧριστός Ανέστη! Αληθώς Ανέστη!

 

Η Ανάσταση του Κυρίου είναι η πηγή μιας ατέλειωτης χαράς, είναι η πλέον χαρμόσυνη είδηση, το αποκορύφωμα ολόκληρης της ιστορίας της ανθρωπότητας και η απαρχή μια νέας ζωής και μιας νέας δημιουργίας.  Είναι η ακλόνητη πίστη της Εκκλησίας μας και το επίκεντρο της αποστολής της. Η Ανάσταση είναι το θεμέλιο της πιο συγκεκριμένης ελπίδας μας, της αγάπης και μαρτυρίας μας. Είναι το Φως της Αλήθειας που φωτίζει το σκοτάδι του ψεύδους, της αυταπάτης και του θανάτου γιατί ο Χριστός πέθανε για τις αμαρτίες μας, σύμφωνα με τις Γραφές, ενταφιάστηκε και αναστήθηκε την τρίτη μέρα και έτσι το λυτρωτικό σχέδιο του Θεού εκπληρώθηκε «μια για πάντα» (Εβρ.9,26).  Από την μεγάλη Του ευσπλαχνία ο Θεός, Πατέρας του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, μας αναγέννησε σε μια ζωντανή ελπίδα, η οποία δια του βαπτίσματος μας στ’ όνομα Του αποτελεί την μεγαλύτερη βεβαιότητα μας και τον πολυτιμότερο θησαυρό μας γιατί  αφού ο Χριστός αναστήθηκε, ο θάνατος, ο μεγαλύτερος εχθρός μας, νικήθηκε και έτσι το κακό δεν έχει πλέον την τελευταία λέξη επάνω μας.

 

Ζώντας και ακολουθώντας τον Αναστημένο Χριστό και υποδεχόμενοι το μήνυμα της Σωτηρίας Του μέσα στην καρδιά μας,  τα πάντα ανανεώνονται και τα πάντα αλλάζουν. Η αδιαφορία μετατρέπεται σε δέσμευση και καθήκον, ο εγωκεντρισμός σε φιλανθρωπία και αλληλεγγύη και η απελπισία μετατρέπεται σε ελπίδα. Χωρίς το κορυφαίο γεγονός της Ανάστασης η πίστη μας θα ήταν δραματικά απατηλή και χωρίς περιεχόμενο. Όπως γράφει ο Απόστολος Παύλος « Και αν ο Χριστός δεν έχει αναστηθεί, τότε το κήρυγμα μας είναι χωρίς νόημα, το ίδιο  και η πίστη μας». (Α Κορ. 15,14)

 

Στις περιστάσεις της ζωής, όταν μας αγγίζει από κοντά το σκοτάδι του φόβου, του πόνου, του μίσους και το μυστήριο του θανάτου, η Ανάσταση είναι η πηγή της πνευματικής και εσωτερικής παρηγοριάς και γαλήνης, που μας επιτρέπει και μας ωθεί να ενατενίζουμε με θάρρος το ευσπλαχνικό πρόσωπο του Θεού. Ακολουθώντας Τον, θα ξαναβρούμε την δύναμη της αξίας της πίστης, της μετάνοιας, της αγάπης και της συμφιλίωσης με τον εαυτό μας και το πλησίον μας.

 

Μαζί με το Μυστήριο της Αγίας Τριάδας, η πίστη στην Ανάσταση του Χριστού αποτελούν την ταυτότητα του Χριστιανού. Με τα ακόλουθα λόγια ολοκληρώνουμε το Πιστεύω: «Προσδοκώ Ανάσταση νεκρών και ζωή του μέλλοντος αιώνος, Αμήν».  Όταν κατοικεί μέσα μας το Ζωοποιό Πνεύμα του Θεού,  δεν μπορούμε παρά να είμαστε μάρτυρες Του μέσα στον σημερινό κόσμο που μαστίζεται από τόσα δεινά, διαιρέσεις, πολεμικές συρράξεις, φοβία, τρομοκρατία και εφήμερες αξίες.  Αποστολή όλων μας θα πρέπει να είναι  ο αγώνας της επικράτησης της Βασιλείας του Θεού επί της γης  και να συμβάλλουμε δια μέσου του εξαγιασμού που λαμβάνουμε δια της  Θείας Ευχαριστίας και της ενέργειας του Αγίου Πνεύματος, στην αλλαγή της προσωπικής μας ζωής, των οικογενειών μας και σιγά σιγά του κόσμου μας. «Μακάριοι οι πτωχοί στο πνεύμα. Μακάριοι οι καθαροί τη καρδία. Μακάριοι οι ειρηνοποιοί» (Ματθ. 5: 3-8-9). Ο Ιησούς μας απελευθέρωσε από την σκλαβιά του κάθε θανάτου και μας έδωσε την ελευθερία της επιλογής για κάθε πράξη και απόφαση μας.

 

Ας αφήσουμε λοιπόν τις  αξίες του Ευαγγελίου, της αγάπης και της ειρήνης, να γίνουν η σταθερή πυξίδα μας και η ταπεινή μας απάντηση σε όσους επεξεργάζονται την λογική του κακού, την λογική της διαίρεσης και του μίσους. Ας ανανεώσουμε τις καρδιές μας όχι με εφήμερα αισθήματα και συναισθηματισμούς  ή περιστασιακή πίστη,  αλλά με βαθιά και σοβαρή δέσμευση στον Αιώνιο Λόγο του Θεού και στο σχέδιο Του ώστε να συμβάλουμε και εμείς με «χριστιανική χαρά» όπως αναφέρει ο Πάπας Φραγκίσκος, στην ζωντανή μαρτυρία Του μέσα στον σύγχρονο κόσμο.

 

Προσευχόμαστε ιδιαίτερα σήμερα για όλους τους αδελφούς και αδελφές μας που υποφέρουν και καταδιώκονται εξαιτίας του ονόματος Του, για όλα τα θύματα κάθε μορφής βίας και πολέμων  στα διάφορα μέρη της γης,  για την αποκατάσταση της δικαιοσύνης και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Ικετεύουμε   τον Αναστημένο Χριστό να φέρει την ειρήνη, την συμφιλίωση, την συνύπαρξη και την ευημερία στην ταραγμένη περιοχή μας, στην αγαπημένη μας Κύπρο και σε όλη την οικουμένη.

 

Ας χαρούμε και ας ευφρανθούμε γιατί η Ανάσταση του Χριστού συνοδεύει διαχρονικά την ιστορία και κάθε βήμα και κάθε ανάσα των ανθρώπων, εδώ και τώρα.  Μην φοβάστε! Θα είναι πάντα μαζί μας!  Η τυφλή βία, το σκότος, η αδικία, η φτώχεια  και η εκμετάλλευση, δεν θα έχουν την τελευταία λέξη στην ιστορία των ανθρώπων. Προς Αυτόν τον Αναστημένο Ιησού βαδίζουμε,  γιατί σε Αυτόν βαδίζει η ιστορία και ολόκληρη η ανθρωπότητα, διότι Μόνο Αυτός είναι το Άλφα και το Ωμέγα, η Αρχή και το Τέλος, Αμήν.

 

Λευκωσία,  16 Απριλίου 2017